Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, octombrie 03, 2013

7 metode utile prin care îți poți controla viața


Pune subtitrarea pe Română dacă nu se încarcă automat


Există multe acţiuni (exerciţii) pe care le poţi realiza zilnic, pentru a-ţi imprima în minte influenţe pozitive, prin sugestii în acord cu tipul de persoană care vrei să devii. 

Mai jos ai câteva metode utile descrise pe scurt :

1. VIZUALIZAREA : este o metodă puternică. 

Imaginile pe care le vizualizezi frecvent devin... realitatea ta. 
Ele îţi vor "păcăli" subconştientul, căci se imprimă în el ca realități.
Intensifică dorinţele, dau putere credinţelor, măresc voinţa, consolidează perseverenţa. 
Dacă te vizualizezi zilnic a fi aşa cum vrei să fii, în condițiile în care vrei să trăiești, această ”realitate virtuală” imaginativă se va transforma treptat în realitate faptică, obiectivă.
Cum? Prin faptul că mintea ta, gândirea ta, se adaptează continuu la ceea ce tu aduci în atenția ta.
Subconștientul tău lucrează în background la manifestarea evenimentelor de viață, conform zicalei: ”ce este înăuntru este și în afară”.  
Dacă vrei să fii bogat, trebuie să te vizualizezi zilnic că eşti bogat, să îţi imaginezi scenarii vizuale diverse în care eşti bogat şi faci ceea ce face un om bogat, care se bucură de bogăţia lui.
Dacă nu ai bogăție în interior, nu poți avea nici în afară.
La fel este și cu sănătatea, relațiile, cariera...
Deci, pune-ți acum întrebarea: ce tipare am și întrrețin zilnic în mintea mea, în imaginația mea, privind prezentul și viitorul meu?
Identifică-le, detectează-le, conștient, pentru a le putea transforma în altceva, în alt tip, alt gen, prin... exerciții zilnice de vizualizare.
Vizualizează-te așa cum vrei să fii, în condițiile în care vrei să fii, cu curaj, și nu permite nici unui tipar de teamă și frică să proiecteze vreo imagine negativă în mintea ta, în imaginația ta.

Vizualizarea creativă și imaginația dirijată reprezintă tehnici imaginative ce poate fi folosite pentru a obține /manifesta ceva dorit a experimenta.
Au la bază imaginația, în toate formele ei, deci și reveria - visarea cu ochii deschiși în stare de veghe.
Procesul vizualizării este relativ simplu din punct de vedere teoretic, dar complex și dificil din punct de vedere practic:

1 - Definirea clară și exactă a obiectivului: ceea ce vrei să obții, să manifești, să materializezi, să aduci în viața ta ca experiență de viață.
Dacă obiectivul constă în faptul că vrei să dispară ceva din viața ta, trebuie să îl reformulezi în sensul pozitiv, în care definești ceea ce vrei să apară în viața ta, ceea ce poate face să dispară de la sine ceea ce nu dorești să fie manifestat în viața ta.
De exemplu, dacă vrei să dispară boala ta, atunci trebuie să te concentrezi de fapt pe starea de sănătate pe care vrei să o ai, să o dobândești, să o recapeți.
Asta deoarece subconștientul nu lucrează cu negații ci doar cu afirmații, iar afirmația ”Vreau să dispară boala mea” va conduce la manifestarea bolii în continuare.
Altfel spus, ceea ce aduci în mintea ta, în atenția ta, aia se va manifesta, materializa, în viața ta.
Dacă aduci boala, manifești boala, dacă aduci sănătatea, vei manifesta sănătatea.
2 - În stare de relaxare proiectezi în mintea ta, vizualizând cât mai clar posibil, obiectivul, cum obiectivul este atins, manifestat în viața ta, deja, acum, în prezentul mental.
Prezentul mental nu este același cu prezentul corporal, al manifestării din viața ta terestră, ci un prezent din linia temporală pe care tu îl accesezi mental și îl energizezi, îi dai energie, pentru a-l aduce în manifestare în prezentul corporal.
Îl energizezi prin: 
- repetiție, reactualizare mentală, 
- prin asocierea unei trăiri emoționale pozitive, 
- prin asocierea cu experiența senzorială, imaginativ, imaginându-ți că experimentezi în mod real, prin simțuri, ceea ce vrei să obții, ca și cum ai obținut deja și experimentezi în prezent acel ceva, cu plăcere, cu toate simțurile corporale.
Am putea spune că tu accesezi mental, imaginativ, o situație posibilă, pe care o manifestezi în mintea ta la momentul prezent, într-o realitate paralelă din cadrul multidimensional al realității, iar acea manifestare mentală va produce ca efect o sincronizare cu realitatea corporală.
În perspectiva fizicii cuantice este ca și cum tu ai separa realitatea în două, așa cum fizicienii separă o particulă în două componente, iar apoi, operând asupra uneia, efectul se va manifesta instantaneu și asupra celeilalte.
Deci, operând asupra realității din mintea ta, operezi instantaneu efecte asupra realității corporale.
Observatorul influențează expermientul, iar tu ești observatorul care influențează acest experiment, prin operații mentale.
În același mod operează tehnicile de psihoterapie care te trimit în trecut la cauza efectelor din prezent - simptomele, operează schimbări la nivelul minții tale privind cauza din trecut, iar ca efect, schimbarea operată asupra momentului trecut are efecte instantanee asupra realității din momentul prezent, căci orice schimbare de fapt are loc pe întreaga linie temporală.
Realitatea poate fi privită, deci, ca fiind disociată mental, în două elemente care rămân însă în legătură, și elementul disociat poate fi atât în trecut, cât și în prezent, sau în viitor.
Și orice acțiune efectuată asupra elementului disociat este transmisă instantaneu asupra celui cu care a rămas asociat.
De ce spun că efectul se manifestă asupra întregii linii temporale: psihoterapeuții își trimit pacienții în viitor, după efectuarea operației asupra cauzei din trecut, pentru a vedea dacă efectele pozitive există și în viitor, dacă operează acum în viitor, iar pacientul aflat în transă hipnotică poate sonda astfel efectele din viitorul său și să le confirme, sau să le infirme, în caz că operația nu s-a desfășurat cu succesul scontat. 

