Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

marți, mai 17, 2016

Social media online şi... conectarea telepatică universală



Acest articol prezintă o analiză de caz, ca exerciţiu de stimulare a gândirii, util din prisma faptului că situaţia prezentată este una destul de comună în ziua de azi.
Am fost inspirat de un articol citit pe internet, care m-a pus un pic pe gânduri, deoarece era prezentată o interpretare interesantă a unei situaţii de viaţă.
Persoana respectivă şi-a redus la un moment dat timpul de socializare online, deoarece a primit ceea ce a numit ea o "deconectare" forţată, şi şi-a dat seama că sărise calul, în ideea că ajunsese la un... exces.
Deci petrecuse în mod excesiv timpul socializând online.
Interesant este faptul că în urma deconectării ea afirmă că a simţit o... conectare de alt gen, universală, telepatică, energetică, cu toţi oamenii de pe planetă, experimentând un sentiment al... universalităţii, o conexiune cu orice fiinţă vie de pe planetă, o activare a... capacităţii telepatice...
Afirmă că a resimţit anumite frustrări înainte, când era conectată online mai mult, şi că acum nu mai resimte nevoia de a butona, de a fi prezentă pe internet, ca înainte...

Fiecare lucru vine la timpul potrivit, se spune...
Altfel spus, când eşti pregătit pentru ceva, acel lucru vine în manifestare, în viaţa ta.
Dar este ceva cu... două tăişuri, căci nu doar lucrurile "bune ", plăcute, vin aşa, ci şi cele "rele", neplăcute.
Când te "pregăteşti" pentru boală, boala vine în manifestare...


Altfel privind : ceea ce tu trăieşti ACUM nu este CEL MAI POTRIVIT lucru, cea mai potrivită experienţă, şi pentru alţii. 

Căci alţii sunt în alt punct pe calea lor decât tine.
Deci, în concluzie, există recomandări cu caracter general, care pot fi benefice, dar aplicarea lor trebuie să ţină seama, totuşi, de specificitatea fiecărui caz în parte.
Exemplu concret : pentru cineva care acum are nevoie de socializare pe internet, din diverse motive personale, şi acesta este un aspect "bun " pentru el acum, faptul de a încerca în mod forţat să reducă timpul de social media, pentru a deveni mai... conectat, în mod direct, cu viaţa, ar putea să-i creeze... frustrare, nemulţumire, suferinţă...
Ar fi interesant să ştim mai exact şi detaliat cum şi din ce motive (motivaţii) a ajuns acea persoană în această situaţie, de a reduce prezenţa sa în mediul virtual, căci, de obicei, aceste schimbări comportamentale survin în urma adoptării unor... credinţe şi convingeri noi. 

Putem vorbi aici şi de... "profeţia împlinită ", "împlinirea profeţiei", adică de faptul că dacă ea a avut convingerea că diminuarea socializării pe internet va avea ca efect o mai bună conectare cu lumea reală în mod direct, atunci efectul s-a produs, în aparenţă cel puţin, în conformitate cu... credinţa sa.
Din punct de vedere obiectiv, este totuşi discutabil dacă efectul este real sau imaginar, în sensul că ea simte că este mai conectată acum doar aparent, pentru ca profeţia sa să se... îndeplinească.
Acest efect este greu de evaluat, căci are conotaţii... subiective, în mod clar, iar ea este focalizată doar pe evenimentele care vin să confirme profeţia, să o valideze, ignorând informaţiile care ar putea să o... infirme...
Deoarece înainte de asta a avut anumite frustrări (recunoaşte asta) legate de social media, hotărârea sa şi efectul reprezintă un mecanism... defensiv, de apărare, rezolvând frustrarea în acest mod raţional: nu am nevoie de socializare online, căci mi-a adus multe frustrări, timp pierdut, dezamăgiri, deci cu siguranţă mă voi simţi mai bine reducând timpul de socializare cât mai mult posibil.
Mintea, odată programată în acest mod, îţi va conferi starea psihosomatică care să-ţi confirme... convingerea.
Unii numesc asta "puterea minţii ", "puterea credinţei", alţii "împlinirea profeţiei ", sau în alte moduri. 

