Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

duminică, februarie 16, 2014

Făt-Frumos și viața fără de moarte

Legenda despre viața lui Făt-Frumos :
Creștea într-o zi cât alții într-un an.
A murit de... bătrânețe.
În a treia lună de viață, la... 80 de zile…


Vă dați seama că în 80 de zile nu a avut timp să… învețe mare lucru, nu ?
Ce ai învățat tu, în ultimele 80 de zile ?


Genna Tomescu : ai aruncat momeala...sunt curioasă unde vrei să ajungi... dar cum pe fb suntem ca niste universuri paralele, nu cred ca va fi rost de cine ştie ce comentarii...
Kato: Sunt multe lucruri la care oamenii este bine să mediteze, să le analizeze, deoarece este în mod real în interesul lor, al dezvoltării lor personale.
Sâmburele de adevăr al legendelor este… interesant. Ce zici de ‘’tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte‘’ ?

Genna Tomescu : de acord cu tine; eu sunt deschisă să-ţi aflu părerea, şi îţi citesc articolele; vreau să citesc enorm de mult pe lângă ce-am experimentat. Aştept cu acelaşi entuziasm tot ce vei mai publica, neuitându-i nici pe ceilalţi.
Kato: În lumea asta terestră, îmbătrânim și murim.
Dar există o lume a veșniciei, din care se zice că venim, și în care ne vom întoarce, după ce vom încheia experimentarea unei existențe finite în corp fizic omenesc…

Genna Tomescu: am citit despre asta şi încă amân aprofundarea unor lecturi de acest gen. Simt că mai am nişte etape de parcurs. Pe de altă parte, am citit chiar acum 15 minute, spicuiesc: 
"în aceste vremuri, situatia Planetei Pamant, este asta: REAL, PAMANTUL este in Dimensiunea a 4-a, iar... Spiritual, adica ENERGIA INIMII PLANETEI, este in Dimensiunea a 9-a !"
... ce parere ai?
Altă spicuire: "Este o INALTARE "anormala", datorata INIMII OAMENILOR ! Practic vibratia INIMII oamenilor inaltati spiritual a luat-o "inaintea" corpului real, inaintea realitatii care ne inconjoara !
De aici si "dezechilibrul" acestor timpuri: foarte multi oameni, aproximativ 4,6 miliarde au ramas inca in dimensiunea a 3-a (D3=animalul si omul), iar aproximativ 3,2 miliarde sunt "inaltati", de la D6 (Corpul de Lumina) pana la D12 (Dumnezeii Superiori).
Zecimalele miliardelor de oameni sunt greu de aflat datorita numarului mare de nasteri si decese zilnice, la nivel Planetar.
Majoritatea copiilor, aproximativ 80%, nascuti dupa 21.12.2012, s-au nascut direct in D12, adica sunt COPII PURI, MICI DUMNEZEI, care nu au mai trait nici o alta viata pe Pamant!
Mamicilor, sa aveti mare grija de ei !!! Au misiuni foarte importante pe Pamant !!!"

Kato: Este mare lucru să ai o deschidere atât de mare către nou, ca tine. Am putea-o numi și curiozitate și plăcere (copilărească) a descoperirii noului. 
Rolul și scopul meu nu este să ofer “mură în gură”, ci să antrenez mințile oferind în permanență exerciții în acest sens, pentru ca fiecare să poată descoperi adevărul.
Genna Tomescu: esti dragut ! Şi pe tema din aceasta postare nu vezi ca nimeni nu are nicio parere ? Ce-ti spune asta ?
Kato:  Gândește-te (meditează) la această idee : 
Ce merit ai putea avea în descoperirea adevărului, dacă cineva ți-ar EXPLICA TOTUL, pe înțelesul tău, ne mai fiind necesar să GÂNDEȘTI și să ÎNFĂPTUIEȘTI (experimentezi) nimic pentru a afla, prin deducție, adevărul ?
Citește, dar să nu pretinzi nimănui să îți dea “mura în gură”, căci ar fi… păcat să te priveze cineva de meritul și bucuria descoperirii adevărului, pas cu pas. Nu-i așa ?

