Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, martie 07, 2015

Vindecare şi ne vindecare spirituală

VV : "Orice vindecare este spirituală, dar și ne-vindecarea este spirituală
Important este să nu ne rupem niciodată de cele două coordonate : Pământul (ancestralitatea) și Dumnezeu-duhul.  
Vindecați cu adevărat suntem atunci când le primim pe toate cu mare bucurie, orice ar fi." 

 Kato : Mă întreb ce se poate înţelege prin "ne-vindecare", şi cum poate fi "ne-vindecarea" spirituală... 
 În mod logic ar trebui să definim vindecarea, şi apoi ne-vindecarea prin opoziţie, ca ceva complementar ei, nu-i aşa ? 
 "VINDECÁRE = Acțiunea de a (se) vindeca și rezultatul ei; însănătoșire.  Loc. adj. Fără vindecare = incurabil. – V. vindeca." Sursa: DEX '09 (2009) 
 VINDECÁ = A scăpa sau a face pe cineva să scape de o boală, a (se) face sănătos; a (se) însănătoși, a (se) tămădui, a (se) lecui. Refl. Spec. (Despre răni, tăieturi etc.) A se închide, a se cicatriza. 2. Tranz. Fig. A face să dispară, să înceteze o suferință morală, o supărare, un dor etc. – Lat. vindicare. 
 Deci ne-vindecarea ar însemna să nu te poţi însănătoşi, să ai ceva incurabil, să nu scapi de o boală, să nu te faci sănătos, să nu te lecuieşti, să nu dispară suferinţa ta morală, supărarea, etc
 Ce poate fi spiritual în ne-vindecare ? Hai să ne gândim puţin la : de ce nu se poate produce vindecarea, de ce nu te poţi vindeca, de unde poate proveni ne-vindecarea ? 
 Eu zic că ne-vindecarea se menţine din cauza lipsei de cunoaştere, de înţelegere, de conştientizare. 
 Deci ne-vindecarea ta este datorată inconştienţei tale privind mecanismele vindecării. 
 Această inconştienţă este însoţită în general de existenţa unor credinţe şi convingeri false, blocante, a unor blocaje prezente în gândire şi comportament
 De exemplu, se ştie bine faptul că autosugestia şi efectul placebo privind credinţa în vindecarea ta poate favoriza şi chiar produce vindecare, şi că lipsa acestei "credinţe", sau existenţa autosugestiei privind faptul că nu te vei putea vindeca - efectul nocebo, defavorizează şi chiar poate împiedeca vindecarea, conducând la cronicizarea bolii şi moarte în final. 
 A primi cu mare bucurie vestea că ai cancer şi că urmează să mori în câteva săptămâni, nu mi se pare o viziune prea... spirituală. Este adevărat că astfel poate ai putea să mori împăcat, deşi când durerile te vor cuprinde, mă îndoiesc de faptul că te vei mai putea bucura şi de ele, în continuare.... 
 Prin aceste rânduri vreau să atrag atenţia asupra unui principiu important numit de mine "principiul Kato al insuficienţei şi excesului" : "insuficienţa şi exesul sunt dăunătoare". 
 Acest principiu simplu se poate aplica cu succes în orice situaţie de viaţă, când nu eşti sigur de ceva. În acest caz ar suna cam aşa : este bine să te bucuri de tot ceea ce primeşti de la viaţă, de ceea ce îţi oferă viaţa, dar această bucurie, dacă este excesivă, devine nocivă, dăunătoare. 
 În sensul că nu trebuie să te bucuri deci de ORICE, ci doar de anumite lucruri, care în mod NORMAL, NATURAL şi FIRESC îţi produc bucurie. 
 De cele care îţi produc suferinţă NU trebuie să te bucuri, căci nu este normal, natural şi firesc să te bucuri de nefericirea ta sau a altora, de ne-vindecarea ta sau a altora, etc.  
 Asta nu înseamnă că trebuie să manifeşti sentimente contrare, negative, ci doar că trebuie să nu te forţezi să te bucuri, ci să simţi în mod deschis şi firesc ceea ce este natural şi firesc să simţi în fiecare caz specific. 
 Şi aplici din nou principiul insuficienţei şi excesului Kato, ca să înţelegi că nu trebuie nici să blochezi trăirile tale, dar nici să le exagerezi, să le laşi să îţi blocheze gândirea şi comportamentul. De exemplu, neplăcerea şi teama resimţită la aflarea faptului că eşti bolnav de cancer nu trebuie să te forţezi să o accepţi cu bucurie, ci trebuie să simţi natural teama, frica, dar să nu laşi ca acestea să devină excesive, ci această teamă şi frică să le foloseşti în folosul tău, ca MOTIVAŢIE de a acţiona în vederea scăpării de boală, în vederea vindecării tale. 
 Nu accepta ne-vindecarea cu bucurie, ca o soluţie bună, pozitivă, ci doar vindecarea priveşte-o astfel. 
