Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

marți, aprilie 12, 2016

Deepak Chopra, Mike Wilson, Legea Detaşării, Legea atracţiei, şi.... Renunţarea


books-express.ro

Acest articol se înscrie în seria comentariilor mele pe marginea altor articole, articulate de alţi autori.
Este un exerciţiu de gândire util, ce se înscrie în antrenamentul mental necesar dezvoltării gândirii. Sper... :)
Ca de obicei, nu dau numele autorului, căci nu am nimic personal cu el, ci doar cu ideile formulate, pe care vreau să le analizez puţin, prin prisma viziunii mele... subiective. :) 
Nu doresc să iniţiez polemici, ci doar exerciţii de gândire.

Deci, există o oarecare confuzie generată de acest articol, care a fost prezentat pe unul din grupurile mele facebook. 
De aceea am şi dorit să analizez un pic ideile prezentate, cu atât mai mult cu cât subiectul este complex şi totodată interesant, incitant.  
Tema şi titlul articolului este "Legea detaşării versus Legea atracţiei".
Sună... bine, atractiv, nu-i aşa ? :)
Autorul prezintă drept sursă: "SURSA - DEEPAK CHOPRA - CELE ŞAPTE LEGI SPIRITUALE ALE SUCCESULUI"
Deci se afirmă că Deepak Chopra a emis „Legea detaşării”, în „Cele şapte legi spirituale ale succesului”.

Citez: "Deepak Chopra defineşte această lege foarte simplu: pentru a dobândi ceva în universul material, este necesar să renunţăm la ataşamentul nostru faţă de respectivul lucru
Aceasta nu înseamnă să renunţăm la intenţiile sau dorinţele noastre. 
Singurul element la care trebuie să renunţăm este ataşamentul faţă de rezultatul lor.
 Deci nu renunţăm la intenţii şi dorinţe, ci doar la ataşamentul faţă de rezultatul lor. 
Dar... ce înseamnă, de fapt "ataşament" în acest context, şi care este rezultatul lor ( al intenţiilor şi dorinţelor), de fapt?
Ataşament înseamnă "Afecțiune (puternică și durabilă) față de cineva sau de ceva.", iar sinonim este simpatie
Deci, ar trebui să renunţăm la afecţiunea care ne leagă de ceea ce dorim să obţinem, cât şi faţă de rezultatul intenţiilor şi dorinţelor. 
Dar afecţiunea, în sensul ei primar, reprezintă "Simpatie, prietenie, dragoste față de ci­neva", deci ceea ce stă la baza... empatiei şi a unei relaţii deschise, sincere, profunde şi... pozitive. 
Dacă nu ai o relaţie deschisă cu obiectele, evenimentele, oamenii, fiinţele, nu faci decât să te... blochezi de fapt. 
Când citesc câte o afirmaţie de genul "trebuie să RENUNŢI la ceva", ştiu că la mijloc există o... neînţelegere. 
De ce ? Deoarece, în mod logic, nu poţi, de fapt renunţa la nimic, în mod forţat şi complet, căci totul se... transformă! 
Renunţarea este, deci, aparentă, şi face parte din procesul transformării, ceea ce produce multă confuzie celui ce nu conştientizează asta.
A renunţa înseamnă "a se lăsa de ceva, a întrerupe, a înceta de a mai face ceva; a părăsi de bunăvoie (ceva sau pe cineva)"
Dar nu poţi renunţa, propriu-zis, la ataşamente, la comandă, şi nici nu ar fi de fapt în interesul tău să o faci, în mod brusc şi complet, chiar dacă ai putea să o faci.
Şi am să explic şi de ce.
Altfel spus, poţi transforma optica ta privind banii şi intenţiile tale faţă de bani, dar nu poţi renunţa la ataşamentul tău faţă de intenţiile şi dorinţele tale privind banii. 
Încercând însă să ÎŢI IMPUI să renunţi la ceva, la ataşamente, de exemplu, te vei... bloca, de fapt. 
Mai ales că ataşamentul, în esenţa sa, nu reprezintă ceva negativ, ci din contră. 
Deci, eu aş... transforma un pic ideile, în sensul următor: ataşamentul nu este ceva negativ în sine, nu are o conotaţie negativă, deşi mulţi "maeştri" au tot afirmat necesitatea renunţării la ataşamente. 
Ataşamentul este ceva NECESAR vieţii, echilibrului şi armoniei, altfel nu ar exista. 
Dar, pentru a înţelege asta, trebuie înţeles ce este de fapt ataşamentul. 
El este o stare afectivă, care nu are o conotaţie negativă, dar care poate fi polarizat, ca orice stare afectivă. 
Dar anumite "învăţături" i-au conferit o aură negativă, în mod... neînţeles de fapt de nimeni... 
Dacă vorbim despre TEORII PSIHOLOGICE ale ataşamentului, atunci se schimbă un pic problema, dar nu trebuie uitat faptul că cititorul obişnuit NU are o cultură în acest sens, şi va fi doar... zăpăcit de cap dacă nu i se aduc detalii şi exemplificări. 
Libris.ro

