Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, iunie 29, 2018

Voia Tatălui




”Eu nu pot face nimic de la Mine însumi: judec după cum aud; și judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatalui, care M-a trimis. (Ioan.5:30)
Nu oricine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este în ceruri. (Mat.7:21)
Nu se vând oare doua vrăbii la un ban? Totuși, niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatalui vostru. (Mat.10:29)
Căci oricine face voia Tatălui Meu care este în ceruri, acela Îmi este frate, soră și mamă." (Mat.12:50)
Voia Tatălui Meu este că oricine vede pe Fiul și crede în El, să aibă viață veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi." (Ioan.6:40) ”


Voia Tatălui este discutabilă, căci putem privi din diferite puncte de vedere Voia Sa, cât și faptul că între voie și voință există anumite diferențe.
Dacă privim dpdv cauzal, aş putea spune că tatăl poate da voie copilului său să facă ceva, fără a interveni în ceea ce face, în sensul că nu se opune, dar nici nu a cauzat sau influențat voința copilului de a face ce el vrea.
Deci faptul că nici o pasăre nu cade fără voia Tatălui, poate fi interpretat în diferite sensuri, iar eu prefer să interpretez în sensul în care pasărea nu cade deoarece Tatăl i-a cauzat căderea sa, ci ceea ce a facut pasărea prin voința ei i-a cauzat căderea, dar conform voinței divine exprimate prin legile naturii trasate de El, care determină ca o pasăre să cadă în anumite condiții date.
Deci Legile Naturii exprimă voia Tatălui, iar ființele suferă rezultatele acțiunilor lor, generate de voința lor, conform determinismului cauzal trasat de legile divine (ale naturii) ce guvernează creația.
Așadar căderea unei păsări sau a unui om se produce ca efect al existenței unei interacțiuni între voința ființei și cea a Tatălui.


De remarcat faptul că legile naturii nu sunt fluctuante, schimbătoare, deci voia Tatălui nu este schimbătoare nici ea, şi că legile sunt drepte, în sensul în care ele acționează exact la fel pentru toată lumea, toate ființele, indiferent de calitățile lor, de moralitatea lor, de bunătatea sau răutatea lor, sau de... voința lor. 
Doar conştientizarea mecanismelor ce stau la baza legilor permite controlul conştient al rezultatelor acțiunilor noastre, alegând locul potrivit și timpul potrivit, de exemplu, dar nimeni nu poate schimba vreo lege, adică voința tatălui, ființele se pot doar... adapta.




AT - Noi cunoaștem voia Tatălui nostru de jos în sus, cine poate spune că îi cunoaște voia Tatălui nostru de sus în jos?

Kato A afirma că o cunoaştem, poate e prea mult, cel puțin pt mine. 

Aş spune că ni se oferă condiții să o "descoperim" treptat, aşa cum oamenii de ştiință "descoperă" adevărurile ştiințifice, pas cu pas. 
Suntem oarecum forțați continuu să ne folosim gândirea pentru a putea descoperi ceva, dar şi pentru a putea interpreta în mod corect ceea ce descoperim prin observații, calcule, prin tehnologia folosită în observații, etc.
De la percepție / observare la înțelegere şi interpretare corectă e un drum destul de lung.
În această lume şi viață vedem voia Tatălui manifestată, dar cine ce înțelege din ceea ce percepe ca manifestare?

Creatorul a creat planul creației, ca un Arhitect ce creează ceva la nivel de "creație mentală imaginativă", iar această creație este de fapt manifestată în plan fizic de entitățile ierarhiei cu 9 trepte (Îngeri - Serafimi) care acționează ca o echipă de constructori, ca sa zicem aşa, fiecare cu sarcinile sale, la nivelul său. 

Se spune că doar Serafimii înțeleg planurile Divinității, şi le transmit mai departe, ca sarcini, aşa cum doar inginerul înțelege cel mai bine proiectul creat de arhitect, şi trasează sarcini mai departe, dar el nu pune mâna pe căramidă şi lopată, desigur.
Vezi și aceste linkuri Link1, Link2, Link3

