Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, decembrie 05, 2013

Iluminarea, ca proces dinamic - Enlightening (Illumination) as a dynamic process

ILUMINAREA - UN PROCES ACTIV, VOLUNTAR, SAU UN FENOMEN INCONTROLABIL ?

Cineva a afirmat : “Iluminarea spirituală nu este ceva ce poate fi atins, obţinut, câştigat sau primit ca premiu. 
Pentru a fi conştient, pentru a simţi că eşti, nu trebuie să faci nimic. ”
Tu ce zici, este Iluminarea o stare de conștiință superioară, deosebită de starea normală de conștiință a stării de veghe ?
Este o stare de conștiință ce poate fi accesată de oricine, oricând, în orice condiții ?

Din câte știu eu, este o stare pe care foarte puțini oameni ajung să o acceseze, și toți cei care au ajuns cu adevărat să o experimenteze au fost practicanți ai unui sistem de dezvoltare personală spiritual, incluzând aici și anumite practici efectuate în cadrul anumitor religii, cum ar fi isihasmul, de exemplu.
Am întălnit și relatări ale unor oameni care a avut stări de iluminare accidentale, datorate unor CONDIȚII SPECIALE, cum ar fi moartea clinică, șocuri emoționale, stări patologice, dar ei nu au mai putut repeta voluntar conștient, ulterior, acea experiență accidentală.
Deci, toți cei care au ajuns să dobândească capacitatea de a intra voluntar, conștient, în mod controlat, în această stare de iluminare a conștiinței, oricând vor, dobândind acest autocontrol, AU FĂCUT CEVA PRACTIC în acest sens, urmând anumite exerciții sub forma unui antrenament, în prealabil.
Bineînțeles că excepțiile, extraordinar de puține, întăresc regula și în acest caz, aceste excepții fiind considerate de mine, în general, spirite de o evoluție superioară majorității celor întrupate în acest plan terestru, care au nevoie doar de un mic “impuls” pentru a atinge Iluminarea.
Dacă oamenii nu ar trebui să facă nimic pentru a se Ilumina, ar trebui să asistăm zilnic la iluminări spontane, naturale, ale celor din jurul nostru. 

Dar… deoarece acest fenomen, în mod evident, nu se produce, realitatea contrazice această teorie... puerilă...

Privind altfel, remarcăm faptul că PROMISIUNEA de Iluminare fără să faci nimic este FĂGĂDUITĂ întotdeauna de persoane care nu sunt... Iluminați, și nici nu vor fi, tocmai datorită faptului că ei trăiesc cu convingerea fermă că… nu trebuie să facă nimic pentru a dobândi Iluminarea, și de aceea nici nu fac nimic în acest scop. 

Ceea ce însă fac ei, este să creeze dependenţă şi să realizeze venituri financiare de pe urma “învățăturii spirituale” pe care o răspândesc pe diferite căi (cărți, seminarii, workshopuri, cursuri, etc.)
Căci adepţii lor vor tot reveni la cursurile lor, pentru a înţelege ceea ce... nu trebuie să facă pentru a se ilumina, căci este ceva de... neînţeles de... unul singur. :)
Din punct de vedere logic, este clar faptul că cei care îmbrățișează cu convingere teoria aceasta a inutilității oricărui demers practic, vor rămâne blocați în cadrul acestui tipar de gândire inoculat lor, stagnând în cadrul procesului lor de evoluție spirituală.
Este mai bine să faci ceva, în mod practic, chiar dacă greșești, decât să nu faci nimic, deoarece din greșeli se… învață, nu-i așa ?
“Mentorii” care vă îndeamnă să nu practicați metode predate de ALŢI Maeștri, o fac deoarece ei înșiși nu le-au practicat, și de aceea nu le cunosc utilitatea practică.
Nici un om care te îndeamnă SĂ NU FACI CEVA, ba mai mult, să nu faci NIMIC pentru evoluţia ta, încercând să te oprească, să te blocheze, motivând în fel și chip demersul său, nu îți vrea binele, sau dacă totuși are intenții bune înseamnă că este doar... inconștient. 

Cine te sugestionează că ești perfect așa cum ești,
încercând să te atragă prin laude și să te îndepărteze totodată de învățătura altora, dar încearcă apoi să te... învețe el tot felul de lucruri, pe care ar trebui să le... faci, demonstrând astfel clar că te... minte, considerându-te un fraier imperfect, cum poate fi clasificat ? 

