Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, octombrie 03, 2008

Credinta

Credinţa are mai multe semnificaţii, şi este definită drept faptul de a crede în adevărul unui lucru; convingere, siguranță, certitudine. 
Încredere (pe care o inspiră cineva). Fidelitate, devotament, statornicie față de cineva sau de ceva. Speranță, nădejde. 
Convingere despre existența lui Dumnezeu; mărturisire a acestei convingeri prin respectarea prescripțiilor bisericești; religie, cult.

Credinţa - denotă atitudinea ta faţă de un anumit lucru, în esenţă fiind vorba de o acceptare sau o respingere.
Dacă tu crezi în ceva atragi acel ceva, dacă nu crezi respingi.
De exemplu : dacă crezi că poţi iubi atragi iubire, oameni iubitori, care te iubesc şi pe care îi poţi iubi, dar dacă nu crezi că poţi iubi vei atrage oameni care îţi vor confirma ceea ce crezi - că nu poţi iubi.
Indiferent ce crezi, ceea ce este în afară va reflecta ceea ce este înăuntru - în mintea şi sufletul tău. 
Dacă crezi că poţi iubi vei putea, dacă crezi că nu poţi nu vei putea.
Deci... ai mare grijă la ceea ce crezi, dar la fel de mare şi la ceea ce nu crezi.
Ai grijă ceea ce atragi şi respingi în viaţa ta.
A afirma că crezi sau nu crezi despre un lucru în legătură cu care ai insuficiente informaţii, cunoştinte, experienţă, pentru a-ţi formula o părere obiectivă, este o greşeală, deoarece corect ar fi să afirmi că nu ştii ce să crezi, deocamdată.
Credinţa trebuie să se bazeze pe ceva stabil, alfel ceea ce ai impresia că este o credinţă poate fi definit mai corect prin alţi termeni, ca : inconştienţă, infantilitate, ignoranţă, amagire, imaginaţie, părere, ipoteză,...
Despre un lucru la care nu te-ai gandit niciodatî, sau foarte puţin, nu te poţi pronunţa prin prisma credinţei.
Poti să crezi că nu crezi în nimic ?
Poti să crezi că crezi în ceva ?
Orice ai crede, ai credinţă !
Poţi să crezi într-o Divinitate Supremă doar dacă ai credinţa în tine însuţi şi în ceilalţi oameni.
Cel ce nu crede în el şi ceilalţi oameni, cum ar putea să creadă în Creatorul oamenilor ?

Credinţa nu este niciodată perceperea a ceva ce-ţi lipseşte, nu poţi să crezi în ceva ce simţi că lipseşte din viaţa ta.
Credinţa este perceperea binelui în ceea ce îţi pare a fi rău, perceperea abundenţei în ceea ce îţi pare a nu fi destul, perceperea dreptăţii în ceea ce îţi pare a fi nedrept.
Credinţa este ceea ce te motivează să aduci dragoste celui ce este de neiubit, să aduci compasiune celui nemilos, să aduci prezenţa Divină în locuri în care pare a fi absentă.
Credinţa este recunoaşterea unui bine mai înalt, a unei ordini mai înalte, a unui adevăr mai înalt decat cel pe care îl vede omul cuprins de frică.
Credinţa ţi-o gasesti în cea mai intensă suferinţă, căci prezenţa Divină o percepi în momentele în care te simţi complet abandonat şi respins, cănd rămîi singur cu El.
Numai în cea mai profundă durere a existenţei poţi descoperi şi confirma credinţa în Divin, aceasta fiind o depărtare de autoatac, este momentul în care îţi dai seama că tot ce te înconjoară este doar reflectarea unei atitudini pe care o ai faţă de tine însuţi, şi în acel moment încetezi de a mai fi o victimă.
În acel moment vei ştii că viaţa ta este perfectă, aşa cum este şi a fost întotdeauna, şi îţi vei revendica viaţa, autoritatea şi originea divină, fiind Sfînt, Înger, Mântuitor...



CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. Accesează acest link pt oferta completă de magazine unde găseşti tot ce vrei : https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ Mulţumesc ! 


 

Boala

Boala – este provocata de un blocaj energetic, o blocare a circulatiei libere si naturale a energiilor in organism, ce se manifesta local printr-un exces,o insuficienta, sau „vid”.
Excesul apare ca acumulare energetica in zona anterioara blocajului,si este insotit de o presiune crescuta; insuficienta-in zona posterioara, insotita de o depresiune, iar vidul-in interiorul a ceea ce are menirea de a conduce sau acumula energia blocata,in zona posterioara blocajului.
Poate fi tratata prin orice are capacitatea de a putea restabili circulatia normala a energiilor,in mod liber,natural.
Eficienta metodei de tratament este determinata de „potrivirea” ei cu persoana si disfunctia (boala) in cauza.
Pentru a putea alege,este necesara cunoasterea actiunii terapeutice si a virtutilor curative a mai multor metode,investigarea caracteristicilor particulare fizice si psihice ale pacientului,ca si a circumstantelor bolii.
Metoda cea mai buna,este intotdeauna,cea care poate restabili cat mai repede si mai complet echilibrul energetic global al organismului,nu doar local,in zona de manifestare a focarului bolii, deoarece,lucrand doar asupra unei zone,se vor produce dezechilibre noi in alte zone.
Datorita faptului ca dezechilibrul energetic se manifesta atat in plan fizic,cat si in cel psihic,metoda trebuie sa rearmonizeze ambele planuri.
Factorul blocant trebuie indepartat,dar indepartarea lui brusca, brutala, poate cauza un soc prin invadarea zonei de insuficienta cu excesul de energie,presand dintr-o data o zona cea a fost depresata anterior.
Socul poate provoca accidente nedorite,a caror efecte pot fi ireversibile,de nevindecat.
O metoda aleasa trebuie urmata cu strictete,caci ea respecta o anumita ordine cronologica,fazele urmarind obtinerea rezultatelor „in trepte”.
Schimbarea brusca a metodei trebuie,de asemenea,evitata,caci poate cauza efecte secundare nedorite.
Metoda trebuie sa se adreseze intai psihicului,si apoi fizicului.
Natura, forma si continutul blocajelor,trebuie gasita atat in plan psihic,cat si in cel fizic, si trebuie sa se lucreze asupra lor in paralel.
Extirparea unei tumori canceroase trebuie insotita de eliminarea factorului psihic blocant ce conduce la acumularea de energie nociva in respectiva zona, inmultirea celulelor canceroase fiind oglinda in plan fizic a procesului de inmultire a unor forme-gand in mod excesiv, devenind nocive.
Metodele preventive,ce urmaresc pastrarea si intretinerea starii de sanatate, trebuiesc practicate constant,caci regularitatea si perseverenta practicii garanteaza rezultatele.
Metodele cele mai eficiente sunt cele „naturale”,a caror regula generala este de a imita mecanismele naturii in controlul,coordonarea si reglarea echilibrelor sistemelor.
Eliberarea Spiritului permite energiei sa-si urmeze fluxul natural, permitand organismului uman sa se reintegreze in Natura.
„A te comporta natural”,nefortat,fara a-ti impune restrictii,blocaje, cenzuri,...in mod artificial si fara rost,face parte din regulile pastrarii normalitatii fizice si psihice,a armoniei cu Universul.

