Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, ianuarie 16, 2014

Iubirea, aprobarea, dezaprobarea şi acceptarea


Libris.ro

Acest articol, ca și de altfel restul articolelor mele, se adresează oamenilor obișnuiți, normali, nu practicanților avansați ai unor sisteme de dezvoltare personală, spirituale, psihologice, religioase, sau de altă natură. 
Eu mă refer la relațiile și modul de gândire al oamenilor normali, care constituie marea majoritate a populației. 
De aceea și sfaturile și recomandările mele se situează la acest nivel de înțelegere și aplicabilitate general. 
Nu pot recomanda tuturor ceea ce este recomandabil unui om cu o deosebită pregătire psihologică și spirituală, și o înaltă ținută morală. 
Astfel de persoane constituie excepții, și trebuiesc abordați specific, în mod diferit, ca niște cazuri excepționale. 
În categoria excepțiilor se încadrează și persoanele aflate la polul opus, deosebit de imorale, cu multe vicii, violente, agresive, care nu sunt deloc interesate de vreo schimbare atitudinală în viața lor. 
Ele sunt setate altfel decât oamenii obişnuiţi, au alte seturi de gândire şi comportament. 
Aceste persoane necesită și ele o abordare specială, oferită de specialiști în domeniul psihologiei, psihiatriei, psihopedagogiei, asistenței sociale, etc. cu ele este mai mult de muncă, şi într-un mod special, specializat...

 Pentru a înţelege ceea ce voi afirma mai jos, raţionamentele mele, întâi trebuie să ne punem de acord asupra sensurilor şi semnificaţiilor a doi termeni pe care îi voi lua în discuţie : apcceptare şi aprobare, sau mai exact a accepta ceva şi a aproba ceva. 
Potrivit Dexului, semnificaţiile termenilor sunt următoarele :
A accepta = a fi de acord cu...; a primi, a consimți să...; a admite, a aproba, a încuviința. A suporta, a tolera.
A aproba = a încuviința o acțiune, o părere, o propunere, etc. a cuiva, a fi de aceeași părere cu cineva; a rezolva în mod favorabil cererea, propunerea, etc. cuiva.
Observăm faptul că dicţionarul ne încurcă puţin, apărând aceleaşi sensuri la amândoi termenii, o oarecare identitate. Dar în limbajul nostru comun noi folosim aceşti doi termeni pentru când ne referim la lucruri diferite. De aceea voi lămuri sensul în care voi folosi eu aceşti termeni în continuare, pentru a înţelege cât mai corect afirmaţiile mele : 
A accepta - în sensul de suporta, a tolera, a primi (a nu respinge).
A aproba - în sensul de a încuviinţa o acțiune, o părere, o propunere, etc., a fi de aceeaşi părere, a-ţi da acordul pentru ceva. 
Exemplu concret : accept faptul că cineva este beţiv, dar nu aprob faptul că bea şi actele lui de beţiv, de om inconştient, căruia băutura i-a luat minţile. Mai clar : omul este liber să se îmbete, dacă vrea, accept această libertate a lui de a trăi cum vrea el, dar să nu îmi ceară să îi aprob acest viciu ca fiind ceva normal, natural, util, corect, eficient, valoros, deoarece eu NU SUNT DE ACEEAŞI PĂRERE CU EL, şi chiar dezaprob acest viciu datorită efectelor sale nocive, distructive, dezastruoase. 
Alt exemplu : accept faptul că fiecare om are libertate de opinie, de exprimare, dar nu aprob atacurile la persoană, insultele, jignirile, etc. 
Acum sper că s-a înţeles foarte bine, şi că nu vor exista neînţelegeri şi disensiuni cauzate de cuvintele folosite în continuare în exprimarea mea. Am ţinut să fac aceste precizări deoarece subiectul abordat în continuare este foarte sensibil şi complex. De aceea am încercat să îl prezint cât mai simplu şi mai clar. 
  