Tehnicile de vizualizare creativă și imaginație dirijată te ajută să:
- Descoperi modul în care îți creezi experiențele pozitive și negative,
- Obții un control crescut asupra evenimentelor și reacțiilor tale
- Creezi situații de viitor pe care ți le dorești a le experimenta
- Stimulezi și intensifici procesul de autovindecare
- Îți îmbunătățești abilitățile și performanțele
- Accesezi resurse interioare utile în mod eficient
- Îți dezvolți intuiția și creativitatea



Dr. Joe Dispenza autorul cărții „Tu esti Placebo - Cum să îți transformi mintea în materie, făcând-o să conteze”, este neurolog şi cercetător, călătoreşte prin lume fiind un lector internaţional, a vorbit pentru mii şi milioane de oameni în toată lumea.
A apărut, de asemenea, în urmă cu 12 ani în documentarul „What the Bleep Do We Know” („Ce știm noi de fapt?”)
”- Cum putem să ne creăm viaţa, cum putem deveni creatori şi să ieşim din hipnoza socială în care suntem, să ieşim din Matrix?
- Cred că, dacă te uiţi doar la modelul ştiinţific despre cum suntem structuraţi… până la vârsta de 35 de ani am făcut atât de multe lucruri, de atâtea ori, încât devine un obicei inconştient. 

Şi 95% din cine suntem reprezintă, de fapt, gânduri inconştiente, obiceiuri automate, reacţii emoţionale, credinţe, percepţii, atitudini, care funcţionează preponderent în spatele scenei conştiinţei noastre.
Aşadar, procesul de a deveni conştient, de ceea ce nu eşti conştient în legătură cu tine, începe procesul schimbării.
Deci, cum gândeşti, cum acţionezi şi ce simţi este numit personalitatea ta.
Şi, personalitatea ta creează realitatea ta personală. Asta este tot.
Deci, dacă vrei să-ţi creezi o nouă realitate personală, trebuie să-ţi schimbi personalitatea.
Ceea ce înseamnă că trebuie să începi să te gândeşti la ce te-ai gândit şi să schimbi aceste lucruri.
Să devii conştient de tiparele tale automate, de comportamentele tale şi să le modifici.
Şi apoi, să te uiţi la emoţiile pe care le-ai experimentat, care te ţin ancorat în trecut.

