Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, mai 10, 2018

Cursuri despre fericire... conștientă :)



Citește și ia-ți diploma de curs :) 
Informaţii de genul : 
"Având în vedere faptul că ființa ta este bombardată cu 2.000.000 MB de informații pe zi, iar creierul poate procesa doar 200 MB ( doar 0,0001% din cantitatea de informații) - iar acești 200 MB sunt, de fapt, milioanele de gânduri și emoții ce le ai zilnic - este oarecum firesc să fii derutat(ă) atunci când ești pus(ă) în postura de a te menține fericit(ă)."
au menirea de a menţine lumea în ...confuzie. :)
Cercetătorii din informatică şi neurologie spun tot mai clar că creierul nu funcţionează ca un PC, şi nu se ştie încă cum operează el inforenergetic cu informaţiile, deci paralela cu biţi, megabiţi, gigabiţi, este... orientativă, dar eronată.
200 MB are o filmare scurtă de câteva minute în HD, iar creierul procesează informaţii vizuale continuu, de un spectru mai larg decât al camerei de filmat, deci informaţia cu 200 MB este o... poveste, în mod clar. :)
Dacă luăm în calcul şi informaţiile primite prin celelalte simţuri, auditiv, gustativ, olfactiv, tactil, kinestezic, atunci ajungem rapid la concluzia că creierul procesează mai degrabă 200 MB pe... secundă , fluctuant, în funcţie de activitatea în care omul este implicat :)
La nivelul întregului sistem nervos, cantitatea de informaţii procesată este uriaşă, căci nu toate informaţiile trec prin creier, existând şi centri nervoşi vegetativi ce realizează procesări reflexe multiple.
Întreaga activitate celulară a organismului omenesc necesită o cantitate enormă de informaţii care sunt procesate, şi nimeni nu ştie încă precis de unde vin informaţiile, cum sunt procesate, şi unde sunt stocate.
Nimeni nu ştie încă unde este localizată memoria, unde şi cum sunt depozitate informaţiile din memorie, amintirile, şi nici cele ale tiparelor ce determină evoluţia programată a organismului.
Ipoteze există, dar nu sunt validate, şi au fost invalidate o mulţime până acum.
Creierul nu lucrează cu biţi, ca un PC, nu lucrează cu 0 şi 1, la bază, ci are alt algoritm de codificare şi decodificare.
Cine a citit câte ceva despre ceea ce spun persoanele clarvăzătoare, maeştri spirituali, poate a reţinut câte ceva despre Corpul mental şi modul în care el produce imagini minuscule de tip... holografic, că funcţionează asemănător plămânului, inspirând şi expirând forme -gând...



Creierul este limitat, şi asta dpdv energetic, căci în forma actuală consumă mult - 20% din energia organismului, şi de aceea nu se mai poate dezvolta, căci organismul nu s-ar mai putea adapta la mediu dacă creierul ar consuma mai multă energie. 

Volumul cutiei craniene nu poate fi mai mare decât în prezent, pentru că el trebuie să păstreze un echilibru proporţional cu dimensiunile corpului. Creierul nu se mai poate mări, dar nici numărul conexiunilor nervoase nu mai poate creşte, au afirmat cercetătorii de la Universitatea Cambridge. 
Dacă am deveni mai inteligenţi, dacă am avea mai mulţi neuroni şi mai multe sinapse, creierul ar consuma o cantitate mai mare de energie, iar el utilizează deja mult - 20% din cantitatea de energie consumată de întregul organism.
Creşterea consumului energetic ar prejudicia funcționarea altor funcţii ale organismului. 
„Creşterea puterii creierului ar duce la o creştere disproporţionată a consumului de energie. 
Deocamdată este clar că există nişte constrângeri evidente cu privire la cât de mult poate avansa inteligenţa umană" - Martijn van den Heuvel, profesor de psihiatrie la Centrul Medical din Utrecht, Olanda. 

 De aceea, tehnicile de dezvoltare nu pot mări capacitatea de procesare a informaţiei, ci se bazează pe şmecherii de tipul : tăiem din informaţiile provenite constant de la simţuri pentru a elibera necesitatea procesării lor, şi folosim această capacitate eliberată de procesare pentru procesarea conştientă a informaţiilor pe care ne focusăm puternic şi conştient atenţia, restrângând astfel câmpul ei.
Asta fac, de fapt, de mii de ani, maeştri spirituali, prin tehnicile lor spirituale de iluminare. 

Detaşarea senzorială obţinută prin relaxare profundă eliberează creierul de procesarea informaţiilor din mediu, iar această capacitate eliberată este folosită în meditaţie în diferite scopuri, în mod conştient!