Oricum, ceea ce gândeşti în mod predominant atragi în manifestare, ca experienţe de viaţă, nu-i aşa ? 


Din altă perspectivă putem privi şi aşa : insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare, deci nici insuficienta socializare nici socializarea excesivă nu aduc ceva... "bun ".
Asta, însă, pe termen lung, căci pe termen scurt trebuie privit prin prisma specificităţii cazului individual, în prezent. 
Căci ştim că excitaţia este urmată de inhibiţie, în mod natural, în scop de reechilibrare naturală.
Adică, după o perioadă de excitaţie (socializare) excesivă, prelungită, este normal să iei o pauză, să ajungi să depăşeşti chiar pragul insuficienţei, o perioadă de timp...
Socializarea pe internet, aşadar, este normal să sufere fluctuaţii în timp, să cunoască perioade de exces şi insuficienţă, în tendinţa de adaptare a fiecăruia la viaţa sa de zi cu zi, în anumite perioade. 
Este normal să simţi uneori o nevoie mai mare, iar alteori o nevoie mai mică, sau chiar că nu ai nevoie deloc, o anumită perioadă.
Anormal este să nu simţi nevoie deloc, sau să simţi o nevoie excesivă, o perioadă lungă de timp. 
Deşi, anormalitatea este discutabilă şi în aceste cazuri, în sensul în care această anormalitate de fapt reprezintă un SEMNAL, şi totodată denotă intrarea în acţiune a unui mecanism de apărare, a unei modalităţi prin care subiectul încearcă să compenseze sau decompenseze ceva.
În plus, a generaliza, adică a afirma că toţi oamenii sunt la fel şi că au exact aceleaşi nevoi, în aceeaşi măsură, privind socializarea, în mod direct sau indirect (prin internet), înseamnă a aluneca în... eroare.
Ceea ce 15 minute pe zi poate fi considerat normal pentru unul, poate fi considerat anormal pentru altul, pentru care normalitatea este situată undeva în jurul a o oră, sau chiar două ore...
Această normalitate este dependentă de mulţi factori, precum vârsta, de exemplu. Un adolescent nu are aceleaşi nevoi "normale " precum un adult, sau o persoană în vârstă...
Această diversitate constituie ceva... minunat, oferind totodată o complexitate deosebită vieţii omeneşti, prin faptul că nu toţi suntem... la fel, şi că ne transformăm, inevitabil, cu timpul, fiecare în măsura lui...


Altă perspectivă, pt cei ce le plac abordările... holistice ;)
1. Ce înseamnă, de fapt : "Petrec mai puţin timp (acum) pe reţelele sociale"?
Este ceva... relativ, căci este relaţionat cu timpul petrecut înainte, care este... subiectiv, adică ţine de subiectul în cauză.
Mai puţin decât înainte nu ştim ce înseamnă, că nu s-a specificat. O oră faţă de 3 ore înainte, sau 10 minute faţă de o oră înainte, sau...
Nu ştim. Nu ştim dar putem presupune faptul că timpul petrecut înainte este perceput acum drept a fi fost ceva... în exces. 
Un exces... relativ, subiectiv, care depinde de percepţia subiectului...
2. Faptul că, în mod paradoxal, se simte mai conectată cu oamenii ca niciodată, cu toţi oamenii de pe planetă, este un... efect.
Orice cauză are un efect, şi orice efect o cauză.
Deci, în mod logic, oare nu am putea stabili o RELAŢIE CAUZALĂ între modul în care subiectul a desfăşurat activitatea sa de socializare înainte şi efectul conectării universale resimţit acum, în prezent, după efectuarea schimbării  (reducerea socializării online) percepută drept a fi... necesară?


