Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, aprilie 09, 2016

Este bine să continui să faci ce faci, când devine tot mai dificil, mai greu?


evomag.ro%20

Această întrebare ne-am pus-o cu toţii, în cursul vieţii, deseori, când am dat de greu, tot mai greu...
Când lucrurile nu s-au desfăşurat conform modului în care am anticipat că se vor desfăşura, când au luat-o razna, când nu am prevăzut anumite efecte, anumite piedici, anumite condiţii, factori...
De multe ori cred că ai ajuns şi tu să te întrebi dacă mai are rost să continui să faci ceva, sau este mai bine să te opreşti, să renunţi...
Uneori ai renunţat, alteori ai continuat, şi ai dus-o la capăt.
Uneori ţi-ai spus că trebuie să termini ceva ce ai început, că nu trebuie să cedezi, că trebuie să ai ambiţie, să-ţi demonstrezi ţie şi altora că eşti capabil, şi alte lucruri de acest gen.
În acest fel tu ţi-ai creat o automotivaţie, care ţi-a dat forţa şi energia necesară de a continua, în ciuda piedicilor şi dificultăţilor.
Uneori ai continuat, forţând lucrurile, până când nu ai mai avut ce face, practic, şi nu ai reuşit să duci la sfârşit ceea ce ai început.
Ai dat totul, dar nu ai reuşit, şi ai fost dezamăgit, deprimat.
Alteori ai forţat până ai reuşit să-ţi atingi scopul, obiectivele, şi te-ai simţit minunat, împlinit, fericit.
Dar, totuşi... nu întotdeauna, să recunoaştem asta.
Deşi ai reuşit să duci la îndeplinire ceva, să finalizezi, să îţi atingi scopul, uneori asta nu ţi-a conferit satisfacţia pe care ai crezut că o vei avea!
Şi, culmea, uneori te-ai simţit uşurat, dar... dezamăgit, privind în urmă, retrospectiv.
De ce?
Deoarece nu ai ţinut seama de o problemă importantă: costurile devin, de la un moment dat, mai mari decât... beneficiile!
Adică există o limită a eforturilor tale, pe care, din momentul în care o depăşeşti, începi să te afli în... pierdere, şi pierzi tot mai mult, cu cât înaintezi mai mult pe acea cale, spre împlinirea acelui scop propus.
Când conştientizezi asta, atunci simţi că te demotivezi, că nu mai are rost să continui.
Iar, dacă conştientizezi asta doar la sfârşit - faptul că nu a meritat, te vei simţi dezamăgit, poate chiar deprimat, căci vei conştientiza prea târziu faptul că ai pierdut prea mult, şi lucruri prea importante pentru tine...

Exemplu simplu: oameni care au dat totul pentru a deveni oameni de succes, care au investit foarte mult în cariera lor, şi care se... trezesc la un moment dat (conştientizează) că succesul obţinut nu le-a conferit fericirea visată, şi că, în plus, şi-au sacrificat familia, relaţiile de prietenie, chiar sănătatea... 
Să te trezeşti singur, părăsit de partenerul de viaţă, de copii, de prieteni, şi cu sănătatea şubrezită, nu poate să-ţi confere o stare de fericire, oricâte succese ai repurtat şi oricâtă avere ai agonisit.
Excepţiile întăresc regula, desigur...

Dacă nu conştientizezi că ai ajuns la acea limită (cost/beneficii), şi că ai depăşit-o, atunci lucrurile se complică, deoarece asta denotă că nu eşti prea... conştient de ceea ce faci şi de efectele faptelor tale.
Efectele faptelor tale nu te afectează doar pe tine, ci şi pe cei din jurul tău, în special pe cei apropiaţi, pe cei dragi ţie, familia, prietenii.
Atât succesele tale îi influenţează, în mod pozitiv, cât şi insuccesele tale, în mod negativ, iar depăşirea limitelor reprezintă de fapt un... insucces, mai mult sau mai puţin conştientizat.
Succesul trebuie privit mereu în mod holistic, global, pe toate planurile vieţii, altfel nu ai cum să îţi păstrezi echilibrul, şi să devii un om de succes cu adevărat.
Când pierzi în mai multe părţi, şi câştigi într-o singură parte, nu te poţi numi om de succes, ci un om care se... păcăleşte pe sine însuşi, mai mult sau mai puţin conştient.
Este normal să doreşti să ai succes, să fii lăudat, să fii împlinit, şi să contribui la binele general prin binele tău, dar trebuie înţeles faptul că nu este normal să insişti, doar din orgoliu şi mândrie, când costurile devin tot mai mari decât beneficiile, când sacrifici mult pentru a obţine puţin, chiar şi când sacrifici foarte mult pentru a obţine mult...