Să te uiţi realmente la ele şi să decizi: „Aceste emoţii chiar îşi au locul în viitorul meu?”
Deci, când începi să gândeşti diferit, când începi să acţionezi diferit şi să simţi diferit, viaţa ta se va schimba.
Majorităţii oamenilor le place să aştepte un motiv ca să se schimbe, cum ar fi… o criză, o traumă sau un diagnostic al unei boli!
Și, dintr-o dată, realizează că nu mai pot continua să trăiască aceeaşi viaţă, că trebuie să schimbe ceva la ei.
Aşa că, eu cred... mesajul meu este: „De ce să aştepţi acea traumă?”
Dacă înveţi oamenii că pot începe să-şi creeze o viaţă mai bună şi chiar să-şi îmbunătăţească sănătatea şi le oferi uneltele ca să o facă, devine mai eficient pentru toată lumea.
Acum, aici este cheia! Ideea este că noi suntem deja setaţi să facem acest lucru.
Suntem întotdeauna, întotdeauna, într-un proces de creaţie, dacă suntem cu adevărat relaxaţi şi începem să ne gândim ce vrem cu adevărat pentru noi, în viaţa noastră.
Când trăim în stres, în modul de supravieţuire, atunci nu este momentul să creăm.
Aşadar, a-i scoate pe oameni din aceste stări de supravieţuire şi a-i aduce în stări mai creative, le permite să facă ceea ce sunt setaţi de la natură să facă.
Cum să facem acest lucru în viaţa noastră de zi cu zi, pentru că este destul de greu… trebuie să supravieţuieşti mai întâi, pentru ca să poţi să prosperi apoi, nu?
-Ai spus, într-unul din filmele tale documentare, că cea mai mare provocare, cel mai mare test al societăţii noastre de astăzi, este să facă această schimbare de mentalitate.
-Da. Ei bine, pot să îți spun, pentru că am călătorit în jurul lumii şi fac asta de mulţi, mulţi ani,… că, mulţi, mulţi oameni, o fac foarte bine!
Şi este o abilitate. La fel ca orice lucru pe care-l faci în mod repetat, devii mai bun la asta!
La început este dificil, pentru că întotdeauna ne confruntăm cu un aspect al nostru, pentru a putea face tranziţia către o nouă viaţă.
Deci, cea mai grea parte la toată această poveste este să-ţi găseşti timpul să o faci! Asta este tot.
Şi mulţi, mulţi oameni îşi petrec majoritatea vieţii trezindu-se dimineaţa şi trecând printr-o serie de comportamente care sunt o rutină. Văzându-se cu aceeaşi oameni, care, le apasă aceleaşi butoane emoţionale, făcând lucrurile de la serviciu pe care ştiu că le pot face atât de bine, având aceleaşi gânduri, trăind potrivit aceloraşi emoţii toată ziua.
Şi, ca rezultat, dacă ai aceleaşi gânduri, faci aceleaşi alegeri, afişezi aceleaşi comportamente, creezi aceleaşi experienţe şi trăieşti potrivit aceloraşi emoţii în fiecare zi, lumea ta interioară se va potrivi perfect cu lumea exterioară.
Cu alte cuvinte, biologia ta va fi într-un tango şi va dansa cu lumea ta exterioară şi nimic nu se va schimba.
Aşadar, dacă continui să gândeşti, să acţionezi şi să simţi în acelaşi fel, îţi condiţionezi corpul să devină mintea.
Deci, dacă te trezeşti de dimineaţă şi treci în grabă printr-o serie de comportamente uzuale, o rutină bazată pe ce ai făcut ieri, atunci corpul tău este deja programat pentru un viitor predictibil bazat pe ceea ce ai făcut în trecut.
Aşadar, folosim modelul meditaţiei.
Deci, o persoană se aşează şi închide ochii şi se deconectează de mediul exterior
: de oamenii pe care-i cunosc, de lucrurile pe care le posedă, de locurile în care au de mers, de experienţele pe care în mod normal le creează în fiecare zi și care reafirmă aceleaşi emoţii.
Dacă nu experimentează mediul lor exterior şi închid ochii şi pun o muzică liniştită pe fundal sau îşi astupă urechile cu dopuri, este mai puţină informaţie.
Când îşi aşează corpul pe scaun şi nu îl ridică pentru a face ceva, nu mănâncă, nu miros sau nu gustă ceva şi nu simt cu corpul lor, atunci este chiar şi mai puţină informaţie senzorială care intră în corpul lor.
Şi, când stau aşezaţi, nu se gândesc la programul pe care trebuie să-l respecte sau la toate lucrurile care s-au întâmplat ieri.
Sunt cu adevărat în momentul prezent.
Când trecem dincolo de corpurile noastre şi dincolo de mediul nostru şi trecem dincolo de timp, atunci ajungem în locul dulce al momentului prezent.
Şi, abia atunci, ne conectăm cu câmpul cuantic, unde toate aceste potenţialele există.
Şi, atunci, ajungi în acel punct în care eşti definit numai de gânduri, pentru că acum lumea ta interioară este mai reală decât lumea ta exterioară, și începe să condiţioneze mediul exterior să treacă dincolo de limitările corpului tău şi să creeze o nouă experienţă în viaţa ta.
Este nevoie de practică, dar am măsurat deja destule creiere, pe parcursul tuturor cercetărilor noastre, şi devine o abilitate, oamenii intră în aceste stări foarte natural, în practică.
Efectuăm câteva măsurători ştiinţifice în timpul workshop-urilor noastre avansate.
Măsurăm undele cerebrale, scanăm creierul, măsurăm ritmul inimii, facem analiza epigenetică, măsurăm neurostransmiţătorii, nivelul de cortizol, măsurăm energia din cameră, energia din jurul corpurilor oamenilor, atât de mult cât putem, pentru că vrem să demistificăm procesul.
- Ce poți spune despre potenţialul unei energii mai mari atunci când este vorba de un grup de oameni care fac acest tip de meditaţie, spre deosebire de atunci când facem meditaţia singuri, la noi acasă?
-Ei bine, avem întotdeuna o comunitate de 500, 700 sau 1000 de oameni într-o încăpere, nu este vorba doar de energia pe care o aduc, este vorba de tipul de energie pe care o aduc.
Aşadar, când combini o intenţie clară, aceasta fiind o funcţie a creierului, cu o emoţie elevată, care este o funcţie a inimii, tinde să se creeze o semnătură electromagnetică mai amplă care înconjoară corpurile oamenilor.
Acum, tipul de energie care se creează este foarte ritmică, este foarte coerentă, este foarte ordonată,
este sincronizată şi este ca şi cum ai arunca pietricele în apă, devine foarte ritmic.
Și acea energie poartă o intenţie, un gând.
 