Exista o metoda curativa,panaceu universal,cu rezultate deosebite in prevenirea si tratarea oricarei boli,a oricarei disfunctii energetice : aceasta este „Metoda Iubirii” !
Nu este un joc de cuvinte,nici o metafora,afirmatia exprimand un adevar demonstrabil.
Pentru a ajunge insa la consens,voi explica,intai,ceea ce inteleg eu prin acest termen,semnificatia lui.
Iubirea este campul energetic ce „leaga” toate fiintele intre ele,si le tine unite prin Spirit,camp vibrational fundamental,cu care,intrand in rezonanta, fiecare Spirit „individual” ,individualizat,poate sa se incarce energetic,sa se purifice,sa se simta-in plan afectiv, viu, implinit, echilibrat, in armonie cu tot ce-l inconjoara.
Iubirea nu poate fi conditionata, caci nu este a nimanui, fiind a tuturor,nu poate fi posedata,manipulata,folosita ca obiect de schimb, negociata,...
Intrarea in rezonanta cu campul iubirii, face ca toate blocajele sa fie in mod natural si inevitabil inlaturate,organismul fiind inundat de energie benefica, purificatoare, vindecatoare.
Miracolele vindecarii sunt efecte ale armonizarii prin iubire,de aceea, nu atat locul, spatiul fizic, este hotarator, ci cel psihic, spiritual.
Locul fizic poate fi favorizant,in masura in care poate produce / induce efecte asupra psihicului.
A aduce Divinul in Sufletul tau,este un proces psihic, ce se va rasfrange si asupra planului fizic.
Pentru a iubi pe cineva,pentru a simti iubire fata de cineva,trebuie, deci,sa-l aduci in Sufletul tau,in spatiul tau interior,acolo unde poti simti empatia,si sentimentul ca toate fiintele sunt expresia manifestarii iubirii,a unei unice energii creatoare.
Toti suntem de aceeasi natura,si atat asemanarile,cat si deosebirile, nu fac decat sa ne confirme identitatea noastra comuna.
In general, te indragostesti, si spui ca iubesti,persoane care iti seamana foarte mult,in anumite privinte, persoane cu care te identifici,cu care rezonezi, cu care poti empatiza,in care te poti reflecta,... caci iubirea este o iubire de Sine.
Daca te iubesti pe tine,inseamna ca iubesti,in mod „automat” tot ce seamana cu tine,ce are o anumita identitate comuna cu tine.
Daca iti iubesti corpul,iti iubesti si mana,caci face parte din el, este o componenta a lui,un constituent.
Fiecare „tine” la el si la ceilalti in masura in care se identifica cu ei.
Constientizeaza ca esti om,iubeste omul din tine,si iubeste toti oamenii.
Constientizeza ca esti o vietate,iubeste vietatea din tine,si iubeste toate vietatile.
Constientizeza ca esti o fiinta,iubeste fiinta din tine,si iubeste toate fiintele.
Constientizeaza ca esti Spirit,iubeste Spiritul din tine,si iubeste toate Spiritele...
Iubirea va debloca orice forma de blocaj aparuta datorita unor sentimente si stari de ura, razbunare, manie, viclenie, teama, incordare, stres, nervozitate, suparare, suferinta, incertitudine, nesiguranta,... prezente in psihicul si fizicul tau.
Iubirea vindeca orice,cu adevarat.
Iubeste,pentru a-ti putea pastra sanatatea.
Iubeste,pentru a nu te imbolnavi.
Iubeste,pentru a te vindeca.

 Dă un Like şi o Distribuire, dacă ţi-a plăcut. Dacă nu, doar Distribuire :) Apasă simultan tastele CTRL şi D, ca să înscrii acest blog în lista ta de Favorite - Bookmarks. Abonează-te la blog prin email sau flux, dreapta sus unde începe textul.

Binele

Binele este constituit din tot ceea ce exista,tot ceea ce este creat, caci creatia,in ansamblul sau,contribuie la nasterea, vietuirea, evolutia si dezvoltarea fiintei umane.
Raul patrunde in lume prin ignoranta, necunoastere, inconstienta,... ce caracterizeaza fiinta umana „imperfecta”,incapabila de a percepe realitatea in mod corect, obiectiv, datorita analizatorilor corpului uman ce impun limitari perceptive asaupra Naturii.
Omul considera ca binele este constituit din tot ceea ce serveste intereselor,trebuintelor,necesitatilor,dorintelor,... sale.
Binele subiectiv -ceea ce ignorantul considera ca-i face bine, siesi sau altora, difera, de multe ori, in mare masura, de cel obiectiv, el putand provoca chiar raul celui ce se „serveste” de el.
Urmarind,insa, efectele raului,se constata ca,in final,”tot raul este spre bine”,raul contribuind la constientizarea binelui,in mod inevitabil.
Atat pedeapsa,cat si recompensa,conduc spre acelasi rezultat : constituirea unor reflexe conditionate,invatarea.
Binele exista atat in scopurile urmarite, cat si in modurile si mijloacele folosite pentru atingerea acestor scopuri.
Daca tot ceea ce faci este cu intentia de a contribui la binele general, indiferent ce se va intampla legat de actiunile tale,va fi pentru binele tuturor.

