Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

duminică, ianuarie 18, 2015

Recunoştinţa, Preţuirea, Abundenţa, Prosperitatea, Fericirea - Exerciţiu Motivaţional

RECUNOŞTINŢA, PREŢUIREA, ABUNDENŢA, PROSPERITATEA ŞI FERICIREA - Exerciţiu Motivaţional
 
Acesta este un material motivaţional

Ce înseamnă asta ? Că are scopul de a influenţa MOTIVAŢIA şi ATITUDINEA ta referitoare la tine însuţi, lume şi viaţă. 
Însă, pentru ca el să aibă un efect real, trebuie să îi acorzi ATENŢIE.
Priveşte ceea ce citeşti (asculţi) acum, ca pe un EXERCIŢIU care are rolul de a stimula dezvoltarea ta personală, într-o direcţie pozitivă. 

Salvează materialele motivaţionale undeva la vedere, pe desktop de exemplu, şi repetă astfel de exerciţii, de câte ori simţi că ai nevoia, când ai probleme privind nivelul tău motivaţional, când simţi că stresul, greutăţile şi grijile vieţii te copleşesc. 
Şi nu uita faptul că poţi găsi şi alte articole motivaţionale pe blogul meu : http://loveblog4all.blogspot.ro/
De ce am creat acest exerciţiu ? Pentru a-mi REAMINTI, şi a-ţi reaminti. 

Pentru a ne reaminti ceea ce UITĂM din cauza faptului că ATENŢIA noastră este prinsă în cadrul jocului vieţii, în care ne pierdem, acaparaţi fiind de ceea ce ALŢI oameni vor, doresc, intenţionează.
Când te laşi prins în jocul relaţiilor, uiţi de tine însuţi, de esenţa ta, ca şi cum ai intra în TRANSĂ şi devii foarte sugestibil privind sugestiile tuturor celor din jurul tău. 

În ce constau aceste sugestii ? 
În INTENŢIILE emise de ei, atât conştient cât şi inconştient. Intenţiile lor constituie baza.
Empatia ta naturală te determină constant să "te pui în pielea altora", dar în acelaşi timp să te pui şi în pielea ta, ceea ce naşte CONFLICTE DE INTERESE în mintea ta, agitaţie, nervozitate, stres. 

Adică o stare conflictuală permanentă, care este deseori greu de suportat şi gestionat.  
În continuare vei fi direcţionat în vederea diminuării acestei NEPLĂCUTE stări conflictuale. 
Şi cheia acestui demers o constituie conceptul de INFLUENŢĂ PRIN SUGESTII ŞI AUTOSUGESTII. 
Deci vei parcurge anumite idei privind procesul de sugestionare şi autosugestionare, vei învăţa să sugestionezi şi să te autosugestionezi în mod pozitiv.
Vei fi sugestionat de mine, şi vei învăţa să te autosugestionezi singur, în continuare, în scopul manifestării în realitate a INTENŢIILOR tale personale. 

Vei învăţa cum să îţi schimbi, prin transformare, viaţa, atrăgând conştient experienţe, evenimente, lucruri şi oameni care vor contribui în mod real la manifestarea intenţiilor tale...

Ai văzut vreodată cum se comportă un om adus în transă hipnotică ? 

Ce gândeşte şi ce face ? În ce mod este afectată şi influenţată capacitatea sa de PERCEPŢIE şi cea de DECIZIE
El "uită de sine", percepând şi efectuând ceea i se SUGESTIONEAZĂ să perceapă şi să facă ! 
Chiar dacă este sugestionat să perceapă ceva ce NU EXISTĂ în realitate, în mediul său înconjurător, material, în viaţa sa, el va percepe, MENTAL, ca şi cum ar exista în realitate acel ceva, în mod obiectiv, conform sugestiei primite !
Foarte important este faptul că SUGESTIILE SE IMPRIMĂ ÎN SUBCONŞTIENTUL TĂU, ŞI ÎŢI VOR INFLUENŢA VIAŢA ÎN CONTINUARE, CU ATÂT MAI PUTERNIC CU CÂT ÎN MOMENTUL RECEPŢIONĂRII SUGESTIEI TE AFLI ÎNTR -O STARE DE RELAXARE, DE TRANSĂ, AVÂND ATENŢIA FOCUSATĂ PE CEVA ANUME

De exemplu... aşa cum citeşti (asculţi) tu acum, atent, aceste rânduri, relaxat, detaşat de stimulii din mediu... :)
Reţine bine asta : sugestiile te influenţează atât în mod conştient, cât mai ales în mod inconştient (fiind imprimate la nivel subconştient), privind alegerile şi deciziile tale. 