Deci, dacă eu stau lângă tine, sau dacă sunt 1000 de oameni sau 500 sau 700 de oameni în cameră şi toate aceste energii devin coerente, în momentul în care aceste două câmpuri energetice interacţionează, ele interferează. Când se întâlnesc, ele vor crea o amplitudine mai mare, o undă mai mare, iar acea undă mai mare reprezintă o energie superioară.
Măsurăm acest lucru, iar şi iar, în workshop-urile noastre avansate şi am făcut istorie ştiinţifică, pentru că energia de la sfârşitul evenimentului era mult mai înaltă decât energia de la început. 
Şi ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că există energie disponibilă pentru ca oamenii să se vindece, că există energie disponibilă pentru ca oamenii să îşi creeze o nouă viaţă, că există energie disponibilă pentru ca ei să aibă o experienţă mistică şi aşa mai departe.
Aşadar, există putere în „comunitate”! Dar trebuie să fie acea combinaţie de intenţie clară şi emoţie elevată, pentru că de cele mai multe ori, când trăim în stres, de fapt, tragem din acel câmp, deci energia scade.
Deci, cum înveţi oamenii care iau din acest câmp, să ofere ceva câmpului?
Şi ştim că, atunci când aduni o comunitate de oameni la un loc şi toţi poartă aparate care măsoară ritmul inimii, care este o funcţie a sistemului nervos vegetativ, dacă 50 de oameni stau în rândul din faţă purtând aparate care măsoară ritmul inimii, şi toţi ceilalţi oameni din cameră creează o intenţie clară combinată cu o emoţie elevată, știm că tuturor acestor oameni care poartă aparate care măsoară ritmul inimii, li se îmbogăţește viața, știm că, pentru 90% din ei, inimile intră în coerenţă exact în acelaşi timp. Cu alte cuvinte, ei sunt influenţaţi de acel câmp energetic. Şi suntem conectaţi prin acel câmp.
Iar emoţia care ne uneşte este iubirea, este liantul care ne ajută să formăm o comunitate.
Deci, fără iubire nu este posibil… sau fără o emoţie elevată, precum recunoştinţa sau aprecierea, fără acestea, nu este posibil să manifeşti, nu-i aşa?
Aceasta este deja o conversaţie foarte interesantă.
Este! Doar că îţi va lua mai mult timp să manifeşti. Aceasta nu este o veste bună...
Îţi va lua mai mult timp! 
Deci, cu cât este mai elevată emoţia, cu atât mai înaltă este frecvenţa.
Cu cât este mai înaltă frecvenţa, cu atât este mai scurt timpul în care se manifestă în viaţa persoanei.
Cu cât ei trăiesc în competiţie şi încrâncenare şi suferinţă şi vină, este o energie de o vibraţie mai lentă.
Aşadar, ea tot produce un câmp, dar câmpul energetic este mai lent, ceea ce înseamnă că le va lua mai mult timp din viaţă pentru a manifesta - le poate lua 20 de ani, le poate lua 50 de ani. 
O emoţie elevată însă, tinde să colapseze timpul!
Da... şi cum să ne abandonăm acestui proces? Dacă ajungi în punctul în care magia se poate întâmpla, dar opui rezistenţă, ieşi din acea stare și nu laşi lucrurile să se întâmple?
Ei bine, ştim, după ce am văzut suficiente studii ştiinţifice, studiind oamenii în timpul procesului, pot să-ţi spun că eşti în locul cel mai bun posibil când treci dincolo de tine însuţi. 
Şi există un moment în care putem prezice că acest lucru i se va întâmpla unei persoane! 
Aşadar, rezistenţa care apare, de obicei, la o persoană,
este că pentru că ea se teme de necunoscut. 