Dacă ai citit articolul şi comentariul meu, ai depăşit deja echivalentul procesării a 200 MB :) 
Este vorba în principal de procesarea vizuală a informaţiei, de calea vizuală, căci a fost necesară continuu decodificarea literelor, cuvintelor, propoziţiilor, din forma lor vizuală, ca simboluri scrise, în ceea ce semnifică ele de fapt. 
Dacă ai fi stat cu ochii închişi, ascultând textul citit printr-un soft de tip text to speech (text-voce), atunci ai fi eliberat calea vizuală şi ai fi putut acorda mai multă atenţie ideilor prezentate, le-ai fi putut înţelege mai bine, mai uşor. 
Asta deoarece calea auditivă nu necesită un volum de informaţii de procesat la fel de mare ca cea vizuală. 
De aceea îmi place să ascult un text, sub formă mp3 de exemplu, cu ochii închişi, decât să îl citesc, căci este mai efcientă această metodă, dpdv al asimilării informaţiilor prezentate de altcineva. 
În plus, îţi dezvoltă mai repede şi... imaginaţia. :)


"Desi are nevoie de cat mai multe informatii, creierul are o capacitate destul de limitata de receptionare si de prelucrare a informatiilor. 

Asa, spre exemplu, din cei 11 miliarde de biti care ajung in fiecare secunda la nivelul organelor noastre de simt, numai 1 milion de biti reusesc sa ajunga in fiecare secunda la nivelul creierului si numai 14 biti pe secunda reusesc sa fie prelucrati in mod constient de catre creier. 
Exista deci o diferenta extraordinara intre oferta extrem de generoasa a mediului si posibilitatile extrem de limitate ale creierului.
De aceea creierul nostru nu suporta prea bine nici scaderea aportului informational, care poate duce la aparitia sindromului de privare informationala, dar nici excesul de informatii, care poate duce la aparitia sindromului de agresiune informationala sau a stresului informational." 

:) "numai 14 biti pe secunda reusesc sa fie prelucrati in mod constient de catre creier" - povestea asta cu prelucrarea CONŞTIENTĂ este una... amuzantă :) vom găsi şi altele, cu alte cifre, dar este mai clar acum că trebuie totuşi arătat în mod explicit faptul că ceea ce CONŞTIENTIZEZI din ceea ce se prelucrează continuu de către creier, este o foarte minusculă parte din volumul întregii procesări, iar cea mai parte nu este conştientizată, nu este supusă CONTROLULUI CONŞTIENT
Şi, dacă nu este conştientizată, este şi foarte greu de... evaluat, desigur. :)
”Creierul funcționează ca un sistem centralizat complex la un nivel superior, ce coordonează comportarea organismului în funcție de informațiile primite.
De fapt, nu toate informațiile de la nervii periferici ajung până la scoarța cerebrală, ci sunt prin împletiturile nervilor (plexuri) reținute la unii centri nervoși externi, precum măduva spinării sau bulbul rahidian. 
Deci, la unele informații reacționăm inconștient prin reflexe.
La animalele cu un sistem nervos superior, ca și la om, există acest sistem nervos autonom, care funcționează independent de sistemul nervos central (din creier).
Acest sistem nervos autonom coordonează mai rapid, ușurează activitatea cerebrală, care ar fi supraîncărcat de informații, putând ajunge la blocarea activității cerebrale (inhibiția corticală). 
Printre astfel de reflexe ale sistemului nervos vegetativ se pot aminti: respirația, activitatea cardiacă, digestia, excreția, setea, ca și reproducția (înmulțirea speciei).” Wikipedia

"Creierul este un calculator sentimental
Dacă am compara creierul cu un calculator electronic, atunci ar trebui sa subliniem in mod obligatoriu faptul ca, spre deosebire de calculatorul electronic, care prelucreaza informatii absolut neutre, creierul este un calculator sentimental, care confera tuturor informatiilor pe care le primeste o anumita coloratura afectiva. 

Pentru creier nu exista informatii absolut neutre, ci doar informatii placute si neplacute. 
In creierul uman exista niste centrii ai placerii si un sistem de recompensa-pedeapsa care il face sa caute informatiile placute si sa evite informatiile neplacute. Informatiile neplacute il pot imbolnavi pe om mai usor decat informatiile placute. 
Desi nici cele placute nu sunt lipsite de un oarecare pericol.
Stresul informational
Deoarece creierul are o capacitate limitata de receptionare si de prelucrare a informatiilor, suprasolicitarea informationala va putea duce la aparitia unor tulburari, asa cum ar fi oboseala, iritabilitatea, anxietatea, depresia, tulburarile de somn, cefaleea, palpitatiile, tahicardia, ameteala, durerile toracice, durerile abdominale, greturile, varsaturile, diareea, crampele musculare, tremuraturile, transpiratia, ticurile si altele, pe care noi le-am incadrat in sindromul de agresiune informationala, sau stresul informational.