Exemplificând, privind Teoria Ataşamentului, să analizăm un pic, din wikipedia
"Allan N. Schore este de părere că la baza atașamentului se află procesele de reglare a relației dintre mamă și copilul ei mic." 
În mod asemănător, la baza relaţiei tale cu banii (sau orice altceva) există nişte procese de REGLARE a relaţiei tale cu banii. 
Nu poţi RENUNŢA la ceva intrat în obişnuinţă, întipărit, la ceva necesar, ci poţi doar REGLA acel ceva, adică SCHIMBA, TRANSFORMA. 
Dacă încerci să renunţi în mod forţat la ceva, vei deveni doar... frustrat, şi în consecinţă vei... defula... 
Imediat ce încerci să pui în aplicare o renunţare bruscă, forţată, vei intra în... conflict, un conflict intern, psiho-emoţional.
Şi asta va genera stres, frustrare...
A recomanda RENUNŢAREA, ca soluţie a problemelor tale, este similar tratării SIMPTOMULUI, nu a CAUZEI ! 
Este ca şi cum ai spune ceva de genul: trebuie să renunţi la durerea ta, ca să te simţi bine, căci durerea nu te lasă să te simţi bine, te face să suferi. :) 
Dar se uită faptul că durerea este un SIMPTOM, care are rolul de a SEMNALIZA ceva, mai exact că există o CAUZĂ a durerii, o SURSĂ, care trebuie conştientizată, şi care trebuie... TRATATĂ
Cum ? Prin procese de... reglare, de schimbare, de transformare... 
Deci durerea în sine nu este ceva rău, malefic, ci, deşi este neplăcută, este ceva benefic datorită funcţiei sale de semnalizare, ceva UTIL ţie. 
Nu renunţa deci la durere, ci analizează sursa ei, şi ia măsurile necesare privind sursa, originea ei. 
Nu trata durerea, doar, căci atunci boala va progresa, şi durerea va reveni, iar, tot mai... acută... 

"Vrei ceva ? Renunţă.
Prima data am auzit acest principiu in direct de la Mike Wilson, un om de afaceri din Statele Unite."
  
:) Acest... îndemn este foarte... derutant, ca să nu spun... altfel... 
Prin aceste rânduri doresc să explic faptul că renunţarea nu a fost şi nu poate reprezenta o soluţie, o metodă de tratament, niciodată, căci încercarea de a renunţa la ceva în mod forţat conduce la un conflict, un blocaj, la suferinţă
Dar, privind din altă perspectivă, am putea gândi şi aşa: este şi lecţia renunţării o lecţie de viaţă, deci hai să o... asimilăm, rapid şi eficient. :) 
Propune-ţi să renunţi acum la ceva, şi urmăreşte atent reacţiile tale, şi efectele care vor apare în viaţa ta, în stările tale afective, în relaţii, etc. 
Urmăreşte nivelul stresului, şi modul în care echilibrul tău emoţional este afectat. 
Vei observa o tendinţă naturală de a compensa acel ceva cu altceva, de a înlocui ceva cu altceva, ceea ce va demonstra faptul că vei avea tendinţa de a efectua o... transformare. 
Şi asta va fi ceva... firesc şi natural. 
Dacă, de exemplu, vrei să renunţi la un obicei, considerat nociv, cum este fumatul, vei observa tendinţa de a înlocui acest obicei cu un alt obicei, în faza de început, căci nimic nu se (poate) pierde, nimic nu se câştigă, totul se.. transformă. 
Deci acel obicei va avea tendinţa naturală de a se transforma în altceva, atât la nivel de gândire cât şi de comportament. 
Şi, cât timp nu se poate transforma, nu va putea exista "renunţarea" la acel obicei. 
Altfel spus, renunţarea întotdeauna este... aparentă... Cei ce pot "renunţa" la fumat fără a transforma obiceiul fumatului în alt obicei (de multe ori asta nici nu este bine conştientizat), de fapt realizează o transformare preponderent la nivel mental, în gândirea lor, schimbând un tipar de gândire cu altul, trecând, de exemplu, de la plăcerea de a fuma, la necesitatea menţinerii sănătăţii şi a căutării unor alte surse, compensatoare, de plăcere. 
Ca urmare, fumătorul va mânca mai mult, lucruri care ÎI PLAC, va efectua anumite activităţi care ÎI PLAC, etc, în... compensare, fără a realiza, că, de fapt, aşa operează.... procesele compensatorii, de... transformare...