Genna Tomescu: asa este, stiam si stiu ca bucuria descoperirii adevarului va fi din ce in ce mai mare ... ; oricum nu ti-am cerut "mura in gura"; am fost atrasa dintotdeauna de "descoperire" si frumusetea ei si misterele fermecatoare de dupa...
Kato : Nu te lăsa indusă în eroare de aparențele… înșelătoare. Fiecare cititor are o părere, dar nu oricine este dispus, pregătit și interesat să își expună părerile, la orice postare. Și eu îmi exprim rar părerile, deși fiecare postare citită îmi “trezește” tot felul de idei… Eu știu că ideile mele trezesc alte idei, gânduri, analize, și știu că asta este de ajuns : să menții gândirea și atenția trează în direcția DESCOPERIRII NOULUI. Eu nu am nevoie de reacțiile celor care nu simt nevoia de a reacționa… Nu forțez nimic, doar impulsionez. Apăs butonul, și… Panta rei…
Încercam să îți explic mai voalat faptul că vei fi inevitabil dezamăgită de mine, deoarece, deși pare că oferta mea (de mure) este mare, lucrurile nu stau chiar așa… Dar vei fi mai mulțumită de tine, ceea ce este cu adevărat… important.
Genna Tomescu: Ca sa fiu dezamagită ar trebui sa am aşteptări si nu am. Incerc cat pot de mult sa-mi pastrez starea actuala de liniste interioara si s-o infrumusetez cu tot ce-mi place. Cresterea dimensiunii spirituale este cea mai importanta realizare pe care mi-o doresc acum traind in aceasta lume terestra. Nu caut perfectiunea nici in mine nici in exterior, nu ma grabesc pe mine nici pe altii. Este o curgere lina, plina de farmec.
Kato: Îmi place modul tău de a îți exprima în cuvinte trăirile interioare. Se simte faptul că îți poți controla gândurile și trăirile emoționale prin voința proprie, în direcția în care tu vrei. Aș putea spune că știi ce vrei, și că INTENȚIA fermă, ca de obicei, canalizează totul. 
Intenția orientează și mobilizează gândurile și eforturile personale. Intenția orientată permanent spre descoperirea aspectelor ascunse ale realității reprezintă o Cale sigură de accedere în mod conștient la lumea spirituală.
Genna Tomescu: Aşa este.
Kato: Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le am de transmis (împărtășit) este această indicație (îndrumare), care se adresează fiecăruia dintre cititori :
1. nu contează în mod primordial cine are dreptate, cine iți prezintă adevărul și cine te minte, căci toți sunt (doar) instrumente ale trezirii tale.
Cel mai important lucru este să CUNOȘTI și să ÎNȚELEGI ceea ce ai ajuns să cunoști, în această viață, ajutat de ceilalți în diversele feluri în care ei ți-au prezentat ceea ce există (realitatea, adevărul) și ceea ce nu există (irealitatea, falsul /minciuna).
Cel ce te minte este la fel de important pentru tine ca și cel ce nu te minte.

Fiecare om îți prezintă anumite aspecte ale realității, într-un mod unic, individualizat. De aceea, nu ignora pe nimeni dintre cei ce te înconjoară și fac parte din viața ta.

2. Obișnuiește-te ca întotdeauna să îți IMAGINEZI VIZUAL, cu “ochii minții”, lucrurile la care te gândești. Când cineva îți explică ceva, când citești ceva, când cauți răspuns la o întrebare, o soluție la o problemă, etc., imaginează-ți, vizualizează, încearcă să REPRODUCI ÎN MINTEA TA
REALITATEA
, folosindu-te de toate informațiile, ca un joc de puzzle. Acest antrenament continuu îțî va conferi în timp "puteri mentale" nebănuite, minunate, magnifice. 

Cu cât mai bine și mai ușor vei putea reproduce realitatea în mintea ta, cu atât mai mult control vei avea asupra… ei.
Ideile expuse de mine sunt în acord cu cele din citatul oferit de tine în profilul tău : 
"Fiecare experienţă este o oportunitate de a îmbrăţişa adevărul şi de a respinge iluzia. In această privinţă, o experienţă nu este mai bună sau mai rea decât alta. Toate experienţele au acelaşi potenţial. Ele toate există doar ca un teren germinativ pentru natura ta divină."- Paul Ferrini