 
Devine logic, acum, pentru tine, faptul că poţi să îţi influenţezi viaţa, oricând, în prezent, imprimând în subconştientul tău NOI SUGESTII, pozitive, eficiente, care vor lucra efectiv asupra celor existente acolo, determinând SCHIMBAREA, TRANSFORMAREA TIPARELOR DE GÂNDIRE ŞI COMPORTAMENT dobândite de tine de-a lungul vieţii tale.

Nu este o poveste ceea ce am afirmat mai sus, ci o metodă reală, utilă şi eficientă, de a efectua schimbări şi transformări rapide în viaţa ta, în starea de transă uşoară, citind un text, sau ascultând un material audio.
Pe blogul meu vei găsi şi alte materiale audio motivaţionale, şi intenţionez ca şi alte articole să le reproduc în forma audio, deoarece pentru mulţi oameni este mai uşor să intre în transă ascultând, decât citind. Efortul este mai mic la ascultare...
 

Deci, ceea ce tu eşti sugestionat, prin educaţie, că există, va exista, pentru tine, în mintea ta, chiar dacă în realitatea fizică lucrurile şi evenimentele stau şi se desfăşoară... altfel, mai mult sau mai puţin diferit. 
Tu eşti CONVINS că ştii cum stau lucrurile, deoarece te bazezi pe experienţa ta, mai concret pe CONVINGERILE pe care le-ai dobândit prin experienţa ta de viaţă, iar educaţia - informaţiile preluate de la alţii, fac parte din experienţa ta de viaţă. 
Însă... aceste convingeri pot să reflecte realitatea în mod deformat, deoarece ele sunt puternic influenţate de TRĂIRILE TALE EMOŢIONALE, de teamă, de frică, de plăcere şi neplăcere, de moralitatea ta. 
Tu cauţi instinctiv plăcerea, ca orice alt om, şi eviţi instinctiv neplăcerea. 
Tu cauţi să îţi faci viaţa plăcută, dar de multe ori te trezeşti că ai pierdut această intenţie pozitivă, dobândind, datorită fricilor tale, altă orientare intenţională, motivaţională : TU FUGI DE SUFERINŢĂ ! 
Încerci din răsputeri să eviţi suferinţa, să scapi de ea, şi astfel te situezi într-un cerc vicios din care este extrem de greu de ieşit : DE CEEA CE ŢI-E FRICĂ NU SCAPI, PÂNĂ NU SCAPI DE... FRICĂ...

Deci, cum scapi de teamă şi frică ? 

Cum poţi să nu mai atragi în viaţa ta exact acele lucruri de care îţi este teamă şi frică, adică ceea nu îţi doreşti ? 
Căci tu, PRIN FRICA TA, ATRAGI ÎN VIAŢA TA EXACT CEEA CE DE FAPT NU ÎŢI DOREŞTI SĂ EXPERIMENTEZI !
O metodă eficientă este următoarea : de fiecare dată când simţi că ţi se face teamă, îţi comuţi automat atenţia asupra unui alt lucru, eveniment sau om, care îţi conferă în mod garantat o stare de linişte şi calm mental şi emoţional. 

Credinciosul are la îndemână instrumentul eficient al CREDINŢEI religioase, cu care poate opera rapid şi uşor. 
Este de ajuns să se gândească la Dumnezeu, la Isus, sau alt personaj important al credinţei sale, pentru a redobândi starea de linişte interioară. 
Dacă eşti credincios, comutarea gândului la Divinitate te poate scăpa şi scoate din încurcătură. 
O scurtă rugăciune poate fi de ajuns.
Deci, credinţa religioasă şi rugăciunea sunt instrumente eficiente pentru credincios. 

El îşi comută astfel rapid atenţia, şi-o focalizează pe ceva ce are puterea de a-i insufla o stare de calm şi relaxare.
Dar... ce instrumente ai tu, dacă nu eşti credincios, sau nu eşti destul de credincios ? 

În esenţă, orice instrument se bazează de fapt pe SUGESTIE ŞI AUTOSUGESTIE, aşa cum am menţionat mai sus, privind cheia pe care tu o ai mereu la îndemână
Deci, linişteşte-te, căci cheia este în mâna ta. 
Tu deţii secretul şi puterea de a efectua ORICE schimbări pozitive doreşti, în viaţa ta. 
Nu ai puteri nelimitate, acum, căci nu ai cunoştinţele şi experienţa necesară, încă, dar ai instrumentul eficient necesar de care te poţi folosi. 
Este în mâna ta acum. 
Şi totul depinde de VOINŢA TA, în continuare...
 