Mai degrabă s-ar agăţa de suferinţa ei, de nesiguranţa ei, de obiceiurile negative, decât să rişte şi să profite de noi posibilităţi, deoarece corpul nu este confortabil cu necunoscutul.
Acesta-i motivul pentru care ne simţim inconfortabil când ne schimbăm, dar acel loc în care te simţi inconfortabil, acel necunoscut, acel vid, acela este locul perfect în care oamenii fac lucruri supranaturale.
-Cum ar fi? 
-Ei bine, reuşesc să se vindece de boli foarte grave, neurodegenerative, creează obiecte din nimic...
-Chiar aşa… pur și simplu? Putem crea obiecte astfel?! Despre vindecări am tot citit, dar să creezi obiecte, este posibil?
-Nu aş spune-o dacă nu ar fi! Studenţii noştri avansaţi lucrează perseverent pentru a înţelege ştiinţa şi ce face acest lucru posibil. Și, în acelaşi timp, le dăm ocazia să o facă.
Am avut mulţi oameni care chiar au dimensionalizat un obiect.
Acum… nu apare în faţa lor chiar când termină, dar apare la foarte scurt timp după ce evenimentul s-a terminat.
Şi obiectele pe care le aleg nu sunt comune, sunt destul de neobişnuite.
Aşa că, se poate… şi chiar mult mai mult decât atât.
Este minunat că putem face asta.
Am văzut-o de multe, multe ori.
Şi am experimentat-o eu însumi, de asemenea.
-Dar cum este cu vindecarea la distanţă? Este posibilă, putem toţi face acest lucru, dacă ne antrenăm mintea să o facă?
-Dă-mi voie să răspund în două feluri, ok?
Primul mod în care vreau să răspund este că, am făcut istorie în domeniul ştiinţei în ultimii 4 ani, iar şi iar.
Şi, ceea ce este minunat este că oamenii sunt doar oameni obişnuiţi, ca mine şi ca tine.
Acesta este primul lucru. Al doilea aspect este că folosim ştiinţa ca model, ca limbaj pentru a demistifica misticul.
Atunci când începi să vorbeşti despre religie sau tradiţii culturale, divizezi audienţa.
Aşa că, folosim modelul ştiinţific pentru a-i ajuta pe oameni să înţeleagă, prin combinarea fizicii cuantice cu neuroştiinţa şi epigenetica şi toate celelalte, dar, într-un mod uşor, foarte simplu.
Şi apoi, când ei înţeleg, le oferim experienţa.
Şi, odată ce o văd pe Graţiela ridicându-se şi spunând:
„Tocmai am avut această extraordinară experienţă!”, persoana de lângă, va spune: „Păi, ea arată cam la fel ca mine, nu este o călugăriţă sau o preoteasă sau un om de ştiinţă sau un cercetător, o persoană faimoasă,
arată exact ca mine”. 
Aşa că, spargem acea barieră acum şi, frumuseţea este că, oricine o poate face!
Deci, toată lumea o poate face. Putem să ne vindecăm şi, de asemenea, putem să-i vindecăm pe alţii prin intenţie.
Tocmai am văzut asta în Seattle weekendul trecut. Studenţii noştrii avansaţi lucrează pentru a-i vindeca pe alţii şi o femeie cu o boală neuro-degenerativă foarte gravă, care avea dificultăţi în a merge, a vorbi, a gândi, a avut o schimbare foarte, foarte semnificativă în starea ei de sănătate.
Nu a fost niciodată atinsă în timpul procesului şi era în faţa unei audienţe de aproximativ 500 de oameni.
... am urcat pe scenă şi ea se ridica în picioare şi se aşeza la loc, se ridica şi se aşeza.
Nu ştiam ce se întâmplă, dar era foarte fericită pentru că nu putuse să se ridice de una singură în ultimii 4 ani.
Minunat! Şi eu, personal, am fost uimit când am văzut acest lucru!
Şi, când am cerut persoanei care a vindecat-o să se ridice, nu s-ar fi încadrat niciodată în definiţia noastră despre cum ar trebui să arate o persoană spirituală. Era o femeie de 60 de ani, o persoană obişnuită, dar s-a conectat. Şi, când te conectezi, vindecarea trece prin tine.