Nu privi la nimic ca fiind inevitabil, şi nu te bucura de boală şi suferinţă ca fiind cu totul spre binele tău, căci aceasta este o viziune extremistă asupra vieţii. 
Este bine să păstrezi o atitudine optimistă generală, chiar şi când eşti lovit de boală, dar nu uita faptul că tulburările, dezechlibrele şi bolile reprezintă atenţionări privind faptul că trebuie să SCHIMBI CEVA în viaţa ta, în modul tău de gândire şi comportament, nu să accepţi boala cu bucurie, ca venind de la Divinitate, de la destin, că tot răul este spre binele tău deci şi boala şi suferinţa... A nu înţelege că trebuie să acţionezi, să schimbi ceva când începi să suferi, denotă lipsă de discernământ, lipsă de cunoştinţe şi înţelegere, blocaje, lecţii neînvăţate...
 În concluzie, nu văd nimic spiritual în a-ţi inocula prin autosugestie lucruri CONTRARII firii, nefireşti, ne naturale, lucruri ARTIFICIALE, ci văd în astfel de îndemnuri ceva... fals, nociv, negativ, distructiv, malefic, cauzat de neînţelegere şi ignoranţă.
 A ACCEPTA faptul că eşti bolnav, este una, conştientizând că trebuie să SCHIMBI ceva în viaţa ta, iar a NEGA sau a te BUCURA că eşti bolnav este cu totul alta. 
 Dacă vei încerca să convingi un bolnav de cancer să se bucure de ne-vindecarea sa, de faptul că are cancer, că va muri curând, nu cred că îl va ajuta cu ceva, nu cred că va favoriza în vreun fel vindecarea sa, ci o va... împiedeca. 
 Bolnavul trebuie să CONŞTIENTIZEZE faptul că este bolnav, cauzele bolii, şi să fie ajutat să conştientizeze faptul că dacă vrea să se vindece, poate. 
 El trebuie să capete şi să manifeste credinţa în vindecare, puterea interioară de a eradica cauzele îmbolnăvirii sale. 
 El trebuie ajutat să se relaxeze, să se detensioneze, să obţină un ECHILIBRU mental şi sufletesc, o luciditate necesară dobândirii stării de conştienţă care favorizează vindecarea. 
 Nu sunt de acord cu inocularea sugestivă unui bolnav a ideii cum că toate vin de la Dumnezeu şi toate trebuie privite drept bune şi utile, că tot răul este spre bine, deoarece boala NU vine de la Dumnezeu, ci este un efect determinat de cauze ce ţin de bolnav, de stilul său de gândire şi de comportament.  
 A-l implica pe Dumnezeu în boala ta reprezintă o dovadă de inconştienţă, căci nu favorizează deloc vindecarea, ci din contră, o împiedecă. 
 De ce ? Deoarece dacă un credincios CREDE că boala lui vine de la Dumnezeu, el va fi CONVINS că nu se poate vindeca, deoarece nu se poate pune cu DUMNEZEU, care îl vrea... bolnav, care i-a dat o boală incurabilă, pentru ca el să... moară.... 
 Acel credincios îşi pierde astfel orice credinţă în vindecare, acceptând boala şi moarte ca fiind ceva... divin, impus lui de divinitate, din motive... aberante, bine-nţeles. 
Deci, eu afirm aşa : boala nu vine de la Dumnezeu, Dumnezeu nu te vrea bolnav sau mort, nu vrea ca tu să suferi. 
El te lasă să alegi tu, mereu, dacă şi ce vrei să faci. 
El nu intervine în jocul vieţii tale, ci jocul se desfăşoară conform determinismului cauzal implacabil existent datorită existenţei Legilor naturii, legi divine, lăsate de Dumnezeu, care sunt Regulile jocului vieţii. 
Tu te recompensezi şi te penalizezi, deci, singur, mereu, tu te îmbolnăveşti şi te vindeci, datorită ALEGERILOR şi DECIZIILOR tale personale, ca efect al lor. 
Deci tu ai puterea de a te vindeca şi a te îmbolnăvi. 
Tu îţi poţi găsi motivaţia de a te vindeca, şi, dacă o găseşti şi ea va fi foarte puternică, asta va fi în beneficiul tău, şi va servi vindecării tale. 
Tu te poţi vindeca pe tine, aşa cum tu te-ai îmbolnăvit pe tine, căci nu alţii te-au îmbolnăvit, nu Dumnezeu. 
Dumnezeu te vrea liber, sănătos, vesel, fericit, dar te lasă pe tine să alegi, mereu. 
Aşa că, alege ce şi cum vrei să trăieşti în continuare : bolnav sau sănătos, vesel sau trist, optimist sau pesimist, liber sau nu, etc. 
O astfel de viziune o numesc eu SPIRITUALĂ, care este în concordanţă cu adevărul, cu realitatea, cu binele, frumosul, utilul, eficienţa, o viziune care redă oamenilor ÎNCREDEREA în ei înşişi, SPERANŢA, PUTEREA de a se vindeca şi a trăi LIBERI, CONŞTIENŢI de CAPACITĂŢILE lor naturale... 
Nu vreau să o impun nimănui, ci o ofer ca material de... studiu, analiză, meditaţie... 
Cu drag...