Citez din Wikipedia: "Teoria atașamentului descrie și integrează științific NEVOIA ființelor umane de a forma și întreține legături emoționale puternice față de alte ființe umane. 
Această teorie a fost formulată și consolidată de psihiatrul de copii britanic John Bowlby și de către psihologa canadiană Mary Ainsworth.
Temele principale ale acestei teorii sunt inițierea și schimbările care au loc în relațiile emoționale individuale în cursul vieții. 
Conform teoriei atașamentului, la baza oricărei relații emoționale interumane se află legătura timpurie mamă-copil.
Teoria atașamentului se folosește de gândirea etologică, de gândirea psihologiei dezvoltării, a psihanalizei și a teoriei sistemelor.
Bowlby își propusese ca scop principal să pună bazele științifice ale unui punct de vedere psihanalitic al teoriei relației obiectelor și să verifice empiric ipotezele psihanalitice în acest domeniu. 
Pe parcursul cercetării științifice însă el s-a îndepărtat din ce în ce mai mult de psihanaliză, iar teoria atașamentului a devenit o disciplină de sine stătătoare.
Teoria atașamentului se înrudește strâns cu teoria sistemelor și psihologia cognitivă și contribuie major la terapia familiei, terapia cognitivă și psihanaliză." 
"Bowlby se referă la Charles Darwin atunci când spune că fiecare om este înzestrat cu sisteme de comportament care să ASIGURE SUPRAVIEŢUIREA speciei
Din aceste sisteme face parte și COMPORTAMENTUL ATAŞAT."
 "Atașamentul (engl.: attachment) definește legătura emoțională strânsă dintre oameni. 
Între nou-născut și părinții acestuia sau alte persoane se dezvoltă o relație specială. 
Atașamentul determină copilul mic să caute sprijin, apărare și liniștire la persoana de referință, în caz de pericol.
Acest pericol poate să fie atât obiectiv cât și subiectiv (amenințare, teamă, durere). 
Persoanele de referință, de care copilul se atașează sunt adulții cu care copilul a avut cel mai intens contact în primele luni de viață." 
"Inițial au fost descoperite trei tipuri de atașament care se cristalizează în urma interacțiunii cu persoana de referință: sigur (B), nesigur-evitant (A), și nesigur-ambivalent (C)
Mai târziu, în cursul cercetărilor făcute pentru a ajuta copiii neglijați grav, a fost descoperit al patrulea tip de atașament, numit dezorganizat (D) ; acest ultim tip se manifestă prin dificultatea sau chiar imposibilitatea de atașare a copilului față de o persoană." 
Efectele tipului de atașament asupra dezvoltării ulterioare ale copilului:
Prin teoria atașamentului s-au putut dovedi efectele pe termen lung ale relației timpurii dintre persoana de referință și copil. 
În funcție de rezultatele testului „Situația necunoscută“ făcute cu copii între 12-18 luni, se pot deduce cu siguranță unele din efectele pe care tipul de atașament îl are asupra persoanei testate:
Copii atașați sigur, au la grădiniță și școală un comportament social mai adecvat, dau dovadă de mai multă fantezie și afectivitate pozitivă la joacă, se pot concentra mai bine și pe o perioadă mai lungă, au o mai mare încredere în sine și manifestă mai rar simptome depresive. 
Alte cercetări au dovedit că aceștia sunt mai deschiși și mai competenți în a stabili contacte sociale noi, atât cu de adulți cât și cu alți copii, decât copii care sunt atașați nesigur-evitant sau nesigur-ambivalent. 
La vârsta de șase ani, copii atașați sigur se manifestă mult mai rar psihopatologic decât cei atașați nesigur.
Experințele de atașament timpurii au și un efect neurofiziologic asupra receptorilor hormonului Oxitocina, care la rândul lui influențează comportamentul." 



