Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, mai 05, 2014

Minciuna și transformarea realității

Mulți oameni își imaginează realitatea așa cum vor ei să fie, nu cum este de fapt. 
Este un mecanism de adaptare, de apărare. 
Nu îi contest rolul, importanța și eficiența, în ceea ce îi privește.
Este ușor să trasezi reguli eronate, când îți focusezi atenția doar asupra aspectelor și cazurilor care ție îți convin, în mod subiectiv, din anumite puncte de vedere. 
Fiecare om este subiectiv în aprecierile sale. 
Fiecare se minte și se înșeală pe sine însuși, în încercarea de a transforma realitatea conform dorințelor sale.
A fi lipsit de subiectivism presupune o detașare totală de eu, ego, de propria persoană. 
Acest exercițiu de depersonalizare nu poate fi efectuat de oricine, oricând, în mod conștient, controlat.

Cineva m-a întrebat : " La ce m-ar ajuta să mă mint ? Realitatea din jurul meu n-aș fi putut s-o schimb mințindu-mă."
Hai să analizăm puțin...  
Cine oare nu efectuează nici o tentativă de a schimba realitatea din jurul său ? 
Mai mult sau mai puțin conștient, fiecare om își dorește să schimbe realitatea, conform dorințelor și convingerilor sale proprii privind BINELE său personal. 
Este un lucru firesc și natural să încerci constant să schimbi ceva, pentru a-ți fi tot mai bine. 
Din păcate, însă, majoritatea oamenilor nu conștientizează bine faptul că SCHIMBAREA MODULUI LOR DE VIAȚĂ, A CALITĂȚII VIEȚII LOR, NU IMPLICĂ NEAPĂRAT SCHIMBAREA REALITĂȚII OBIECTIVE, A OAMENILOR ŞI A LUMII. 
EI AU LA ÎNDEMÂNĂ ALTE MIJLOACE DE TRANSFORMARE A CALITĂȚII VIEȚII LOR :
1. O TRANSFORMARE INTERIOARĂ. O SCHIMBARE A MODULUI DE RAPORTARE LA REALITATE,
2. O SCHIMBARE A CONDIȚIILOR DE VIAȚĂ, PRIN SCHIMBAREA COORDONATELOR SPAȚIALE ÎN CARE TRĂIESC, ÎN CADRUL ACELEIAȘI REALITĂȚI. SCHIMBARE DE MEDIU NATURAL ȘI SOCIAL PRIN SCHIMBAREA POZIŢIEI LOR ÎN ACEST MEDIU.
Altfel spus, nu poți schimba realitatea obiectivă, în care trăim cu toții, care ne este comună tuturor, dar POȚI SĂ ÎȚI SCHIMBI CONDIȚIILE TALE DE VIAȚĂ, AVÂND LA ÎNDEMÂNĂ MAI MULTE MODALITĂȚȚI DE A O FACE. 
De exemplu, îți poți schimba mediul natural, mutându-te în altă locuință, alt cartier, al oraș, altă țară. 
Îți poți schimba mediul social, angajându-te la o altă firmă, în alt domeniu de activitate, făcându-ți prieteni noi, etc.
Asta nu înseamnă că tu ai schimbat realitatea, dar înseamnă că ți-ai schimbat viața, modul de viață, schimbând condițiile tale de viață, prin mutarea ta în cadrul altui mediu de viață existent în cadrul aceleiaşi realități obiective, comune tuturor. 

Revin, pentru a analiza prima parte : "La ce m-ar ajuta să mă mint ?"
Când îți imaginezi o altă realitate, una ireală, în care ți-ar place să trăiești, te proiectezi pe tine însuți în cadrul unei minciuni, adică a ceva neadevărat, căci acea realitate nu există, deci este neadevărată. 
Dar... există totuși un rol pozitiv al acestei proiecții în cadrul imaginar al unei minciuni, deoarece acesta este totuși un act creator, un exercițiu de creație. 
Imaginarea unei alte lumi, a unei lumi mai bune, mai bune pentru tine decât cea în care îți desfășori acum și aici existența, are părțile ei pozitive, dar și părți negative. 
Nimic nu este în mod absolut pozitiv sau negativ
MINCIUNA, AȘADAR, NU TREBUIE INTERPRETATĂ CA FIIND CEVA ABSOLUT NEGATIV. 
A te minți pe tine însuți, imaginându-ți o lume ireală, asemănătoare cu cea în care trăiești, dar care este, totuși, inexistentă, nu constituie ceva în mod absolut pozitiv sau absolut negativ.  
Să ne amintim că, conform unui principiu Kato, "insuficiența și excesul sunt dăunătoare", și să lăsăm oamenii să se mintă pe ei înșiși, în măsura în care ei au nevoie de manifestarea acestui act creator. 
În orice minciună există un act de creație. 
Dar, privind intenția și orientarea acestui act, el poate fi benefic sau malefic.
 Nu încurajez actele malefice, dar din existența lor, din experimentarea lor, trebuie să asimilăm anumite informații, învățăminte, o învățătură utilă.
Unii pot admite că realitatea din jurul lor nu poate fi schimbată mințindu-se pe ei înșiși. Alții nu. 
Eu însă, afirm că, deoarece totul este relativ, ÎN ANUMITE CONDIȚII SPECIFICE POȚI SCHIMBA REALITATEA DIN JURUL TĂU, MINȚINDU-TE PE TINE ÎNSUȚI. 
DOAR ÎN ANUMITE CONDIȚII. 
Isus a afirmat că dacă ai credință poți face minuni, adică lucruri considerate imposibile în mod normal, de oamenii normali, care, de fapt, nu au credință destulă, deoarece au prea multe temeri, frici, îndoieli. 
Deci, am putea admite, cel puțin teoretic, deocamdată, că este POSIBIL să schimbi realitatea, cu CONDIȚIA de a manifesta o credință fermă, nestrămutată, în puterea ta de a efectua o asemenea schimbare. 
Din punctul de vedere al oamenilor "normali", această "putere" magică și miraculoasă se bazează, deci, pe o...minciună.
Dacă tu crezi cu adevărat în posibilitatea existenței realității imaginată de tine ca "o lume mai bună", ea poate influența realitatea obiectivă prezentă, în desfășurare, aici și acum, sau nu ?
Rămâne oare, această problemă, una care se rezolvă prin...credință ?
Este credința o soluție adecvată ? 
Este credința o soluție adecvată privind rezolvarea acestei probleme ? 
Tu ce...crezi ?




CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html



Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. Accesează acest link pt oferta completă de magazine unde găseşti tot ce vrei : https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ Mulţumesc !

Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  : 
http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Creaţiile mele publicate ca materiale audio mp3 le poţi audia şi chiar descărca pentru a le asculta ulterior pe orice player mp3, de la linkul de mai jos.
(Pt audiţie, dacă nu se deschide fişierul, selectează deschiderea fişierului cu "Music player for Google drive" - de la "Deschideţi" aflat pe mijlocul paginii sus, după ce dai click pe pătratul cu săgeată spre dreapta din dreapta sus, sau accesează al doilea link) :
1. https://drive.google.com/folderview?id=0B6aZWulFbbTCfl82UVVjeFVybzg4U2E1SlF0TV9rSnRvMlVnUEhxMVE0T0w1Y1VZOEhWS3c&usp=sharing ;
2. Playlist audiţie - http://www.driveplayer.com/#playlistId=0B6aZWulFbbTCQThsemtyaUotclU&userId=107210686182850199192

Sau https://drive.google.com/file/d/0B6aZWulFbbTCSFR4UzVFWHVYQUk/view?usp=sharing
 




Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');