Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, iunie 14, 2018

Percepția și Transformarea ta



Devino Patronul meu :)
Aici poti da o cafea :) Aici poti da o cafea :)

Am citit undeva afirmația asta, un citat, acum:
"Nu vedem lucrurile aşa cum sunt ele ci le vedem aşa cum suntem noi."
Ce zici, aşa este? :)
Citatul este citat, rupt din context, iar contextul lipseşte.
Mulți oameni oferă citate din acestea scurte, care sunt cam... vagi şi confuzorii.
Ideea în care a fost folosit era că tu alegi cum îți faci ziua, prin starea ta, atitudinea ta.
Deci ziua ta va fi în conformitate cu starea ta psihoafectivă, deoarece starea ta influențează modul în care tu percepi subiectiv realitatea.
Tu atragi în viața ta evenimente conforme cu "starea ta de spirit", mai bine spus cu starea ta sufletească.
Tu poți influența cursul desfăşurării evenimentelor, prin modul în care atitudinea şi comportamentul tău îi influențează pe cei cu care vii în contact, dar eşti totodată influențat de starea ta afectivă să relaționezi preferențial şi foarte selectiv cu ceilalți oameni.
Dacă te trezeşti de dimineață întors pe dos, şi nu îți revii din această stare copleşitoare, pe care o laşi să te copleşească afectiv, atunci vei avea o zi întoarsă pe dos, cu eşecuri şi insuccese, lipsită de vitalitate şi de pozitivism, de frumos şi bucurie.

Într-o stare afectivă neplăcută rezonezi preponderent cu aspectele neplăcute ale vieții, îți vin în minte amintiri neplăcute, scenarii de viitor neplăcute.
Vei tinde să nu relaționezi cu alții, să te izolezi, şi dacă eşti obligat să o faci, poți trezi în ei aspecte negative declanşate la ei ca reacție la starea ta, la comportamentul tău disfuncțional.
Puțini oameni manifestă înțelegere şi compasiune, continuu, marea majoritate reacționează la modul "dinte pentru dinte şi ochi pentru ochi", automat.
Dacă tu eşti morocănos, le strici buna dispoziție celor din jurul tău, şi ei te vor penaliza pentru asta, pentru influența ta negativă exercitată asupra lor, căci ei simt că tu le strici ziua influențând starea lor emoțională în mod negativ.
Te vor evita, respinge, sau se vor putea chiar supăra pe tine că eşti aşa cu ei şi nu te poți controla.







Oamenii interpretează evenimentele conform cu starea lor de moment, dar şi cu atitudinea lor, care este o stare mai stabilă în timp, ce depinde mult de felul personalității lor, a caracterului lor, a temperamentului lor.
Unii oameni au o atitudine mai stabilă, alții sunt mai labili emoțional, mai sensibili, putând fi mai uşor influențați de stările celor din jur, deoarece intră în rezonanță afectivă cu alții mai uşor.
Nu este deloc uşor să îți schimbi starea la comandă, să o controlezi conştient mereu eficient, căci există mereu o rezistență în orice schimbare forțată, o forță de reacție care se opune pe aceeaşi direcție dar în sens contrar, conform principiului acțiunii şi reacțiunii.
Psihologii spun că stările emoționale sunt reacții normale, şi fiecare trăire îşi are rolul ei, privind echilibrul general şi compensarea, transformarea.
Problemele apar în stările disfuncționale, care te împiedecă să te adaptezi eficient. 




Deci totul este o problemă de adaptare eficientă la lume şi viață.
De exemplu, este normal să simți supărare pe cineva care ți-a produs o neplăcere, este ceva funcțional, căci te mobilizează să faci ceva în acea situație neplăcută, să nu se mai repete, dar este disfuncțional să rămâi continuu supărat sau să te enervezi în mod excesiv, să faci crize de nervi rapid la orice supărare.
Este normal ca supărarea să vină şi să treacă, ca excitația să fie urmată de inhibiție, şi să îți revii apoi la o stare de echilibru normală.
Este normal să fii îngrijorat de ceva, când ai anumite probleme, căci te mobilizează să acționezi pentru rezolvarea problemelor tale, dar este disfuncțional să aluneci în depresie şi să nu faci nimic, să nu poți reacționa adaptativ la situația respectivă, lăsând problemele tale nerezolvate.

