Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, martie 02, 2019

Datoria oamenilor spirituali



Am citit pe un blog de spiritualitate următoarele idei, despre datoria oamenilor spirituali:
”Pe scurt, oamenii nu vor fi niciodată mulțumiți. 

Orice ai face, tot se va găsi cineva care să creadă că altfel ar fi mai bine. 
Și nici măcar o singură persoană nu poate fi mulțumită prin satisfacerea dorințelor. 
Pentru că dorințele nu se termină niciodată. Cum ai satisfăcut o dorință, apare alta.
”Astfel, o, fiu al lui Kunti, conștiința pură a entității vii plină de înțelepciune ajunge să fie acoperită de eternul său vrăjmaș sub forma poftei trupești, care nu se satură niciodată și care arde ca focul.”
Și nu doar că nu se opresc niciodată, ci, cu cât le alimentezi mai mult, cu atât devin mai puternice și vor și mai mult. Și de fapt ce ar trebui făcut cu aceste dorințe e să învățăm să le ignorăm. 
Deci nici măcar din perspectiva asta, răspunsul nu e corect. 
Eu deviez de la principii dar măcar el o să fie fericit că și-a îndeplinit dorința. Nu, nu o să fie.
Așa că rolul unui om spiritual nu e să se adapteze la o societate putredă din toate punctele de vedere. 
Rolul său e, cum ar zice Gandhi, să fie schimbarea pozitivă în această lume, să dea un exemplu pe care alții l-ar putea urma. 
Adică nu să se adapteze el la societate ci societatea să se adapteze la el. 
Și dacă e vorba de încercat să mulțumești pe cineva, atunci scopul ar fi să-i mulțumim pe cei superiori nouă din punct de vedere spiritual.”

”Societatea putredă” este instrumentul evoluției personale, care ne oferă o mare diversitate prin dualitate, ca lecții de viață.
Dacă nu ar exista răul, eroarea, ignoranța, prostia, nu am putea experimenta lecții de viață legate de așa ceva. 
Deci e ca și cum suntem puși să jucăm roluri, fiecare, asta fiind în destinul nostru, ca jocuri de rol acceptate înainte de ne încorpora, după care ni s-a instalat amnezia, la încorporare - preluarea avatarului corporal prin care jucăm rolurile noastre.
A schimba societatea, de unul singur, nu se poate, dar poți influența o comunitate mai mică, una familială de exemplu, un cerc mai restrâns de prieteni, și dacă înveți regulile jocului bine, poți ajunge să influențezi și comunități mai mari.
Dar această influență nu înseamnă că schimbi oamenii, căci poți schimba ceva doar în reacțiile lor, în modul lor de interpretare a realității, nu le poți schimba personalitatea, caracterul, temperamentul, dar le poți influența.
Singurul fel de schimbare se bazează pe conștientizare, conștientizarea faptului că ai gândit, interpretat și reacționat în mod eronat, privind anumite lucruri, iar înțelegerea acestui fapt îți poate aduce cu ea acceptarea faptului că poți schimba la acest nivel ceva, niște tipare, niște credințe, niște convingeri pe care până atunci te bazai ca fiind bune, corecte, utile. 
Schimbarea acestor tipare de gândire și comportament /reacție, par a reprezenta o schimbare, dar nu te schimbă pe tine în esența ta cu ceva, nici corporal, căci tiparele nu erau ale tale, ci erau doar împrumutate/ preluate de la alții, prin educație, învățare. 

