Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

duminică, februarie 28, 2016

Despre cauzele (spirituale) subtile ale bolilor



Am tot citit despre "cauzele (spirituale) subtile ale bolilor", şi am văzut că în general la baza lor stau trăiri emoţionale incriminate.
Şi autori diferiţi oferă diferite cauze la... aceleaşi boli.
Este ceva ce produce confuzie, incertitudine, nesiguranţă...
Cine se încrede într-un astfel de "tratat al cauzelor spirituale ale bolilor" ajunge în general să încerce să se trateze de ceva ce de fapt îşi va... induce autosugestiv că suferă, şi poate să-şi inducă un efect... nocebo, dăunător, în loc de unul placebo, vindecător.
Există unele "tratate" care circulă pe internet, ce sunt total aiurea, de parcă ar fi fost concepute "la mişto" de autorii lor, în scop de... amuzament privind credulitatea şi naivitatea oamenilor. :)
Culmea, însă, este că ele sunt vehiculate şi de către unii psihoterapeuţi care au înclinaţii spre domeniul spiritual, nu doar de ignoranţi care urmăresc doar scoaterea la normă de articole de interes public în scop de a face... trafic pe blogurile lor, şi le preiau la grămadă, cu copy-paste...
O caracteristică comună a acestor "tratate" : nu ştie nimeni care este... sursa lor ! ;)
Deci, ai grijă ce citeşti, în ce informaţii te încrezi, ce tipare de gândire preiei de pe internet, şi, în consecinţă, îţi recomand, ca metodă de precauţie, să verifici sursele, şi să îţi păstrezi simţul critic când este vorba de ceva aşa de important pentru tine cum este... sănătatea ta !

În continuare îţi prezint câteva idei personale pe această temă, pe care recomand să le citeşti cu acelaşi simţ critic recomandat, filtrând totul cu mintea ta, căci antrenamentul gândirii îţi menţine mintea în... formă. ;)
În general lumea uită un aspect important privind bolile infecţioase : există o perioadă de incubaţie.
Şi această perioadă variază, dar ea oricum durează mai multe zile.
Deci, momentul declanşării bolii nu coincide niciodată cu cel al infectării, iar cauza infectării ar trebui tratată, dpdv spiritual, în mod separat de cauza care declanşează ulterior boala.
Mulţi sunt infectaţi, dar nu la toţi se declanşează boala, gripa de exemplu.
Declanşarea bolii este favorizată de anumiţi factori, la fel cum şi preluarea virusului este, şi ea, favorizată de anumiţi factori.
Ceea ce nu se ia în considerare, în aceste abordări spirituale, este ceva esenţial : ce este de fapt virusul, ce reprezintă el, ca esenţă a sa... spirituală ?
Ştim că viruşii se transmit de la un om la altul, ştim că, practic, suntem infectaţi în permanenţă, cu tot felul de viruşi şi bacterii, că organismul îi ţine în general sub control, prin ceea ce numim "sistem imunitar ", şi oamenii cred că sistemul imunitar "cade " în cazul îmbolnăvirii, că este copleşit, că este slăbit, că nu mai face faţă, etc.
Aşa este, cu adevărat, oare, sau acest sistem de fapt... lasă virusul să acţioneze, cu un anumit... motiv inconştientizat de subiectul care se îmbolnăveşte ? 



Dpdv spiritual, problematica îmbolnăvirii este văzută ca un mecanism de... protecţie, un demers adaptativ al organismului de a se proteja faţă de anumiţi factori nocivi, agresiuni, comportamente şi atitudini inadecvate...
Omul ajunge la pat cu un scop principal : să nu mai continuie să facă ceva ce făcea, în mod inadecvat, privind modul lui de a gândi şi a acţiona.

Paleta asta este foarte largă...
Omul se poate însănătoşi, dar nu se vindecă dacă revine la aceleaşi tipare de gândire şi comportament, care de fapt îi vor croniciza în timp boala.

Mulţi oameni îşi tratează simptomele, nu cauzele reale, şi, de aceea, deşi se simt bine o perioadă, se trezesc cu o boală cronică pe cap...
Abia atunci mecanismul de vindecare este cu adevărat suprasolicitat, în sensul în care există un blocaj din care nu se poate ieşi, nu poate fi depăşit.

