Kato Live ora 22

Calendar Evenimente Spirituale România de Kato

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, mai 30, 2014

Vocea Gândirii și Vocile Gândurilor

Foarte important este să îți găsești echilibrul, liniștea și pacea interioară. 
Nu contează foarte mult prin ce tip de educație și instruire le-ai obținut, prin ce religie sau credință spirituală.
Dacă nu îți poți găsi echilibrul, liniștea și pacea interioară, nu contează deloc ce religie sau credință spirituală ai îmbrățişat, căci efectul ei pozitiv asupra ta este nul.
Dezinteresul față de lume și viață apare din momentul în care te îndepărtezi de puterea ta interioară, crezând că ești singur, neputincios, lipsit de sprijin și îndrumare spirituală. 
Dar, din momentul în care ajungi să înțelegi că mare parte din gândurile care "îți vin", nu vin din neant, și nici nu sunt produse de tine, începi să înțelegi că nu ești nici singur și nici lipsit de sprijin și ajutor. 
Dacă nu ai ajuns, încă, la această înțelegere, efectuează pentru început acest exercițiu simplu :
1. Retrage-te într-un mediu foarte liniștit.
2. Stai într-o poziție confortabilă, și încearcă să nu te miști de acolo câteva minute.
3. Închide ochii și respiră de mai multe ori profund, adânc, ritmic, observând cum întreg corpul, cât și mintea, se relaxează brusc și concomitent.
4. Continuând să respiri profund, focalizează-ți atenția doar asupra gândurilor care îți trec prin minte. Lasă-le să vină și să plece, fără a încerca ca efectuezi judecăți și raționamente, urmărind doar firul lor. Observă cum apar gânduri noi, continuu, și cum dispar celelalte, care ți-au trecut prin minte.
5. Focalizează-ți atenția asupra ecranului mental pe care îți apar imagini legate de gândurile care îți trec prin minte. Până în acest moment nu ai fost foarte conștient de faptul că gândurile sunt însoțite de imagini, și nu ai dat importanță imaginilor. Vei realiza că unele gânduri sunt exprimate prin imagini mai mult decât prin cuvinte.
6. Focalizează-ți atenția asupra ultimului gând, urmărind să surprinzi FORMA EXACTĂ sub care l-ai perceput. Nu este o formă scrisă, nu-i așa ? Este una... verbală ? L-ai perceput ca o voce ? O voce exterioară sau interioară ? De unde anume părea că provine ea ? Din ce direcție ?
Concentrează-ți atenția asupra vocii pe care o percepi când citești acest text, acum, "în minte". Surprinde-i tonul, timbrul, și alte caracteristici. Seamănă în vreun fel cu vocea ta, cea cu care citești "cu voce tare" ? Compară acum această voce, cu care citești "în minte", cu vocea ultimului gând care ți-a trecut prin minte.
Acum fii atent la vocea următorului gând care îți va trece prin minte, și compar-o cu vocea cu care ai citit textul în minte. Este aceeași voce ?
7. Du-te acum la o altă postare, a unui alt om, sau ia în mână o carte, dacă ai la îndemână, și citește un pasaj, atent fiind la vocea pe care o auzi în minte. Este aceeași voce cu cea percepută când ai citit textul scris de mine ?
8. Imaginează-ți că următoarea frază, în continuare, este rostită de o femeie, întîi lent și apoi rapid. După aceea recitește-o imaginându-ți că este citită de un bărbat, întîi lent, și apoi rapid :
"Închipuie-ți că vocea pe care o percepi acum, deși o "auzi" în mintea ta, nu este vocea ta, ci vocea unei persoane pe care ai cunoscut-o anterior, și ți s-a impregnat în memorie."
Ai reușit ? :)
9. Acum schimbă foaia : nu citi nimic, ci doar repetă în minte, de 2-3 ori, cu atenție, aceste cuvinte, după ce le-ai citit, atent fiind la caracteristicile vocii : "Dacă aud vocea mea în mintea mea, aș putea oare auzi și vocile altora, în mintea mea ?"
10. Repetă întrebarea, o singură dată, și apoi rămîi liniștit și foarte atent la răspunsul pe care îl primi, în minte. Fii foarte atent la acea voce interioară care îți va răspunde.
11. Meditează la aceste aspecte : dacă există gânduri care nu îți sunt prezentate de vocea ta, a cui sunt vocile care le prezintă ? Vocea ta poate fi copiată de altcineva ?
Gândurile pot fi însoțite de IMAGINI, chiar de diferite SUNETE percepute "în minte", de GUSTURI, MIROSURI, senzații TACTILE, și... trăiri EMOȚIONALE. Este de ajuns să percepi în minte imaginea unei cești cu cafea aburindă, ca să simți instant și mirosul cafelei și gustul cafelei evocate, și o stare plăcută (dacă îți place cafeaua) nu-i așa ?
Prin minte îți pot trece multe lucruri, destul de... ușor, nu-i așa ?
12. Ce zici, ce ți-a trecut prin minte în ultimele minute ?
Gândește-te bine...
Să îți spun eu ? Crezi că pot să știu ? Pot eu să știu ce ți-a trecut prin minte în ultimele minute ? Ce zici ?
Eu zic că... da. :) Pentru că ți-a trecut ceea ce EU AM VRUT să îți treacă. Eu am scris, și tu ai citit. 
Tu, cu... vocea ta, interioară. 
Gândurile mele...
Meditează...

Diferența dintre conștiență și inconștiență o face experiența proprie, exercițiile repetate, antrenamentul... 
Capacitatea de discernământ, ca și cele sportive sau de altă natură, se dezvoltă în același fel. Prin efort personal continuu...
Tehnicile trebuie întîi aplicate, și abia apoi discutate. Sau în paralel. Căci cel ce discută în necunoștință de cauză este doar un pierzător de vreme, ce filozofează asupra unor lucruri necunoscute lui...

 Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribeto Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribeto Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

O SERIE DE CĂRȚI MINUNATE DESPRE SPIRIT, VIAȚA SPIRITUALĂ, VIEȚILE ANTERIOARE, LUMEA DE DINCOLO, EXISTENȚA DE DINAINTE ȘI DUPĂ MOARTEA CORPULUI OMENESC

(În josul unora dintre pagini ai și o secțiune numită "Cărți de același autor", unde există și alte cărți interesante scrise de același autor. Această colecție am făcut-o dintr-o listă de peste 1.300 de titluri ! ) Nu uita faptul că o carte bună reprezintă un cadou apreciat de majoritatea oamenilor, datorită utilității sale.

Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');