În mod normal, relaţia copil-părinte, şi mai ales cea cu mama, generează tipare de interpretare şi răspuns care vor influenţa întreaga viaţă, atât privind relaţiile interumane, cât şi sentimentul general de securitate-insecuritate privind lumea şi viaţa. 
Principiile etice şi morale învăţate ulterior, de la părinţi, de fapt corespund şi ele cu modul în care a decurs la modul general relaţia. 
Relaţia ta cu banii, de exemplu, are anumite influenţe înrădăcinate în copilăria ta, pe care le vei putea conştientiza când vei analiza relaţia ta cu părinţii... 
Deci, principala sursă de probleme, blocaje, trebuie căutată prin efectuarea unei analize mai profunde a relaţiei tale din copilărie cu părinţii, şi în special cu mama ta. 
Când aspectele relaţiei sunt integrate, vei înţelege mai bine faptul că modul tău de interpretare şi reacţie nu este ceva pur "personal", "individual", în sensul de propriu, înnăscut, ci ceva DOBÂNDIT, PRELUAT, ceva ce poate fi transformat, deci, nu ceva bătut în cuie, fixat în mod definitiv în destinul tău, genetic sau altcumva... 
Totul se... transformă... 
Atâta doar că diferă ratele de transformare, privind diferitele procese de schimbare, în timp...

"Legea atracţiei spune că atragi în viaţa ta acele lucruri pe care te focalizezi, cărora le acorzi atenţie şi în care investeşti emoţie.
În mare, aşa este: focalizarea atenţiei şi trăirea emoţională ASOCIATĂ focarului focalizării, atrag în viaţa ta ceea ce tu menţii în mod PREDOMINANT în focar. 
Dar, partea... ascunsă conştienţei, o reprezintă faptul că orice obiect al atenţiei tale asupra căruia te focalizezi (eveniment, lucru fizic, proces, etc) declanşează în SUBCONŞTIENT anumite legături şi trăiri emoţionale ASOCIATE fiecărei legături existente în subconştient. 
Iar aceste trăiri pot fi stenice, pozitive, sau astenice, negative, plăcute şi neplăcute, generând un sentiment de atracţie sau respingere. 
Exemplificând cu banii, tiparele de interpretare şi reacţie faţă de bani, la modul general, înfluenţează profund relaţia ta cu banii. 
Şi aici putem vorbi, de fapt, de tipare care se află ÎN CONFLICT unele cu altele! 
Întotdeauna există conflicte interioare, iar acestea ar fi bine să fie depistate, şi conştientizate. 
Când ştii CE te afectează şi CUM, deja ai dobândit un anumit autocontrol. 
Întotdeauna există conflicte interioare, la baza fiecărui blocaj existând de fapt un astfel de conflict. 
Blocajul într-o stare de sărăcie, de exemplu, reprezintă manifestarea unui conflict existent între dorinţa de a avea bani şi existenţa unui tipar de gândire care se opune ideii de a avea bani, de a fi prosper, bogat, etc. 
În acest caz, bine-nţeles, dorinţa de a avea bani este în permanenţă inhibată. 
Este vorba, deci, de a RENUNŢA la ceva, în acest caz? La ce, şi cum? 
Sau este vorba de a... REGLA ceva, anumite... influenţe, prin operarea unor schimbări transformatoare? 
Cel mai simplu mod de a influenţa, în acest caz, este de a conferi o motivaţie crescută dorinţei de a avea bani, de a fi prosper, şi de a studia ceea ce se modifică, pe de altă parte, ca urmare a exacerbării conflictului interior. 
Ceva va răbufni, ca şi cum undeva se va umfla şi va tinde să se spargă o bubă. 
Poţi efectua un exerciţiu imaginativ, oricând, în felul următor: imaginează-ţi că devii tot mai prosper, tot mai bogat, imaginează-ţi cum vei trăi în prosperitate şi bogăţie, cât de bine poţi, în amănunt, privind viaţa familială, socială, privind sănătatea ta, etc, dar în acelaşi timp urmăreşte atent ce "gânduri negre" apar, ce posibile SCENARII negative încep să se deruleze în mintea ta, la un moment dat. 
Acolo este buba, problema, teama şi fricile ascunse care se opun. 
Studiind deci, scenariile, poţi înţelege cam ce stă la baza lor. 
Este ceva asemănător interpretării viselor. 
Nu este ceva foarte uşor, şi dacă nu o poţi face singur ar fi bine să apelezi la un specialist. 
Dar încercarea este utilă şi binevenită privind experienţa ta de viaţă şi responsabilităţile pe care astfel înveţi să ţi le asumi în legătură cu... viaţa ta şi viitorul tău, ce poate deveni astfel tot mai... luminos...  :)