Aşteptarea, Răbdarea şi Karma

 Aşteptarea poate fi privită ca un... instrument experienţial, ce poate fi folosit în mod pozitiv sau negativ. 
 Există, aşadar, construcţii mentale pozitive şi construcţii negative legate de aşteptare.
 În cele negative aşteptarea înseamnă "vampirism" - consumare şi dependenţă de obiectul aşteptărilor.
 Starea de aşteptare se leagă de inutilitate, pierdere, irosire...
 A aştepta o recompensă, o răsplată, blocat în aşteptare, este la fel de greşit ca şi cu a aştepta o pedeapsă.
 Dacă ceea ce trebuie să se întâmple se va întâmpla, inevitabil, ce rost are să... aştepţi ?
 Dacă singurul mod prin care poţi obţine sau schimba ceva implică acţiunea, ce rost are să... aştepţi, inactiv ?
 Inacţiunea nu produce efecte, ci doar lasă efectele să se manifesteze în realitate, conform cauzelor, a lanţului determinist cauzal ce produce în prezent efecte conforme cu acţiunile anterioare.
 Când nu faci nimic, nu produci efecte, nu schimbi nimic. 
 Caz particular, excepţie ce întăreşte regula : când nu faci ceva ce ar trebuie să faci conform expectanţelor altora, a aşteptărilor lor legate de tine, atunci inacţiunea ta va produce totuşi efecte, privind reacţiile celor se aşteptau ca tu să faci ceva.
 Cu alte cuvinte, în acest fel particular tu poţi atrage, totuşi, efecte, însă ele sunt conform tiparelor de reacţie ale celor din jurul tău cu care interacţionezi şi relaţionezi.
 Caz special : când cineva ţi-a făcut "un rău", se poate aştepta (în sensul de a prevedea) să reacţionezi negativ, cu rău la rău, cu pedeapsă, atac, condamnare, etc.
 Dacă în acest caz nu reacţionezi, ci stai în... aşteptare, aşteptând să "îţi treacă nervii", fără să reacţionezi, lanţul cauzal al răului poate fi oprit, blocat, de către tine. 
 Această formă de blocare poate fi considerat un efect, deşi este discutabil.
 Dar alt efect, pozitiv, poate fi considerat efectul produs asupra celui care se aştepta la rău din partea ta, la răzbunare, pedeapsă...  
 Dacă "dai drumul nervilor", reacţionând cu rău la rău, cu aceeaşi monedă, atunci răul se va propaga mai departe...
 Din punct de vedere karmic (conform legilor naturii, ale determinismului cauzal), nu este "pedepsit" doar cel ce a făcut un rău, ci şi cel ce putea să facă un bine, şi nu l-a făcut, privând astfel de bine pe cineva.
 Şi viceversa : nu este "recompensat" doar cel ce face bine, ci şi cel ce nu face rău când este tentat şi împins, forţat, să facă...

 Să te aştepţi ca altcineva să facă ceva pentru tine, îţi poate răpi un merit, şi să-ţi creeze o... obligaţie.
 Să aştepţi roade, pe pământul tău, fără să-ţi întreţii cultura, nu este un lucru... înţelept, nu-i aşa ?

 Nu confunda aşteptarea cu... previziunea, calmul, odihna, relaxarea...
 Chiar şi aşteptarea impusă, inevitabilă, de exemplu aşteptarea trenului în gară, trebuie evitată, folosind acel timp în mod util, prin odihnă, relaxare, meditaţie, citind, conversând, luarea mesei,...
 Dacă nu faci nimic, ci doar... "te plictiseşti în aşteptare", atunci această trăire te va consuma inevitabil energetic, te vei simţi prost dispus, anxios, irascibil,...
 Sunt atâtea lucruri de făcut, şi totul ţine de... administrarea timpului, de gestionarea eficientă a propriei vieţi...
 Timpul pierdut nu poate fi „recuperat”, căci aceeaşi situaţie, aceeaşi conjunctură, aceeaşi oportunitate, nu se mai poate repeta niciodată, în mod identic, ci doar în mod mai mult sau mai puţin... asemănător.
 O şansă pierdută este ca un examen cazut.
 Dacă vrei să absolvi, trebuie să revii pentru reexaminare.
 Viaţa îţi oferă situaţii şi conjuncturi asemănătoare, pentru a putea învăţa lecţiile neînvăţate, pentru a asimila informaţie necesară ţie din fiecare lecţie de viaţă.
 Aşadar, situaţiile de insucces repetitive trebuie interpretate drept semnale privind faptul că ele semnalizează repetarea unei lecţii neînvăţate, insuficient asimilate...

 A aştepta =  a avea răbdare, a da cuiva răgaz pentru a face ceva, a păsui. 
 În construcții negative = a sta la îndoială, a ezita, a zăbovi.   
 A lăsa să treacă timpul sperând să... sau că... 
 Refl. A crede, a-și închipui, a prevedea, a conta (pe ceva). 
  
 Aşteptarea are ceva în cumun cu răbdarea, şi se află într-o strânsă relaţionare. 
 Răbdare =  Faptul de a răbda; capacitate firească de a suporta greutăți și neplăceri fizice sau morale; putere de a aștepta în liniște desfășurarea anumitor evenimente. 
 Expr. A(-și) pierde răbdarea sau a-și ieși din răbdare (ori din răbdări) = a-și pierde calmul, stăpânirea de sine. 
A scoate (pe cineva) din răbdare (sau din răbdări) = a supăra, a enerva, a indispune (pe cineva) peste măsură.
 2. (Rar; la pl.) Suferințe, lipsuri. 
 3. Perseverență, tenacitate, stăruință.
Sursa: DEX '09 (2009) 

 A avea răbdare are legătură cu a-ţi păstra o atitudine calmă, relaxată, pozitivă.
 Nerăbdarea are legătură cu stresul, încordarea, tensionarea.
 Oamenii nerăbdători sunt oameni care devin stresaţi când sunt puşi în situaţii de... aşteptare...

 Nu uita : Insuficienţa şi excesul sunt... dăunătoare.
 Adică : insuficienta răbdare cât şi răbdarea în exces sunt dăunătoare.
 A răbda la nesfârşit este ceva... autodistructiv.
 La fel şi a nu răbda... nimic...
 În privinţa aşteptării, lucrurile stau la fel...

Din cadrul celui mai bun playlist Youtube de Psihologie, un material despre Aşteptări şi Profeţia autoîmplinită



Cum ne planificăm viaţa - indicaţii oferite de domnul psiholog Daniel David :





Și o interpretare din punct de vedere religios a problematicii așteptării și răbdării :






CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html



Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. Accesează acest link pt oferta completă de magazine unde găseşti tot ce vrei : https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ Mulţumesc !

Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  : 
http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html



   

Arta

Arta - o lucrare de artă trebuie sa contina in ea potentialul de a eleva spiritul, determinand o traire afectiva pozitiva,o rezonanta in sufletul celui ce intra in contact cu acea lucrare.
Datorita faptului ca nu toti oamenii se situeaza pe acelasi nivel evolutiv, nu toti pot sa inteleaga in acelasi grad semnificatiile,de aceea nu toti vor rezona afectiv in aceeasi masura,la contactul cu o opera de arta.
Arta trebuie sa contribuie la crearea si mentinerea unei stari de echilibru sufletesti,o stare de pace, calm, seninatate, impacare, acceptare, optimism, seninatate, bucurie, deschidere,... adica sa creeaze conditiile ce conduc catre obtinerea starii de fericire.
Arta este o cale ce conduce catre fericirea individuala.
Ceea ce nu contribuie la obtinerea acestor conditii,nu este arta, ci altceva.
O opera de arta nu inceteaza de a fi ceea ce este, chiar daca tie nu-ti place, chiar daca nu o intelegi, chiar daca nu-ti declanseaza in suflet un ecou pozitiv,... daca rezonanta se produce in sufletul altora.
Nu esti obligat sa accepti,nu esti obligat sa refuzi,ceea ce tie nu-ti place,nu intelegi,nu "pretuiesti",sau iti este indiferent.
Ceea ce trebuie sa faci,trebuie sa faci in masura posibilitatilor tale !
Dar,bineanteles,este bine sa te feresti,sa eviti,sa ocolesti,ceea ce resimti ca are un efect negativ asupra ta...
Daca "legatura" nu este spontana,naturala,ceea ce vei incerca sa faci va fi...artificial.
Nu te conforma la norme cu o supunere "oarba",nefireasca,din teama de a nu fi judecat si condamnat de ceilalti.
De multe ori,actul "admirarii" unei lucrari considerate a fi opera de arta, face parte din ritualul supunerii si conformarii,care le confera unora o anumita stare de siguranta si confort,asemanatoare celei a animalului ce se ascunde in turma pentru a fi protejat...
Nimeni nu te poate insela,nici chiar tu,dar tu te poti lasa sa fii inselat...

 Dă un Like şi o Distribuire, dacă ţi-a plăcut. Dacă nu, doar Distribuire :) Apasă simultan tastele CTRL şi D, ca să înscrii acest blog în lista ta de Favorite - Bookmarks. Abonează-te la blog prin email sau flux, dreapta sus unde începe textul.

Ajutorul


books-express.ro

Cel ce ajută pe altul şi alţii, se ajută şi pe sine, şi pe toţi ceilalţi, dar credinţa în separare naşte iluzia că unul singur este ajutat.
Înţelegerea esenţei comune a trupurilor, corpurilor, sufletelor, spiritelor, conduce la transcendenţa delimitării organismelor şi a lumii fizice, la conştientizarea faptului că atunci când nu te mai consideri separat de ceilalţi, poţi face servicii altora fără a te ataşa de ceva.
Perceperea egalităţii şi comuniunii îţi conferă posibilitatea de a da fără să ai nevoia de a şti cum este primit darul, căci serviciul este o oportunitate, nu o îndatorire.
Tu poţi fi de ajutor real doar în măsura în care nu ai intenţii ascunse.
Când ai nevoie să îi ajuţi pe alţii, ai, de fapt, o ascunsă nevoie proprie de ajutor.
Ajutorul se îndreaptă spre toţi cei ce au nevoie de el, neavând nimic de-a face cu cel ce ajută, sau cu cel ce este ajutat, în afară de dorinţa pură de a da şi a primi în acel moment.
Ajutorul este pentru unul şi pentru toţi, în acelaşi timp, neputând fi oferit unuia fără a fi oferit tuturor, şi nici nu poate fi oferit tuturor dacă nu este oferit unuia, căci nu există timp sau spaţiu între unul şi ceilalţi, fiecare fiind... conţinut în celălalt.
 