Dumnezeu a zis să se facă lumină, şi apoi a văzut că lumina e bună.
Cam aşa apar toate în Creație, ca şi cum Dzeu dă doar un ordin de execuție, şi apoi constată că este bine executat, că produsul e conform cu ceea ce el a... imaginat a fi creat, planificat.
”3. Dumnezeu a zis: "Să fie lumină!" Şi a fost lumină.
4. Dumnezeu a văzut că lumina era bună; şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric.
6. Dumnezeu a zis: "Să fie o întindere între ape, şi ea să despartă apele de ape."
9. Dumnezeu a zis: "Să se strângă la un loc apele care sunt dedesubtul cerului şi să se arate uscatul!" Şi aşa a fost.
10. Dumnezeu a numit uscatul pământ, iar grămada de ape a numit-o mări. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
11. Apoi Dumnezeu a zis: "Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ." Şi aşa a fost.
12. Pământul a dat verdeaţă, iarbă cu sămânţă după soiul ei şi pomi care fac rod şi care îşi au sămânţa în ei, după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
14. Dumnezeu a zis: "Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semne care să arate vremurile, zilele şi anii;
15. şi să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pământul." Şi aşa a fost.
20. Dumnezeu a zis: "Să mişune apele de vieţuitoare şi să zboare păsări deasupra pământului pe întinderea cerului."
24. Dumnezeu a zis: "Să dea pământul vieţuitoare după soiul lor, vite, târâtoare şi fiare pământeşti, după soiul lor." Şi aşa a fost.
26. Apoi Dumnezeu a zis: "Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ."
27. Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.”
Creația este descrisă în Geneză după modelul ”zis și făcut”, dar nu se specifică explicit cum s-a făcut, cum cuvântul s-a transpus în manifestarea fizică, asta rămânând un mister biblic.





În toată Biblia îngerii îndeplinesc voia Domnului, ei fac şi dreg oamenilor şi naturii, ei sunt executanții, dar asta puțini oameni par a observa şi înțelege ceva din asta.
Este vorba mereu de o muncă de echipă, şi rămâne o bună întrebare dacă echipa care pune planul creației în manifestare este parte a creației sau ba, şi câtă libertate creatoare au.
Este ceva ce depăşeşte capacitatea de înțelegere a unui om normal, căci dpdv temporal ierarhia trebuia creată înaintea creației, pentru ca ea să pună în aplicare voia Divinității. 
Dar, pe de altă parte, exista multe relatări despre faptul că modul nostru liniar de a vedea temporalitatea este incorect cumva, iluzoriu, şi asta este aproape imposibil de înțeles, cum suntem prinşi în aceasta iluzie și cum arată realitatea de fapt, dpdv temporal.
Ne-am putea imagina că intrăm să ne jucăm un joc de realitate virtuală pe pc, şi acolo am fi prinşi într-o altă realitate temporală, alt spațiu-timp, diferite, ce nu au legătură cu spațiu-timpul nostru real. 
Şi că poți ieşi din joc când vrei, şi să îl continui când vrei, şi chiar să intri în joc cu un alt avatar, să joci multiplayer sau singleplayer, să înregistrezi jocul ca să vezi apoi cum ai jucat, detaşat, să reiei jocul de la început de câte ori vrei, etc.
Dar dacă ai fi atât de prins de joc încât ți s-ar instala o amnezie din cauza asta, pur şi simplu nu ți-ai mai putea aduce aminte cine eşti în mod real, şi ce reprezintă acel joc de fapt, în... realitate.
Eu am fost prins astfel, atențional, într-o "altă realitate", şi am constatat pe pielea mea că este posibil asta, să fii atât de atent încât "să uiți complet de tine", şi să te chinui să îți aminteşti dar să nu poți.
A fost o experiență destul de traumatică, experiența de a deveni prizonier într-o altă "realitate", de tip mental ca să zic aşa, din care să nu poți ieşi deoarece nu îți poți aminti cine eşti, de unde vii, cum ai intrat acolo, etc.
Cu siguranță există patologii bazate pe o astfel de amnezie, pe o astfel de pierdere a controlului privind accesarea amintirilor, a experienței anterioare.
Acest joc al vieții reprezintă ceva complex, şi acea experiență mi-a relevat că suntem prinşi atențional în acest plan experiențial, ca jucători, şi că avem instalată amnezia privind realitatea din care venim ca jucători.
De aceea, toate tehnicile de "trezire" se bazează pe deprivare senzorială şi detaşarea atenției cât mai completă de această "lume", pentru a putea folosi atenția "recuperată" astfel, în sensul de a accesa amintirile, memoria, realitatea din afara "spațiului de joc al vieții terestre".


Unii oameni cred că Dzeu intervine personal în creație, cumva material, făcând ”minuni”, dar nu există mărturii privind așa ceva.
Nu Dzeu intervine în astfel de cazuri, ci diferite entități ”angelice”, care o fac cu... voia lui Dzeu, găsind o portiță deschisă în legitățile sale.                  
Există multe și diverse mărturii de astfel de cazuri, în care au acționat ”îngeri păzitori” ce au ajutat diverși oameni.
Cu voia Tatălui multe se pot întâmpla, și aceste ”minuni” se întâmplă mai ales celor care cred că minuni se pot întâmpla.
Cu voia Tatălui, și duhurile necurate își fac de cap. :) 



Lecturarea articolului:


Dacă ți-a plăcut dă o cafea :)Dacă ți-a plăcut dă o cafea :)

Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 




Poți sprijini activitatea mea  Become a Patron!
-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

Vizitează Forumul Portal Spiritual Kato - forum de informare și discuții NOU creat: https://kato-portal-spiritual.ro/forum/

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/


-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...

 

software-deals.ro




Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');