eJobs
.................................................................
Privind cele afirmate mai sus, ca o completare lămuritoare, insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare.
Deci ataşamentul insuficient sau în exces este dăunător.
Privind renunţarea, la fel - a nu renunţa la nimic cât şi a renunţa în mod forţat la ceva, este dăunător.
A renunţa, în limbajul uzual, înseamnă "a se lăsa de ceva, a întrerupe, a înceta de a mai face ceva; a părăsi de bunăvoie (ceva sau pe cineva)."
Insuficienţa şi excesul sunt dezechilibrante, conduc la blocaje, tulburări.
Altfel privind, în orice tulburare şi orice blocaj putem regăsi insuficienţă şi exces, un dezechilibru, o dezechilibrare.
Transformarea prin compensare este legea de bază a vieţii, ceea ce asigură fluxul vieţii, iar ceea ce se opune transformării este dăunător.
Ceea ce am spus acum mai sus este valabil şi pentru ceea ce voi spune mai jos, în continuare...

"Securitate versus Incertitudine
Deepak Chopra vorbeste şi despre securitate şi incertitudine în cartea sa, explicând mai departe legea detaşării. 
Oamenii se pot împărţi în doua categorii: cei care caută securitatea şi cei care acceptă incertitudinea, creativitatea şi libertatea.
Spre exemplu, ataşamentul faţă de bani este, de fapt, o dovadă de incertitudine şi de căutare cu disperare a securităţii. 
Sunt mulţi oameni care îşi spun „cînd voi avea, voi face”. 
Unii oameni spun: „când voi avea un milion de dolari, voi face X şi Y şi mă voi simţi în siguranţă. 
Voi fi independent financiar şi voi avea tot ce-mi doresc.” 
Acest tip de gandire însă nu duce nicăieri şi, mai mult, poate genera mai multă sărăcie.
Căutarea securităţii în sine este o iluzie. 
În această lume, în afaceri, în viaţă, în personalitatea umană, totul este într-o continuă schimbare. 
Singura certitudine este schimbarea. 
Soluţia ar fi „incertitudinea”, sursa creativităţii şi libertăţii reale.
Incertitudine nu înseamna risc necontrolat. 
Nu înseamnă să te arunci înainte fără să te uiţi. 
Incertitudinea presupune curajul şi inspiraţia de a pătrunde cu încredere într-o lume plină de oportunităţi, posibilităţi şi creaţie continuă. 
Legea atracţiei va aduce în viaţa ta exact acele lucruri pe care te focalizezi. 
Când foloseşti legea atracţiei şi legea detaşării împreună, succesul îţi este practic garantat."
Remarcaţi contradicţia: în ultima afirmaţie ţi se... garantează ceva - succesul, adică un rezultat, dacă faci aşa cum ţi se spune, deşi anterior se afirma clar că: "Singura certitudine este schimbarea. Soluţia ar fi „incertitudinea”, sursa creativităţii şi libertăţii reale." - deci... nimeni nu-ţi poate garanta nimic de fapt ! :)
Aşadar... sună... destul de frumos povestea asta, dar de... neînţeles, din punct de vedere... practic. 
Căci, dacă te-ar întreba Chopra dacă ai înţeles ideea, probabil ai răspunde că da, dar dacă te-ar întreba cum ai aplica asta în practică, începând din acest moment... cred că... ai cădea pe gânduri, nu-i aşa?
Cum poţi pune în practică ideile de mai sus?
Ce valoare practică au, ele, deci, pentru tine?
Recunoaşte deschis, au sau nu au valoare practică, pentru tine, acum?