Valoarea sa reală se măsoară prin mărimea nevoii „acoperite”.
Eficienţa sa presupune o concordanţă, o suprapunere, între nevoia celui „neajutorat” şi ceea ce îi oferă cel ce îi acordă ajutorul.
A oferi ceva inutil, nu se poate considera un ajutor, căci inutilitatea nu poate aduce beneficii, nu poate acoperi nevoi.
A avea intenţia, dar a nu o înfaptui, nu are nici o utilitate practică, deoarece beneficiul practic este inexistent, dar dacă fapta ţi-a fost blocată de factori exteriori, intenţia este lăudabilă, meritorie, iar gândul emis... contează.
A proteja un om slab împotriva unor agresiuni cărora nu le poate face faţă, este un ajutor, căci viaţa şi sănătatea semenilor trebuiesc protejate, ocrotite, perpetuarea speciei depinzând în fapt de cea a indivizilor ce o compun, însă protecţia excesivă a oamenilor normali (copiilor de ex), menţinută şi contra greutăţilor obişnuite ale vieţii zilnice, este o greşeală, şi nu mai constituie un ajutor, căci va contribui la dezvoltarea unui... handicap, a unei incapacităţi de a face faţă problemelor curente de viaţă.
Atât copii cât şi adulţii trebuie să înveţe permanent, căci învăţarea stă la baza rezolvării problemelor de orice natură.
Cel mai valoros ajutor constă în transmiterea unei învăţături utile, ce poate aduce beneficii reale, prin conştientizarea metodelor şi a mijloacelor de soluţionare a problemelor individuale, adica o educaţie corectă.
O nevoie nesatisfăcută, ce întâmpină greutăţi în satisfacerea ei, creează o situaţie problematică, o tensiune, cu efecte în plan material şi spiritual
Cei mai mari binefăcători ai omenirii au fost şi sunt persoane ce au relevat tuturor cunoaşterea spirituală, căci ea sprijină şi ajută evoluţia umană.
Ajutorul material poate satisface nevoi de moment, însă privează persoana „neajutorată” de meritele pe care le-ar fi obţinut dacă ar fi reuşit să-şi rezolve singură problemele, să se dovedească capabilă de a trece peste greutăţile întâmpinate.
Nu te grăbi să te oferi a rezolva tu problemele celor din jur, căci nu este un ajutor bun, corect, real, ci încearcă să sprijini persoanele în a-şi rezolva singure problemele, pentru a putea redobândi puterea lor, forţa şi încrederea date de rezultatele pozitive ale acţiunilor proprii.
Astfel le va creşte şi stima lor de sine, vor avea şi merit propriu, şi respect faţă de tine, în loc de a resimţi... neputinţă, dependenţă, îndatorare, nesiguranţă, incertitudine, invidie,... în relaţia lor cu ceilalţi, faţă de cei ce pot, şi de care se simt... dependenţi.
Puterea, atâta cât o ai, ţi-a fost dată pentru a ajuta şi pe alţii, pentru a o împărţi cu ei, nu pentru a abuza de ea, constrângându-i să acţioneze dupa voinţa ta, împotriva voinţei şi fără acordul lor.
Acţiunea înfăptuită fără a lua în seamă voinţa şi acordul unei persoane, nu se poate numi ajutor, ci... impunere, constrângere, condiţionare, indiferent de scopul urmărit, şi de motivaţia personală.
O persoană pe care ai sprijinit-o, te va căuta în continuare, pentru a se mândri cu realizările ei, pentru a o încuraja, susţine şi felicita moral, dar una pe care ai ajutat-o te va... evita, căci percepe ajutorul ca pe o... datorie, se simte îndatorată, legată de tine, trebuind să te recompenseze pentru ajutorul primit, şi va simţi nevoia eliberării sale de tine.
Nu fii niciodată supărat pe cei pe care i-ai ajutat, indiferent cum se comportă faţă de tine, căci ei sunt ca şi copiii ce vor să plece din casa părintească pentru a-şi construi singuri şi liberi viitorul.
Fii mândru de tine că nu ai ratat oportunitatea ta de a face bine cuiva, indiferent cine este el, indiferent de răsplata ta, căci mulţumirea ta cea mai durabilă constă în fapt în perceperea binelui făcut, şi a răului ce a fost evitat astfel.
Mulţi nu ştiu şi nu pot să mulţumească, din cauza stânjenelii pe care o resimte cel slab în faţa celui puternic, cel mic în faţa celui mare, cel ce nu are în faţa celui ce are, cel dator în faţa celui ce l-a îndatorat...
Nu pretinde multumiri, şi nu forţa pe nimeni să-ţi mulţumească, dacă scopul acţiunii tale nu a consat într-o recompensă, iar dacă tu ai urmărit în fapt obţinerea a ceva în schimb, este greţeala ta că nu ai specificat asta, că nu ai făcut o înţelegere cu persoana respectivă de la bun început, ci ai... forţat-o să-ţi rămână datoare, să se simtă îndatorată, că ai "ajutat-o" condiţionat, fără ca ea sa cunoască condiţiile tale ascunse, şi pretenţiile tale viitoare.
Acest tip de "ajutor" este întîlnit frecvent, la persoane ce încearcă să se impună celorlalţi, să-i condiţioneze, să-i constrângă să facă ceea ce vor ei, să impună o dependenţă, o formă de sclavie, de robie...
Cei ce-şi oferă în acest mod "ajutorul", sunt oameni ce se simt... victime, ce trăiesc în frică, în minciună, necunoscând sau evitând adevărul.
Aceşti oameni au o mare nevoie de ajutor real, pentru a conştientiza adevărul şi a se elibera de frică... 




Atlantis -
Învață să stăpânești arta materializării dorințelor

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/
-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde

-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato : 


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:   Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt o ofertă mai completă de magazine, unde găseşti tot ce vrei:  https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !
citgrup.ro

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Nemira

marți, august 12, 2008

Casatoria

Căsătoria trebuie să aibe la bază : afinități și interese comune, atractie fizică, înțelegere, încredere, într-ajutorare reciprocă, și respect reciproc.
Casatoriile trainice,"reusite",sunt cele in care se manifesta toate aceste conditii, chiar daca nu în toata puterea lor, fiecare.
Cand una dintre conditii "cade", le atrage si pe celelalte in aceasta cadere.
Lipsa unor interese comune conduce la o separare a activitatilor, in timp si spatiu,scazand gradul de intimitate, respectul si intelegerea intereselor celuilalt.
Lipsa sau diminuarea atractiei fizice, conduce la pierderea respectului, opusul atractiei insemnand respingere,sexualitatea fiind un factor important in mentinerea coeziunii cuplului, atractia depinzand mult de modul in care o persoana se preocupa de infatisarea si comportamentul sau, desemnand tot...respect pentru sine si cei din jur.
Neintelegerea celuilalt provine din lipsa de interese si afinitati comune si atrage dupa sine neincredere, scaderea respectului.
Increderea este diminuata de scaderea respectului,manifestata prin ascunderea adevarului, inducerea in eroare,scaderea interesului,a atractiei fizice,...
Daca nu poti intelege pe cineva,nu poti avea incredere in acea persoana,si nici nu poti simti respect fata de cineva de neanteles si lipsit de incredere...
Autoritatea se impune,respectul trebuie castigat !
Femeia,jumatatea "slaba",cauta protectia oferita de un barbat mai puternic decat ea,viril,capabil de a-i oferi posibilitatea procreerii,care este resimtita ca o implinire,capabil de mentine siguranta materiala si psihica familiala,...
Barbatul,jumatea "tare",cauta sa protejeze o femeie mai "slaba" decat el,ale carei necesitati sa i le poata satisface,satisfacandu-si astfel si el orgoliul sau masculin,simtindu-se implinit din acest punct de vedere.
Un barbat mic si slab nu va putea satisface o femeie inalta si solida,ceea ce va conduce la neantelegeri, neancredere in masculinitatea sa, virilitatea sa,in capacitatea sa de a acorda "ajutorul reciproc", pierzand respectul partenerei sale, sau posibilitatea de a-l castiga vreodată.
O femeie ce se dovedeste mai "puternica" decat barbatul ei ii va crea acestuia complexe, frustrari, ce vor conduce la neancrederea si pierderea respectului fata de el insusi,chiar daca femeia nu se manifesta in acest sens.
Femeia care nu se simte ocrotita si in siguranta, va cauta, instinctiv, protectia unui alt partener, care îi va putea oferi acest sentiment linistitor.
O femeie ce nu stie sa manifeste docilitate fata de partenerul ei, va suferi, inevitabil, datorita lipsei ei de supunere, a lipsei de feminitate, caci barbatul ce nu-si poate demonstra masculinitatea sa, va cauta o alta, care-i va putea satisface aceasta nevoie de control,de dominare, de conducere,...
Agresivitatea barbatului se va manifesta cu atat mai pregnant cu cat femeia se va manifesta mai independent, mai expansiv, mai liber, fata de el.