 Mulți oameni normali cred că dacă iubesc pe cineva, atunci, în mod IMPLICIT și obligatoriu trebuie să îi și APROBE modul de gândire și de comportament, necondiţionat. 
Valabil, bine-nţeles, şi invers : dacă cineva îi iubeşte pe ei, trebuie să le şi APROBE modul de gândire şi comportament, automat, necondiţionat. 
Așa se naște dependența, atașamentul, sacrificiul inutil, și suferința în general, ca efect inevitabil
Forțându-te pe tine însuți să aprobi ceea nu poți aproba, și forțând pe alții să aprobe ceea ce nu pot aproba. 
Mințindu-te pe tine însuți că trebuie să aprobi ceea ce intuiția îți spune că nu trebuie aprobat, ci dezaprobat. 
Fiindu-ți teamă să dezaprobi ceva la persoana iubită, ca nu cumva ea să te respingă...
Aceşti oameni confundă ACCEPTAREA cu APROBAREA !
Poți iubi pe cineva, și totuşi să nu APROBI întodeauna modul său de a gând și a se comporta ! 
Dar poţi să ACCEPŢI un anumit mod de gândire şi comportament, deşi nu îl APROBI, ci îl DEAZAPROBI. 
Ca urmare, tu nu vei RESPINGE acel om, ci vei rămâne în continuare ATAŞAT DE EL SUFLETEŞTE, deoarece îl... IUBEŞTI. 
Exemplu elocvent : majoritatea părinților își iubesc copiii, dar în foarte multe cazuri nu le aprobă anumite gânduri și fapte, pentru care chiar îi pedepsesc uneori. Deci iubesc şi nu aprobă, ci dezaprobă, în acelaşi timp ! Şi, deoarece ACCEPTĂ comportamentul, ca fiind copilul lor, la care nu vor să renunţe, pentru că îl... iubesc, nu îl vor respinge. Ba, mai mult, când altcineva va comenta dezaprobator, îi vor lua chiar apărarea, vor găsi scuze, motive pentru acel comportament. Cine este părinte ştie că aşa este. Cine a avut părinţi şi a locuit împreună cu ei, ştie că este aşa. 
Atenţie, însă : eu vorbesc aici de REGULĂ, de CAZUL GENERAL, şi nu de EXCEPŢII, căci bine-nţeles că există excepţiile de la regulă, care o... întăresc...
În alte cazuri, când merită, părinţii îşi laudă copiii și îi recompensează. 
A fi un părinte bun nu înseamnă că trebuie să îți APROBI copilul când el GREŞEŞTE, nu-i așa ?

books-express.ro

În cazul relaţiilor între adulți, când este vorba de incompatibilități, când nu aprobi majoritatea manifestărilor cuiva pe care îl iubești, și totodată nici nu vrei să încerci să îl schimbi deoarece îl accepți și îl iubești așa cum este el, oferindu-i din partea ta libertatea de a fi cum vrea el să fie, ajungi inevitabil să îl eviți în mod conștient, firesc și normal.
Adevărul este că nu trebuie să încerci să legi pe nimeni de tine, oricât l-ai iubi, căci îngrădirea libertății, sub orice formă, înseamnă forțare, tentativă de manipulare, agresiune, atac. 
Iar un om care iubește cu adevărat, nu poate forța, manipula, agresa persoana iubită.
Concluzia este că, în cazul a două persoane INCOMPATIBILE dpdv al tiparelor generale de gândire și comportament, iubirea poate dăinui netulburată numai în cazul în care cei doi relaționează doar în limitele cadrului lor restrâns de compatibilitate, deoarece nu există incompatibilități 100 %. 
Ei pot fi prieteni, dar nu pot coabita împreună, în mod
armonios. 
Trebuie să se limiteze, de comun acord, să relaționeze între anumite limite.
Iubire cu forța nu se poate, adică nu poți forța pe cineva să te iubească, nici să te accepte, nici să te aprobe în tot ceea ce faci. 
Poți să iubești o persoană de sex opus, să te căsătorești cu ea, și după un timp să conștientizezi faptul că, din cauza incompatibilităților, este mai bine, cel puțin pentru unul, dacă nu chiar pentru amândoi, să vă despărțiți. 
Vorbesc din proprie experiență. Dacă iubești și nu ești iubit, nu poți ține cu forța persoana iubită lângă tine, împotriva voinței ei. Nu-i așa ?
Mulți cred că iubesc, dar de fapt doar s-au îndrăgostit. Mulți mor fără să fi iubit vreodată cu adevărat. 
Acești oameni, pe care îi compătimesc, în general au avut părinți pe care nu i-au putut iubi, din diverse motive, și această lipsă de iubire din copilărie, cauzată de teamă și frică, revoltă și ură, i-a marcat pentru întreaga lor viață, extinzându-se asupra tuturor relațiilor lor.  
Unii nu și-au putut iubi părintele de sex opus, ceea ce a condus la relații echilibrate doar cu persoanele de același sex.