Există o limită a acceptării pierderii, care este variabilă, individuală, particulară, specifică fiecărui individ. 
Există o limită până la care eşti dispus să mergi, în mod normal, în pierdere, doar pentru a-ţi atinge scopul.
Anormal este ca limita asta să nu prea aibă... limite, să devină ceva excesiv, să tindă la... +infinit...

Aşadar, care ar fi modul cel mai eficient de raportare, care ne poate păstra şi asigura un echilibru funcţional, adaptativ, emoţional, şi... eficienţa?
Un principiu de bază personal este : "Insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare."
Deci, recomand, ca de obicei, calea de mijloc.
Ai nevoie de succese, dar şi de insuccese, deci nu are rost să te simţi (prea) dezamăgit, deprimat, când vine timpul să renunţi la ceva, la o activitate, la un obiectiv, la un scop, să accepţi faptul că estimările tale au fost fanteziste şi nu are rost să mai continui, etc.
Este bine să nu te fixezi, să nu te blochezi, şi să nu laşi ca mândria şi orgoliul să îţi demoleze fericirea.
Este bine să-ţi cunoşti limitele şi să le accepţi.
Cunoaşte, înţelege şi acceptă limitele tale, dar acţionează continuu pentru dezvoltarea ta, perfecţionarea ta, desăvârşirea ta... 

Doar TU trebuie să decizi, pentru TINE, dacă este bine să continui, şi când trebuie să te opreşti !
Pentru că, chiar dacă vei greşi, tu trebuie să înveţi, pe pielea ta, din experienţele tale de viaţă, atât din succese cât şi din eşecuri.
Dacă vei asculta de altul, şi te vei opri din drum, nu vei mai continua, este foarte probabil ca ulterior să te macine continuu întrebări de genul: şi totuşi, dacă continuam şi o scoteam cu bine la capăt?
Este posibil ca ulterior să proiectezi vina pe cel ce te-a sfătuit, de care ai ascultat, căci mereu îţi este greu să-ţi recunoşti vina, greşeala, nu-i aşa?
Este un mecanism defensiv, de protecţie a Eu-lui, acesta, de a proiecta vina pe alţii pentru a-ţi păstra o bună stimă faţă de sine...


În continuare, fără pretenţia de a epuiza acest subiect complex, am să prezint câteva indicaţii, îndrumări, sfaturi, care îmi trec prin minte şi le consider utile, acum:

Totul sau nimic - este o atitudine greşită.
Nu miza totul pe o carte, este bine să ai un Plan B chiar de la început, să fii pregătit pentru... orice.

Ce am de pierdut, ce am de câştigat?
Pune-ţi această întrebare de la bun început, când vrei să întreprinzi ceva nou.
De asemenea, puneţi-o periodic, şi ulterior, căci lucrurile se schimbă, se transformă, cu timpul.
Fii conştient, mereu, de ceea ce ai de pierdut şi câştigat, sau, mai precis, de ceea ce se va transforma în viaţa ta, şi cum.
Căci, de fapt, nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă.
Ceea ce faci acum, în prezent, de fapt îţi transformă viaţa, cu adevărat!