Unul din principiile mele sănătoase la care apelez când sunt debusolat, este să încerc să-mi imaginez aplicaţia practică. 
Şi atunci construiesc un scenariu experimental mental, şi îl las să se deruleze în mintea mea.
Ce aş face eu, şi apoi ce ar face altul, ce s-ar putea întâmpla, ce consecinţe pot decurge, efecte, etc.
Altă variantă simplă, este cea în care cauţi în amintirile tale cazuri practice, experienţe de viaţă, în care se poate evidenţia ceva legat de teoria expusă. 
Altfel spus: a funcţionat oare asta aşa cum este prezentat aici, vreodată în viaţa mea? Dar a altora?
Şi sap un pic în memorie, răscolind amintiri...
Dacă nu găsesc nimic în amintiri, şi nici nu-mi pot imagina experimental aplicarea în practică a teoriei expuse de cineva, atunci ştiu că am o... problemă legată de acea teorie, şi că ar fi bine să manifest un simţ critic, analitic... 
Dar, de obicei, când fac scenariul experimental, ies la iveală destul de rapid punctele slabe, erorile, falsul, cât şi anumite adevăruri privind ceea ce este legic, regula, firul roşu comun.  
Ce "slăbiciune" am remarcat rapid la citatul de mai sus (oare tu ai remarcat-o ? ) : 
"Oamenii se pot împărţi în două categorii: cei care caută securitatea şi cei care acceptă incertitudinea, creativitatea şi libertatea."
Acum e mai clar? :)
Există oare oameni care caută securitatea şi nu acceptă incertitudinea, creativitatea şi libertatea, deloc?
Altfel privind, pe dos: există oare oameni care acceptă incertitudinea, creativitatea şi libertatea, dar nu caută securitatea de loc?

E mai clar, acum, nu, că această categorizare este... 
Apoi, cum interpretezi tu asta? :
"Spre exemplu, ataşamentul faţă de bani este, de fapt, o dovadă de incertitudine şi de căutare cu disperare a securităţii."
Există vreun om care să nu aibă nici un ataşament faţă de bani?
Există vreun om care să nu aibă nici o incertitudine?
Oricine prezintă un ataşament faţă de bani dă dovadă de incertitudine şi caută cu disperare securitatea?
Gândeşte-te la regula generală, nu la excepţii, căci excepţiile întăresc regula.
Poate că există câţiva oameni, pustnici, călugări, etc, care nu au ataşamente faţă de bani, dar ei constituie excepţii de la regulă, nu-i aşa?
Există un ATAŞAMENT NORMAL faţă de bani, la toată lumea, la modul general, foarte vizibil, ceea ce ne arată că este firesc şi normal să fie aşa.
Există o căutare a securităţii, normală, naturală, la toţi oamenii şi toate fiinţele, şi anormalitatea patologică este dată tocmai de... lipsa existenţei acestei căutări, care conduce la un comportament distructiv (violent) şi autodistructiv. 
Principiul de bază ajutător, aici, ar fi acesta: insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare.
Ataşamentul este ceva normal, dar insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare.
Căutarea securităţii reprezintă ceva normal, dar insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare.
Incertitudinea este normală, dar insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare. Etc.
Există, aşadar, limite normale, naturale, fireşti, iar când limitele sunt depăşite, vorbim de anormalitate, de dezechilibre, de tulburări, de patologie, de suferinţă...

"Legea detaşării se referă la felul cum iei aceste decizii: te bazezi pe ataşamentul faţă de trecut şi cauţi siguranţă… sau îţi permiţi să intri cu mult curaj în universul practic infinit al creativităţii şi incertitudinii?"