Nu îţi vine să crezi, încă ? 

Ştiu, este posibil, pentru mulţi oameni. 
Deoarece NU AI FOLOSIT ÎNCĂ ÎN MOD CONŞTIENT ACEST INSTRUMENT. Nu din alt motiv. 
Tu zici în sinea ta : cred când voi vedea ! Până atunci nu pot să cred ! 
Dar eu îţi spun : fii atent la vocea interioară care emite această idee. Studiaz-o cu atenţie. Înţelege că ea te determină să NU CREZI în puterea ta de a te transforma, de a-ţi transforma viaţa în mod pozitiv, plăcut. 
Ai reţinut vocea şi caracteristicile ei ? 
Bine. Acum fă-o să tacă ! :)
Cum ? Simplu : manifestând acum INTENŢIA ta conştientă de a nu mai vorbi în continuare. 
Este de ajuns să-i impui să tacă, şi va tăcea. 
Nu o mai băga deloc în seamă, nu îi mai acorda atenţie, şi ea nu se va mai manifesta. 
Puterea autosugestiei este uriaşă. Tu o poţi manifesta, acum, în mod practic.
În acest moment, ATENŢIA ta am captat-o eu. 

Tu îmi acorzi acum atenţia ta. 
Tu eşti focusat pe ideile-sugestii pe care ţi le transmit eu. 
Eu te sugestionez acum privind anumite lucruri, privind modul în care poţi să gândeşti şi să te comporţi. 
Dar, când vei reciti (reasculta) acest text, tu te vei autosugestiona singur, ştiind deja despre ce este vorba, acceptând CONŞTIENT aceste sugestii.
Astfel de momente, în care atenţia ta este focalizată pe ceea ce citeşti, sunt foarte importante, deoarece te detaşează de exterior, de mediu, de stimulii corporali, exact ca în timpul inducţiei hipnotice. Şi, când eşti destul de detaşat, sugestiile primite pe calea inducţiei, de orice fel (verbală, în scris, auditivă, vizuală, etc ) ajung să fie receptate şi asimilate mult mai bine, deoarece simţul critic este tot mai mult atenuat cu cât starea de transă (focalizare unidirecţională a atenţiei ) este mai profundă. 

De aceea, de exemplu, un text scurt, de câteva rânduri, nu te poate influenţa aproape deloc, deoarece tu nu ai avut timpul necesar pentru a intra în transă, şi la fel este şi cu discursurile (prezentări, conferinţe, etc ) care nu sunt destul de lungi sau destul de adecvate privind metoda discursivă de prezentare, pentru a permite instaurarea detaşării de mediu şi a stării de transă.
De asemenea, dacă discursurile nu conţin sugestii clare adresate ţie, ele nu vor avea nici un efect notabil asupra ta, căci sugestiile trebuie să îţi prezinte căi şi mijloace de adoptat de către tine, în mod practic, pe care le poţi folosi pentru a schimba ceva în gândirea ta, comportamentul tău, viaţa ta. 

Discursul, deci, trebuie să ţi se adreseze ţie, personal, în aşa fel încât tu să simţi asta, această adresare personală.  
Dacă nu simţi asta, nu îi vei da atenţie şi importanţă, în mod logic şi natural, considerând că nu te priveşte personal, că nu este treaba ta. 
Această atitudine este adoptată atât conştient cât şi inconştient. Când începi să caşti este clar că atenţia ta nu a fost captată, şi că manifeşti o... lipsă de atenţie şi interes... :) 

Ar trebui să fie de ajuns această introducere, pentru a resimţi deja starea de detaşare, şi a recepţiona în mod adecvat ceea ce îţi voi prezenta în continuare :
Cât timp primeşti ceva gratuit, nu poţi APRECIA, în sensul de a VALORIZA ceea ce ai primit, căci dacă nu ai PLĂTIT un preţ pe ceea ce ai obţinut, nu vei şti cum şi cât să preţuieşti.  

Dar... adevărata sa valoare ţi se va revela în lipsă, când nu vei mai obţine acel lucru, când nu îl vei mai avea. 
Pîinea banală, cea de toate zilele, este foarte preţuită de cei ce... nu o au... Valoarea ei este resimţită mai bine în... lipsă.
Este la fel şi cu valorizarea oamenilor care apar şi dispar din viaţa ta. 

