Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

duminică, mai 11, 2014

Iubire și Frică


A : "Exista oare vreun individ,fie barbat sau femeie care dupa indelungi luni/ani de relatie alaturi de o persoana pe care simte ca o iubeste sa nu se lase prada instinctului animalic de a insela?
Fie si cu gandul... Exista oare in noi ceva genetic ce ne face sa privim uneori un altul/ o alta, diferit de cum il privim pe cel de langa noi?
Sa avem impresia ca am lasa tot in urma, ani, sentimente, familie, copii doar sa cadem prada momentului de atractie sexuala... sau este doar o scuza penibila pentru a ne demonstra ca inca putem?
Lumea de azi, societatea de maine ne manevreaza gresit facandu'ne sa credem ca e "normal" sa facem lucruri care cu putina stapanire de sine si putin respect fata de noi nu le'am incerca si nici nu am fi curiosi de ele... dar asta presupune o anumita stabilitate psihica si un anumit grad de acceptare si multumire fata de evenimentele pe care fara sa fim constienti dar plini de discernamant le'am produs si fata de persoanele pe care le'am ales sa ne fie alaturi..."

Kato : Nu toți oamenii gândesc la fel. Deci este logic faptul că ceea ce tu consideri că este normal pentru tine, pentru altul să nu fie, și invers.
În plus, evoluția și maturizarea constituie un factor de transformare al multor principii și reguli de viață.
Ceea ce ți se părea normal la 5 ani nu a mai coincis total cu ceea ce ți se părea la 15, iar la 25 la fel față de 5 și 15, și tot așa.
Așadar, nu trasa reguli de viață pentru alții, mai ales pentru cei mai în vârstă ca tine, pentru că nu poți știi ce transformări vei suferi chiar tu în decurs de 5, 10, 20, 30, 100 de ani.
Probabil că nu înțelegi cum este să iubești mai mulți oameni în același timp, și să poți să faci sex cu cineva, și totuși să te întorci la soțul / prietenul tău, cu aceeași iubire nealterată. 
Poate că acum ți se pare o prostie, o imposibilitate, o inepție. Poate va veni o zi în care vei afirma uimită ceva de genul : "ce copilă am putut să fiu...". 
Poate că nu. Dar dacă nu va veni niciodată o astfel de zi, care să marcheze în mod clar o evoluție evidentă în viața ta, în modul tău de gândire și comportament, eu nu pot decât să te compătimesc.                                    Cine rămâne toată viața la aceleași concepții pe care le-a avut în tinerețe, poate oare să spună la bătrânețe că a evoluat ? 
Sau va recunoaște că s-a cramponat toată viața lui de niște concepții fixiste, învechite ?
Experiența relațiilor mele cu persoane de sex opus mi-a certificat faptul că atunci când ajungi să iubești cu adevărat, nu iubești doar un om, ci toți oamenii. 
Cine nu a trăit această experiență a fost doar îndrăgostit.
Un cuplu se poate dezmembra în mod firesc și natural din motive de incompatibilitate, chiar dacă cei doi se iubesc. 
Sau poate ar fi mai corect spus TOCMAI datorită faptului că se iubesc. Pentru că în acest caz ei își vor acorda LIBERTATEA necesară unul altuia de a căuta fiecare o pereche compatibilă, cu care să poată trăi în echilibru și armonie.
Cei doi se vor iubi în continuare, poate nu vor mai face sex niciodată, dar se vor respecta, își vor respecta reciproc dreptul de a căuta și găsi persoane mai compatibile, lângă care vor putea fi ei înșiși, mai naturali, mai fericiți. 



Doi incompatibi se vor forța încontinuu unul pe altul și fiecare pe el însuși, pentru a păstra un echilibru relativ. 
Ei nu vor fi niciodată așadar "ei înșiși", naturali, în cadrul acestei relații ce îi constrânge să facă mereu compromisuri.
Când iubești pe toată lumea, nu legi pe nimeni de tine, și acorzi libertate de gândire, de decizie și comportament, tuturor. 
Dacă nu poți acorda această libertate, atunci în mod clat și evident ai o problemă privind capacitatea ta de a iubi oamenii, în prezent. 
În plus, problema se răsfrânge inevitabil și asupra iubirii de sine, fiind incapabil să te iubești pe tine însuți, fiind mereu nemulțumit de tine și de ceilalți.
În general este vorba de frici interioare, preluate din cadrul experienței personale, în special cea familială, privind relațiile de cuplu dintre părinți, și alte rude apropiate. 
Divorțul părinților, cât și certurile și scandalurile lor, de exemplu, constituie un important factor generator de teamă și frică privind relațiile tale proprii cu persoanele de sex opus care sunt percepute drept un posibil viitor soț.
Când cineva afirmă hotărât : "nu faceți asta !", cu siguranță are și un motiv, un argument, de genul : "pentru că veți păți aia și cealaltă." 
Deci aici este vorba de o frică proprie, mai mult sau mai puțin conștientizată, privind ..."aia și cealaltă".
Revenind, te întreb : ce crezi că se poate întâmpla cel mai rău în cazul în care lumea ar proceda așa cum tu nu vrei să procedeze ? 
Răspunzând la această întrebare, îți vei identifica automat natura fricii tale.
Nu spun că este greșit ceea ce afirmi, deoarece PENTRU TINE este ceva necesar în acest moment să crezi în așa ceva. 
Este un mecanism adaptativ, de apărare. Dar, după ce vei identifica frica, ai multe șanse să evoluezi mai departe, într-un mod încă necunoscut și nebănuit de tine acum, ca o persoană liberă, eliberată de frică...
Frica și iubirea nu sunt compatibile. Unde există frică nu există iubire, și invers. 
Concluzie : scăpând de frică, prin înțelegerea și acceptarea ei, este foarte posibil și probabil să începi să iubești cu adevărat, cu condiția de a nu mai exista și alți factori incompatibili cu iubirea, neconștientizați încă.
Frica, însă, este cel principal, restul sunt secundari...




Din playlistul meu Youtube ”Iubire, Fericire. Abonează-te la canalul meu Youtube să fi la curent cu noutățile


  Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 



-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor



-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner

Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');