Dacă upgradezi softul unui telefon, laptop, pc, aparatul nu se schimbă, ceea ce este asimilabil cu corporalitatea, dar se poate schimba ceva privind modul lui de funcționare.
Întrebarea este dacă ne upgradăm sau ba, în mod real?
A conștientiza ceva poate fi privit ca și cum am upgrada cumva softul nostru, un anumit program?
Personal, nu mi se pare. Cred că nu se schimbă softul, pe timpul vieții, ci doar asimilarea de informații noi, prin experiența de viață, și situarea în noi conjuncturi, ne poate poate ajuta să descoperim noi legături, conexiuni, între informații, pe care nu le-am sesizat înainte, din lipsă de experiență, neatenție, dezinteres, lipsă de motivație, etc.
Mulți mentori spirituali au afirmat că toate informațiile, soluțiile, răspunsurile, sunt în noi, cumva, și noi doar le descoperim, treptat, prin efectuarea experiențelor de viață, care ne obligă să ne punem mintea la contribuție, să raționăm, să căutăm să descoperim ceea ce ne este ascuns, cumva, informația, la un nivel pe care nu îl putem accesa decât prin efectuarea experienței practice, prin voința proprie, prin intenție personală.
Este ca și cum am acceptat să ni se ascundă totul, ca să putem să ne bucurăm de a descoperi, treptat, realitatea, adevărul.
E ca un joc, seamănă cumva cu ”Baba oarba”, ne lăsăm legați la ochi ca să vedem dacă îi descoperim pe ceilalți, și îi recunoaștem.
Jocul în sine pare stupid, dar copiii îl joacă de... plăcere, se testează prin astfel de jocuri, cumva, își testează abilitățile, se compară, socializează, se amuză.
La fel, jocul vieții este unul multiplayer, sau cel puțin așa ni se pare, percepem o realitate pe care însă nu avem capacitatea de a o înțelege, în esența sa, deoarece percepția senzorială este limitată, nu putem percepe întreaga realitate, doar bucățele din ea.
Fiecare simț poate detecta doar un domeniu restrâns din întreaga gamă existentă. De exemplu vizual putem percepe doar domeniul undelor situate între infraroșu și ultraviolet, dar gama este muult mai largă, ceea ce nu percem este mult mai mult decât ceea ce percem vizual. 
Celulele senzoriale sunt astfel create încât să ne confere o mare limitare, de aceea, de fapt, habar nu avem cum arată realitatea de fapt, noi ne-o imaginăm așa cum creiereul ne arată că este, prin prisma informațiilor restrânse primite pe căile senzoriale, de la receptori...

Corpul ne limitează, corpul se schimbă/ transformă neîncetat, celule se nasc și mor în fiecare secundă în el, se reînoiește continuu, la nivel celular, iar o întrebare bună ar fi: poate fi esența noastră de natură... software, de fapt?
Ca un software de bază, ce poate fi implantat / instalat în diferite aparate / corpuri/ avatare, un software ce preia informații și duce mai departe, din fiecare aparat / corporalitate prin care a funcționat / experimentat?
Dacă esența noastră este de natură enrgo-informațională, atunci seamănă ea cu un software, sau ba? 
De ce nu ar semăna? 
În orice caz, e ca și cum suntem cu toții cumva conectați, în rețea, la acest joc al vieții. 

Revin. Citind textul citat, mi-am pus întrebarea: există oameni putrezi, care contribuie la putrezirea societății?
Meditați un pic la conceptul de putred, putrezit, putrezire, care nu reprezintă un proces… reversibil, nu-i așa? 
Iar societatea poate fi schimbată, transformată, într-o oarecare măsură, admitem cu toții asta, teoretic, nu-i așa?
Excepțiile întăresc regula. 
Deci, este societatea putredă, sau ba? 
Dacă ar fi putredă, nu am putea nimic schimba, ci doar… curăța putreziciunea de pe ea, și să o separăm, să o aruncăm la gunoi, să nu putrezească toată. 
Mărul stricat strică toate merele din coș, cu timpul, și putrezesc toate, inevitabil, dacă sunt lăsate împreună. 
Suntem noi, oamenii, exact ca merele, sau ba?
Ne stricăm unii pe alții, în mod iremediabil, și devenim buni de... aruncat, cu toții, dacă nu ne separăm?