Dă un Like şi o Distribuire, dacă ţi-a plăcut.
Dacă nu, doar Distribuire :)
Apasă simultan tastele CTRL şi D, ca să înscrii acest blog în lista ta de Favorite - Bookmarks.
Abonează-te la blog prin email sau flux, dreapta sus unde începe textul.

joi, iulie 17, 2008

Acceptarea


Libris.ro

Acceptarea reprezintă faptul de a primi, consimţi, de a fi de acord, de a admite ceva.
Între acceptare şi aprobare există anumite diferenţe.
Nu tot ceea ce accepţi aprobi.
Poţi iubi un om numai dacă îl accepţi aşa cum este, dar asta nu înseamnă că implicit trebuie să-i şi aprobi întregul mod de gândire şi comportament.
Exemplu : îţi iubeşti copiii, îi accepţi aşa cum sunt, deoarece sunt "ai tăi", căci altfel nu i-ai putea iubi, dar în unele cazuri dezaprobi modul lor de gândire şi comportament, şi îi cerţi pentru asta, nu-i aşa ?
Asta este cheia schimbării şi transformării oamenilor, prin iubire, unii de către alţii...
 
Importanţa acceptării, în viaţa ta, este relevată de faptul că :

- nu poţi obţine nimic din ceea ce respingi (inacceptare),
- poţi primi şi beneficia numai de ceea ce accepţi să primeşti.

În principiu, oricine îţi poate oferi ajutor, dragoste, înţelegere, în anumite situaţii conjuncturale, dar dacă tu nu eşti de acord, nu consimţi accepţi oferta, nu vei beneficia de ea, indiferent de motivul ce a determinat reacţia ta.

Acceptarea calmă şi necondiţionată a realităţii este cheia ce deschide poarta înţelegerii corecte a evenimentelor, şi oferă premisele perceperii câmpului de iubire ce susţine universul.

Implicarea subiectivismului personal, prin judecăţi şi raţionamente emise prin prisma trăirilor emoţionale personale, iniţiază un proces de denaturare, de distorsionare a realităţii, fiind sursa dezacordurilor generate la nivel psihic.
De aceea este greşit a acţiona motivat doar de "vreau" sau "nu vreau", în mod afectiv, emoţional, fiind corectă acceptarea lui "trebuie" sau "nu trebuie" să faci cutare lucru.

Sunt multe lucruri pe care le faci deoarece conştientizezi că trebuie să le faci, pentru binele propriu şi cel general, nu-i aşa ? 
Şi multe din aceste lucruri nu sunt prea... plăcute, dar sunt... necesare. 
De exemplu, fiecare om are ritualuri zilnice pe care le execută pentru copiii săi, sau pentru părinţii săi, sau pentru partenerul de viaţă, sau pentru că aşa sunt cerinţele la locul său de muncă, etc. 
 
Acceptarea lui "vreau pentru că trebuie" este necesar sa aibă loc firesc, evitându-se capcana lui "vreau pentru că-mi place".

Dacă te-ai orienta în viaţă STRICT conform lui "fac numai ceea ce-mi place", viaţa ta ar deveni foarte rapid un... calvar, ai acumula rapid un munte de frustrări, deoarece este imposibil, în această lume, să faci NUMAI ceea ce-ţi place, continuu, neîntrerupt.

Atenţie : între plăcere şi TREBUINŢE (nevoi, necesităţi) există o strînsă legătură !
Împlinirea trebuinţelor proprii ne procură o anumită plăcere, inevitabil, o stare de satisfacţie plăcută.
Iar trebuinţele nesatisfăcute îţi procură o stare.... neplăcută, de insatisfacţie, care are de fapt rolul de a te mobiliza spre satisfacerea lor, spre obţinerea stării plăcute de satisfacţie, de confort, siguranţă, linişte şi pace interioară psiho-fizică, etc.
 
Plăcerea SIMŢURILOR este schimbătoare, înşelătoare, căci este personală, subiectivă, efemeră, foarte fluctuantă.
Ceea ce-ţi place azi, te va plictisi mâine, de aceea motivaţia EXCLUSIVĂ prin plăcere este semnul unui raţionament incorect, ce va conduce inevitabil spre decepţii repetate, adică... suferinţă.


Nu afirm că nu este bine să faci ceea ce-ţi place, ci că acest lucru ar trebui privit prin prisma principiului sănătos : "insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare". 
A face ceea ce-ţi place, în mod insuficient, este dăunător, la fel ca şi a încerca să faci, în mod excesiv, doar ceea ce-ţi place !
Trebuie să te menţii, deci, în echilibru şi armonie.
Echilibrul între a face ceea ce-ţi place şi ceea ce trebuie să faci, indiferent că-ţi place sau nu.
A cădea în capcane înseamnă de fapt a cădea în... extreme !
Excesul de "ceea ce-ţi place" conduce la... PATIMĂ, VICIU...  
"Fericirea nu constă în a avea ceea ce îţi doreşti, doar, ci în a te bucura de ceea ce ai, şi ceea ce eşti pe cale să obţii." - Kato :)
În "ceea ce ai" este cuprins şi ceea ce eşti.
Nefericirea constă în lipsa posibilităţii (capacităţii) de a te putea bucura de ceea ce ai, în prezent, şi ceea ce eşti pe cale să obţii, din cauza faptului că îţi concentrezi atenţia asupra a ceea ce nu ai, asupra lipsei, problemelor temporare privind obţinerea, etc.
Deci, aş spune că este o problemă de... focalizare.
Eşti fericit doar dacă poţi conştientiza (reactualiza) satisfacţia de a avea lucruri pe care ţi le-ai dorit, şi faptul că eşti pe cale să obţii noi şi noi lucruri dorite de tine, fără teamă şi frici interioare.
Nu este nici o problemă că nu ai, încă, ceva ce-ţi doreşti, cât timp tu conştientizezi că eşti pe cale să obţii acel lucru, şi totul e să vrei cu adevărat, ferm şi convins că-l vei avea.
Conştientizarea faptului că vei obţine un lucru dorit contribuie la fericirea ta.
Lipsa de credinţă, fermitate, teama, temerile, inconsecvenţa, contribuie la manifestarea nefericirii tale...

Acceptarea reflectă o atitudine constructivă, ce nu ia în calcul varianta distructivă a refuzului categoric, ci construieşte, unifică, consolidează, condiţionat sau necondiţionat.
O atitudine constructivă, eficientă, impune evitarea refuzului, chiar şi prin acceptarea condiţionată, adică prin iniţierea unei negocieri.

