Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, decembrie 23, 2013

Meditația și Relaxarea


METODA meditației INCLUDE în ea TEHNICA relaxării. 
Așadar relaxarea face parte din meditație, este o componentă a meditației, absolut necesară ei. 
Oricine meditează, implicit se și relaxează, deoarece meditația corectă începe cu aplicarea unei tehnici de relaxare, în mod conștient, care devine cu timpul un reflex condiționat. 
Cine nu se poate relaxa, nu poate medita ! 
Starea de relaxare este necesară datorită detașării pe care o conferă față de stimulii din mediul exterior, facilitând condiții optime pentru o concentrare eficientă a atenției asupra subiectului propus (obiectul atenției și meditației).  
În plus, deoarece relaxarea elimină stresul, încordarea, tensiunea, atât din corp cât și din minte, reduce automat ceea ce este numit “agitație mentală”, producția de gânduri ce întrețin stările de neliniște, angoasă, teamă, nervozitate, etc.
Inițiații cunosc faptul că ritmul respirator este strâns legat de “producția de gânduri”, de numărul şi calitatea gândurilor care ‘’ne trec prin minte‘’, fiind în relație de proporționalitate directă. 
Există o relație directă între natura respirației și natura gândurilor. 
Cu cât respiri mai des și mai superficial, cu atât ai mai multe gânduri și mai superficiale, și cu cât respiri mai rar și mai profund, cu atât mai puține gânduri vei avea, și mai profunde.
Încetarea (oprirea) respirației - numită apnee, determină oprirea fuxului gândurilor. 
Diminuarea ritmului respirator induce automat starea de relaxare mentală și corporală. 
Asta se întâmplă și când adormi, alunecând progresiv în starea de transă numită somn. 
De aceea, în cadrul meditației, vei întâlni procedee de relaxare și detașare bazate pe influențarea conștientă a respirației, ce au ca scop diminuarea respirației. 
În Yoga, controlul suflului respiraţiei este numit Pranayama, şi cuprinde o serie de tehnici care conduc la diverse efecte, atât în plan psihic cât şi somatic.
Controlul respiraţiei conduce la un bun autocontrol al gândurilor, trăirilor afective, şi proceselor somatice.

Stările meditative profunde, iluminatoare,  (samadhi, nirvana) sunt datorate stărilor de conștiință modificate obținute ca rezultat al relaxării profunde. 
Sunt stări de transă profundă similare celor obținute prin hipnoză. 
Doar mecanismul lor de inducere diferă, și măsura controlului conștient al procesului.
Există un proces de relaxare, și o stare de relaxare obținută ca efect al acestui proces dinamic de relaxare
Direcționarea și menținerea atenției focalizată, reprezintă un proces psihic conștient, mental, dinamic, realizat cu efort personal și consum energetic.
Pentru cine practică meditația, este un fapt bine cunoscut și înțeles. 
A medita nu înseamnă a nu face nimic, ci a face ceva, în mod activ, a acționa.
Meditaţia este un proces activ.

Cei ce restrâng sfera meditației la forma meditației lipsită de obiect, având ca obiect al meditaţiei  starea de vid mental, dovedesc prin asta că nu au înțeles încă natura complexă a meditației, care îmbracă mai multe forme și conținuturi.
Sensul primar al termenului meditație este : ‘’Reflectare, cugetare adâncă; meditare, reflecție.‘’  
A medita este definit ca : “1. A cugeta adânc asupra unui lucru. 
2. A examina ceva din toate punctele de vedere, a studia. ”
În procesul meditației, după faza de inducere a relaxării, este direcționată atenția asupra a ceva numit obiectul sau subiectul atenției / meditației, care poate fi : ceva obiectual sau abstract, un obiect fizic, o imagine (include yantra), un sunet (include mantra), o stare (include și starea de vid mental), o idee, un proces, un eveniment, etc... 
Există destul de mulţi "maeştri" care susţin că a medita înseamnă a-ţi elibera mintea complet de gânduri, a transcende mintea, a obţine un vid mental, şi că orice altceva nu este meditaţie
Este... amuzant, pentru cei ce au înţeles ce este de fapt meditaţia. :)
Ei cred că există ceva dincolo de minte, şi cred că pot ajunge acolo, fără a-şi utiliza mintea.
Ei cred că se pot elibera de mintea lor şi pătrunde într-o stare de non-minte, de vid absolut, ceva de acest gen.
Prin aceasta dovedesc însă că nu înţeleg faptul că în afara minţii nu există nimic, şi că oriunde te-ai duce cu... mintea, tot în minte eşti. :)
Când ei spun "vid mental", ei de fapt spun "minte golită de conţinut", ceea ce tot... minte este, o stare mentală, în mod logic, bine-nţeles...
Este relativ simplu de înţeles, căci, de fapt, principiul conştient este o facultate a spiritului, şi tot ce există există prin acest principiu: Totul este Spirit, Universul este Mental...
A crede că poţi ajunge undeva, în afara minţii, este o amăgire, căci în afara minţii de fapt nu există nimic, deci nu ai UNDE să ajungi.
Nu există un astfel de loc, deoarece toate locurile sunt create de minte, toate sunt în Mental. 
Nu poţi medita decât cu mintea, căci nu ai nici un alt instrument de care să te poţi folosi pentru a medita, în afara minţii.
Iar mintea este... creatoare, după cum bine ştii.
Mintea îţi dă ceea ce... ceri!
Ceri vid mental, vid mental îţi dă... :) 
Când spunem că "Universul răspunde cererii noastre", asta este doar o expresie a acestui adevăr: mintea ne dă ceea ce cerem, din Mental. 