Permite-mi te rog să bloguiesc dialogul, share-uind aceste idei inspirate de… legenda lui Făt-Frumos… :)
Genna Tomescu : m-asteptam, sigur, cu placere
Kato: Mersi. Eu și lumea îți suntem re cunoscători :)
Genna Tomescu: reciproca are aceleasi dimensiuni :)
Kato: "in aceste vremuri, situatia Planetei Pamant, este asta : REAL, PAMANTUL este in Dimensiunea a 4-a, iar... Spiritual, adica ENERGIA INIMII PLANETEI, este in Dimensiunea a 9-a !"... ce parere ai ?”
Nu vreau să ofensez autorul, dar astfel de afirmații amuzante se descalifică singure… Cu siguranță în acel articol există multe afirmații… amuzante :)
O mică analiză de text a acestei afirmații ar suna cam așa :
“in aceste vremuri, situatia Planetei Pamant, este asta: ” - asta înseamnă că situația Pământului este instabilă, schimbătoare, privind ceea ce se afirmă în continuare. Există indiscutabil o transformare continuă, dar transformările se petrec în cadrul acelorași dimensiuni. ‘’Salturile‘’ interdimensionale sunt… haioase… :)
‘’REAL, PAMANTUL este in Dimensiunea a 4-a, iar... Spiritual, adica ENERGIA INIMII PLANETEI, este in Dimensiunea a 9-a !‘’
Afirmația asta este foarte amuzantă :) Autorul face o distincție real -spiritual prin oponență, ca și cum ‘’spiritual‘’ ar fi totuna cu “ireal”. În realitate există mai multe dimensiuni sau planuri existențiale. În irealitate nu există… nimic. Nu-i așa ?
Irealitatea reprezintă caracterul a ceea ce este ireal; ceea ce se opune realității; nerealitate.
Ireal înseamnă: 1. Care nu există în realitate; nereal, imaginar, fantastic. Care pare că nu este real (atât este de neobișnuit).
2. (Despre moduri verbale sau despre propoziții condiționale, concesive sau comparative) Care prezintă acțiunea ca ipoteză nerealizată sau nerealizabilă.
“Spiritual, adica ENERGIA INIMII PLANETEI, este in Dimensiunea a 9-a !”
Spiritual înseamnă : 1. Care aparține spiritului, privitor la spirit; ideal, imaterial; sufletesc; intelectual; p. ext. cultural.
2. Inteligent, deștept, ager; dotat cu umor. Care oglindește, exprimă, denotă inteligență, istețime, umor.
3. Care aparține religiei sau bisericii; bisericesc, religios; duhovnicesc.
În ce sens a folosit autorul autorul cuvântul "spiritual" ? Dacă se referea la spirit, nu avea treabă cu energia. Dacă în sensul de “imaterial”, să vedem ce înseamnă imaterial : care există numai în conștiință; spiritual; lipsit de formă precisă, de contur, de consistență. Deci… eroare, deoarece energia nu există numai în conștiință.
Cu sensul religios nu cred că a avut nici o treabă, deoarece vorbea de natura energetică...
Ce am vrut să evidențiez este confuzia prezentă în mintea autorului textului, care nu prea știe nici el pe ce lume și în ce fel de realitate se află… :) De astfel de “texte” este plin internetul…
Să analizăm  puțin și:
“Este o INALTARE "anormala", datorata INIMII OAMENILOR ! Practic vibratia INIMII oamenilor inaltati spiritual a luat-o "inaintea" corpului real, inaintea realitatii care ne inconjoara ! De aici si "dezechilibrul" acestor timpuri: foarte multi oameni, aproximativ 4,6 miliarde au ramas inca in dimensiunea a 3-a (D3=animalul si omul), iar aproximativ 3,2 miliarde sunt "inaltati", de la D6 (Corpul de Lumina) pana la D12 (Dumnezeii Superiori). Zecimalele miliardelor de oameni sunt greu de aflat datorita numarului mare de nasteri si decese zilnice, la nivel Planetar.
Majoritatea copiilor, aproximativ 80%, nascuti dupa 21.12.2012, s-au nascut direct in D12, adica sunt COPII PURI, MICI DUMNEZEI, care nu au mai trait nici o alta viata pe Pamant.
Mamicilor, sa aveti mare grija de ei !!! Au misiuni foarte importante pe Pamant !!!”
Acest text este atât de… pueril, încât mă simt eu oarecum penibil să îmi pierd timpul evidențiind erorile. Vreau să evidențiez faptul că ființa umană este multidimensională, la fel ca tot ce există în realitate.
“foarte multi oameni, aproximativ 4,6 miliarde au ramas inca in dimensiunea a 3-a (D3=animalul si omul), iar aproximativ 3,2 miliarde sunt "inaltati", de la D6 (Corpul de Lumina) pana la D12 (Dumnezeii Superiori).”
Omul va rămâne mereu în dimensiunea sa… umană. 