Fiecare luptă contribuie la dezvoltarea ta.
În fiecare pierdere există un câştig, şi invers, în fiecare câştig există o pierdere.
Nu poţi obţine ceva fără a da (ceda) altceva, nu poţi avea beneficii fără costuri, investiţii, şi aceasta este conform principiului că de fapt totul se... transformă.
Succesele şi insuccesele fac parte integrantă din fluxul vieţii, important este să nu te blochezi, să nu blochezi fluxul.
Orice şi oricum ar fi, continuă, mergi mai departe, nu te opri.   

Obiectivele pe termen lung necesită investiţii pe termen lung - fixează-ţi obiective eşalonate în timp şi urmăreşte realizarea lor.
Calculează cu atenţie investiţiile pe termen lung, căci acestea sunt mereu problematice, şi calculează de la început că trebuie să ai o marjă de eroare destul de mare.
Recomand să calculezi la dublu, adică să ai o rezervă de investit mereu, la îndemână.
De exemplu, dacă estimezi că vei avea nevoie de o oră pe zi, ia în calcul dacă vei putea investi două ore pe zi, dacă va fi necesar. La fel şi cu sumele de bani, calculează la dublu, din start. 
De obicei se dovedeşte că calculele iniţiale sunt greşite din start, sunt subevaluate valorile privind investiţiile, destul de mult. 
Mereu apar pe parcurs factori neluaţi în calcul la... bun început.

Totul se transformă - transformă pierderea în câştig.
În mod normal, oamenii se încăpăţânează să continue, chiar când văd că sunt şi merg în pierdere, deoarece consideră că nu vor să piardă totul, tot ce au investit.
"Nu pot să mă opresc, să las baltă totul, după ce am investit atâta", cam aşa sună motivaţia lor, în general.
Le este ciudă, nu vor să recunoască erorile, greşelile, insuccesul, căci, ca şi bolnavul care află că este bolnav, la început intră în faza de NEGAŢIE - prima fază, prezentă la majoritatea oamenilor, în mod general. Eu nu sunt bolnav! Eu nu sunt în pierdere!
Eu doar trec printr-o perioadă mai grea, trec eu şi de asta, etc.
Este bine să fii optimist, este chiar foarte bine, minunat, dar optimismul nejustificat se numeşte... prostie, zicea cineva... Şi îi dau dreptate... 
Dacă eşti bolnav, ar fi bine să începi să te tratezi, şi să analizezi cauzele, să-ţi schimbi modul de viaţă care te-a condus la îmbolnăvire.
Simptomele nu trebuiesc neglijate, ci luate în considerare în mod serios.
Nu trebuie să fii sau să devii pesimist, ci trebuie să fii şi să te menţii REALIST.
Transformă pierderea în câştig, vinde-ţi afacerea, ideea, etc, scoate tot ce poţi scoate din investiţia făcută, acceptă un asociat care poate investi pentru redresare, etc. 
Asta înseamnă că trebuie să cedezi ceva pentru a obţine altceva, deşi lucrurile nu mai decurg după planul iniţial. 
Nu te fixa de un plan, de un vis utopic, ci fii maleabil, şi încearcă să ieşi mereu în câştig, schimbând metoda, tactica, tehnicile, partenerii, etc, dacă este nevoie, şi când este clar că este nevoie.
Blocajul este un semnal că este necesară o schimbare...
Adaptează-te din mers, fii maleabil de la bun început, nu te fixa pe ceva ce nu merge, mai ales după ce încerci o mulţime de soluţii şi vezi că nu merge.


Ai răbdare, fii optimist, atrage succesul printr-o atitudine optimistă, încrezătoare. 
Nu te lăsa descurajat, dar încearcă să fii realist, chiar dacă te supraestimezi puţin, motivaţional. 