Conceptul de Datorie este, și el, cu... cântec, relativ. 
Cine a creat această datorie, oamenilor spirituali? 
Ei și-au creat-o, cumva? Cum?
Ce datorie / datorii simți tu că ai, față de alții, față de societate? 
De unde vine acest simț al datoriei, de fapt?
Datorie = Obligație legală sau morală.
De unde vin... obligațiile?
Noi ni le-am creat, fiecare, și ne creăm în continuare obligații, sau altcineva se ocupă de asta, să ne simțim mereu obligați, îndatorați?
Ni le creem unii altora, așa... în joacă, să experimentăm asta, să vedem cum este, la ce duce, cât poate fi de... amuzant? 
Poți scăpa cu totul de datorii, obligații, și să fii complet eliberat?
Cum?
Poți elibera cumva pe toți cei ce îți datorează ceva, ce îți sunt obligați ție cu ceva? 
Cum?
Și după aceea, ce crezi, ce urmează?

Ce crezi, ce urmează după moartea corporală? 
O eliberare? 
Una totală? 
Sau una parțială?
Duci mai departe, cu esența ta, datorii, obligații, într-un... rai sau un iad?
Dacă nu, cui le lași, ce se întâmplă cu ele?

”Și dacă e vorba de încercat să mulțumești pe cineva, atunci scopul ar fi să-i mulțumim pe cei superiori nouă din punct de vedere spiritual.”
De ce, oare? De ce numai pe ei, și nu pe toată lumea, cu iubire pentru toți semenii noștri?
De ce face lumea, și chiar mulți ”oameni spirituali”, astfel de separatisme, de fapt?
Superiorii merită, inferiorii ba...
Întodeauna vei fi superior unora, cu ceva, și inferior altora, cu ceva. 
Mulțumim superiorii, și pretindem mulțumire de la inferiori, asta ar fi regula de urmat?
La ce conduce ea, de fapt?


Corrado Malanga afirma că orice discurs bazat pe dualitate este fals, și nu poate veni de la o entitate foarte evoluată, în regresiile pe care le efectua. 
Buni - răi, superiori - inferiori, atribuirea de merite unora în defavoarea altora, de favoruri, recompense, este în educația noastră, de fapt. 
Pare a fi singurul model funcțional, rațional. 
După faptă și răsplată.
Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte.
Și vine câte unu ca Isus, din când în când, să încerce să explice de ce sistemul ăsta nu funcționează bine, căci duce inevitabil la suferință, întreține suferința, și încearcă să schimbe sistemul, să mântuiască lumea, în... zadar.
Probabil oamenii nu vor să scape de suferință, ci să o experimenteze, de fapt.
De aia au ”coborât” aici, că aici o pot experimenta, au toate condițiile necesare, și ei îndeplinesc cerințele necesare.
Aici este lupta dintre bine și rău, între răi și buni, aici poți fi un luptător, poți alege de care parte vrei să fii, poți vedea cum e să faci bine și rău altora, poți experimenta și plăcerea și durerea...
Deci ai o mare... libertate, de a experimenta.
Așa o fi, sau ba?
Este, sau doar pare a fi așa? 