Frumuseţea este că demontăm credinţele noastre şi stările condiţionate, care ne fac să credem că spiritualitatea ar trebui să fie într-un anumit fel.
Odată ce începem să le demontăm, suntem liberi!
Aşadar, în acest context, care credeţi că va fi viitorul medicinei?
Cred că medicina este minunată pentru cazurile acute. Când îţi rupi mâna sau ai apendicită sau se întâmplă ceva grav, atunci cred că medicina este minunată pentru cazurile de urgenţă.
Când mergi tot mai mult spre partea cronică, vindecarea bolilor cronice necesită o schimbare a stilului de viaţă.
Ceea ce înseamnă că trebuie să începi să faci alte alegeri, să începi să fii atent la stările tale emoţionale,
trebuie să începi să ai grijă de corpul tău fizic, să examinezi stările tale chimice.
Şi frumuseţea este că, oamenii încep să se trezească la înţelegerea că pot fi participanţi la propria lor sănătate.
Le spunem oamenilor: „Uite, dacă te tratezi de cancer sau de diabet, continuă să te tratezi, dar, hai să adăugăm acest element pentru a vedea dacă putem grăbi procesul!
Și, hai să facem măsurători la fiecare 3 luni şi să vedem cum arată corpul tău, să analizăm sângele, să facem radiografii, să măsurăm ceva şi să vedem dacă faci progrese.
Şi dacă nu, să adăugăm ceva, să schimbăm ceva ca să continui să mergi în direcţia corectă.”
Deci, cred că medicina are locul ei şi cred că se întâmplă ceva minunat în lume astăzi.
Informaţia este atât de accesibilă.
Când te duceai la doctor acum 30 de ani şi îţi spunea „Ai această boală”, tu spuneai „OK, ce să fac acum?” Și îţi spunea „Păi, trebuie să faci operaţia aceasta sau să iei tratamentul acesta” şi, desigur, semnai deasupra liniei punctate şi făceai operaţia.
În ziua de azi, primeşti un diagnostic, apoi toată lumea se duce acasă şi intră pe internet, datorită tehnologiei, şi caută informaţii despre respectiva boală.
Se întorc la doctorul lor ştiind la fel de multe despre acea boală sau despre tratamentele alternative ca doctorul.
Şi spun „Vreau să încerc acest lucru!”, iar doctorul spune „Asta n-o să funcţioneze” sau „Nu ştiu nimic despre asta”.
Şi oamenii spun „Da? E timpul să găsesc un nou doctor.”
Deci, oamenii îşi recapătă puterea, pentru că nu mai au nevoie de o autoritate ca să obţină răspunsuri, fie că e vorba de un preot sau de un profesor, un doctor, un guvernator, pot obţine informaţii pe cont propriu şi acest lucru dă putere oamenilor.
Acesta este un moment în istorie când nu este suficient doar să ştii. Este momentul când trebuie să ştii cum!
Există o sciziune. Mulţi oameni se agaţă de vechile modele. Este normal.
Dar tot mai mulţi oameni păşesc în această nouă înţelegere, pentru că au un nivel mai înalt de conştientizare, iar un nivel mai înalt de conştientizare înseamnă că încep să se uite la mai multe posibilităţi.
(Pașii de urmat) Ei bine, nu este atât de greu! 
1. Luaţi timp din viaţa voastră aglomerată ca să investiţi în voi. Când investiţi în voi, investiţi în viitorul vostru.
2. Înainte să deschideţi ochii dimineaţa, staţi şi puneţi-vă această întrebare: „Pe cine voi prezenta lumii astăzi?”
„Care este cea mai bună versiune a mea, cea mai minunată expresie, cel mai minunat ideal al meu despre mine, ce aş putea fi astăzi?”
Şi începeţi să deveniţi conştienţi de gândurile voastre inconştiente! 