Deci putem spune că trăirile care ne ajută să ne adaptăm eficient unei situații, şi să ne rezolvăm problemele de viață, sunt normale, fireşti, şi benefice, cât timp ele nu conduc la comportamente dezadaptative, la blocaje, la renunțarea totală de a mai face ceva, de a mai reacționa în mod adaptativ, sau la reacții exagerate - hipo sau hipereactivitate, insuficiență sau exces deci.
La fel este şi cu reacțiile excesive, în care de exemplu enervarea excesivă te împinge să pedepseşti pe alții pentru orice nimicuri, fără să îi poți înțelege şi ierta, fiind blocat într-o stare de nervozitate prelungită.
Acesta este un comportament hipereactiv, dezadaptativ, care nu duce la nimic bun, ci la suferință.




Înțelegerea mecanismelor de reacție şi a rolului lor funcțional te conduce la posibilitatea controlului conştient al lor, dar nu este cazul să te forțezi să ai "reacții pozitive" mereu, dacă nu o poți face în mod... firesc şi natural.
Mulți oameni afirmă că trebuie să renunți la "trăirile negative", să le reprimi, să le blochezi, să nu le permiți manifestarea, etc.
Dar asta este ca şi cum ai ordona copilului tău să nu mai plângă, că îi face rău, să îşi blocheze plânsul, să se liniştească la comandă, în mod forțat.
Plânsul copilului este un mod de semnalizare că ceva este în neregulă cu el, şi tu ar trebui în mod normal să simți îngrijorare şi să te întrebi care este problema lui, din ce cauză plânge, şi să îl ajuți să îşi rezolve problema sa.
Deci este incorect să tratăm simptomul, plânsul, starea emoțională neplăcută, cu un medicament calmant, să blocăm simptomul, corect fiind să depistăm şi să înțelegem cauza ascunsă care a declanşat simptomul, să tratăm cauza rezolvând problema.
Dacă ai o trăire neplăcută, deci, nu o considera automat a fi "negativă" şi că trebuie să scapi de ea rapid ca să îți fie bine, deoarece ea îți semnalizează că ceva nu este bine, că ai o problemă care trebuie rezolvată.
Trăirile neplăcute, durerea, au întotdeauna rol de semnalizare, şi trebuie să le considerăm ceva util şi benefic, în acest sens.

Poți învăța prin exerciții şi antrenament să îți controlezi reacțiile comportamentale şi modul în care interpretezi realitatea, poți transforma modul în care priveşti lumea şi viața, dar nu te forța prea mult nici cu asta, ia-o lejer, relaxat, pas cu pas, căci întotdeauna când forțezi ceva vei declanşa reacții de forțare exercitate asupra ta.
Când tu te tensionezi, vei fi tensionat, când tu te relaxezi vei fi relaxat, şi asta se transmite ca un virus şi celor din jurul tău (vezi articolul meu cu neuronii oglindă) :)


Deci nu te forța să fii pozitiv, să devii pozitiv în toate reacțiile tale, înainte de a-ți clarifica ce înseamnă în mod corect a fi pozitiv.
Nu îți face griji că nu ai fi un om pozitiv, că nu reacționezi pozitiv la evenimentele din viața ta, că eşti defect cumva, ci încearcă să îți studiezi mai atent reacțiile tale şi ale celor din jurul tău, şi întreabă-te mereu dacă ele sunt funcționale, dacă îi ajută să se adapteze mai bine lumii şi vieții, sau sunt disfuncționale, adică îi împiedecă să se adapteze situației de viață cât mai eficient.
Învață din greşelile tale şi ale altora, dar şi din succesele lor, observând atent pe ce fel de reacții comportamentale se bazează succesul lor, cum reacționează ei față de tine, față de cei ce au eşecuri repetate constant.

