Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, aprilie 08, 2016

Ce crezi, există "situaţii fără ieşire", în care "totul este pierdut" ?


books-express.ro

Este un subiect de meditaţie, un exerciţiu de gândire, deci priveşte-l ca atare.
Subiectul este complex, şi nu poate fi, bine-nţeles, epuizat în cadrul unui singur articol, deci nici nu voi intenţiona asta.
Dar consider utilă abordarea lui, din câteva puncte de vedere, pentru a dobândi o anumită... perspectivă, o anumită deschidere, necesară unora, mai ales celor care au anumite credinţe... ferme, fixe, blocante...
Conform determinismului cauzal, orice efect are o cauză, şi orice cauză generează inevitabil efecte.
Ceea ce trăim, experienţele zilnice de viaţă, sunt de fapt EFECTE determinate de cauze care se situează în trecut.
Iar în ceea ce priveşte schimbarea pe care TU o poţi aduce în viaţa ta, ea poate surveni doar la momentul prezent, prin acţiunile tale efectuate în momentul prezent.
În principiu, deci, prin acţiunea ta, tu poţi schimba viitorul, în prezent, şi poţi prefigura, prin gândirea ta, schimbarea pe care tu vrei să o produci, în mod intenţionat, conştient.
Avem deci, trei elemente esenţiale : 
- momentul prezent,
- gândirea proprie, 
- intenţia conştientă.

Ce este o "situaţie fără ieşire", în care "totul este pierdut" ?
O situaţie în care tu consideri că:
- nu mai poţi face nimic, sau
- orice ai face nu mai poţi schimba ceva în mersul evenimentelor, în determinismul cauzal, un anumit deznodământ...
Dacă ne referim la trecut, la efecte manifestate în trecut, atunci putem spune că nu poţi schimba trecutul. 
Dar, există, totuşi, ceva ce poţi schimba privind trecutul, ceva foarte important. 
Ştii ce ? 
Perspectiva subiectivă, a ta şi a altora chiar, privind anumite evenimente din trecut.
Şi asta este foarte important, căci această perspectivă subiectivă de fapt reprezintă o cauză care te influenţează pe tine şi ceilalţi oameni, privind schimbarea pe care o poţi aduce în prezent asupra viitorului.
Mai concret: credinţele şi convingerile pe care le-ai dobândit în trecut, tiparele tale de gândire, conform cărora tu judeci şi interpretezi trecutul, îţi determină (influenţează) în mod inconştient... viitorul.
Aceste tipare reprezintă de fapt sursa de trăiri emoţionale legate de trecut, dar şi de viitor.
Tu eşti legat de trecutul tău prin trăirile emoţionale asociate evenimentelor de viaţă din trecut, iar aceste legături sunt foarte puternice, şi îţi condiţionează viitorul.
Deci, dacă îţi poţi schimba modul tău de a te raporta, logic şi afectiv faţă de trecut, tu de fapt prin asta operezi în mod inconştient asupra... viitorului tău.

Toate trăirile emoţionale negative legate de trecut, de fapt constituie BLOCAJE privind viitorul tău.
Căci te vei feri, vei evita, vei fugi, te vei proteja, de tot ceea ce are legătură cu evenimentele tale de viaţă din trecut, faţă de care ai asociate astfel de trăiri emoţionale neplăcute. 
Şi acest comportament evitant este în cea mai mare parte dictat de subconştient, de aceea tu nici nu conştientizezi modul în care trecutul îţi influenţează acţiunile şi deciziile din prezent, şi viitorul. 
Mulţi oameni afirmă că ei acţionează "din instinct", "din inspiraţie", "din intuiţie", că se bazează pe inspiraţia, intuiţia şi instinctele lor, care "nu dau greş", dar ei nu conştientizează faptul că ceea ce ei numesc "instinct", "inspiraţie", "intuiţie", de fapt reprezintă mesajele oferite de către... subconştient, care este şi trebuie să fie... inspirativ, intuitiv, însă... nu în modul în care crede lumea, privind binele personal. 
Unii spun ceva în genul "fac doar ce-mi place", căci asta este cheia succesului şi fericirii, dar ei nu sunt oameni de... succes, şi nici fericiţi. 
De ce ? Deoarece ceea "ce le place" este dictat de subconştient, iar subconştientul lor îi determină să adopte un comportament evitant în legătură cu tot ceea ce este în memoria lor legat de ceva neplăcut.
Când cineva spune că face doar ceea îi place, el de fapt cu asta spune şi altceva, totodată: "nu fac nimic din ceea ce nu-mi place"!
Cu alte cuvinte, el fuge, evită, să facă ceva ce... nu îi place.
Şi, oare, în ce constă, de fapt, "ceea ce nu îi place" ?
Este chiar ceea ce este legat de neplăcerile sale din trecut, nu-i aşa?
Răni nevindecate, traume, suferinţe, de care el de fapt... fuge astfel, le evită...
Cum să poţi atunci vindeca ceva ce... eviţi, ceva căruia nu îi conferi nici o atenţie, ceva ce neglijezi, ignori, etc ? 
Cei ce fac doar ceea ce le place, de fapt sunt oameni nevindecaţi, care fug de însăşi procesul vindecării...
Esenţa ? Poţi să fugi de neplăceri, sau poţi să acţionezi în direcţia de a creea plăcere pentru tine şi cei din jur.
Poţi să fugi de locul tău de muncă, că este neplăcut, şi să cauţi altul, mai plăcut, sau poţi să-ţi schimbi... optica, perspectiva, şi să aduci schimbările necesare, la locul tău de muncă, pentru a-l transforma într-un loc de muncă plăcut...