Observaţi-le! Deveniţi conştienţi de
obiceiurile voastre automate! Uitaţi-vă la emoţiile care vă animă în fiecare zi!

Cu cât deveniţi mai conştienţi şi mai familiari cu ele,
cu atât mai puţin inconştienţi veţi deveni. 
Meditaţia înseamnă „a deveni familiar cu”.
Şi apoi, staţi jos şi decideţi căror gânduri vreţi să le daţi putere şi să le lăsaţi să ruleze în creier, ce comportamente vreţi să demonstraţi… şi repetaţi-le în minte!

Cercetările arată că, prin „repetiţie” începi să instalezi noi circuite în creier, îţi pregăteşti creierul pentru zi.
Creierul tău arată ca şi cum este deja în acea experienţă.
 

Şi poţi decide: „Nu am să mă ridic din această meditaţie, nu voi începe dimineaţa până când nu simt că iubesc viaţa, până când nu mă simt plin de abundenţă, demn, plin de putere, invincibil, liber, atent cu ceilalţi!” Şi, când începi să simţi astfel, acea emoţie începe să îţi devină mai familiară.
Şi, dacă puteţi să vă sculaţi şi să menţineţi acea stare modificată a minţii şi a corpului pentru întreaga zi, pregătiţi-vă!
Pentru că ceva neobişnuit se va întâmpla în viaţa voastră, aceasta este legea.
Deci, să ne pregătim!”


2. AFIRMAŢIILE : Afirmaţiile trebuie să se bazeze pe cei trei P

1- Pozitive, 
2- la timpul Prezent şi 
3- Personale. 
La fel ca şi vizualizările, ele vor înlocui cu timpul informaţiile (tiparele) vechi şi vor forma obiceiuri (tipare) pozitive noi în gândire şi comportament. Potenţialul tău este nelimitat, fiind limitat doar de gama afirmaţiilor pe care le vei utiliza zilnic. 
Le poţi folosi în combinaţie cu vizualizările, pentru a amplifica efectul.


3. AFIRMAREA CU VOCE TARE : este o variantă a afirmaţiilor, şi se poate efectua în grup sau singur. Are efect mai mare dacă este efectuată în faţa unei oglinzi. 

Uită-te în oglindă şi rosteşte cu voce tare şi convingător afirmaţia. 
Ce se întâmplă de fapt : se combină astfel VIZUALIZAREA cu ASCULTAREA şi ROSTIREA afirmaţiei. 
Este o metodă puternică de a-ţi consolida încrederea în tine, faţă de orice provocări viitoare, prin autosugestie.


4. JOCUL DE ROL - a te comporta ca şi cum ai fi deja persoana care îţi doreşti să fi, să devii. 

Încearcă să gândeşti şi să te comporţi zilnic ca şi cum ai atins deja scopul pe care ţi l-ai propus. 
Exemplu : vrei să fii bogat ? Gândeşte şi comportă-te ca un om bogat. 
Nu mai gândi ca un om sărac, căci altfel nu ai nici o şansă să devii bogat.
Identifică-te zilnic cu ceea ce vrei să fii.


5. HRĂNEŞTE-ŢI MINTEA - cu cuvinte şi imagini ÎN ACORD cu direcţia spre care vrei să te îndrepţi. 
Citeşte cărti, reviste, siteuri pentru dezvoltare personală şi profesională în direcţia pe care vrei să înaintezi. 
Vizionează materiale video şi ascultă materiale audio educative în acea direcţie, întocmite de profesionişti din acel domeniu, cât de des posibil. 
Participă la cursuri şi seminarii de dezvoltare personală. 
Creează-ţi o colecţie audio-video cu materiale de acest gen, pe care poţi să le revezi oricând. Instruieşte-te zilnic.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLbN5sJc5PARCXWVENfJT1gfDLmscQSOMC
http://www.silvaultramind.ro/lectii-gratuite/



6. ASOCIAZĂ-TE CU PERSOANE POZITIVE, OPTIMISTE - eşti media celor cei mai buni 5 prieteni ai tăi, adică cei 5 oameni cu care îţi petreci cel mai mult timp. 