Interesant este că, în general, acest blocaj este unul intern, nu extern, în sensul în care nu factori externi nocivi sunt responsabili, ci reacţiile psihoafective ale subiectului faţă de stimulii externi.
Gripa te pune jos când eşti obosit, extenuat, stresat, când te hrăneşti necorespunzător, când eşti pesimist, etc.
Am putea vorbi despre o "slăbiciune" generală, generalizată, în cazul îmbolnăvirilor, sau de una specifică, dusă la extrem, de un exces.
Iar, când există un exces, undeva, există şi o insuficienţă, altundeva, căci totul se compensează.
Altfel spus, excesul manifestat de tine la un moment dat, îşi are cauza (sursa) în existenţa unei insuficienţe, pe care o conştientizezi, sau nu conştientizezi legătura funcţională insuficienţă - exces.
Altfel spus : excesul este un semnal al existenţei unei insuficienţe (lipse).
Orice manifestare ce poate fi catalogată drept "excesivă" denotă existenţa unei insuficienţe.
Cine ştie cunoaşte, cine poate depista asta este un bun specialist...


Nu sistemul imunitar este slăbit, în cazul îmbolnăvirii, asta este o... interpretare greşită, căci acest "sistem" de fapt reflectă o stare (generală) a organismului, ca şi cum s-ar adapta la ea, pentru a putea fi pus tu la... pat, la odihnă, la relaxare, la activarea parasimpatică - detensionare, cu schimbarea modului tău de viaţă, care a devenit prea... încordat, stresant, tensionant...
Cu cât te păstrezi mai mult în activarea simpatică, în încordarea (tensiunea) de genul "fugă sau luptă ", cu atât mai dezenergizat vei fi, cu timpul, deşi te simţi foarte... energic, datorită faptului că rezervele tale energetce sunt cosumate în mod intens pentru a fi ţinut în tensiune, treaz, lucid, încordat, pentru fugă sau luptă.
Sângele este pompat doar în muşchi, nu şi la organele interne, nu şi la sistemul digestiv, pentru putea face faţă provocării, luptei, situaţiei stresante, periculoase, sarcinilor urgente, etc.
De aceea simţi că nu ai poftă de mâncare, că nu ţi-e foame, că nu ai nevoie de somn, fiind blocat în activarea simpatică, pe adrenalină.
Şi, dacă nu te poţi debloca, rezervele se consumă, te epuizezi nervos, iar mcanismele organimului de apărare te vor... decupla, pintr-o... "boală", punându-te la... pat, la relaxare, la odihnă.
Alternativa ar fi epuizarea totală şi... moartea subită, din cauza deficitului energetic...
De aceea "boala" poate fi privită ca ceva... necesar pt a te... deconecta, debloca de la ritmul tău prea alert de viaţă, de la un mediu stresant, de la blocajul din care nu poţi sau nu vrei să ieşi...
Odihna, relaxarea, sunt absolut necesare.
Doar în această stare de activare parasimpatică te poţi odihni şi hrăni.
Dar oamenii uită adesea asta, faptul că doar relaxarea contribuie la refacerea rezervelor energetice ale organismului.
Din punctul meu de vedere, orice "boală" reflectă existenţa unei probleme de adaptare, căci asta este esenţa ideilor prezentate mai sus : existenţa unei incapacităţi de adaptare, dpdv psihoafectiv, manifestatea unui blocaj ce reflectă această problemă de adaptare.
Iar blocajul este de regulă unul în activarea simpatică, ce are la bază o teamă, o frică mai mult sau mai puţin ascunsă.
Indiferent ce cauze "subtile" ale bolilor vei găsi că ar fi responsabile pt diferite boli, toate au la baza lor o... teamă, o frică de ceva.
Să luăm cazul furiei, al enervării, de exemplu : ce stă la baza furiei şi enervării, de fapt ?
Dacă vei reuşi să pătrunzi, prin analiză logică şi meditaţie, în furia şi enervarea ta, tot mai adânc, vei descoperi acolo existenţa a ceva ce nu poţi... accepta, din cauza unei frici ascunse faţă de... ceva.
Dar... cine are curajul să dea piept cu fricile sale ascunse, să şi le recunoască, să şi le identifice ?
Ele sunt mai uşor de depistat la bolnavii cronici, care, prin anumite tipare verbale inconştiente, îşi exteriorizează fricile, ca şi cum ceva din ei ar cere ajutorul celor din jur.
Un vindecător ar trebui să recunoască aceste "strigăte de ajutor".
Dar omul obişnuit fuge, instinctiv, când le aude, căci aceste strigăte produc o... rezonanţă, ceva perceput a fi în mod indefinit... neplăcut.
Ghici de ce ?
Deoarece ele "trezesc", prin rezonanţă, fricile interioare proprii, de care cu toţii fug, pe care toţi vor să le ţină îngropate, să nu le conştientizeze, să nu dea faţă cu ele, să nu trebuiască să le înfrunte...