Nu te poți schimba, transforma, foarte mult şi foarte repede, dar poți învăța să îți controlezi în mod eficient reacțiile comportamentale şi să îți păstrezi o stare de echilibru emoțional, dacă înțelegi de ce este necesar vreun control, cum poți să îl efectuezi, şi ce anume exact vrei să obții de fapt.
Adaptarea la lume şi viață este un proces dinamic, nu unul static, mereu trebuie să faci ceva ca să te adaptezi cât mai bine la situațiile noi.
Dar la situațiile repetitive, asemănătoare, îți poți dezvolta în mod conştient tipare de reacție funcționale, eficiente, care să te conducă la a trăi o viață plăcută, bună, o viață trăită cu sens. :)

Nimic nu se câştigă, nimic nu se pierde, totul se transformă, aşa că eu consider foarte important de înțeles şi acceptat acest adevăr şi în privința modului de a gândi şi a ne comporta, şi această înțelegere ne conduce la a opera conştient transformări asupra noastră, pas cu pas, fără renunțări forțate, blocante, fără impuneri forțate, fără a ne chinui inutil să reacționăm forțat, artificial, impus cu forța, pentru a avea doar trăiri plăcute
Transfornarea vine natural odată cu înțelegerea şi acceptarea, şi nu există posibilitate de înlocuire forțată a unui tipar de reacție cu altul, ci doar o transformare progresivă a unui tipar în altul, prin exercițiu şi antrenament, prin reflexe condiționate dobândite conştient prin exersarea repetată.

Deci, dacă vrei să schimbi ceva la tine, privind modul tău de a gândi şi a reacționa, este în primul rând necesar să înțelegi şi să fii convins că este ceva disfuncțional şi ineficient prezent acolo, şi trebuie să ştii exact în ce fel vrei să transformi acel tipar, unde vrei să ajungi, la ce alt tipar, şi să conştientizezi cât de funcțional şi eficient este acel nou tipar.
Nu este uşor, dar tocmai de aia vei avea un merit real când vei duce la bun sfârşit acest demers, şi ți se va părea tot mai uşor ulterior, când vei dobândi experiență şi îți va intra în... obişnuință a efectua transformări conştiente asupra ta.
În plus, experiența ta va fi benefică şi celor din jurul tău, cu siguranță, nu-i aşa? :)



Bine-nțeles că fără îndrumare şi mentorat specializat (psihoterapeut) este mai greu la început, dar dacă înțelegi principiile de bază poți începe de azi transformarea conştientă a ta, şi să ceri şi îndrumare celor competenți să ți-o dea.
Atenție la faptul că teoria fără practică nu te ajută să avansezi, şi caută mentori care au pus în practică teoria transformării personale, care au experiența necesară în acest sens.
Poți apela la mai mulți, la mai multe surse, să vezi mai multe viziuni şi să alegi ce ți se pare mai potrivit ție ca metodă şi tehnici practice.
Şi nu uita niciodată că rezultatele tale se bazează pe acțiunile tale, pe implicarea ta, pe voința ta, pe eforturile tale, nu te aştepta ca altcineva să poată efectua transformările dorite de tine asupra ta, căci vei ajunge să fii manipulat în interes personal de cei ce îți promit aşa ceva.
Simțul tău critic trebuie să fie treaz mereu, căci a fi conştient înseamnă a fi treaz, vigilent.
Toți marii maeştri spirutuali au afirmat că este necesar să fii vigilent continuu, să nu permiți a fi influențat fără voia ta, fără acordul tău, să poți conştientiza ce fel de influențe se exercită asupra ta, şi să alegi conştient ce vrei să accepți si ce vrei să respingi.