De aceea ai grijă cu cine îţi petreci timpul. 
Asociază-te cu învingătorii, cu cei ce au o atitudine optimistă, fermă, pozitivă, şi iniţiativă. 
Învaţă să zbori mereu cu vulturii, şi dezvaţă-te de obiceiul de a mai scurma împreună cu găinile. 
Dacă stai lângă oameni optimişti, vei fi contagiat de optimismul lor. 
Dacă stai lângă oameni pesimişti, vei fi contagiat de pesimismul lor. 
Alege să stai în compania celor optimişti şi fii mereu optimist, încrezător.


7. ÎNVAŢĂ PE ALŢII, ÎMPĂRTĂŞEŞTE MEREU Tu ştii ceva cu adevărat doar atunci când poţi să explici uşor şi altora ceea ce ştii. 

Efectuând mereu experienţa împărtăşirii (îţi) vei demonstra concret ce și cât ştii şi ce nu ştii. 
Astfel te vei perfecţiona şi vei progresa continuu, conştient, ajutând totodată şi pe alţii.




Nu recomand înlocuirea afirmaţiilor cu aformaţii, după ideea lui Lorand din materialul video de mai sus, ci completarea lor.
Dacă aformaţia este la timpul prezent, atunci rezistenţa creierului este exact la fel ca la afirmaţiile la timpul prezent, de exemplu: 
"Sunt bogat", este la fel cu "De ce sunt bogat ?", dacă tu nu eşti sau nu te simţi bogat.
Dacă simţi rezistenţă, atunci mai corect ar fi, pentru tine, ceva de genul: "Sunt tot mai bogat", completat cu "De ce sunt tot mai bogat?"
Sau: "Mă îmbogăţesc", "De ce mă îmbogăţesc?", etc.
Ideea afirmaţiilor, neînţeleasă în totalitate de Lorand, şi de mulţi alţii, se bazează pe Legea Atracţiei, care cere însă ca tu să conştientizezi faptul că trebuie să te închipui bogat, ca şi cum ai fi bogat într-o altă dimensiune, şi să atragi, cu fiecare repetare, acea dimensiune, în dimensiunea vieţii tale prezente.
O şmecherie logică pentru demontarea rezistenţei interne ar fi aceasta: tu îţi construieşti viitorul, deci în viitor vei fi bogat, şi atunci te transpui acum în viitorul în care vei fi bogat, şi recunoşti că eşti bogat în viitor. 
Tot ce rămâne de făcut este repetiţia afirmaţiei, cu convingere, căci astfel atragi viitorul în prezent, ca şi cum ai trage de o funie să-l aduci mai repede spre tine... ;)
Ce este viaţa, decât un prezent continuu, căci nu poţi trăi nici în trecut, nici în viitor?
De aceea a spune acum "Sunt bogat", ştiind că EŞTI bogat în viitor, funcţionează bine, dacă creierul tău înţelege... logica şmecheriei... :)  
Succes!



Vital Protect -
Scapă de oboseală și crește-ți nivelul de vitalitate





MEDITAȚIA - CURS DE MEDITAȚIE ONLINE
Am refăcut playlistul meu youtube ”Meditația” (peste 250 videoclipuri), în care materialele video din prima parte (peste 100) sunt grupate sub forma unui Curs extensiv de meditație online, în care poți învăța mai multe metode și tehnici de meditație.
Voi reface și materialele video personale despre meditație, pt a se încadra mai bine în acest format.
Playlistul este continuu actualizat, la fel ca și celelalte peste 100 playlisturi, deci abonați-vă la canalul meu youtube să rămâneți în legătură și să fiți la curent cu noutățile.


Cine dorește să susțină activitatea mea de împărtășire gratuită, poate contribui cu o Donație în PayPal, contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Link https://www.paypal.me/KatonaNicolae


eJobs

nanoxyn.ro

APARATE pentru Relaxare, Protecție Eenergetică, Energizare, pentru starea ta de bine
Vezi și cărțile, sunt interesante:  http://www.aimgroup.ro/116.html
Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

Platformă Online de Învăţare şi Evaluare Autonomă
Clasele I-VIII şi Pregătitoare
Evaluează-te Corect - Elevi, Părinţi, Profesori:
http://bit.ly/1RqqtCu


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  
http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');