Cel mai bine poţi aprecia un om în lipsa lui, când nu mai este prezent, sau după ce a ieşit din viaţa ta, când simţi ceea ce îţi LIPSEŞTE legat de el, acele lucruri cu care erai atât de OBIŞNUIT încât nici nu le mai băgai în seamă, nu le mai valorizai, nu le mai preţuiai...
Când cineva drag ţie moare, ce nu ai da să îl menţii în viaţă ? 

Dar înainte de a fi pe moarte, în ce mod ai preţuit acea persoană ?   
Cât de mult te-ai BUCURAT de acea persoană, de prezenţa ei, de relaţia cu ea, cât de mult ţi-ai exprimat acea bucurie, faţă de ea ?
Deci, dacă vrei să simţi valoarea şi preţuirea, fă un exerciţiu de imaginaţie, unul meditativ, închipuindu-ţi cum ar arăta viaţa ta, în lipsa diferitelor lucruri pe care le ai acum, şi a unor diferiţi oameni.  

Nu aştepta ca ele şi ei să dispară, pentru a-ţi exprima recunoştinţa... prea târziu. 

Recunoştinţa o poţi simţi şi exprima ACUM, dacă efectuezi acum exerciţiul meditativ al valorizării şi preţuirii. 
Fii conştient acum, şi exprimă-ţi recunoştinţa pentru ceea ce ai, ai primit, şi primeşti, acum. 
Căci acum tu primeşti ceva valoros de la mine... ;)
Exprimarea recunoştinţei ACUM, în momentul prezent, atrage abundenţa în viitor, ca un magnet... 

Căci viitorul face parte din prezentul continuu, în care EFECTELE SUNT SINCRONE DE FAPT CU... CAUZELE. Orice cauză are un efect şi orice efect o cauză. 
Ceea ce citeşti acum te va influenţa inevitabil în viitor. 
Căci efectele deja există, conform cu ceea ce deja ai citit. 
Ele există ACUM, ÎN VIITORUL TĂU.
Universul "simte" ce emiţi acum, plăcerea şi bucuria resimţită privind ceea ce ai, ce emană din recunoştinţă, şi îţi va da mai mult din ceea ce eşti mulţumit că ai. 

Cum, şi de ce ? 
Prin, şi datorită LEGILOR UNIVERSALE care guvernează acest Univers. 
Legi ale determinismului cauzal. 
Legile fizicii, chimiei, psihologiei, biologiei, astronomiei, fac parte integrantă din aceste legi naturale, ale naturii universale. 
Orice acţiune a ta determină efecte, şi efectele devin cauze pentru noi efecte, în lanţ. 
Acum am pornit un lanţ de efecte...
Când îţi exprimi NEMULŢUMIREA privind ceea ce ai, sau privind alţi oameni, tu de fapt LE ACORZI ATENŢIE, şi, dibn cauză că le acorzi atenţie, LE ATRAGI ÎN VIAŢA TA, ca un magnet ! 

Universul NU îţi ia lucrurile de care eşti nemulţumit, ci îţi mai dă din acele lucruri, şi oamenii de care eşti nemulţumit nu dispar din viaţa ta, ci nu te mai poţi dezlipi de ei !  
Asta deoarece tu ai acordat ATENŢIE, iar Universul reacţionează la atenţia ta, oferindu-ţi acele lucruri aflate în atenţia ta ! 
Acesta este un mic secret pe care îl poţi descoperi şi înţelege, de obicei, foarte greu, doar prin meditaţie asupra experienţelor tale de viaţă. 
Şi eu l-am înţeles destul de greu, de târziu, căci mi se părea foarte logic ca Universul să răspundă prin eliminarea lucrurilor neplăcute din viaţa mea. 
De fapt, aceasta este o CAPCANĂ în care marea majoritate a oamenilor sunt prinţi, şi suferă din această cauză, inconştienţi, neînţelegând acest PRINCIPIU simplu universal. 
Ce aduci în atenţia ta, aduci de fapt în viaţa ta, indiferent dacă este un lucru pe care ţi-l doreşti sau unul de care vrei să scapi...
CÂT TIMP TU ÎŢI EXPRIMI NEMULŢUMIREA, TU VEI ATRAGE NOI NEMULŢUMIRI ÎN VIAŢA TA. 
NOI ŞI NOI OAMENI NEMULŢUMIŢI, CARE SE AFLĂ ÎN REZONANŢĂ CU STAREA TA DE NEMULŢUMIRE ! 
Acesta este Principiul Rezonanţei. Atragi ceea ce se află în rezonanţă cu starea ta psiho-afectivă, fără să conştientizezi asta. 
De aici rolul deosebit de important al Relaxării, Meditaţiei, al instaurării păcii şi liniştii sufleteşti.
Asta a stat şi stă la originea iniţierii războaielor, revoltelor, revoluţiilor, etc. Nu degeaba se spune în popor : "Nemulţumitului i se ia darul..."
 