Se zice că transformarea trebuie să înceapă cu.... tine, şi apoi totul se va transforma în jurul tău, în viaţa ta, prin rezonanţă. 
Ce crezi, este adevărat ?
Dacă nu crezi, eşti un... fugar, şi vei rămâne un fugar, care fuge după plăcere, continuu, mereu nemulţumit, deoarece nu înţelege că el este sursa plăcerilor sale, el este sursa schimbărilor de care are nevoie, sursa fericirii sale... 
Dacă crezi, atunci eşti unul dintre cei ce ştiu să trăiască plăcut, un om plăcut, care este... plăcut şi de ceilalţi oameni, deoarece el este o reală sursă de... plăceri pentru cei din jurul său. 
Totul depinde de ceea ce crezi, şi în ce măsură crezi, căci unii cred că ei cred, dar comportamentul lor dovedeşte că ei de fapt acţionează conform unor tipare de gândire negative, a căror influenţă nu o conştientizează.
Altfel spus, mulţi (îşi) vor spune, citind aceste rânduri, ceva de genul: no bine, nimic nou, ştiam asta, cunosc lucrurile astea, etc.
Dar ceea ce afirm eu este că nu ajunge să iei la cunoştinţă, să citeşti, căci mai trebuie să şi... înţelegi ceea ce citeşti, ceea ce cunoşti, să pătrunzi esenţa, şi să şi... aplici în practică ceea ce crezi că ştii.
Căci, verificarea şi validarea se face doar prin practică, şi doar experimentând practic te poţi convinge dacă ai înţeles sau nu, ceva, cu adevărat... 
Cei ce cred că ştiu, dar nu ştiu că nu au înţeles, şi nu au aplicat în practică, sunt cei ce ajung des în situaţii în care spun, resemnaţi, ceva de genul: este (a fost) o situaţie fără ieşire, în care nu mai am (aveam) ce să fac, asta este... 
Ei ajung des în situaţii în care totul este... pierdut... pentru ei...
Asta deoarece ei nu mai ştiu ce să facă, cum să se descurce, ce soluţii pot adopta, ce rezolvare poate avea situaţia lor problematică...
Dar ei sunt convinşi că nu mai este (era) nimic de făcut...
Iar această convingere, este... cheia, esenţa, ceea ce blochează schimbarea, transformarea, soluţionarea, prosperitatea, fericirea...


