Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

duminică, mai 11, 2014

Evoluție și Acceptare

EVOLUȚIE ȘI ACCEPTARE

  Am fost întrebat, oarecum retoric, în urma unei postări în care vorbeam despre evoluție : 
"Câți oameni acceptă evoluția ?
 Mulțumesc lui CD pentru întrebare, căci m-a făcut să meditez puțin la răspuns...

  Nu contează câți acceptă Acum, în mod conștient. 
 Fiecare va accepta, inevitabil, cândva, sau va avea momente în care va accepta, situații de viață, conjuncturi, și momente în care va manifesta conservatorism, din motive de... siguranță, ce au la bază... teama și frica... 
 Rând pe rând, toate la timpul lor, conform legilor determinismului cauzal, în succesiunea lor naturală... 
 Foarte important este că oamenii pot accepta ceva, doar în condițiile în care ÎNȚELEG ceva nou privind acel ceva, căci DOAR CEEA CE ÎNȚELEG POT ACCEPTA. 
 Cea ce nu înțeleg, resping în mod instinctiv, firesc și natural...

  De aceea nu este bine să forțezi pe nimeni să accepte ceva, ceva ce nu înțelege, căci demersul este inutil și sortit eșecului din start. 
 Trebuie să ajuți omul să înțeleagă, și, ca efect, va accepta în mod automat, ușor și natural, ceea ce l-ai sprijinit și ajutat să înțeleagă.
  Această metodă face minuni privind educația copiilor, și nu numai...

  Concluzie : evoluția se bazează pe procesul de înțelegere și conștientizare, și se desfășoară în mod automat, fără forțare, prin acceptare naturală a transformării de sine, de fiecare dată când omul înțelege ceva nou. 

 Aşadar, sprijină și ajută oamenii, să înțeleagă, și apelează la alți oameni să te sprijine și să te ajute, de fiecare dată când nu înțelegi ceva. 
 Astfel, printr-o comunicare deschisă, eficientă, cu toții putem evolua, împreună, sprijinindu-ne și ajutându-ne continuu unii pe alții...

  CD : "Mai greu e când te străduiești să faci pe cineva să înțeleagă...și nu poate... sau mai rău, nu vrea."

  Kato : Da... De aceea postez şi cazurile care mie mi se par mai semnificative, din care și alții pot învăța ceva. 
 Am înțeles, la un moment dat, ca o revelație, faptul că cel ce nu poate înțelege și accepta, dar intră în relaţie cu mine, îmi oferă mie și altora ocazia deosebită de a realiza o analiză din care foarte multă lume are câte ceva de învățat și înțeles...
 Deci, chiar dacă interlocutorul meu nu reușește să înțeleagă și să asimileze mai nimic din această experiență, vor exista însă alții care vor putea, inclusiv eu. :)
 Cu condiția ca aceste cazuri să fie făcute publice, pentru a putea fi accesate de oricine. 
 Ceea ce și încerc să fac...

 Oamenii care manifestă o atitudine conservatoare sunt în general temperaţi de fricile lor interioare.
 Lor le e teamă de schimbare, de ceea ce noul poate aduce în mod neplăcut, nefast, în viaţa lor.
 Ei au în atenţie insuccesul, eşecul, mult mai mult decât succesul şi reuşita, de caeea sunt demotivaţi în loc să fie motivaţi, automotivaţi pe suuces şi reuşită.
 Temerile şi fricile interioare provin din sechelele lor, din traumele lor, din experienţele lor anterioare de viaţă neplăcute, care i-au marcat psihoafectiv.
 Aceşti oameni au nişte tipare de gândire şi comportament negative, care le frânează dezvoltarea, evoluţia lor socioprofesională.
 Dacă te simţi în cauză, atunci ar trebui să începi să meditezi serios la tiparele tale, la trecutul tău, la sechelele tale, la traumele tale, şi să faci tot posibilul să le integrezi armonios în structura ta psihoafectivă. 
 Este important să înţelegi faptul că nu există evoluţie lipsită de erori, de greşeli, de orori, de neplăceri, de suferinţă, şi că tu ai puterea şi capacitatea de a trece peste ele, dacă eşti... suficient de motivat ! 
 Deci, construieşte-ţi o nouă motivaţie, începând de acum, una solidă, puternică, axată pe succes, pe reuşite, pe realizări personale, menţinându-şi atenţia concentrată asupra succesului, asupra a ceea ce vrei să obţii, să realizezi, fără a mai construi mental posibile scenarii negative privind eşecul, insuccesul, nereuşita. 
 Căci, de ceea ce ţi-e frică... nu scapi, nu-i aşa ? 
 Atrage succesul în viaţa ta, dezvoltă-te, evoluează, menţinînd în sfera atenţie tale doar scenarii pozitive, scenarii de reuşită şi succes.
 Prin atitudinea ta optimistă, pozitivă, vei atrage ca un magnet ceea ce ţi-ai pus în minte să obţii, datorită credinţei tale, voinţei tale, focalizării tale pe materializarea scenariilor tale pozitive.
 Cere până ce ţi se va da, bate până când ţi se va deschide, cu fermitate, cu credinţă fermă, cu convingere în faptul că vei... reuşi... 

  O vorbă din popor sună cam așa : "Dar din dar se face raiul." 
 Dăruind fiecare câte ceva altora, contribuim la transformarea modului de viață și a calității vieții întregii omeniri. 
 Puțin câte puțin de la fiecare, se adună ceva, de la... 7 miliarde de oameni, pentru.. întreaga societate, întreaga omenire...
 Succes ! 


CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html 




Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. Accesează acest link pt oferta completă de magazine unde găseşti tot ce vrei : https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ Mulţumesc !

Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" la un click distanţă (peste 500 de articole ! )  : 
http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html 



Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');