Dar cei care cad în capcană ?
‘’Învățătura‘’ și ‘’puterea‘’ unui astfel de “mentor spiritual‘’, cum ar trebui privită ? 

Follow the money... 
Fiecare “mentor” își urmărește interesele sale personale, material-financiare. 
Cum să te îndrume el spre sistemele practice practicate de Maeștrii, când el însuși nu practică nimic, și de aceea nu poate scoate venituri din asta ? De aceea el este împotriva practicilor spirituale, pentru a-și putea atrage și păstra adepții cotizanți pe tărâmul filosofiei confuzorii practicate de el, în care el este un… Maestru. 
Este similar practicilor reprezentanţilor religiilor, care susțin că numai dogma lor este bună, și că degeaba ai urma altă religie, în mod... inutil.
Tu nu ai nevoie de nici o altă religie, ci doar de a lui...
Afirmația privind faptul că Iluminarea nu are de-a face cu practicile altora, reprezintă o sugestie care prinde la naivii necunoscători, care nu au practicat niciodată nimic, ci doar filosofează învârtindu-se în cerc, crezând că se vor ilumina... accidental peste noapte, nefăcând nimic...

De ce oare unii oameni nu citesc ce au afirmat adevărații Mari Iluminați ? 

Deoarece șmecheri neiluminați au semănat o mare confuzie privind iluminarea, urmărindu-și interesele lor personale, materiale. 
Simplu... 
Ei pot să pară astfel că se ridică la același nivel cu un practicant care a dobândit capacitățile superioare pe care ei nu le au, diminuându-le importanța reală. 
Este ca și cum un orb ar susține că orice orb poate vedea, fără să facă nimic pentru asta, și că orice demers practic de a vedea este lipsit de utilitate și importanță. 
Un orb conduce alți orbi, și toți orbecăie în întuneric, filosofând despre cum este să vezi, dar ignorând afirmațiile celor care… văd. 
Amuzant jocul ăsta de-a... baba oarba. 
Mulți îl practică cu plăcere… 
Ei nu au nevoie de nimic, de nici o învățătură, de nici un Maestru, căci sunt suficienți lor înșiși, așa cum sunt, orbi, fără să trebuiască să facă nimic. 
Atâta doar că aceste idei le sunt insuflate de alții, care fac bani pe pielea lor.
Nimic rău în asta... 

Naivii există pentru ca șmecherii să poată trăi bine, nu-i așa ? 
Cât timp toți se simt bine, de ce să le stricăm plăcerea de a se... juca împreună ? 
Cu ce drept și în ce scop ? 
Fiecare este liber să aleagă, după cum și cât îl duce capul. 
Fiecare va suporta consecințele alegerilor și deciziilor proprii. 
Fiecare va învăța din greșelile sale câte ceva.
Încet, încet, toți se vor trezi. 

Unii în această viață, alții în alta…

“Trăieşte experienţa realizării Sinelui.” 
Mulți oameni încearcă să trăiască experiența relevării Sinelui. 
Problema este că unii “mentori spirituali” afirmă că nu trebuie să faci nimic pentru asta. 
Ei explică faptul că nu ai nevoie de Maeștrii spirituali, de metodele și tehnicile lor complicate. 
Deși afirmă asta, ei... scriu cărți și țin seminarii prin care învață lumea ce trebuie să facă pentru relevarea Sinelui. 
Astfel creează multă confuzie. 
Nu trebuie să faci ce te învață Maeștrii, dar este bine să urmezi indicațiile lor. 
Aceasta este o șmecherie pentru a își atrage adepți cotizanți.
Fiecare Maestru adevărat învață oamenii o cale formată din metode și tehnici specifice pentru relevarea Sinelui. 

Aceasta înseamnă practică, antrenament, chiar dacă ele sunt doar mentale, nu fizice.
A experimenta = a încerca, a verifica prin experiență.
Experiență = 1. Totalitatea cunoștințelor pe care oamenii le dobândesc în mod nemijlocit despre realitatea înconjurătoare în procesul practicii social-istorice, al interacțiunii materiale dintre om și lumea exterioară.
2. Verificare a cunoștințelor pe cale practică, prin cercetarea fenomenelor din realitatea înconjurătoare. Experiment.
A face o experiență = a face o încercare.
Deci, experiența realizării Sinelui este un proces activ, dinamic, nu ceva static. 