Nu ai cum să nu te bazezi deloc pe ataşamentul faţă de trecut şi să nu cauţi deloc siguranţă, să excluzi astea şi să rămâi, totuşi, echilibrat şi eficient.
Nu ai cum să te păstrezi în echilibru şi armonie, creând forţat... dezechilibre, prin... renunţare forţată la ceva, în mod absolut.
A avea curaj şi a acţiona cu curaj nu înseamnă că trebuie să nu mai deloc teamă, frică!
Căci cel ce acţionează fără teamă şi frică este un... inconştient, de fapt, un caz... patologic.
Dacă nu ai văzut astfel de cazuri, probabil că nu ai cum să-ţi dai cu adevărat seama cum acţionează un om căruia nu îi este teamă şi frică de nimic...
Gândeşte-te şi la acest simplu fapt: dacă oamenii ar acţiona cu toţii, fără teamă şi frică, legile ar fi inutile, căci nimeni nu ar mai ţine seama de ele, deoarece nimănui nu i-ar mai păsa de efectele lor, şi ar fi un adevărat... haos... 
Viaţa ar deveni haotică şi incontrolabilă în aceste condiţii, iar oamenii s-ar distruge unii pe alţii, şi s-ar autodistruge şi pe ei înşişi, căci ce oare i-ar mai împiedeca, de exemplu, să se... sinucidă?... 
Nu zic că nu s-ar simţi mai bine, căci poate s-ar simţi, cât ar trăi, nesimţitori deloc la teamă şi frică, dar... cât oare ar trăi?...
Doar teama faţă de sancţiunile şi pedepsele legislative ţin societatea în frâu. 
Dacă nu ar fi aşa, nu ar exista acum legile, nici sancţiunile, nici pedepsele. 
Dar... ele... există, nu-i aşa?
Deci teama, frica, sentimentul de siguranţă, de securitate, sunt ceva... necesar, şi totodată util, nouă, oamenilor, în actuala fază de evoluţie a omenirii...



Concluzie, pe scurt: Legea Atracţiei susţine faptul că este bine să te focusezi să obţii ceva ce îţi trezeşte emoţii pozitive, stenice.
Dacă îţi doreşti să obţii ceva, dar acel ceva nu îţi trezeşte emoţii pozitive, plăcute, înseamnă că nu-ţi doreşti cu adevărat să obţii acel lucru, şi te chinui degeaba.
Eu afirm că emoţiile negative legate de dorinţa ta pot proveni şi din anumite rezistenţe, emoţii asociate, experienţe traumatice, conflicte nerezolvate, etc.
Deci, dacă te ghidezi doar pe principiul plăcerii, te pierzi rapid, căci nu înţelegi ce este în subconştientul tău şi cum te influenţează el afectiv, şi în consecinţă vei face interpretări eronate privind "ceea ce este bine pentru tine".
Deci, putem folosi detaşarea emoţională (Legea Detaşării) ca pe o... şmecherie, privind detaşarea de... trăirile negative, doar. 
Căci ceea ce ne împiedecă să obţinem ceea ce dorim, se prezintă ca o stare de rezistenţă, cu conotaţii afective negative ce ne perturbă focusarea şi trăirile emoţionale necesare atracţiei.
Şi atunci, şmecheria propusă de mine este următoarea: foloseşte-te de starea de transă, în care simţul critic este mult diminuat. 
Efectuezi întîi un exerciţiu de relaxare, după care începi meditaţia asupra dorinţei tale, încercând să păstrezi de la început în minte anumite trăiri pozitive legate de trăirea ta. 
Poţi folosi un exerciţiu înregistrat, şi îţi focusezi atenţia asupra lui. 
Este o şmecherie, o tehnică pe care o poţi testa şi adapta, dar soluţia cea mai bună rămâne vindecarea rănilor emoţionale din trecut, mai ales cele legate de obiectele principale ale dorinţelor tale pe care nu le poţi satisface în prezent din cauza conflictelor, rezistenţelor subconştiente... 

Şi mai există o atenţionare pe care am s-o prezint, tot pe scurt: în spiritualitate există ideea detaşării de dorinţe (budism) şi a "detaşării de fructul faptei" (textele vechi indiene, Vedele şi Upanishadele).Să efectuezi fapta detaşat de rezultatul ei, să faci ce faci "din plăcerea lucrului făcut", nu cu gândul la rezultat.
De exemplu, să munceşti din plăcere pentru muncă, detaşat de rezultat - bani. 
Există astfel de învăţături, dar aceste idei sunt oarecum rupte din context. 
Căci trebuie înţeles faptul că aceste învăţături au fost elaborate în special pentru adepţii unor anumite căi iniţiatice, care urmăreau anumite rezultate... spirituale, care nu prea au nimic în comun cu realizările... material-financiare.
Altfel spus, dacă vrei să devii un călugăr, detaşat de aspectele material-financiare ale societăţii, şi să evoluezi doar spiritual, în mod accelerat, să atingi nirvana, samadhi, stări extatice de conştiinţă, atunci poţi practica tehnici de detaşare de lumea materială, de lumea simţurilor corporale, dar dacă nu... nu recomand deloc, deoarece îţi vei pierde echilibrul necesar obţinerii unei prosperităţi materiale.
Dacă vrei o situaţie materială mai bună, nu te apuca să aplici tehnici de detaşare de lumea materială, căci efectul poate fi... dezastruos în acest sens. 
Aceste lucruri le spun din proprie experienţă.
Poţi aplica în scop experimental câte ceva, dacă eşti curios, atras, dar nu... exagera, păstrează mereu calea de mijloc.
Ai pe acest blog şi astfel de aplicaţii, dar ele trebuie aplicate cu atenţie, cu discernământ.
Nu uita faptul că tu atragi în viaţa ta ceea ce există în mod predominant în mintea şi sufletul tău ! 
Deci, dacă scoţi, de exemplu, banii, prosperitatea materială, din mintea ta, focusându-te în mod predominant la alte lucruri, nu ai cum să le aduci în manifestare în viaţa ta.Nu există altă cale. 
Calea este atenţia, voinţa şi intenţia ta. 
Aşa că ai mare grijă ce aduci şi păstrezi în atenţia ta, şi ce intenţii, în mod predominant, zi de zi...