Apelează mereu la specialişti, la profesionişti, la oameni cu experienţă, nu ezita. 
Consultă cărţi şi articole, materiale video, tutoriale, fii bine pregătit, nu lăsa lucrurile la voia întâmplării, a soartei, a norocului, a şansei...
Nu poţi să prevezi totul, este imposibil, dar dacă nu ai nici un plan, nici o viziune clară, este ca şi cum ai căuta să ajungi undeva anume, pe un teritoriu necunoscut, fără nici o hartă, fără indicatoare, şi fără un mijloc de locomoţie corespunzător. 
Fă-ţi deci o hartă - un plan, şi completeză-l mereu, cu datele noi pe care le dobândeşti pe parcurs. 
Altfel eşti... pierdut, căci vei acţiona haotic, la întâmplare.
Trebuie să ai o bază, pe care să construieşti, în timp.
Planul este de bază.
Dacă nu ai un plan, nu vei şti şi nu vei putea estima care vor fi costurile ( totalul cheltuielilor necesare) , investiţia, şi dacă merită să investeşti timp, energie, bani, pentru a obţine ceea ce îţi doreşti. 
Chiar şi pentru sarcinile mici este bine să ai un plan.
Când te vei obişnui să planifici, vei acţiona în mod profesionist, iar rezultatele pozitive vor fi evidente.
Analizînd planul, ai putea avea surpriza să constaţi de la bun început că nu merită, că ai avea lucruri mult mai bune şi mai utile ţie de făcut, privind raportul cost/beneficiu. 
Cu o investiţie mai mică (de timp, energie, bani) poate ai putea obţine beneficii chiar mai mari. 
Deci nu te fixa şi bloca pe o singură idee care îţi pare atrăgătoare, pe moment, ci studiaz-o bine, şi în paralel analizează şi alte idei, comparativ...

În mare, cam asta este...
Dacă ai citit cu atenţie, atunci poate ai prins esenţa: nu este bine să te fixezi nici pe câştig, nici pe pierdere, căci ele sunt... relative, sunt aparente, iar reală este de fapt doar... transformarea.
Ceea ce este bine să urmăreşti, continuu, este transformarea vieţii tale, pas cu pas, din toate punctele de vedere, pe toate planurile ei. 
Focusarea pe câştig te face să nu poţi conştientiza pierderea, şi invers.
Privind viaţa ta în mod holistic, în perspectivă largă, vei vedea cum lucrurile se transformă, pe multiplele ei planuri, şi vei observa atunci corelaţiile, cum ceva influenţează altceva, în ce mod şi în ce măsură.
A menţine viaţa ta sub control necesită a o observa în mod global, a o analiza în mod global, şi a interveni şi acţiona, pe multiple planuri, căci ele se întrepătrund şi se influenţează reciproc, în mod rezonant. 
Ce este înăuntru este şi în afară, iar transformarea trebuie să înceapă din interior.
De aceea atitudinea ta este bine să fie mereu pozitivă, dechisă, maleabilă, adaptativă.
Nu dezvolta ataşamente excesive, fixaţii blocante, căci trebuie să laşi ca totul să se transforme, dacă vrei să te menţii continuu în echilibru şi armonie.
Ideea de bază este să influenţezi fluxul transformărilor în direcţia şi sensul dorit de tine, în permanenţă.
Pe scurt, asta este esenţa, tot ce ai de făcut. :) 

Pe blog mai găseşti multe alte articole ajutătoare, care tratează problematica succesului şi eşecului, şi a fericirii, din alte perspective. Ai linkul către Cuprinsul blogului mai jos.
Nu sunt lucruri noi, invenţii şi inovaţii personale, sunt doar informaţii sintetizate în mod personal, pe care le consider utile, care multora le sunt familiare, deşi nu au fost şi... înţelese, în esenţa lor... 
Succes!

Cărţi Motivaţionale:  http://bit.ly/1S2F6uM ;  link 2 ;  link 3


Vital Protect -
Scapă de oboseală și crește-ți nivelul de vitalitate

Aici poţi asculta lecturarea articolului şi a altor articole incluse în playlistul meu "Creaţii personale Katokatona nicolae (100 de videoclipuri nov 2016)


Din playlistul meu "Liberul arbitru, Libertatea individuală" , katona nicolae ,123 de videoclipuri aug 2016:


Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

De AICI POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde


DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato : 



CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici :   Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico


Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:    Subscribe to Spirit by Email

Vizitează şi noul meu blog : "Kato-Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !


Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Matar.ro

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');