Nu poți să nu faci nimic, și în același timp să experimentezi ceva, să trăiești o experiență… practică. 

FT
- Se vorbește de pe nivele de conștiință diferită. Pentru cei transceși în conștiința pură, da, nu mai e necesară nici o tehnică. 

Însă cu siguranță toți au experimentat una sau mai multe căi până a ajunge acolo.

Kato - Da, toți au căutat, toți au experimentat anterior, și cei care au ajuns au avut “norocul” de a da peste un Mentor îndrumător. 

Mulți au Mentori Îndrumători ‘’interiori‘’, care îi sugestionează, telepatic, fără să conștientizeze asta, crezând că Sinele lor îi îndrumă. 
Când “auzi” în minte idei care “îți vin” ești foarte tentat să le consideri a fi proprii, personale, oricât de ciudate ar fi de fapt ele, și de neconforme cu natura personalității, și caracterului tău.
În fapt, însă, modul de verificare este foarte simplu : ajunge să pui o întrebare în minte, și să rămîi atent, și vei vedea cum idei felurite “se vor naște” în mintea ta, vor trece prin mintea ta, apărând de nicăieri și dispărând în nicăieri. 

Analizând atent natura lor, vei conștientiza ușor că multe nu sunt “ale tale” deoarece tu pur și simplu nu gândești așa, nu ți se potrivește, nu-ți stă în caracter. Unele sugestii sunt clar benefice, altele clar malefice. Fii doar atent la ele, analizează-le în mod detașat, la rece.
Mulți afirmă existența MAESTRULUI INTERIOR. 

Câți însă cunosc natura și originea vocii interioare, auzită în gând, în minte, considerată fiind ca aparținând unui ipotetic Maestru Interior ?
Sfat : feriți-vă de expresii artificiale confuzorii gen “conștiință pură”, care nu vă ajută cu nimic, ci doar vă încurcă. 

A accepta că există o conștiință pură înseamnă a accepta implicit și faptul că există o conștiință impură, cu diferite grade de impuritate, conferind astfel imaginativ un caracter substanțial-obiectual conștiinței. 
Cu ce poate fi impurificată conștiința ? 
Cum poate fi impurificată ? 
Oamenii creează labirinturi de idei abstracte, în care te poți pierde rapid...
 
FC - Pentru a simți că ești, trebuie să fii.


Kato - Ce înțelegi prin “trebuie să fii” ? 

Dacă ‘’trebuie‘’, înseamnă că oamenii nu sunt în starea de ‘’a fi‘’, în mod normal, firesc, natural, ci TREBUIE să FACĂ CEVA pentru a intra (dobândi) această STARE SPECIALĂ de “a fi”…
Așa este că oamenii, în mod normal, nu ‘’simt că sunt‘’, pentru că ”trebuie sa fie‘’, și... nu sunt ?
Concluzie : starea specială de conștiință de ‘’a fi‘’ implică o metodă, o acțiune conștientă orientată spre acest scop, un efort pe care oamenii inconștienți de trebuința acestui demers nu îl desfășoară, în mod normal, deoarece nu știu cum să facă, necunoscând metoda practică de a intra în această stare. 

Dacă oamenii ar intra, în mod normal, natural, în această stare de conștiință, ar fi plină lumea de Iluminați. 
Dar nu este…
Mai științific vorbind, pentru a deveni conștient de ceva, trebuie să depui efortul de voință de a-ți îndrepta și concentra atenția supra acelui ceva. 

Adică trebuie să FACI CEVA, SĂ ACȚIONEZI. Activitatea mentală coordonată conștient, privind coordonarea proceselor gândirii, reprezintă o formă a de acțiune. 
S-a dovedit experimental faptul că la orice om care gândește, coardele vocale vibrează în ritmul cuvintelor spuse ‘’în gând‘’, că există micromișcări musculare și variații ale tonusului muscular în funcție de ceea ce gândește, modificări ale constantelor fiziologice, ale ritmului respirator și cel cardiac, circulației periferice, etc.
Cine stă (fără să acționeze), îi stă norocul…



 Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui : 
https://www.facebook.com/notes/806080502769226/


CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt oferta completă de magazine unde găseşti tot ce vrei : https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !



Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


…………………………………………………………………………………………………………
ENLIGHTENMENT - AN ACTIVE PROCESS, VOLUNTEER, OR A UNCONTROLLABLE PHENOMENON ?
Someone said: "Spiritual enlightenment is not something that can be achieved, obtained, earned or received as a prize. To be aware, to feel that you are, you don't have to do anything.”
What do you think, is Illumination a state of higher consciousness, different with the normal state of daily consciousness ?
It is a State of consciousness that can be gained access by anyone, at anytime, under any conditions ?
As far as I know, it's a state that very few people get to gain access, and all those who have really got to experience, have been practitioners of a personal spiritual development system, including certain practices carried out in the framework of certain religions, such as hesychasme, for example.
I met testimonies of people who had suffered momentary accidental illumination, due to SPECIAL CIRCUMSTANCES, such as clinical death, emotional shocks, pathological states, but they could not repeat volunteered and aware that accidental experience.
So, all those who have come to acquire the ability to enter volunteers, consciously, in a controlled manner, in this enlightened state of consciousness, whenever they want, having gained this self-control, THEY DID SOMETHING in this direction, they made some practice in his regard, following certain exercises as a training beforehand.
There are, of course, few exceptions, strengthen the rule here, too, the exceptions being considered by me, in general, as higher evolved spirits embodied in this terestrial plan, that majority are of the upper trend, who they just need a little "push" to achieve enlightenment.
If people should not do anything to Illuminate, you should witness on daily spontaneous natural illumination of those around you. But since this phenomenon it obviously does not occur, the reality contradicts this childish theory.
On the other way, you must take note that the PROMISE of enlightenment obtained without doing nothing is always promised by people who are not enlightened, and nor will they be, just because they live with the firm belief that they don't have to do anything to achieve
enlightenment, and therefore they do nothing for this purpose. But what they do is to achieve financial income from their "spiritual teaching" spread on different ways (books, seminars, workshops, courses, etc.)
From a logical point of view, clearly those who embrace this theory which proclames the inutility of any practicable approach in the enlightining proces, will remain blocked within this pattern of thought, stagnating in the course of their spiritual development.
It is better to do something practical, even if wrong, than to do not anything, because you are learning from your mistakes, isn't it ?
"Mentors" that urges you not to practice methods taught by the Masters, are doing so because they themselves have not practiced, and therefore do not know their practical utility. A man who urges you NOT TO DO SOMETHING, trying to stop you, block you, motivating his approach in many ways, do not want your good, or if he has good intentions means that it is just unconscious.
How can it be classified that who suggests that you are perfect as you are, trying to attract people through such praise and depart at the same time by other teachings, but trying then to learn you all sorts of things, clearly demonstrating that lied you, considering you an imperfectly and dupe ? But those who fall into the trap ?
"Learning" and "power" of such "spiritual mentor", how should be seen ? Follow the money... Each "mentor" pursues his personal material interests. How to guide you towards practical systems practiced by Masters, when he himself did not practice, and therefore cannot get
revenue from it ? That's why he is against the spiritual practices, in order to be able to attract and retain follower contributors, in the realm of  confusory philosophy practiced by him as a "Master". It is similar to the practice of priests who claim that only their dogma is good, and nothing else better exist that you can follow.
The claim that the Enlightenment has nothing to do with the practices of others, is a suggestion that catches the ignorants who have never practiced anything, but philosophize spinning in the circle, believing it will illuminate accidentally overnight, while doing nothing.
Why many people do not read what explained true great Enlightened Masters ? Because unenlightened wise guys sowed great confusion on the Enlightenment subject, following their personal interests. Simple... They are trying to seem so that amounts to the same level as a practitioner who has acquired higher capacities that they do not have them, diminishing the importance of those spiritual capacities gained by practitioners. It is like a blind man would argue that any blind can see, without doing anything for it, and that any practical approach is devoid of utility and importance. A blind lead others blinds, and all are groping in the dark, debating about what it is like to see, but ignoring the claims of those who can see.
Funny blind game. Many practices it with pleasure. They do not need
anything, no teaching of any Master, no education,nas they are sufficient for themselves, without having to do anything. But these ideas are inspired by others who make money in that way.
Nothing wrong with that. Naifs exists so that wise guys can live well. Tricks are for tricking fools isn't it ?
While everyone feels well, why spoil their pleasure to play together ? By what right and for what purpose ? Everyone is free to choose, as it takes their heads. Each will bear the consequences of their own decisions and choices. Each will learn something from his mistakes.
Slowly, slowly, everyone will wake up. Some in this life, others to another...