Nu te baza prea mult (excesiv) nici pe "intuiția ta", dacă nu înțelegi încă pe ce se bazează ea. :)
Mulți oameni reacționează conform principiului plăcerii, acceptând automat ceea ce ei interpretează a fi plăcut şi respingând ceea ce ei interpretează a fi neplăcut pentru ei, dar modul acesta de interpretare este subiectiv, se bazează pe anumite tipare de interpretare, care pot fi mai mult sau mai puțin funcționale.
Mulți oameni au tipare de interpretare bazate pe frică, teamă, frici ascunse, neconştientizate, care le trezesc frica - senzație neplăcută, în mod disfuncțional, de neînțeles pentru ei.
Dacă "intuiția ta" te face să respingi ceva din senzația de teamă, ar fi necesar să te întrebi imediat de unde provine această teamă, neliniştea ta interioară, tensiunea resimțită legată de acel ceva, respingerea.
Nu de alta, ci de a... conştientiza, şi de a putea controla în mod rațional viața ta, a nu te lăsa controlat de alții conform intereselor lor egoiste personale.

Dacă ai înțeles aceste lucruri, atunci ai înțeles şi că un om care are o stare neplăcută are o problemă nerezolvată de fapt, care îi creează neplăceri, şi chiar dacă te atacă cu ceva ai putea să te oferi să îl ajuți să îşi conştientizeze şi să îşi rezolve problema sa, cel puțin pentru a nu te mai ataca sau influența neplăcut în continuare, pe tine şi pe alții, prin starea sa. :)
Binele tău depinde şi de binele celor din jurul tău, şi dacă celor din jurul tău le este bine, şi ție îți va fi bine, şi invers, dacă le este rău şi ție îți va fi rău, deci ar fi bine pentru tine să ajuți la rezolvarea problemelor celor din jurul tău. :)
Vorba dulce mult aduce, iar un sfat valorează mai mult întotdeauna decât un reproş.
De aceea e bine să încerci să te abții să formulezi reproşuri, în general, şi să le înlocuiești cu sfaturi, cu o vorbă dulce, cu un zâmbet înțelegător, sau să... taci, căci că oamenii au nevoie să se descarce, de multe ori, verbal, vorbind singuri dar în prezența cuiva care să îi asculte doar şi să pară că îi înțelege. 





Bărbații vor soluții raționale şi oferă rapid soluții, dar femeile vor să fie ascultate şi înțelese, nu vor soluții de la bărbați, căci ele judecă mai mult emoțional şi au nevoie doar de restabilirea echilibrului lor emoțional când au probleme.
De aceea un bărbat care nu ştie să asculte şi să tacă, sau să pună doar întrebări, sărind rapid să ofere soluțiile sale raționale, nu va fi niciodată prea bine apreciat de femeile care au probleme şi caută doar pe cineva pe /la care să se descarce, o supapă de defulare. :)
Dacă un bărbat ştie să asculte o femeie, acea femeie va simți recunoştință față de el, pentru simplul fapt că a avut răbdare şi înțelegere față de necesitatea ei de a fi ascultată şi înțeleasă, aşa cum este ea, cum gândeşte ea, fără a încerca să o schimbe cu ceva prin... soluțiile sale raționale, care vizează o schimbare a modului de gândire şi de comportament.
Dacă vrei să fii apreciat şi respectat de o femeie, ca bărbat, începe să asculți ce are ea de spus, căci are mai multe cuvinte de "consumat" pe zi decât un bărbat, şi ea se va simți minunat cu tine cât timp îi permiți să vorbească şi să consume ce are de consumat. :)
Nu sări cu soluții, ci mai bine pune doar întrebări care pot direcționa gândirea sa în vederea găsirii unor răspunsuri şi soluții chiar de către ea.
Asta ar fi minunat. :)
Excepțiile întăresc regula, desigur.
Faptul că femeile simt nevoia de a vorbi mai mult decât bărbații reprezintă şi un fel de demers psihanalitic prin care cel ce vorbeşte singur în prezența cuiva ajunge să realizeze conexiuni şi legături logice (revelații) care îi vor oferi răspunsurile şi soluțiile necesare privind problemele sale.

Bărbații ruminează mental, femeile verbalizează, şi uite aşa, cumva se completează. :)





Despre autocontrolul emoțiilor - din playlistul meu Youtube Programare-Deprogramare-Reprogramare Mentală



Distribuie articolul, mulțumesc! 



-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor



-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html




SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner



Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');