Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, mai 26, 2018

Despre Plăcere, Neplăcere, Eliberare și Dezvoltare Personală / Evoluție




E normal să nu vrei să te eliberezi de sursele tale de plăcere, cât timp nu îţi aduc mai multă neplăcere decât plăcere.
Dacă unele îţi aduc mai multă neplăcere decât plăcere, atunci ar trebui să îţi pui serios întrebarea: ce fel de surse sunt de fapt ele, şi ce faci tu de fapt?

Insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare.
Plăcerea insuficientă cât şi cea în exces generează neplăcere, durere, suferinţă.
Un aspect dus în exces se transformă în opusul lui, asta ne arată şi simbolul Yin-Yang.


Da, plăcerea în exces se transformă în neplăcere, şi neplăcerea în exces va genera la un moment dat plăcerea, dar una "de nivel superior".
Căci nimic nu pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă, totul se compensează.
Deci transformarea unui lucru în exces în opusul lui, în compensare, de fapt te trece "la un nivel superior".
Neplăcerea în exces te trece la un nivel superior al plăcerii, unul necunoscut ţie încă, unul nou, o experienţă nouă.
Altfel nu ar fi o evoluţie în această transformare, ci te-ai învârti pe loc, în acelaşi cerc, în exact aceleaşi plăceri şi neplăceri, la infinit.
Problema constă în faptul că mulţi oameni, deşi îşi doresc ceva nou, de exemplu plăceri noi, au totodată şi o frică faţă de nou, de necunoscut, de posibile riscuri, neplăceri, dureri, suferinţe potenţiale.
Cine s-a fript cu ciorbă suflă şi în iaurt.

Deci există un prag, un "păzitor al pragului", care pare să nu îţi permită să treci la un nivel superior, până nu eşti destul de pregătit, de experimentat, şi vei fi pregătit doar când nu vei mai simţi teamă, frică faţă de acel nou necunoscut spre care te îndreaptă evoluţia ta.
Am trecut prin asta, şi trec în continuare, cu toţii avem pragurile noastre, limitele noastre, păzitorii pragurilor noastre - teama şi frica, scenarii negative, "demonii" noştri.



Plăcerea repetată duce la obişnuinţă şi, se "toceşte" în timp.
Oamenii simt nevoia de nou, de surprize, de schimbare şi transformare, şi caută plăceri noi şi surse noi de plăceri noi.
Sunt dispuşi să renunţe la o sursă veche pentru a o înlocui cu alta nouă, căci plăcerea nu mai este ca la început, şi simt nevoia de noi începuturi.
Şi asta se întâmplă cât timp pot resimţi o plăcere intensă.
Dar nu toţi oamenii caută acelaşi gen de plăceri, şi lucrurile evoluează în timp, cu atât mai mult cu cât experimentezi mai mult şi cauţi mai mult experienţe noi.
Unii caută predominant plăcerile conferite de simţurile corporale (tactile, olfactive, gustative, vizuale, auditive) alţii predominant plăceri de natură spirituală.
Primii trăiesc în realitatea corporală, ceilalţi sunt mai detaşaţi de corporalitate, trăiesc în abstract, în mental sau sufletesc.
Geniile de genul inventatorilor geniali trăiesc predominant în mental, la fel marii scriitori, savanţii, cercetătorii.
Poeţii şi artiştii trăiesc în sufletesc, în lumea trăirilor emoţionale abstractizată mental.
Ei nu caută plăcerea simţurilor ci esenţa plăcerii pe care o regăsesc în formele de artă, în simbolism, în limbajul de programare al plăcerii de ordin estetic, simbolic.
Această plăcere, însă, este legată de simţuri, intermediată de procesarea corticală, de corporalitate, de aceea unii artişti se orientează spre simţul vizual - pictorii, alţii spre tactil-vizual - sculptorii, alţii spre auditiv - muzicienii, alţii spre imaginativ (vizual -auditiv) - poeţii, etc.



Dacă vrei să te cunoşti mai bine pe tine însuţi, ai putea să îţi faci o listă cu principalele tale plăceri şi surse de plăcere, şi apoi să le analizezi, să vezi spre ce ai înclinaţie predominantă.
Asta te-ar ajuta în dezvoltarea ta personală, în carieră, în alegerea unui doneniu de activitate în care ai putea face cu plăcere ceea ce faci, şi să simţi că ai o viaţă plăcută, că te simţi împlinit.
Plăcerea ne face să ne simţim împliniţi, prin împlinirea plăcerilor noastre, prin activitatea efectuată şi efortul depus în acest sens.
Dacă asta îţi va aduce şi bani, o carieră de succes, te vei putea simţi fericit.
Dacă nu te simţi împlinit, asta este din cauză că nu te-ai orientat bine în activităţile tale, privind natura surselor tale de plăcere şi orientarea ta faţă de ele.
Poţi începe cu un hobby plăcut, pe care te specializezi treptat şi apoi te hotărăşti dacă vrei să îi dedici viaţa, să faci carieră în acel domeniu ales, care îţi conferă plăcere, bucurie, împlinire.