"Live the experience of revealing Self." This is an experience that many people are trying to achieve. The problem is that some "spiritual mentors," says that you don't have to do anything for that. They explain that you do not need spiritual Masters, their complex methods and techniques. Although they write books and held seminars that teach people what they must do for revealing the self. This creates a lot of confusion. You don't have to learn and do what others Masters are teaching people, but is good to follow their guidelines presented în their books and seminars. This is a trick to attract follower contributors.
Every true Master teaches people a path made up of specific methods and techniques for revealing the self. This means practice, even if they are just mental, not physical.
To experience means to try, check through the experience, a try to verify through experience.
Experience means : 1. The totality of knowledge those people acquire directly about the surrounding reality in the social-historical practice, the interaction between man and material outside world.
2. Verification of knowledge about practice, by researching the phenomena of surrounding reality.
Expression ‘’Make an experience‘’ means to make an attempt.
So, the experience of the Self is an active process, dynamic, not something static. You cannot do nothing, and in the same time to experience something, to live a practice experience.
FT - people speaks on different levels of consciousnes. For those who transcended pure consciousness, yes, there is no technique required. But certainly all have experienced one or more paths to get there.
Kato - Yes, all sought, all previously experienced, and those who arrived have had the "luck" to stumble on a Mentor coach. Many people have an inner guidance, Mentors which suggest them telepathically, without recognizing it, believing that their Self is directingthem.
When you hear in your mind ideas that come to you, you're very tempted to consider them to be your own, personal, no matter how strange they would actually be, and true to the nature of the personality and your character.
In fact, however, the check mode is very simple : get to ask a question in mind, and to stay alert, and you'll see how various ideas will be born in your mind, will pass through your mind, appearing from nowhere and disappearing into nowhere.
Analyzing their nature careful, you will readily realise that many are not yours, because you don't think so, does not suit you, do not stay in your character. Some suggestions are clearly beneficial, others clearly evil. Just be careful to them, analyze them in a detached manner.
Many states the existence of the Inner Master. But how many of them are aware of the nature and origin of the inner voice, heard in thought, in mind, being considered as belonging to a hypothetical Inner Master ?
Tip : beware of artificial and confusing expressions like "pure consciousness", which does not help with anything, but just messing. Accepting that there is a pure conscience is to implicitly accept that exist an impure consciousness too, with varying degrees of impurity, and to give imaginative substantial and objectual character to consciousness. What does can contaminate conscience ? How can consciousness be contaminated ? People created imaginary labyrinths of ideas in which you can lose very quickly. 

FC - To feel that you are, you have to be. (necessarily, you must)


Kato - What do you mean by “you have to be” ? 

If you ‘’have to (must) be‘’, that means that people are not in a conscious state of "being", normal, naturally, but must DO SOMETHING to get (acquire) the SPECIAL STATE of "being".
So is that people normally don‘t feel that ‘’they are‘’ because they "must be'', and they are not ?
Conclusion : the special status of consciousness in which you are aware that "you are", implies a method, a conscious action, an effort oriented to this purpose, that people unaware of necessity of this approach does not normally carried out, because they don't know how to do, unknowing the practical method to get into this state. If people would normally and naturally enter in this state of consciousness, world should be full by Enlighteneds. But it is not...
More scientifically speaking, to become aware of something, you have to make the effort of will to straighten your focus attention on that thing. If means you have to DO SOMETHING, to ACT.
Conscious coordinated mental activity, concerning coordination of the processes of thinking, is a form of action.
Experimentally is proved that at any man who thinks, the vocal chords vibrate to the rhythm of the words said "in mind", that there are muscle micro movements and muscle tone variations depending on what he thinks, changes in physiological constants, the respiratory rate and at the cardiac respiratory movement, blood circulation, etc.
Who stands ( without acting ), it stands his luck...

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');