Însă spiritul încorporat în om poate accede la dimensiuni spirituale…
‘’Dumnezeii Superiori‘’ ? :) Deci există mai mulți Dumnezei, inferiori, medii și superiori ? :) Conceptul de “Dumnezeu” admite existența unei pluralități de Dumnezei ? Să fim… serioși… Dumnezeu este divinitatea supremă. Existența mai multor Dumnezei (inferiori și superiori) implică existența mai multor divinități… supreme. Eroare de… logică...
Dumnezeu este întruchiparea perfecțiunii, și există un singur Dumnezeu, unic. Deci nu pot exista… Dumnezei, și nici Dumnezei inferiori și superiori… Nu-i așa ?

Genna Tomescu: "O idee care se afirma fara demonstratie, chiar daca nu e o axioma, din chiar scutirea sa de demonstratie, capata - rostita energic - prestigiul de axioma." (I. Petrovici)
Axioma=1.Adevăr fundamental admis fără demonstrație, fiind evident prin el însuși. 

2. (Mat.; Log.) Propoziție luată drept punct de plecare sau considerată fundamentală într-un domeniu și pentru care nu se cere demonstrație.
Ce pot sa spun e ca s-a dovedit de-a lungul timpului ca imposibilul poate fi posibil (ex. banal pamantul e rotund); nu-ti contest afirmatiile cu rezerva ca nici nu se poate demonstra contrariul in lipsa unor dovezi. Mai simplu spus suntem obisnuiti sa gandim in limitele cunoasterii existente care ofera siguranta lasand totusi o portita pentru noi descoperiri in seama altora...

Kato: Axioma este "Adevăr fundamental admis fără demonstrație, fiind evident prin el însuși." Exemple : întregul este mai mare decât partea; două cantități egale cu a treia sunt egale între ele; orice efect are o cauză. Ele sunt admise fără a trebui să fie demonstrate deoarece au fost deja demonstrate anterior !!!
“Ce pot sa spun e ca s-a dovedit de-a lungul timpului ca imposibilul poate fi posibil (ex. banal pamantul e rotund);”
:) Eroare ! Niciodată nu a fost imposibil ca Pământul să fie rotund ! Pământul a fost ÎNTOTDEAUNA rotund ! Doar în mintea unora, în credințele și convingerile unor ignoranți Pământul nu a fost rotund, ci a fost închipuit, imaginat, ca având formă plată (disc) sau altă formă… Nu confunda lucrurile între ele…
De-a lungul timpului, oamenii au emis tot felul de ipoteze. Ulterior, unele au  fost validate ca adevăruri, altele au fost invalidate, demonstrându-se falsitatea lor.
Ipoteza este o PRESUPUNERE, enunțată pe baza unor fapte cunoscute, cu privire la anumite (legături între) fenomene care nu pot fi observate direct sau cu privire la esența fenomenelor, la cauza sau la mecanismul intern care le produce; presupunere cu caracter provizoriu, formulată pe baza datelor experimentale existente la un moment dat sau pe baza intuiției, impresiei etc.
Nu confunda, așadar, axioma cu ipoteza, care este o presupunere… Oamenii au PRESUPUS că Pământul este plat, ipoteza aceasta fiind infirmată (invalidată) ulterior în mod științific și experimental.
Vorbim de realitate și ficțiune / irealitate, de ceea ce există și ceea ce nu există.

 
În mintea majorității oamenilor REPREZENTAREA realității este deformată. La unii mai mult, la alții mai puțin... Dar asta nu afectează realitatea, așa cum unii cred, în mod nejustificat…


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

Bonus : 
  

O SERIE DE CĂRȚI MINUNATE DESPRE SPIRIT, VIAȚA SPIRITUALĂ, VIEȚILE ANTERIOARE, LUMEA DE DINCOLO, EXISTENȚA DE DINAINTE ȘI DUPĂ MOARTEA CORPULUI OMENESC

(În josul unora dintre pagini ai și o secțiune numită "Cărți de același autor", unde există și alte cărți interesante scrise de același autor. Această colecție am făcut-o dintr-o listă de peste 1.300 de titluri ! ) Nu uita faptul că o carte bună reprezintă un cadou apreciat de majoritatea oamenilor, datorită utilității sale.

Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');