Mie îmi place să gândesc, să scriu, să meditez, să despic firul în patru, să caut adevărul şi să trăiesc în adevăr, cât mai liber posibil.
Evadarea mentală îmi conferă sentimentul libertăţii, căci îmi exercit libertatea de a gândi şi scrie despre ce vreau eu.
Sunt detaşat destul de bine de plăcerile simţurilor, de corporalitate, am făcut acest joc util şi necesar, şi am mers mai departe, scăpând de dependenţa de plăcerile senzoriale, de sexualitate de exemplu.
Este necesar şi util să ai cât mai multă experienţă, experienţe căt mai variate, pentru a putea înţelege mai bine cine / ce eşti, lumea, viaţa, dar, pentru a merge mai departe în dezvoltarea şi evoluţia ta, este necesar să accesezi niveluri superioare, tot mai superioare, şi să faci experienţa, să înveţi lecţiile oferite de fiecare nivel.
Parcurgerea experimentală a acestor lecţii de viaţă îţi va conferi noi şi noi capacităţi.
Trecerea la alte niveluri de joc (al vieţii) se face cu vârsta, cu experienţa de joc dobândită.
Deci ai nevoie de experienţă, de experienţe cât mai diversificate, şi viaţa ţi le oferă continuu, nu le refuza, căci sunt pentru tine, pentru dezvoltarea şi evoluţia ta.
Oportunităţi şi ocazii ai continuu, zilnic, "lecţii ale trezirii tale", trebuie doar să ai curajul şi motivaţia necesară să mergi înainte, mai departe, tot mai departe, şi să urci mai sus, tot mai sus, acolo unde nu ştii ce te aşteaptă, dar te aşteaptă cu siguranţă ceva.



Tu poţi hotărâ când vrei să mergi mai departe, dar nu vei putea înainta dacă nu eşti destul de hotărât şi pregătit, dacâ nu ai experienţa necesară, dacă nu ţi-ai învăţat lecţiile necesare, la nivelul la care te situezi acum.
Păzitorul pragului, frica de nou şi necunoscut, îţi oglindeşte faptul că nu eşti încă destul de bine pregătit, nu eşti destul de experimentat, nu ai destule experienţe, destulă înţelegere, conştientizare.
Asta nu înseamnă că trebuie să renunţi, nici nu ai de fapt cum renunţa, căci viaţa te împinge şi ea mai departe, te forţează să mergi mai departe.
Şi cel ce nu vrea, cel ce se opune, va suferi, căci suferinţa te împinge să înaintezi, te forţează să mergi mai departe, să nu mai baţi pasul pe loc.
Cei ce nu înţeleg asta, şi se blochează, se opun în continuare, ori se sinucid ori vor suferi o boală cronică, care îi va scoate din joc, jocul vieţii terestre.


Plăcerile sunt intermediate de simţuri, de analizatori, de sistemul nervos şi cel hormonal. 

Simţim plăcerea în corp datorită descărcărilor de hormoni, şi asta ne face să repetăm ceea ce ne conferă plăcere. 
Detaşarea de corporalitate permite accesul la un nivel superior, dar asta înseamnă "rupere de realitate", de realitatea fizică şi corporală. 
Iar spiritele au venit aici să experimenteze plăcerea şi neplăcerea corporală, să facă acest joc al vieţii.
Eu nu îndemn oamenii la detaşarea de corporalitate, la ieşirea din joc, ci la experimentarea conştientă şi responsabilă, îi îndemn la joacă, să joace jocul pe care au venit să îl joace.
Dar există, desigur, niveluri de joc, este un joc multilevel (cu mai multe niveluri de dificultate), şi această cunoaştere şi înţelegere poate conferi motivaţie, energie, interes, putere de a merge mai departe, cu zâmbetul pe buze.
Eu nu spun: renunţă la asta, la aia, că nu îţi este necesar, ci îndemn la experimentare, la cunoaştere şi înţelegere. 

Nu induc teama de ceva, ci stimulez interesul şi curajul de a merge mai departe şi a experimenta continuu, a trăi ceea ce oferă jocul vieţii, lecţii utile şi valoroase tocmai prin utilitatea lor.
Fiecare trebuie să treacă prin fiecare tip de experienţe specifice fiecărui nivel de joc, ca să poată accesa un nivel superior. Asta ar fi util de conştientizat. 
De aceea stimulez experienţa, şi nu spun că ar trebui să sari peste ceva, să eviţi ceva, să te fereşti de ceva, să renunţi la ceva, etc.
Cine are probleme poate cere sprijin şi ajutor şi i se va da, dar cine nu vrea să facă experienţa va avea mai mari probleme, căci regulile jocului sunt astfel concepute încât viaţa îl va forţa prin suferinţă să facă experienţa, să meargă mai departe, să nu stagneze.
Să zicem că ar fi benefic de conştientizat această sursă de suferinţe, şi că atrag atenţia asupra ei, şi a faptului că oricum ai ceva de suferit, indiferent că vrei să faci experienţa sau ba, dar suferinţa ar putea fi mai redusă dacă ai motivaţia şi vrei.
Nu pot eu să scap de suferinţă pe alţii, dar îi pot ajuta să "negocieze" cu suferinţa inerentă jocului, căci orice transformare aduce la pachet plăcerea şi neplăcerea, inevitabil.
Eu nu spun şi nu dau nimănui asigurări că nu va suferi, că va scăpa de suferinţă dacă va urma viziunea mea, ci ofer nişte "şmecherii" utile celor care vor să controleze ceea ce simt, căci totul poate fi controlat, dacă înţelegi cum poţi controla.

Dacă nu, nu.




Lecturarea articolului:





Dacă ți-a plăcut dă o cafea :)Dacă ți-a plăcut dă o cafea :)

Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 




Poți sprijini activitatea mea  Become a Patron!
-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

Vizitează Forumul Portal Spiritual Kato - forum de informare și discuții NOU creat: https://kato-portal-spiritual.ro/forum/

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/


-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Softuri utile pt reclame video la preț foarte bun (dă click pe titluri)
StopMotionCreator
Storyxy 
Promoyze
AscendPages 

Offeo - creezi videoclipuri uimitoare pentru social media
Designrr - Creare ebook-uri
VOOPLAYER - Video Hosting and Marketing Platform for Business
StreamYard - studio emisie live


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...

 
software-deals.rosoftware-deals.ro




Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');