Noi am aratat atat clinic, cat si experimental ca suprasolicitarea informationala poate duce la cresterea catecolaminelor, a cortizonului, a endorfinelor si a colesterolemiei, care se afla la baza manifestarilor clinice produse de suprasolicitarea informationala" 
Merită citit articolul, în scop... informativ :)


"din cei 11 miliarde de biti care ajung in fiecare secunda la nivelul organelor noastre de simt, numai 1 milion de biti reusesc sa ajunga in fiecare secunda la nivelul creierului si numai 14 biti pe secunda reusesc sa fie prelucrati in mod constient de catre creier." :) 
Deci restul informaţiei este prelucrată în mod neconştientizat de tine, dar este prelucrată :) 
Când spuneam că ai procesat peste 200 MB de informaţie, este clar că nu ai conştientizat modul în care ai prelucrat-o, şi nici cât ai conştientizat din ea
1 milion de biţi = 1 Mb (1 megabit = 10 la a 6-a bits = 1.000.000 bits = 1.000 kilobits.
The megabit has the unit symbol Mb or Mbit.) 

Deci aici se susţine că la creier ajunge 1 Mb pe secundă din care este prelucrat doar 14 biţi / s. 
Într-un minut = 60 Mb / 840 bits / min, într-o oră = 3.600 Mb / 50.400 bits / h =0, 0504 Mb 7h 
Raportul privind volumul procesării neconştientize / conştientizate = 1/0,000014 = 71.428,57 
De 71 mii de ori este procesată mai multă informaţie în mod neconştientizat decât cea conştientizată :) 
Deci... habar n-avem de fapt pe ce lume trăim, în... inconştienţa noastră... :) 
Şi... nu uita că, dacă raportăm şi la cei... 11 miliarde de biti care ajung în fiecare secundă la nivelul organelor noastre de simt, din care numai 1 milion de biti reusesc sa ajunga in fiecare secunda la nivelul creierului - adică de 11.000 de ori mai... puţin, atunci chiar că e clar că creieru tău e pe... nicăieri privind percepţia şi înţelegerea conștientă acestei lumi şi vieţi...

Aproximativ 90% din informaţiile ajunse în creier sunt vizuale, restul sunt olfactive, auditive, tactile, gustative, kinestezice. 
De aceea, centrul vizual are cea mai mare dimensiune, la oameni. 
Animalele, mai ales cele carnivore, au simţul olfactiv mai dezvoltat decât cel vizual. 
În urmă cu 3-4 milioane de ani, creierul uman cântărea cam 400 de grame, în prezent are o greutate medie de 1.400 de grame... 




Informaţia vizuală stereoscopică este prelucrată constant de creier. 
Astfel fiecare ochi trimite informaţii diferite, separate, luate din puncte de vedere diferite, iar la nivel cerebral ele se suprapun fiind conferită iluzia faptului că vedem dimensional, 3 D, în spaţiu, datorită acestei suprapuneri din unghiuri diferite. 
Dacă închizi un ochi, vederea 3 D dispare, distanţele nu mai pot fi evaşluate în mod corect... 
Cine poate calcula, însă, ce volum de informaţie prelucrează creierul, pe secundă, de la analizatorul vizual, de la doi ochi, când te deplasezi în spaţiu ? Dar când stai pe loc ? 
Tu conştientizezi informaţia vizuală, dar modul de procesare nu. 
Afirmaţia " numai 14 biti pe secunda reusesc sa fie prelucrati in mod constient de catre creier." este.... de tot râsul, căci nu sunt "prelucraţi în mod conştient", ci sunt conştientizaţi din volumul total de informaţie prelucrată, ceea ce este... cu totul altceva, desigur...

Câţi megapixeli are ochiul uman?
Având în vedere că retina umană are aproximativ 125 milioane celule fotoreceptoare ( 5 milioane conuri şi 120 milioane bastonaşe), cei de la Clarkvision.com au calculat că ochiul uman vede cu 576 MP (la o deschidere a câmpului vizual de 120 grade).
Într-un documentar, cei de la Brainiac spun că ochiul uman vede cu 254 MP (în video-ul de mai jos, începând cu minutul 1:15).