Cine a studiat "Învățăturile lui Abraham, Legea Atracției", probabil că înțelege aceste lucruri și din perspectiva faptului că atrage în viața sa lucrurile cărora le acordă cea mai mare atenție, și care îi trezesc totodată și trăiri sufletești (emoționale). Din această cauză, deci, nu este bine să acorzi multă atenție persoanelor care nu îți plac, pe care nu le aprobi, în general, pe care simți că este mai bine să le eviți. Nu este bine să le dai prea multă atenţie, şi nici să te laşi prea mult influenţat emoţional de ele.
Dacă vrei să ai o viață plină de bucurii și împliniri, este recomandabil să îți îndrepți atenția cu predominanță spre persoanele pe care VREI să le ATRAGI în viața ta, persoane care gândesc pozitiv și au o conduită morală exemplară. 
Îndreaptă-ți atenția predominant asupra modelelor pozitive, și vei atrage lucruri pozitive, experiențe pozitive, și oameni pozitivi.
Nu pot să condamn pe nimeni că își triază cercul de prieteni, după considerente personale, subiective. 
Nu condamn pe cei ce nu mă agreează, cei ce mă contrează, cei ce mă dezaprobă, cei ce manifestă ostilitate față de mine. 
Consider că au motivele lor personale, cât și libertatea de a se manifesta cum simt ei, față de mine. 
Dar eu nu caut să atrag astfel de persoane incompatibile cu mine, în viața mea, și, de aceea, nu le acord atenție deosebită, nu încerc să îi conving de nimic, nu încerc să îi schimb cu ceva.  Pe Facebook unii mi-au dat block mie, altora le-am dat eu block, după ce i-am atenționat în prealabil că nu pot aproba atacurile lor la persoană, repetate la nesfârșit. 
Consider că este mult mai bine să evit complet, excluzând din atenția mea, oamenii extremiști, a căror conduită morală nu o aprob.
Asta nu înseamnă însă că nu îi iubesc, că nu îi pot iubi, că îi urăsc, că nu îi accept așa cum sunt. 
Urmez un principiu de-al meu, sănătos : "cine se aseamănă se adună, cine nu se seamănă forțează inutil adunarea".

Sentimente.ro

REGULA INACCEPTĂRII : CINE NU POATE ACCEPTA, ÎNCEARCĂ SĂ SCHIMBE, CU FORȚA. 
Aceasta este o regulă de bază a inacceptării.  
Rezultatul : în final se ajunge la violență, evidențiată prin limbajul și comportamentul violent. 
NEPUTINŢA de a SCHIMBA ceea ce nu poți ACCEPTA, trezește în tine VIOLENŢA, deoarece vei încerca să schimbi lucrurile în mod FORŢAT…
Cine nu poate ACCEPTA, nu poate IUBI, și ajunge să forțeze în mod violent schimbarea altora !
Atacul la persoană reprezintă o formă de violență. Nu-i așa ?
Respectă deciziile altora, în ceea ce privește viața lor, alegerile lor, pentru a crea condițiile cauzale necesare respectării de către ei a deciziilor tale, privind viața ta. 

Nu cer nimănui să îmi aprobe ideile prezentate mai sus. 
Însă cine le… acceptă, demonstrează faptul că este situat pe Calea Iubirii
Nu trebuie să ne ținem neapărat cu toții de mână, sau să trăim nedespărțiți, pentru a înainta pe aceeași cale, nu-i așa ? 
Dar este mai plăcut să călătorești într-o companie plăcută, agreabilă, la drum lung, decât singur... 
Ce zici ? 


Bonus :) :  



Poţi downloada sau prelua acest material 
al meu, de pe Scribd.com, cu cod Embed, complet GRATUIT (butonul Embed se află pe Scribd sub text, pe mijloc sau partea dreaptă) , şi să-l incluzi în postările de pe siteul sau blogul tău. 
El conţine deja linkul spre sursă şi autorul.
 Lecturi şi vizionări plăcute în continuare !        




Atlantis -
Învață să stăpânești arta materializării dorințelor


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/
-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde

-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :


-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:   Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt o ofertă mai completă de magazine, unde găseşti tot ce vrei:  https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !
Cel.ro

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');