Mai concret : dacă nu ar fi desfăşurat activitatea de socializare aşa cum a efectuat-o, înainte, nu ar fi resimţit nevoia de a o reduce în urmă cu câteva luni, şi deci nu ar fi ajuns în prezent să resimtă acest efect... minunat de conectare universală !
Aşadar, modul în care au decurs lucrurile poate fi privit drept ceva... util, benefic, eficient, nu-i aşa ?
În sensul : nu a fost ceva rău că a socializat mai mult înainte, căci dacă nu o făcea, nu ajungea prin această... tehnică, acum, la această conectare universală. :)
Şi atunci, am putea stabili o... 
ipoteză: această tehnică ar putea funcţiona şi la alţi oameni, în cazuri asemănătoare, pt oameni asemănători. :)
Problema constă în faptul că nu cunoaştem bine condiţiile experimentale în care s-a manifestat efectul conectării, şi nici valorile şi modul exact în care au fost manipulate variabilele...


Principiul de bază pare a fi acesta : dacă, după o perioadă de timp de socializare desfăşurată în mod excesiv în mediul virtual, operezi o reducere drastică a timpului alocat, poţi resimţi, ca efect, un efect de... compensare a conectivităţii, ca şi cum ai fi conectat în continuare "online" în mod direct, telepatic, energetic, cu ceilalţi oameni, indiferent de distanţa existentă între voi. 
Ar rămâne de testat experimental dacă această senzaţie de conectivitate directă este... subiectivă, imaginară, o simplă compensare psiho-afectivă, un mecanism de apărare în perioada de... sevraj, sau altceva...
Putem presupune că mintea continuă să menţină... conexiunea pierdută, din... obişnuinţă, dând impresia că nimic nu s-a... pierdut, şi că nu există prilej de... teamă, angoasă, suferinţă...
Totul se... transformă. O obişnuinţă, cum este conectivitatea asocială online, nu se pierde de azi pe mâine, ci se... transformă... 
Se ştie demult că, în cazul izolării senzoriale, în peşteri de exemplu, apare fenomenul de compensare perceptivă, prin care creierul îşi menţine un anumit nivel de activare (arousal ), de trezie, prin producerea de halucinaţii perceptive. 
Acest gen de compensare poate fi responsabil şi privind compensarea obişnuinţei de a fi conectat social online cu alţi oameni, în perioada în care subiectul se... izolează, se deconectează.
Creierul tinde ca, din obişnuinţă, se se... reconecteze, să primească fluxul de informaţii cu care a fost obişnuit, şi atunci apare fenomenul de conexiune directă, telepatică, ca ceva... necesar în prezent.

Este această conectare ceva... subiectiv (fals, o autopăcăleală) sau ceva obiectiv (adevărat, real) ?
Aceasta este... întrebarea !
Tu... ce crezi?

Aruncă o privire și pe articolul acesta Efectul şi Experimentul Ganzfeld - obţinerea stărilor modificate (alterate) de conştiinţă , să înțelegi mai bine ce am spus mai sus.
Efectul Ganzfeld (din limba germană, ganz feld = câmp plin) reprezintă un fenomen de deprivare perceptivă cauzat de expunerea la un câmp de stimuli uniform şi nestructurat.
De exemplu o imagine complet albă, monocromatică, statică şi uniformă, un sunet continuu invariabil...
Efectul constă în inducerea unei stări modificate (alterate) de conştiinţă, cu manifestarea unor halucinaţii vizuale şi auditive, ce pot prezenta asemănări cu elementele prezente în cadrul viselor (scene complexe).
Este rezultatul amplificării activităţii neuronale în căutarea semnalelor ce par că lipsesc, a stimulării senzoriale variate, a unor stimuli noi. 
Amplificarea zgomotului neural (neuronal) este interpretată de cortexul vizual superior, şi dă naştere halucinaţiilor...

Atlantis -
Învață să stăpânești arta materializării dorințelor

Lecturarea articolului inclusă în playlistul meu  "Creaţii personale Katokatona nicolae 96 de videoclipuri nov 2106


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/
-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde

-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :


-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:   Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt o ofertă mai completă de magazine, unde găseşti tot ce vrei:  https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html
Cel.ro

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');