Ochiul uman poate fi considerat cel mai performant „aparat de captat imagini”. Cei de la dpreview.com au făcut chiar şi o „fişă tehnică” a ochiului:
Specificații Eye (tipic):
Senzor (retina) : diametru 22mm x 0.5mm grosime (secțiuni); 10 straturi
Rezolutie : 576MP sec.
Acuitatea vizuală : ~ 74 MP (megapixeli) (tipărit) pentru a afișa detalii în limita a acuității vizuale umane
ISO : 1-800 echivalent
Data Rate : 500.000 de biți pe secundă, fără culoare sau în jurul valorii de 600.000 de biți pe secundă, inclusiv culoare.
Lentile : 2 lentile – cu diametrul de 16mm si 24mm
Dynamic Range – static : rata de contrast de 100:1 în jurul (circa 6 1/2 f-stop) (4 secunde)
Dynamic Range – dinamic : rata de contrast de aproximativ 1.000.000:1 (aproximativ 20 f-stop) (30 minute)
Distanța focală : ~ 3.2mm – (~ 22mm 35mm echivalent)
Diafragma : F2.1 – f8.3 (F3.5 întuneric-adaptată este susținut de către comunitatea astronomică)
FOV Câmp de vizualizare : 95 ° Out, 75 ° jos, 60 ° In, 60 ° sus
Spațiu de culoare – 3D (non-linear) RGB
Sensibilitate culoare : 10.000.000 (zece milioane)
Gama de culori : 380 – 740 nm
Balans de alb : Automat (culoare percepută constant sub diferite de iluminare)
Rată de reîmprospătare : viziune foveale (de înaltă calitate telescopic) – 3-4 fps (frame per second - cadre pe secundă); vederii periferice (foarte inexacte) – până la 90 fps
Câţi neuroni are creierul uman? 
În general se vehiculează numărul rotund de 100 de miliarde. 
O cercetătoare braziliană, dr.Suzana Herculano-Houzel şi-a pus întrebarea: cine a stabilit numărul de 100 de miliarde de neuroni? 
A cercetat literatura de specialitate și a constatat că nu se poate afla de unde provine acest număr rotund, des folosit de specialiști.
Cercetătoarea a decis să numere ea neuronii, și a folosit creierul a 4 persoane decedate. 
Cele patru persoane au decedat la vârsta de 50, 51, 54 şi 71 de ani, şi își donaseră creierul pentru experimente ştiinţifice. 
Suzana a dizolvat membranele celulelor creierului, a creat astfel un amestec omogen, a luat o mostră din acest amestec şi a numărat nucleele de neuroni. 
Apoi a extrapolat numărul la nivelul întregului creier.
"Am găsit că un creier adult are în medie 86 miliarde de neuroni. 
Niciunul dintre creierele pe care le-am cercetat noi nu au avut 100 de miliarde. 
Deşi poate părea o mică diferenţă cele 14 miliarde, cantitatea reprezintă numărul de neuroni ai unui creier de babuin ori jumătate din neuronii creierului unei gorile. 
Aşadar, această diferenţă este una semnificativă". TheGuardian





PATREON - UN SITE UNDE VISELE CREATORILOR SE POT ÎNDEPLINI!
Dacă eşti un creator, prin Patreon poţi avea suport continuu, direct de la fanii tăi.
Prin Patreon, fanii au dat peste 50 de milioane $ la creatori.
Prin Patreon, în fiecare lună, vei putea primi fonduri consistente pentru creațiile tale, de la fanii care te susțin ca patroni.
Creatorii de pe Patreon creează: înregistrări video și filme, jocuri, muzică, podcast-uri, benzi desenate, artă, scrieri, orice altceva.
Pe Patreon ai tot ceea ce ai nevoie ca să creşti și să gestionezi afacerea ta: configurare simplă, instrumente pentru a crește, postare rapidă şi simplă, distribuție de recompense, gestionarea afacerii tale...
Ai detalii utile aici: http://loveblog4all.blogspot.ro/2016/09/patreon-un-mod-de-castig-financiar.html








Distribuie articolul, mulțumesc! 



-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs

APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK


Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Softuri utile pt reclame video la preț foarte bun
Vinci3D https://pdctrk.com/a/58cc93f9 
Explaindio https://pdctrk.com/a/261014d3 
StopMotionCreator https://pdctrk.com/a/f7520ab5 
UpNextEngage https://pdctrk.com/a/32e6486e 
Storyxy https://pdctrk.com/a/5431c4de 
Promoyze https://pdctrk.com/a/046bdb94 
AscendPages https://pdctrk.com/a/4a3854b7 
OptInUp https://pdctrk.com/a/be6f28af 
FanInviter https://pdctrk.com/a/d6967d36 
Viddipop https://pdctrk.com/a/76d4438c

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner








Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');