In loc de a gandi si spune : "Nu vreau !", este mult mai adecvat şi eficient : "Vreau, dacă...!"

Nu spune : "Refuz categoric !", ci : "Accept cu condiţia... !"
Acest mod de abordare conferă o atitudine deschisă, echilibrată, armonioasă, constructivă, eficientă, neînchizând nimic, neblocând nimic, lăsând posibilităţi deschise, chiar dacă sunt... condiţionate !

Negocierea este un schimb, un proces de predare-primire, o schimbare, o transformare, o compensaţie, o echilibrare, o armonizare...
De aceea, negocierile finalizate definesc relaţiile trainice, durabile, acceptarea schimbului şi a transformării, în diversele lor forme, putând stinge orice tensiune, aplana orice conflict.

Acceptarea prezentului înseamnă întelegerea, conştientizarea efectelor rezultate din gândirea şi acţiunile tale, mersul evenimentelor în care eşti "prins" reflectând ca o oglindă personalitatea ta, acţiunile tale şi urmările lor !
Eşti permanent urmărit, legat, de urmările (efectele) gândurilor şi faptelor tale !

Acceptare înseamnă conştientizarea faptului că meritul, vina, sarcinile, responsabilităţile, obligaţiile pe care le ai în prezent, ţi se datorează.
A nu (îţi) accepta situaţia, înseamnă a nu înţelege faptul că tu ţi-ai creat-o, că tu ai contribuit la crearea ei !

A te revolta, a fi nemulţumit de situaţie, de viaţă, înseamnă, de fapt, a fi nemulţumit de... tine, de modul tău de a gândi, de a judeca, de a raţiona !
Raţionamentele tale, exprimate prin alegerile efectuate până acum, te-au condus în locul în care te afli !
Nemulţumirea, critica, enervarea, supărarea, blamarea, condamnarea, revoltarea, sunt comportamente ce conţin trăiri afective foarte dăunătoare, căci sunt orientate asupra celui ce le-a creat, adica asupra... ta, iniţiind un proces de... autodistrugere.
Pierderea echilibrului psihic, perturbarea bunăstării materiale, apariţia bolilor fizice,... sunt efecte ale trăirilor afective negative, ale unei lipse de igienă... mentală.
Acceptarea inconştientă a gândurilor şi trăirilor afective nocive asociate, în mental, şi manifestarea lor nevrotică, repetativă, conduce la înmulţirea lor, la acumulare, prin atracţie şi rezonanţă, la o infecţie tot mai generalizată a fiinţei tale...


Poate că a venit timpul să faci un pic de... curăţenie, dacă ai înţeles despre ce este vorba... 
Curăţă-te, pe tine însuţi, şi astfel vei curăţa şi... lumea... ;)

Playlistul meu youtube "Minte, Gândire, Stări de Conștiință / Conştienţă"  katona nicolae 112 videoclipuri (mai 2016)


Alte articole legate de subiectul acceptării : 
1-http://loveblog4all.blogspot.com/2014/01/iubirea-aprobarea-si-dezaprobarea.html
2-http://loveblog4all.blogspot.com/2013/10/exprimarea-si-manifestarea-iubirii-aaa.html  
3-http://loveblog4all.blogspot.com/2013/09/de-la-intelegere-la-manifestarea-iubirii.html
4- Despre acceptarea greşelilor (Conferinţă TED) 


Atlantis -
Învață să stăpânești arta materializării dorințelor

Sentimente.ro

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/
-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde

-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato : 


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:   Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt o ofertă mai completă de magazine, unde găseşti tot ce vrei:  https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !
citgrup.ro

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Nemira

Despre iubire

Despre iubire

Iubirea este o forţă de atracţie, şi ura de respingere.
De aceea, amândouă stările sunt inevitabile în viaţa ta, ele fiind legi ce stau la baza existenţei, condiţionări...
Tot ce există, se naşte şi se dezvoltă prin fenomenul atracţiei, prin asociere, dar existenţa nu ar fi posibilă în lipsa respingerilor, a forţelor ce se opun contopirii părţilor.

Forţele de respingere echilibrează pe cele de atracţie în manifestarea creaţiei, contribuind la menţinerea unui echilibru relativ privind formele create.
De exemplu, dacă între două persoane ar exista doar forţe de atracţie, fără nici o forţă de respingere, cei doi ar deveni inevitabil unul, inseparabili. 
 Viaţa nu şi-ar putea urma cursul în modul normal în care fiecare om trebuie să fie liber, independent, o entitate individuală.
Iubire eternă înseamnă atracţie eternă, viaţă veşnică, dar în continuă transformare, ceea ce iluminaţii se străduiesc să explice lumii...
Iubirea este un fenomen de stare, ce se manifestă, ca orice fenomen, în anumite condiţii, fiind, deci, un fenomen condiţionat.
Pentru a putea intra în această stare, starea de iubire, pentru a te putea "racorda" la ea, trebuie să îndeplineşti anumite... condiţii.

Ce percepi, ce simţi, când spui că iubeşti ?
Dar când spui că urăşti pe cineva ?
O puternică atracţie faţă de aceea persoană, respectiv o puternică respingere, nu-i aşa ?
În plan afectiv percepi sentimentul asociat unei stări fenomenale, a unui fenomen fizic, pe care încerci să-l "traduci" prin cuvinte ...

Iubirea face ca sufletul să-ţi vibreze pe anumite frecvenţe înalte, ce-ţi produc o anumite stare emoţională, complet diferită şi distinctă de cea produsă prin vibraţiile pe frecvenţele "joase" ale respingerii, ale sentimentului de ură.

Percepem iubirea ca pe ceva înălţător, superior, şi ura ca pe ceva coborâtor, inferior.
Şi oamenii pendulează continuu, zilnic, fluctuant, între aceste stări, incapabili fiind să-şi fixeze o stare de echilibru, o stare de armonie sufletească şi mentală.
Totul este dual, polarizat, în acest Univers, în această lume, totul are doi poli, totul se atrage şi se respinge la infinit, pretutindeni şi mereu, după anumite Legi universale, divine, naturale, bine trasate.

Iubirea este ceea ce face posibilă existenţa vieţii, ceea ce face posibilă naşterea, manifestarea creaţiei în diversele ei forme.
Este lumină divină prin care se produce totul...