Putem spune că o trăire emoţională excesivă produce o boală organică, deoarece manifestările fiziologice ale acelei trăiri vor fi astfel exacerbate, în exces, la rândul lor.
De exemplu, enervarea prelungită produce suc gastric în mod excesiv conduce la gastrite, apoi ulcer.
Dar, când vorbim de cauze subtile, trebui mers şi mai departe, mai în esenţă, mai în... subtil.
Care este cauza stării tale de nervozitate prelungită ?
Aceasta este... întrebarea...

Astfel de întrebări te conduc în... esenţe, în... subtil...

Tratarea unor astfel de... cauze subtile, care nu prea sunt... subtile, este similară cu tratarea... simptomelor de către cadrele medicale.
Ce trebuie tratat : cauza sau efectul ? 
Eşti de acord ?
De ce ? 
Nu uita să... gândeşti... nu uita de simţul critic... ;) 

"Ce este viaţa? 
Este echilibrul dinamic al tuturor celulelor, armonia radiaţiilor care inter-reacţionează. 
Ce este boala? 
Este dezechilibrul oscilator al celulelor, ce are originea în cauze externe. 
Este lupta dintre radiaţia microbiană şi radiaţia celulară." Georges Lakhovsky
"Fiecare celulă din corpul nostru se comportă ca un mic circuit rezonant - nu foarte diferit de aparatele radio folosite azi, dar infinit mai precise şi mai sensibile (practic rezonanţa este creată în cazul celulei prin structurile genetice: cromozomii, de exemplu etc., acelaşi efect se obţine învârtind butonul la aparatul radio). 
Atunci cînd celulele oscilează corect, vorbim de sănătate. 
Când o sursă exterioară creează interferenţe perturbând echilibrul oscilatoriu, intervine starea de boală.
Radiaţiile naturale (cum ar fi câmpul magnetic terestru) asigură reglajul fin al mecanismelor noastre oscilatorii. 
Este câmpul pe fondul căruia s-a dezvoltat viaţa. Radiaţiile suplimentare, introduse artificial sau prin fenomente accidentale, distorsionând câmpul iniţial, perturbă echilibrul de funcţionare al celulelor şi produc îmbolnăvirea organismului." 
Cea ce este numit mai sus "cauze externe" reprezintă cauze externe celulelor, dar nu toate aceste cauze sunt externe organismului, nu toate provin din mediul extern, bine-nţeles. 
Georges Lakhovsky a conceput un aparat foarte interesant de tratare a dezechilibrului oscilator al celulelor, cu care se spune că a avut bune rezultate şi în tratarea cancerului. 
Lakhovsky a murit accidentat de o limuzină...


Playlistul Kato YouTube "Georges Lakhovsky - Multiple Wave Oscillator"  katona nicolae  24 de videoclipuri (feb 2016) - din păcate videoclipurile nu sunt subtitrate în ro, aproape totul este în limba engleză (1 germană, 1 franceză) :


Din playlistul Kato YouTube "Terapii Alternative şi Complementarekatona nicolae - 341 de videoclipuri (feb 2016)


Poţi urmări lecturarea articolului de mai sus cât şi a  altor articole, mai jos, în playlistul meu Youtube "Creaţii personale Kato"  katona nicolae (103 videoclipuri dec 2016)




Link către articolul "NMG - Noua Medicină Germană, o viziune revoluţionară asupra bolilor"

Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui : https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

De AICI POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :



CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email


Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici :  Subscribe to Spirit by Email

Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, etc. Promoţii şi Bonusuri...


Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');