Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

miercuri, mai 16, 2018

Modul în care somnul REM și non-REM pot funcționa împreună pentru a ne ajuta să rezolvăm probleme



Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor

Somnul este cunoscut ca fiind important pentru gândirea creativă, dar exact cum ajută și ce rol are fiecare etapă de somn - REM și non-REM, rămâne neclar. 
O echipă de cercetători a dezvoltat acum o teorie, publicată pe 15 mai în revista Trends in Sciences Cognitive, pentru a explica modul în care intercalarea somnului REM și non-REM ar putea facilita creativ rezolvarea problemelor, în moduri diferite, dar complementare.


"Să presupunem că vă dau un puzzle de creație în care aveți toate informațiile de care aveți nevoie pentru a-l rezolva, dar nu puteți, pentru că sunteți blocați", spune primul autor Penny Lewis, profesor la Cardiff University School of Psychology. 
"Ați putea să vă gândiți la asta, deoarece aveți toate amintirile de care aveți nevoie deja, dar trebuie să le restructurați - să faceți legături între amintiri pe care nu le conectați, să integrați lucruri pe care nu le integrați".
Studiile arată că acest tip de restructurare se întâmplă adesea în timp ce dormim, așa că Lewis și coautorii au atras atenția asupra acestei literaturi, precum și asupra datelor fiziologice și comportamentale, pentru a crea un model privind ceea ce s-ar putea întâmpla în fiecare etapă. 
Modelul lor presupune că somnul non-REM ne ajută să organizăm informațiile în categorii utile, în timp ce REM ne ajută să vedem dincolo de aceste categorii pentru a descoperi conexiuni neașteptate.


Conform cercetărilor anterioare, amintirile capturate de hipocamp sunt repetate în timpul somnului non-REM și, pe măsură ce detectăm asemănările dintre ele, aceste informații sunt stocate în cortex. 
Deoarece hipocampul și cortexul sunt în strânsă comunicare în timpul acestei etape, Lewis și coautorii ei presupun că hipocampul controlează într-un fel ceea ce este reluat. 
Deoarece preferă să redea lucruri similare sau tematic legate, ne încurajează să găsim aceste link-uri și să le folosim pentru a forma scheme sau a organiza cadre.
În timpul somnului REM, pe de altă parte, hipocampul și cortexul nu par a fi la fel de sincronizate. 
Deci, echipa lui Lewis suspectează că cortexul este acum liber să redea amintirile stocate în orice combinație, indiferent dacă acestea sunt similare. Între timp, dovezile sugerează că undele ponto-geniculo-occipitale determină activarea aleatorie a unor zone ale cortexului, ceea ce ar putea declanșa reluarea amintirilor din diferite scheme.


"Așadar, ceea ce propunem este că, dacă sunteți blocat de o problemă, această problemă este tipică și știm că lucrurile tipice sunt repetate", spune Lewis. 
"Partea mai puțin ipotetică este că, atunci când altceva este activat aleatoriu în cortex, care are un element similar (asemănător), veți forma un link (legătură, conexiune).
Aceste legături surprinzătoare pot fi salturile creative necesare pentru a rezolva o problemă.

Pentru a ilustra, ea se referă la descoperirea lui Ernest Rutherford a structurii unui atom. 
El și-a bazat modelul pe ceva care ar putea părea fără legătură: sistemul solar. 
Conform modelului pe care îl propun Lewis și echipa sa, cunoștințele lui Rutherford despre atomi și sisteme solare ar fi fost clasificate în diferite scheme în timpul somnului non-REM. 
Apoi, în timpul somnului REM, amintirile sale despre atomi ar fi putut fi reluate împreună cu o memorie aleator activată a sistemului solar, permițându-i să detecteze suprapunerea (legătura) dintre ele și, ulterior, să o aplice la lucrarea sa.
"Ideea este să prezentăm acest model într-un mod formal, astfel încât să fie prezentat și oamenii să-l poată testa în mod explicit", spune Lewis. 
După ce a primit o subvenție de cinci ani, ea și echipa ei au început deja lucrul la propriile teste, și privesc în perspectivă să împărtășească rezultatele.
Sursa: ScienceDaily





Activați subtitrarea Ro


Distribuie articolul, mulțumesc! 



-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK


Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor



-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Softuri utile pt reclame video la preț foarte bun
Vinci3D https://pdctrk.com/a/58cc93f9 
Explaindio https://pdctrk.com/a/261014d3 
StopMotionCreator https://pdctrk.com/a/f7520ab5 
UpNextEngage https://pdctrk.com/a/32e6486e 
Storyxy https://pdctrk.com/a/5431c4de 
Promoyze https://pdctrk.com/a/046bdb94 
AscendPages https://pdctrk.com/a/4a3854b7 
OptInUp https://pdctrk.com/a/be6f28af 
FanInviter https://pdctrk.com/a/d6967d36 
Viddipop https://pdctrk.com/a/76d4438c

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner



Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');