Ura, fenomenul de respingere, este ceea ce face posibilă înnoirea lumilor, a vieţilor, noul, disoluţia, distrugerea, moartea. 
Dacă distrugere şi moarte nu ar exista, atunci nimic nou nu ar putea exista, nici o transformare. 
Căci orice transformare presupune o acţiune în sensul disocierii, separării, disoluţiei, distrucţiei. 
Exemplu : pentru ca corpul tău omenesc să poată creşte, să se poată dezvolta, să poată evolua, de la stadiul de bebeluş la cel de adult, este strict necesar ca celulele să moară şi să fie înlocuite permanent de noi celule, într-un proces de transformare şi regenerare continuu... 

Iubirea, fiind o stare, nu poate fi în posesia nimănui, nu poate fi, deci, obiect de schimb, de negociere, nu poate fi dată sau luată de cineva, după bunul său plac.
Nimeni nu poate să-ţi dea iubire, nimeni nu poate să-ţi ia iubire, altul te poate doar influenţa în privinţa stării tale fluctuante, putându-te ajuta să îndeplineşti condiţiile de stare ce-ţi permit să accesezi starea de iubire, sau să te îndepărteze de ea...

Deci, nu te mai amăgi degeaba, afirmând că tu oferi iubire, şi nici manifestând în continuare aşteptări şi pretenţii faţă de alţii care crezi tu că ar trebui să îţi ofere iubirea lor. 
Nimeni nu are iubire, nici măcar un gram de iubire de dat sau de luat, căci iubirea nu este obiectuală, nu poate fi dată şi luată, nu are masă, nici volum, nici formă, nici conţinut substanţial, material. 
Deci, bucură-te aşadar, că nimeni nu ţi-a luat şi nu-ţi poate lua iubirea, niciodată, căci iubirea nu se poate afla în posesia nimănui. :) 
Bucură-te, căci iubirea, fiind o stare, este pretutindeni şi nicăieri, dar poate fi simţită de tine oricând, oricând tu vei îndeplini condiţiile de stare. 
Câmpul iubirii cuprinde lumea, universul, tu doar trebuie să înveţi să-l simţi, să-l percepi. Acest lucru se învaţă în cadrul diverselor forme de educaţie spirituală, în special prin metoda meditaţiei.
Prin meditaţie poţi intra în starea de conştiinţă, modificată conştient, în care poţi rezona cu câmpul iubirii universale. 
Este ca şi cum te-ai racorda la o anumită frecvenţă de vibraţie universală, scanând cu ajutorul instrumentului numit meditaţie, toate frecvenţele, până o depistezi pe cea dorită, cea a iubirii...

A te lăsa influenţat, înseamnă a adopta gânduri, idei, sentimente, acţiuni,... a căror efecte te vor marca, inevitabil, ulterior...
În general, atragi şi eşti atras de gânduri, idei şi oameni de acelaşi "nivel" cu tine, cu vibraţii asemănătoare, şi respingi şi eşti respins de persoanele cu care eşti "în disonanţa", cu care nu te poţi armoniza, ale căror vibraţii efectiv te deranjează, te disturba, îţi creează stări de disconfort...
Sufletul tău ştie, căci simte aceste vibraţii, dar creierul încontinuu recepţionează şi emite gânduri care încearcă, doar, să reflecte realitatea.

În funcţie de atenţia pe care vrei şi poţi să ţi-o îndrepţi asupra sufletului sau minţii, vei percepe realitatea, sau ceva virtual, creat de gândurile ce te străbat, o reflexie, în general deformată, a realităţii...

Realitatea se poate oglindi fidel în mintea ta, doar când eşti într-o stare de echilibru emoţional, deoarece trăirile emoţionale distrorsionează percepţia şi interpretarea realităţii, ca vânturile ce tulbură reflectarea cerului în luciul apei unui lac...
 

Totul este energie, în tine şi în jurul tău, realitatea fiind conţinută în această energie, nu în formele-gând prelucrate de multiple creiere.
Lumea materială este o formă de existenţă a spiritului, care, faţă de energia ce pare imaterială, este ca apa şi gheaţa. 

Două forme de existenţă a aceleaiaşi substanţe...
Totul este Spirit, Universul este Mental.
Conţinutul este spiritual, iar formele sunt mentale...

Pentru a percepe corect realitatea, trebuie să faci să înceteze recepţia gândurilor celorlalţi şi procesarea lor, îndreptându-ţi atenţia asupra percepţiilor energiilor brute, în mod direct, de tine însuţi.
Percepe-l pe cel de lângă tine, aşa cum este el, nu cum el şi ceilalţi încearcă să te facă să crezi că este...
Percepe-te pe tine şi ceilalţi, prin energiile emanate, prin tipul de legături pe care le faci automat, prin rezonanţă, prin calitatea gândurilor ce "te străbat", pe care "le respiri", nu prin.... credinţe, păreri sau convingeri.

Logica este un instrument excelent pentru a diseca realitatea, dar trebuie să-l cunoşti şi să-l stăpâneşti foarte bine, înainte de a-i acorda creditul meritat.
Logica poate valida sau infirma corectitudinea percepţiilor senzoriale sau extrasenzoriale, însă, câţi oameni cunosc această "ştiinţă a gândirii corecte" ?
Cei ce au înclinaţii evidente spre abstract, spre concizie, ştiinţă, concret,... sunt sfătuiţi să o studieze, cei ce sunt senzitivi, sensibili, sentimentali... sunt sfătuiţi să urmeze o cale spirituală, prin care să urmeze dezvoltarea capacităţilor psihice şi parapsihice senzoriale şi extrasenzoriale.

Ceea ce nu poţi înţelege, nu poţi accepta, iar ceea nu poţi accepta... nu poţi iubi, căci... nu te... atrage... nu-i aşa ?
Încearcă să înţelegi, şi atunci, automat, deja eşti pe calea iubirii, căci deja... încerci să accepţi şi să... iubeşti !...


Postarea pe Facebook : 

DESPRE IUBIRELink la care oricine poate vedea videoclipul, chiar dacă nu are cont Facebook :...
Posted by Katona Nicolae on 18 Iunie 2015




Postarea pe Youtube



Varianta audio mp3 o poţi găsi pe blog, în playerul încorporat în dreapta sus, şi la adresa : https://drive.google.com/folderview?id=0B6aZWulFbbTCfl82UVVjeFVybzg4U2E1SlF0TV9rSnRvMlVnUEhxMVE0T0w1Y1VZOEhWS3c&usp=sharing de unde poţi şi descărca fişierele cu creaţiile mele audio

CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Efectuează cumpărături online accesând promoţiile din reclame, pentru a susţine acest blog. Mulţumesc !

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');