Cărţi utile : 
PSIHOLOGIE : http://bit.ly/14LgsLs : http://bit.ly/1ybXri6 ;
-
PSIHOLOGIE ŞI PSIHOTERAPIE : http://bit.ly/1DPneLN ; http://bit.ly/1C73VvY

- SPIRITUALITATE, EZOTERISM : http://bit.ly/1yaLTIQ ; http://bit.ly/1C6TBEp
-
SPIRITUALITATE MOTIVAŢIONALĂ - DEZVOLTARE SPIRITUALĂ : http://bit.ly/14LeVVJ ; http://bit.ly/1C6TUz8

SPIRITUALITATE, EZOTERISM : http://bit.ly/1yaLTIQ ; http://bit.ly/1C6TBEp - See more at: http://loveblog4all.blogspot.ro/2014/08/carti-spiritualitate.html#sthash.QeJm0oCc.dpuf 
SPIRITUALITATE, EZOTERISM : http://bit.ly/1yaLTIQ ; http://bit.ly/1C6TBEp
3. SPIRITUALITATE MOTIVAŢIONALĂ - DEZVOLTARE SPIRITUALĂ : http://bit.ly/14LeVVJ ; http://bit.ly/1C6TUz8 - See more at: http://loveblog4all.blogspot.ro/2014/08/carti-spiritualitate.html#sthash.QeJm0oCc.dpuf
SPIRITUALITATE, EZOTERISM : http://bit.ly/1yaLTIQ ; http://bit.ly/1C6TBEp
3. SPIRITUALITATE MOTIVAŢIONALĂ - DEZVOLTARE SPIRITUALĂ : http://bit.ly/14LeVVJ ; http://bit.ly/1C6TUz8 - See more at: http://loveblog4all.blogspot.ro/2014/08/carti-spiritualitate.html#sthash.QeJm0oCc.dpuf
SPIRITUALITATE, EZOTERISM : http://bit.ly/1yaLTIQ ; http://bit.ly/1C6TBEp
3. SPIRITUALITATE MOTIVAŢIONALĂ - DEZVOLTARE SPIRITUALĂ : http://bit.ly/14LeVVJ ; http://bit.ly/1C6TUz8 - See more at: http://loveblog4all.blogspot.ro/2014/08/carti-spiritualitate.html#sthash.QeJm0oCc.dpuf  
SPIRITUALITATE, EZOTERISM : http://bit.ly/1yaLTIQ ; http://bit.ly/1C6TBEp
3. SPIRITUALITATE MOTIVAŢIONALĂ - DEZVOLTARE SPIRITUALĂ : http://bit.ly/14LeVVJ ; http://bit.ly/1C6TUz8 - See more at: http://loveblog4all.blogspot.ro/2014/08/carti-spiritualitate.html#sthash.QeJm0oCc.dpuf
- MINTE-CORP : http://bit.ly/1C0Nx2c 
- MEDICINĂ şi TERAPII ALTERNATIVE : http://bit.ly/1yaBL2P ; http://bit.ly/1ybSxlq
- SĂNĂTATE - Diete, Masaj Relaxare, Medicină pt toţi, Terapii Alternative : http://bit.ly/151XGiu


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/



Puterea minţii, Placebo, Nocebo, Autosugestie şi Vindecare

Am studiat multe teorii şi sisteme de vindecare, prezente în medicina alternativă şi complementară, religie, spiritualitate. Dacă vrei să ştii în ce măsură o teorie şi o practică ajută, trebuie s-o probezi personal, sau să cauţi părerile celor care au probat deja asta în practică. Trebuie să te poţi baza pe MĂRTURII de ÎNCREDERE : ale tale sau ale altora.

Bruno Groening - unul dintre cei mai mari vindecători spirituali ai omenirii

La toate nivelurile s-a discutat în mod agitat şi controvers despre cazul Bruno Groening. Preoţi, medici, jurnalişti, jurişti, politicieni şi psihologi discutau despre el, iar vindecările lui minunate erau pentru unii cadouri milostive ale unei puteri supreme, pentru alţii şarlatanerie. Realitatea vindecărilor a fost adeverită de consultaţiile medicale efectuate. Ştirile despre vindecările lui magice s-au răspândit în toată lumea, și din toate ţările veneau bolnavi, scrisori de rugăminţi şi oferte. Zeci de mii de oameni suferinzi s-au perindat spre locurile lui de activitate. Părea începutul unei revoluţii în medicină.

Asemănarea Metabolismului cu Gândirea

Mulți zic că este bine să dai din tine tot ce e mai bun, întotdeauna, dar experiența de viață ne demonstrează că asta nu este posibil întodeauna. Procesul de excreție este foarte... relevant... :) În orice fel de proces de curățire, purificare, epurare, oamenii "dau din ei" ceva nociv, ce le-ar face rău dacă nu ar elimina. Nu-i așa ? ;)

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');