Pentru a înțelege mai bine problematica datoriei, putem să o punem și sub semnul întrebării: au vreo datorie cei mai evoluați spiritual? 
Ce sunt datoriile de fapt? 
Avem datorii cu care ne naștem, sau ni le creem noi, unii față de alții, în mod subiectiv? 
În spiritualitate, Eliberarea, Mântuirea, reprezintă un proces care presupune eliberarea de legăturile cauzale, legăturile karmice, care pot fi privite ca niște obligații, niște datorii. 
Ce ar trebui atunci să urmărească de fapt un om evoluat spiritual? 
Împlinirea datoriilor sale față de societate, a obligațiilor karmice, sau un scop evolutiv spiritual personal, eliberarea, mântuirea sa? 
Datoriile karmice sunt văzute ca legături cauză-efect care ne țin înlănțuiți in jocul încorporării ca ființe terestre, pentru a învăța lecțiile vieții, în acest plan, prin suferință. 
Eliberarea presupune ieșirea din suferință, ruperea lanțului cauzal, prin accelerarea procesului de învățare și asimilare, în așa fel încât să nu mai fie necesară o revenire, o reîncorporare, o nouă lecție de viață în această lume. 
E ca și cum în loc să faci liceul în 4 ani, l-ai face într-un singur an, și nu ar mai fi necesar să revii de 4 ori consecutiv la liceu, în 4 ani consecutivi, să înveți iar și iar. Într-un singur an te-ai elibera de necesitatea de a reveni la liceu. 
Desigur, asta nu se poate, sau nu oricine ar putea, doar anumiți oameni excepționali. Dar am putea extrapola asta, și să privim oamenii din jur ca și cum unii ar fi în ciclul gimnazial, alții la liceu, alții la facultate, privind evoluția spirituală. Fiecare om se află la un anumit nivel de cunoaștere, înțelegere, conștientizare. 
Este de datoria celor mai evoluați spiritual să încerce să schimbe lumea, să ajute restul oamenilor să evolueze spiritual, sau trebuie să respecte liberul arbitru al fiecăruia, așa cum fiecare stat trebuie sa respecte politica internă a celorlalte state și să nu interfereze viața lor politică? 
Una este a fi un model (pozitiv), a oferi un model altora, alta este a încerca să impui un model de urmat altora. 
A forța pe alții să urmeze un model de viață, oricât de pozitiv ar fi el, poate fi văzut drept un atentat la libertatea lor de fapt, o îngrădire a libertății lor de gândire și comportament. 
Poate fi un model de viață pozitiv, potrivit tuturor oamenilor? 
Observăm că există în prezent niște modele impuse social, cele ce țin de educația copiilor de exemplu. 
Cum sunt clasele pregătitoare, învățământul primar, școală de 8 clase, liceul de 4 ani, facultățile. Copiii sunt forțați să meargă la școală, de către părinți în special, căci dacă nu urmează școala și liceul nu pot avea un viitor luminos, vor fi defavorizați. 
Cam la fel este și cu facultatea. Sistemul forțează educația copiilor, după niște programe de învățământ impuse de la nivel de minister. Copiii nu învață ce vor ei, ci ceea ce le este impus să învețe. Se consideră că ei nu au destul discernământ, și trebuie constrânși să învețe, prin sistemul educațional centralizat. Ei au model de educație impus. 
Iar noi, adulții, acceptăm tacit faptul că societatea face bine ce face în acest mod. Nu avem de ales, de fapt, altceva, deoarece sistemul de votare ne-a condus la situația în care cu toții ne-am cedat puterea de decizie unor reprezentanți legali, care iau hotărârile în locul nostru, la nivel superior, centralizat. 
Suntem supuși de bună voie autorității, și suntem doar liberi să... votăm. Și nu pe cine vrem, ci doar să alegem între cei propuși de sistem. 
Ce datorie avem noi față de societate? 
Ce datorie are societatea față de noi? 
Ne-am cedat cu toții puterea unui sistem care trebuie să aibe grijă de noi. Un sistem care ar trebui să fie constituit din oamenii cei mai competenți în acest sens, profesioniști, specialiști, și cu o moralitate înaltă. 
Ei ar trebui să fie modele pentru noi. 
Au ei o datorie față de noi? Au, deoarece ei și-au asumat-o, și sunt plătiți să își facă datoria, spre binele populației, adică al tuturor. 

Omul evoluat spiritual, care e conștient angajat pe calea evoluției spirituale, ajunge în mod inevitabil într-o situație de conflict, din care nu scapă decât după ce înțelege necesitatea respectării liberului arbitru al celorlalți, scăpând astfel și de tendința nevrotică de a schimba lumea și viața, oamenii. 
Misiunea de a fi un Salvator este o obsesie care apare pe calea dezvoltării personale.
Cred că doar după ce se lămurește cu asta, poate transcende la starea acea superioară de pace, situată deasupra iubirii și chiar a fericirii, din piramida lui Hawkins - nivelul 600. 