Unul din principiile învăţării afirmă că se reţine cel mai bine începutul şi sfârşitul unui text.Aşa că, am să introduc ceva... motivaţional de încheiere, să pleci de aici motivat. :) 
Ai venit aici, în această lume, ca să EXPERIMENTEZI, să-ţi exersezi CREATIVITATEA, să fii un co-creator.
Deci fii ca un... copil, în privinţa curiozităţii şi bucuriei tale, şi... experimentează, creează, fii creator, şi bucură-te de jocul vieţii.
Nu ai venit în această lume să... fugi de ea, să fugi de experienţe, să aplici tot felul de... detaşări şi renunţări.
Nu ai venit să suferi, să pleci frustrat din această lume, dezamăgit şi deprimat.
Ai venit să beneficiezi de o mare DIVERSITATE şi o mare VARIETATE de condiţii şi oportunităţi privind dezvoltarea capacităţii tale creatoare.
Ai venit să te joci, în mod creativ, şi ai o mulţime de "jucării", "jocuri" şi "jucători", în jurul tău, de care poţi profita.
Deci, nu te fixa, nu te bloca, lasă copilul din tine să simtă bucuria experimentării noului, a descoperirii, a creaţiei... :) 

Închei aici acest articol, deşi aş putea continua în acest fel, mai mult, şi poate şi mai... bine :) 
Este un exerciţiu de gândire, cum am spus, şi sper să-ţi prindă bine.
În fond, opinia ta contează, pentru tine, de aceea este bine să-ţi formezi, verifici şi testezi, propriile tale opinii, cunoscând, experimentând. 
Exersează, aşadar, zilnic. 
Succes!

-Cărţi de Deepak Chopra: http://bit.ly/22ruhVQ ; http://bit.ly/1UYugJY

Cărţi despre Legea Atracţiei (Esther şi Jerry Hicks): http://bit.ly/1UYtJI0 ; link2 ; link3 ; link4

Vital Protect -
Scapă de oboseală și crește-ți nivelul de vitalitate

Din playlistul "Creaţii personale Kato" katona nicolae  251 de videoclipuri

Abonează-te la canalul meu youtube să fii la curent cu noutățile din cele peste 150 playlisturi



PATREON - UN SITE UNDE VISELE CREATORILOR SE POT ÎNDEPLINI!
Dacă eşti un creator, prin Patreon poţi avea suport continuu, direct de la fanii tăi.
Prin Patreon, fanii au dat peste 50 de milioane $ la creatori.
Prin Patreon, în fiecare lună, vei putea primi fonduri consistente pentru creațiile tale, de la fanii care te susțin ca patroni.
Creatorii de pe Patreon creează: înregistrări video și filme, jocuri, muzică, podcast-uri, benzi desenate, artă, scrieri, orice altceva.
Pe Patreon ai tot ceea ce ai nevoie ca să creşti și să gestionezi afacerea ta: configurare simplă, instrumente pentru a crește, postare rapidă şi simplă, distribuție de recompense, gestionarea afacerii tale...
Citeşte detalii aici:   http://loveblog4all.blogspot.ro/2016/09/patreon-un-mod-de-castig-financiar.html

Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 



-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

Mai multe despre Kato : | Facebook

Resurse utile - Dezvoltare Spirituală : Toate siteurile de mai jos sunt administrate de mine şi vei găsi informaţii utile aici 1. Profil Googl



-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


 

software-deals.ro

  VigLink banner


Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');