Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

miercuri, decembrie 11, 2013

Iubire și Putere

Cris Po Panda - De cand ma stiu m-am simtit apropiat si solidar cu omenirea in general si cu cei din jurul meu in special. Am iubit sincer, simplu si profund oamenii. 
 O faceam atat de natural si lipsit de pretentii incat nici nu am considerat vreodata ca ar insemna mare branza.
Foarte repede am inteles insa ca majoritatea sunt atat de limitati in perceptie sau pur si simplu complet si total dezinteresati de orice altceva decat propria persoana incat nu este naivitate mai mare decat sa ti imaginezi ca vei fi vazut si eventual inteles in iubirea ta.
NU stiu daca aveti idee cat de putini sunt oamenii capabili sa-ti simta si eventual aprecieze iubirea, inainte sa-ti simta puterea. Si nu vorbesc de jumatati de masura. 

 Vorbesc de gesturi de iubire evidente si pure.
In ce ma priveste prieteni , iubite, parinti , neamuri, colegi , profesori, sefi, nevasta ,... toti au devenit atenti si au apreciat (unii la modu coplesitor) iubirea doar dupa ce mi-au incercat in toate felurile, toate slabiciunile.
Doar puterea starneste interes si atentie. Cata vreme inconstienta este satisfacuta de castigul care-l obtine nimic nu o va tulbura. Cand inconstienta se loveste de puterea luciditatii ... apar primele semne de atentie ... si primele intrebari de bun simt.
Bineinteles ca cei mai corecti au avut nevoie de o mostra marunta de putere , iar cei mai inconstienti au sperat pana in ultimul moment ca iubirea mea ii slabiciune si implicit pot fi folosit pt te miri ce.
De la un moment dat am devenit blazat si destul de intelegator cu tentatia asta generalizata de a considera bunatatea si iubirea ... drept prostie si slabiciune.
In acest context cred ca va imaginati cat de induiosator este sa  intalnesc si un singur om care este atat de prezent incat sa ma simta corect fara sa-mi incerce puterea care ma poate aprecia si indragi doar pt ceeace este bun in mine. 

Si este induiosator pentru ca astfel de oameni m-ar iubi oricat de slab as fi pentru condoarea care o vad in mine dincolo de orice altceva.
Iubirea singura o schimbat prea putine in lume sau in ceilalti. Doar puterea bine inradacinata in iubire trezeste. Fara putere, fermitate, claritate si capacitatea de mobilizare si reactie ... tot ce este mai bun in aceasta lume este calcat in picioare.
Asta face inconstienta. Calca tot ce este pretios in picioare. Inconstienta este proiectata sa starpeasca din fașa umanitatea, bunatatea si iubirea.


Kato - Puterea de transformare a iubirii este foarte mare. Nimeni nu prea recunoaște, dar în preajma unui om care iubește, toți se simt influențați, transformați, suferind o transformare de stare, a stării de conștiință. 
Toți se simt în siguranță. Toți se simt mai liniștiți. 
“Slăbiciunea” celui ce iubește înmoaie rezistența și oponența. O topește. Și omul, ca efect, se relaxează, automat.
Nu contează că ești luat de slab sau fraier de cei ce nu te cu cunosc, la început, căci ei, chiar dacă nu vor îndrăzni să îți spună nimic în față, vor simți transformarea pe propria lor piele, ca o binefacere. 

Chiar dacă nu vor înțelege prea bine ce se întâmplă cu ei, vor simți. 
Cu timpul vor începe să și înțeleagă.
Cine iubește, are și răbdare. Toate vin la timpul lor. 

Orice transformare are loc în timp.
Un mic secret : nu oricine poate rezista să stea mai mult timp lângă un om care iubește. 

Datorită relaxării, unii au impresia că își pierd puterea, energia, și acest fapt îi sperie, îi neliniștește. 
Și ei vor înțelege mai târziu, când le va veni timpul, după o perioadă de separare, ce li s-a întâmplat...  
Voi prezenta în continuare mai detaliat punctul meu de vedere, dpdv psihologic, pentru a fi mai bine înțeles.
http://universulspiritual.twilight-mania.com/t509-procesele-afective-emotionale-generalitati-si-prezentare
Materialul din link elimină anumite confuzii privind natura diferitelor procese afective. 

Sentimentele trebuie înțelese și delimitate corect de celelalte trăiri afective. 
Trebuie înțeles cum iau naștere, pentru a se putea înțelege cum ia naștere, cum se dezvoltă, și cum este atenuat sentimentul de iubire.
“4. SENTIMENTELE - sunt formaţii afective complexe şi durabile, de intensitate moderată, care devin, datorită indicelui de stabilitate şi generalizare, adevărate
ATITUDINI AFECTIVE faţă de obiecte, evenimente, valori, persoane semnificative pentru un individ sau grup.
-Dpdv psihogenetic, atitudinile emoţionale stabile apar mai târziu decât trăirile situative, fiind rezultatul generalizării emoţionale, în funcţie de situaţii repetitive, evenimente centrale, persoane semnificative, etc. 

Deci sentimentul se formează pe baza generalizării trăirilor situative repetate.”
Important de reținut :  “Deci sentimentul se formează pe baza generalizării trăirilor situative repetate.” 