Altfel privind: nu poţi primi ceea ce nu ai deja, spun unii Maeştri.
Ce înseamnă asta: în Minte Totul există, în sincronicitate, ca să spunem aşa.
Există o stare a minţii dincolo de timp şi spaţiu, în care tot ce este posibil să existe există, în simultaneitate, deşi aceste concepte temporale (sincronicitate, simultaneitate) nu sunt prea... corect de utilizat. 
Ce nu este legat de timp nu poate fi definit prin concepte temporale, dar nu avem cum altfel defini, de aceea ele sunt oarecum... metaforice, de fapt.
Oriunde mergi cu mintea, deci, eşti tot în minte, în mental.
Iar mintea îţi poate creea orice îi ceri, mental, deci şi ceva de genul unei stări lipsite de gânduri, şi chiar iluzia că ea nu mai există, din moment ce gândurile par că s-au dizolvat integral.
În acea stare, deci, în mod normal nici tu ca subiect nu ar trebui să mai exişti, sau cel puţin ar trebui să nu mai poţi CONŞTIENTIZA NIMIC, deci ar fi ca şi cum nici nu ai mai exista. :) 
Dacă minte nu e, nimic nu e. :)

Deci, concluzionând: orice ţi-ar spune cineva că a obţinut prin meditaţie, orice stare, orice transcendere, orice decondiţionare, este bine să ştii că toate aceste stări sunt de fapt, TOATE, doar nişte... poveşti ale minţii lor, deoarece ceea ce ei au cerut, mintea lor le-a... dat.
Conform "cere şi ţi se va da".
Nu spun că nu sunt reale experienţele lor.
Tot ce creează mintea poate fi considerat real, chiar şi halucinaţiile, atâta doar că Realitatea este... multidimensională.   
INTERPRETĂRILE lor, însă, sunt... mai mult sau mai puţin... rupte de Realitate...

Aşa că... relaxează-te... Totul este în... mintea ta... :)

Despre clasificări, metode şi tehnici de meditaţie, în alt articol...





Vezi şi articolul Exerciţiul de relaxare psihosomatică Kato 

Vital Protect -
Scapă de oboseală și crește-ți nivelul de vitalitate

Cărţi despre Meditaţie:  http://profitshare.ro/l/3485199 ;  http://bit.ly/2or2xo3 ; http://bit.ly/2oOQzr0 ; http://bit.ly/2pWOd6U ;  http://profitshare.ro/l/3485194 ;  http://bit.ly/1WWvFRT ; http://bit.ly/20RmXD1

Cărţi despre Relaxare:   http://bit.ly/1WWwv15 ; http://bit.ly/20RnBk1 ; 
http://bit.ly/1WWxPRs

MEDITAȚIA - CURS DE MEDITAȚIE ONLINE
Am refăcut playlistul meu youtube ”Meditația” (peste 250 videoclipuri), în care materialele video din prima parte (peste 100) sunt grupate sub forma unui Curs extensiv de meditație online, în care poți învăța mai multe metode și tehnici de meditație.
Voi reface și materialele video personale despre meditație, pt a se încadra mai bine în acest format.
Playlistul este continuu actualizat, la fel ca și celelalte peste 100 playlisturi, deci abonați-vă la canalul meu youtube să rămâneți în legătură și să fiți la curent cu noutățile.


32 videoclipuri iunie 2016


Cine dorește să susțină activitatea mea de împărtășire gratuită, poate contribui cu o Donație în PayPal, contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Link https://www.paypal.me/KatonaNicolae


PATREON - UN SITE UNDE VISELE CREATORILOR SE POT ÎNDEPLINI!
Dacă eşti un creator, prin Patreon poţi avea suport continuu, direct de la fanii tăi.
Prin Patreon, fanii au dat peste 50 de milioane $ la creatori.
Prin Patreon, în fiecare lună, vei putea primi fonduri consistente pentru creațiile tale, de la fanii care te susțin ca patroni.
Creatorii de pe Patreon creează: înregistrări video și filme, jocuri, muzică, podcast-uri, benzi desenate, artă, scrieri, orice altceva.
Pe Patreon ai tot ceea ce ai nevoie ca să creşti și să gestionezi afacerea ta: configurare simplă, instrumente pentru a crește, postare rapidă şi simplă, distribuție de recompense, gestionarea afacerii tale...


eJobs

nanoxyn.ro

APARATE pentru Relaxare, Protecție Eenergetică, Energizare, pentru starea ta de bine
Vezi și cărțile, sunt interesante:  http://www.aimgroup.ro/116.html
Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

Platformă Online de Învăţare şi Evaluare Autonomă
Clasele I-VIII şi Pregătitoare
Evaluează-te Corect - Elevi, Părinţi, Profesori:
http://bit.ly/1RqqtCu


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  
http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner

Meditația (rugăciunea) Inimii

Este o metodă străveche de ''coborâre'' a conștiinței în inimă, pe care o voi relata pe scurt în continuare : Dacă nu ești în temă, studiază aici : "Anahata este simbolizată printr-o floare de lotus cu 12 petale.

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');