Iubirea vine cu conflictele ei, din iubire poți simți că ai datoria de a-i schimba pe ceilalți, de a-i aduce și pe ei in iubire, de a-i izbăvi de nefericire, ignoranță, etc.
La fel și cu fericirea. 
E greu să scapi de obsesiile care însoțesc fiecare plan de conștiință, una din obsesii fiind cea a salvatorului, a misiunii tale, datorată faptului că ai un discernământ mai bun ca alții, că poți să prevezi anumite lucruri mai bine ca ei, etc. Salvatorul este obsedat de faptul că el poate salva lumea, că trebuie să împărtășească tuturor cunoașterea sa, adevărurile sale, care pot salva lumea. 
Dar, de fapt, oamenii nu vor să fie salvați, ei vor să se bucure de libertatea lor, în acest joc al vieții. 
Prețul libertății este suferința, iar ei își asumă asta, vor să experimenteze și multiplele forme de suferință. 
Sunt lecțiile lor de viață...
Cam așa percep eu, acum, și această recadrare m-a liniștit cumva, am mai scăpat de unele idei obsesive, de unele conflicte interioare. :)


Fiecare om este liber să își asume anumite responsabilități, datorii, față de alții. 
Ne angajăm astfel în relații, și influențăm astfel viața altor oameni.
Dar observăm că ele vin la pachet cu obligații asumate, mai mult sau mai puțin conștient. 
Ele vor fi recompensate sau penalizate. 
Ele sunt legături cauzale, legături karmice, care ne influențează, ne dirijează și ne afectează viața. 
În spiritualitate am întâlnit ideea conform căreia un ”Eliberat în viață” (jivan mukta sau mukta), care a atins stadiul Eliberării sale (Moksha), în mod cauzal, poate alege dacă vrea să mai stea și să mai revină în acest plan (Samsara), pentru a ajuta și alți oameni să se elibereze, sau poate să își urmeze calea, în alt plan, fără a mai fi necesară revenirea sa, ca încorporare.
Samsara: ciclul nașterilor și a deceselor din care spiritul poate scăpa doar prin Moksha, adică prin Eliberare.
Despre asta mai pe larg în alte articole și lecturări video. Cei interesați, țineți legătura, abonați-vă la blog și la canalul meu Youtube. 
Mulțumesc 

Playlistul meu youtube ”Corrado Malanga” 135 videouri. Abonează-te la canalul meu să fii la curent cu noutățile


Lecturarea articolului



Distribuie dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 



Poți susține activitatea mea prin sponsorizare pe platforma  Patreon sau Buy Me A Coffe, și vei beneficia de bonusuri (articole și materiale video destinate sponsorilor): 
https://www.buymeacoffee.com/7a4dFhE

-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com

CONTUL MEU PE PLATFORMA BUY ME A COFFE unde cine vrea poate sponsoriza activitatea mea, iar cei ce vor deveni Membri cu sponsorizare lunară au acces la articole și videouri bonus Mulțumesc

Publicată de Katona Nicolae pe Vineri, 11 decembrie 2020

Mulțumesc!

Vizitează Forumul Portal Spiritual Kato - forum de informare și discuții NOU creat: https://kato-portal-spiritual.ro/forum/

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/


-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole!http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Softuri utile pt reclame video la preț foarte bun (dă click pe titluri)
StopMotionCreator
Storyxy 
Promoyze
AscendPages 

Offeo - creezi videoclipuri uimitoare pentru social media
Designrr - Creare ebook-uri
VOOPLAYER - Video Hosting and Marketing Platform for Business
StreamYard - studio emisie live


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...

 
software-deals.rosoftware-deals.ro




Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');