De ce ? Deoarece înțelegerea acestui proces îți va conferi posibilitatea de a dezvolta în mod conștient sentimente durabile, sau de a anula sentimente negative existente, prin manipularea situațiilor repetative care le cauzează.
Un om care își manifestă dragostea și iubirea sa față de un alt om, în mod repetat, creează premisele favorabile dezvoltării sentimentului de iubire în cealaltă persoană, față de el. 

Putem vorbi aici și de crearea unui reflex condiționat, și de manifestarea unei rezonanțe afective.
Rezultă în mod clar faptul că pretențiile manifestate față de alți oameni de a te iubi pe tine în mod dezinteresat sunt nejustificate, puerile, și izvorăsc din ignoranță și inconștiență, din necunoașterea sau ne înțelegerea factorilor cauzali. 

Vorbesc la cazul general, pentru oricine citește aceste rânduri.
Mai simplu spus : dacă vrei să fii iubit de un anumit om trebuie să manifești în mod repetat o atitudine plină de afecțiune, înțelegere, amabilitate, respect, față de cea persoană. 

Aceasta înseamnă implicare personală, acțiune, efort personal, deoarece necesită exercitarea unui control conștient al gândirii și comportamentului.
Secretul, așadar, constă în repetiție, în generalizarea trăirilor situative repetate, generalizarea emoţională în funcţie de situaţii repetitive, evenimente centrale, legate de persoana ta, care devine semnificativă în acest sens. 

Tu poți crea astfel în mod conștient un reflex condiționat, în timp, simpla ta prezență sau gândul la tine trezind în alții sentimentul de iubire, datorită asocierii în mod repetat, anterior, a persoanei tale, cu trăiri afective foarte plăcute. 
Iubirea necondiționată este o poveste pentru copii și inconștienți, căci nu există sentimente necondiționate. 

Cel ce afirmă că iubește necondiționat, de fapt a realizat din experiența sa de viață faptul că manifestarea iubirii sale în mod repetat față de alții determină trezirea acestui sentiment în ei, cu timpul, față de el, și folosește această strategie de a se înconjura de iubire, mai mult sau mai puțin conștient, oarecum intuitiv. 
Există și ‘’manipulatori‘’ conștienți, care știu exact ceea ce fac, influențând pozitiv oamenii din jurul lor, după cum există și… escroci sentimentali…     
"Ce are iubirea cu puterea ?", a întrebat cineva. 
Poate că din rândurile de mai sus nu s-a înţeles. 
Poate citise doar titlul postării. Voi continua să dezvolt puţin ideea.
Omul care îşi manifestă iubirea faţă de toată lumea, nu reacţionează dur şi violent faţă de nimeni. 

Din această cauză este socotit de mulţi slab, fricos, laş, etc. Şi mulţi încearcă, în mod normal, să profite de această "slăbiciune" binevoitoare, în mod egoist, în interes personal. 
Experienţele de acest gen se transformă într-un veritabil test al puterii şi fermităţii sentimentului său de iubire. 
Mulţi "iubitori" nu trec testul, resimţind frustrare faţă de atitudinea profitorilor, şmecherilor, neînţelegătorilor, zeflemitorilor, a lipsei de rezonanţă şi reacţiilor pozitive. 
Ei defulează, ieşind din starea de conştiinţă numită iubire, regresând în stări mai inferioare, caracterizate prin agitaţie psiho-afectivă, nervozitate şi stres.
Vorbind de forţa şi puterea brută, animalică, câte femei pot iubi un bărbat pe care îl percep a fi slab deoarece nu reacţionează niciodată violent, nu se enervează pe nimeni, "se lasă călcat în picioare" oferind şi celălalt obraz, tratează pe toţi şmecherii cu indulgenţă şi amabilitate, nu "pune la punct" pe nimeni, nu ridică tonul la nimeni, nu se răzbună pe nimeni, etc. ?
 "Păi ăsta-i bărbat sau mămăligă ?", zicea o femeie despre un astfel de om, "pita lui Dumnezeu"...
Majoritatea femeilor simt nevoia unui mascul care să manifeste în exterior trăsături masculine evidente, forţă, putere, duritate, pentru a se simţi femele ocrotite şi în siguranţă, atât ele cât şi puii lor. 

Lângă un mascul slab, femela nu se simte în siguranţă. 
Un mascul slab nu este respectat. 
Acestea sunt trăsături atavice, ancestrale, care au rol în adaptare şi  perpetuare la toate speciile de animale...
 





CĂRŢI despre Fericire şi Fericiţi : http://bit.ly/1IuKsMR ; http://bit.ly/1F9EKxk

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

Psihologul Philip Zimbardo arată cum perspectiva (orientarea) ta temporală îţi influenţează sănătatea, prosperitatea, fericirea

Psihologul Philip Zimbardo , profesor de psihologie socială la Universitatea Stanford, spune că fericirea și succesul își au rădăcinile într-o trăsătură pe care majoritatea o neglijăm: modul în care ne orientăm spre trecut, prezent și viitor. El ne sugerează să ne ajustăm viziunea asupra timpului, ca un prim pas în îmbunătățirea vieții.
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');