Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, februarie 13, 2014

Principii şi Tipare care îți asigură Succesul - 2 - Nimeni nu este perfect

Principii şi Tipare care îţi asigură Succesul
2. Nimeni nu este perfect
Aceasta este o lege general valabilă. 
În plus, nu am întâlnit încă nici o excepție de la ea ! 
Fiecare om își are părțile sale bune și părțile sale rele, calitățile și defectele sale. 
Fiecare om greșește, inevitabil, de foarte multe ori, în decursul vieții sale. 
A înțelege bine acest adevăr conduce implicit la acceptarea sa, și a tuturor oamenilor, așa cum sunt ei, cu calitățile și defectele lor. 
Este deosebit de important să asimilezi aceste idei privind realitatea imperfecțiunii umane. 
Nu vorbesc acum, aici, de perfecțiunea spiritului, a sinei spirituale, a sinelui, și nici de alte lucruri. Nici de Marii Maeștrii spirituali. Vorbesc aici doar de caracteristicile și proprietățile ființei umane obișnuite, a stării în care spiritul este încorporat într-un corp fizic omenesc, care îi limitează mult capacitatea de a percepe realitatea așa cum este ea. 
Căci aproape orice om știe din școală faptul că simțurile umane nu pot percepe decât o foarte mică parte din cantitatea imensă de informații existente în mediul înconjurător și în cel intern. Receptorii analizatorilor senzoriali pot recepționa doar game restrânse de stimuli. 
Din această cauză, omul trebuie să își folosească în mod continuu mintea, pentru a înțelege ce se întâmplă în realitate, cu el și lumea. Tu ești astfel forțat să gândești, în permanență, să faci eforturi necontenite de a cunoaște, analiza și înțelege ceea ce percepi, dar, mai mult, ceea ce nu poți percepe. Ești forțat să evoluezi în acest mod, fiind forțat să gândești. 

În domeniul spiritualității se vehiculează multe informații greșite. Mulți oameni afirmă multe inepții, precum : “realitatea nu există”, “totul este ireal”, “totul este iluzie”, “materia nu există”, etc. 
Am mai scris și voi mai scrie despre despre acest subiect, despre erorile de logică provenite din necunoașterea exactă a sensurilor și semnificațiilor termenilor folosiți, și din necunoașterea naturii ascunse (imperceptibile) a realității.
Revenind la tiparele care asigură succesul, sper să poți înțelege faptul că asimilarea și acceptarea următoarelor idei se înscrie în aceste tipare :
1 - nici un om nu este perfect, deci toți oamenii sunt imperfecți, și greșesc inevitabil.
2 - nu trebuie să pretinzi nimănui să nu greșească deloc, nu trebuie să te aștepți ca ceilalți să fie perfecți în ceea ce gândesc și fac, căci aceste pretenții și așteptări sunt din start nefondate, eronate, și îți vor aduce multe decepții, mult stres și suferință.
3 - nu trebuie să ai pretenții și așteptări de la tine însuți, de a gândi și a te comporta perfect, fără greșeală, deoarece, la fel, vei fi foarte des decepționat de tine însuți, foarte stresat, și vei suferi în mod penibil, de unul singur, învinuindu-te și învinovățindu-te permanent de tot felul de lucruri.
4 - nu te poți accepta și iubi pe tine însuți, și pe nimeni altcineva, cât timp vei continu să emiți pretenții și așteptări nefondate, cât timp te vei învinovăți pe tine și pe alții privind greșelile făcute. 
Ele sunt inevitabile, izvorând din imperfecțiunea naturii ființei umane.
5 - pentru a putea trăi relaxat, vesel, fericit, trebuie să te accepți pe tine, așa imperfect cum ești, și pe toți ceilalți, așa imperfecți cum sunt, învățând totodată să anticipezi greșelile și să te ferești de efectele lor negative.
6 - a accepta nu înseamnă a aproba ! Aceptarea nu implică aprobarea ! Nu aproba greșelile, ci doar acceptă-le existența, ca fiind inevitabile. Ele nu trebuiesc NICI APROBATE NICI DEZAPROBATE ! Este foarte important să înțelegi asta. Ele trebuie însă preîntâmpinate, prevăzute, pe cât posibil. Trebuie să înțelegi natura lor, și faptul că fac parte integrantă din Lecția de Viață Terestră.
7 - nu poți beneficia de liniște, calm, pace mentală și sufletească, cât timp te agiți nevrotic în zadar, străduindu-te să nu greșești deloc, și să îi constrângi pe cei din jur să nu greșească. 
Nu poți schimba lumea, și nici pe tine, în mod radical, din acest punct de vedere. 
Dar poți ajuta, în măsura posibilităților tale de înțelegere, la instaurarea unui climat de înțelegere, prietenie, liniște, pace, optimism și veselie, acolo unde ești și vei fi. 
Vei putea face asta când nu vei aproba și nu vei dezaproba nimic din ceea ce faci tu și alții, căutând doar să faci cât mai bine ceea ce faci, și nu în mod perfect.
Când vei accepta greșelile ca fiind inevitabile, te vei putea iubi pe tine și pe oricare altul, indiferent de cât vei greși și indiferent de cât va greși el față de tine, și față de el sau alții. 
Iubirea ta îi va sprijini și ajuta pe toți din jurul tău să se relaxeze, să scape de teama, stresul și încordarea procate de erori și greșeli, să înțeleagă și să accepte inevitabilul, realitatea.
8 - nu poți accepta ceea ce nu înțelegi. 
Nu poți iubi ceea ce nu poți accepta. 

Meditează la aceste afirmații, până când vei înțelege profunzimea acestui determinism cauzal. 
Aceasta este Calea Iubirii. 
Meditând, analizând ideile de mai sus, pătrunzi și înaintezi, inevitabil, automat, pe Cale… ♡ 




 Puteţi downloada sau prelua GRATUIT de pe Scribd textul de mai jos, pe orice blog sau site, cu cod Embed - daţi click sub text, pe "Embed" şi copiaţi codul în pagina blogului, unde doriţi să apară:




Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

Principii şi Tipare care îți asigură succesul - 1

1. Determinismul cauzal - tiparele de succes : Succesul reprezintă un rezultat favorabil, obținut ca urmare a depunerii unui efort (sau unei serii de eforturi) fizic sau intelectual, reușită, izbândă. În orice domeniu al vieții există anumite legi, principii și reguli, care, conform legilor determinismului cauzal, configurează în mod strict căile de obținere a rezultatelor de succes anticipate, dorite. Cu alte cuvinte, orice om de succes a ajuns în poziția sa superioară deoarece a urmat anumite principii, căi, metode și tehnici specifice, care i-au asigurat succesul.

Principii şi Tipare care îţi asigură succesul - 3 - Atitudinea pozitivă

Ai auzit deseori despre acest concept. Afirmații de genul: ‘’Atitudinea contează‘’, “Atitudinea este totul”, “Trebuie să ai o atitudine pozitivă”, etc. Atitudinea reprezintă în sine un concept abstract, care încearcă să definească modul în care tu te RAPORTEZI la lume și viață. În mod simplist ea poate fi categorizată în : 1) Atitudine pozitivă, 2) Atitudine negativă, 3) Atitudine neutră (indiferentă). Este foarte important să înțelegi faptul că atitudinea, ca și multe alte aspecte ale vieții, nu trebuie privită ca ceva dual, ci ca o… TRINITATE !
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');