Cunoşti expresia "doar o minune mă mai poate salva"?
Şi eu sunt mai... pesimist din fire, dar am avut parte în trecut de momente în care această idee "mi-a trecut prin minte": "doar o minune mă mai poate salva".
Mda, situaţii care păreau închise, fără ieşire, cu o desfăşurare iminentă inevitabilă dezastruoasă...
Situaţii în care te simţi mic, slab, neputincios, neajutorat, în faţa vieţii...
Doar o minune mă mai poate salva...
Hmmm... o minune m-ar putea salva...
Am nevoie de o minune, rapid, să mă pot salva...
Trebuie să mă salvez, trebuie să se întâmple o minune !
Am nevoie de o minune să se întâmple, acum!
Cam aşa am descoperit că minuni se pot întâmpla, deşi nu cred că este bine să te bazezi pe ele :)
Fiind mai curios din fire, am testat şi această posibilitate, fiind deschis la posibilitatea manifestării unor minuni.
Şi, ceea ce am constatat, a fost... uimitor, căci minunile acestea au fost făcute de... oameni, sau altfel spus, minunile s-au manifestat prin oameni, chiar prin oameni necunoscuţi mie, care, probabil, au fost cumva influenţaţi să acţioneze într-un mod... minunat.
Altfel privind, există soluţii care nici nu ne trec prin cap, există influenţe de care nu suntem şi nu putem fi conştienţi, există situaţii care pot părea în mod iremediabil închise, fără ieşire, cu deznodământ inevitabil, dar mai există şi ceva ce putem numi "puterea minţii", sau "puterea credinţei" sau "puterea intenţiei", "puterea voinţei", o stare de conştiinţă specială, în care mintea este complet deschisă spre soluţii, spre acceptarea existenţei minunilor, a soluţiilor minunate, o stare în care îţi manifestezi intenţia de a se produce o minune în viaţa ta.
Căci nu ajunge să crezi, ci trebuie să şi vrei, să intenţionezi, să doreşti împlinirea a ceva, fără să-ţi baţi deloc capul privind modul în care se va soluţiona dorinţa ta.
Dacă îţi baţi capul, atunci te îndoieşti de minune, te închizi, te blochezi, căci nu ai cum să prevezi calea pe care minunea se poate produce, căci tocmai de aceea este ea... minunată...
  
Există "situaţii fără ieşire", în care "totul este pierdut" ?
Da, există. Pentru cel ce crede că există, există multe astfel de situaţii în viaţa sa, cu siguranţă.
Nu mă pot îndoi de asta.
Astfel de oameni "credincioşi" în existenţa acestor situaţii, îţi pot oferi multiple exemple, din... viaţa lor... 

Există minuni ? Pentru cel ce crede că există, da, există, nu mă pot îndoi de asta.
Cred, şi de aceea pot da exemple din viaţa mea. 
Dar nu am să dau, în public, deoarece cei ce nu cred mă vor socoti mincinos sau nebun. :) Este normal, din partea lor...
Şi nu mă îndoiesc nici de faptul că minunile nu există pentru cei ce sunt... convinşi că nu există minuni...


Dacă ne referim la viitor, chiar şi la cel foarte apropiat, putem presupune că poţi schimba desfăşurarea evenimentelor, prin acţiunile întreprinse în prezent.
Dacă ne gândim la faptul că manifestarea unei intenţii conştiente reprezintă o acţiune, o activitate mentală, mai rămâne doar de eliminat blocajul existent în minte, care ne face să credem că manifestarea intenţiei nu poate produce efecte în lumea exterioară.
Una dintre căile studiate de ştiinţă este... telepatia, modul în care gândurile şi stările afective se transmit de la un om la altul, şi pot influenţa deci comportamentul altor oameni.
Ceea ce gândeşti influenţează pe cei din jurul tău, şi ceea ce gândesc cei din jurul tău te influenţează pe tine, atât la nivel de gândire, stare afectivă, cât şi... comportamental, privind ceea ce alegi şi decizi să faci.
Nu-i aşa că acest lucru este, cu adevărat... minunat? :)   

Cărţi Motivaţionalehttp://bit.ly/1S2F6uM
Consultă şi secţiunea "Top Motivaţionale" (în stânga) - http://bit.ly/1RGi2mC 


Vital Protect -
Scapă de oboseală și crește-ți nivelul de vitalitate

Playlistul meu "Liberul arbitru, Libertatea individuală" katona nicolae 121 de videoclipuri  aug 2016




eJobs

nanoxyn.ro

APARATE pentru Relaxare, Protecție Eenergetică, Energizare, pentru starea ta de bine
Vezi și cărțile, sunt interesante:  http://www.aimgroup.ro/116.html

Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

Platformă Online de Învăţare şi Evaluare Autonomă
Clasele I-VIII şi Pregătitoare
Evaluează-te Corect - Elevi, Părinţi, Profesori:
http://bit.ly/1RqqtCu


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  
http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...



  


software-deals.ro

  VigLink banner

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');