Fericirea constă în a te putea bucura de ceea ce TU AI ŞI PRIMEŞTI, DE CEEA CE EŞTI, CU RECUNOŞTINŢĂ.
Atitudinea mentală adecvată atrage starea de fericire, în mod adecvat...

Priveşte în jurul tău : oamenii MULŢUMIŢI de ei şi ceea ce au, atrag bunăstarea şi prosperitatea ca un magnet, o viaţă plăcută, iar cei mereu nemulţumiţi, au o viaţă de... coşmar, atrăgând o mulţime de lipsuri şi probleme, adică noi şi noi ocazii de a fi nemulţumiţi...
A trăi vesel şi liniştit, sau nervos şi agitat, stresat, este, până la urmă o opţiune, o alegere, rezultatul deciziei tale privind modul în care vrei să-ţi trăieşti viaţa. 

Dacă vrei să schimbi ceva în această privinţă, acum, în prezent, poţi... 
Începe acum, aici : meditează la valoarea lucrurilor şi oamenilor de care eşti înconjurat, şi exprimă-ţi acum recunoştinţa pentru ceea ce ai. 
Permite-ţi să simţi bucurie pentru ceea ce ai. 
Permite ca recunoştinţa şi bucuria ta sinceră să atragă şi alte lucruri, evenimente şi oameni care să te bucure, în continuare, tot mai mult.
Gândeşte-te că bucuria TA atrage noi bucurii. 

Concentrează-ţi deci, acum, atenţia, asupra bucuriilor tale. Bucură-te de ce eşti şi ai. 
Simte magnetismul stării de bucurie, forţa ei de atracţie, energetic, mental. 
Simte cum abundenţa este atrasă în viaţa ta de sentimentul recunoştinţei pentru ceea ce EŞTI şi AI, şi de bucuria ce emană din acest sentiment al recunoştinţei...
Fii recunoscător pentru ceea ce citeşti (asculţi) acum, şi bucură-te de acest articol. 

Bucură-te că există astfel de exerciţii şi oameni în viaţa ta, care concep astfel de idei adresate ţie. 
Astfel vei atrage noi şi noi astfel de articole şi exerciţii utile, şi oameni noi, utili ţie.
Astfel vei atrage abundenţa în viaţa ta, pas cu pas, bucurie cu bucurie.
Bucură-te de bucuriile celor din jurul tău, şi astfel vei atrage bucurii în viaţa ta. 

Permite-ţi, tu, ţie, să te bucuri, să fii bucuros, şi vei fi, ca urmare a dorinţei, a atitudinii, a intenţiei tale clare.
Tu meriţi să te bucuri, să fii bucuros, şi nimic nu poate sta în calea bucuriei tale. 

Dacă vrei... 
Să manifestezi această intenţie, să îi acorzi atenţie deplină, valoare, preţuire, importanţă...

Acest exerciţiu motivaţional face parte dintr-o serie de exerciţii, care sunt în curs de elaborare, şi pe care le găsiţi în varianta video pe canalul meu Youtube la playlistul "Exerciţii Motivaţionale Kato" :





Aşa arată postarea din contul meu Facebook :) :
(se încarcă mai greu decât restul paginii)

RECUNOŞTINŢA, PREŢUIREA, ABUNDENŢA, PROSPERITATEA ŞI FERICIREA - Exerciţiu Motivaţional KatoPoţi folosi acest link...
Posted by Katona Nicolae on 13 Iunie 2015

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

Află cum influenţează opţiunile fericirea ta Barry Schwartz - despre paradoxul opțiunilor Conferinţă TED

"Psihologul Barry Schwartz are în vizor principiul de bază al societăților occidentale : libertatea de a alege. După părerea lui Schwartz, posibilitatea de a alege nu ne-a făcut mai liberi ci mai încremeniți de spaimă, nu mai fericiți, ci mai nesatisfăcuți.

O analiză a fericirii efectuată de cercetătorul în ştiinţele cognitive Nancy Etcoff

Cercetătorul în ştiinţele cognitive Nancy Etcoff analizează fericirea, modurile în care încercăm să o atingem şi să o sporim, felul în care nu este îngrădită de circumstanţele reale şi efectul ei surprinzător asupra corpurilor noastre.
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');