Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, februarie 21, 2014

Osho, Genna, Kato :)

Osho, Genna, Kato :)

Genna Tomescu : "Nimeni nu are vreo şansă să se elibereze de suferinţă altfel decât acceptând-o. 
Sună paradoxal, dar e un paradox minunat şi eficient: acceptarea suferinţei te eliberează de ea, nonacceptarea îţi amplifică suferinţa. 
Poţi înţelege foarte uşor această lege dacă intri într-un pârâu şi îl tulburi. 
Toată mizeria de la fund se va ridica la suprafaţă. 
Trebuie să fii curajos pentru a bea din acea apă. 
Dar trebuie să fi un adevărat nebun pentru a intra în pârâu şi a încerca să-l linişteşti. 
Vei produce şi mai multă tulburare. 
Acţiunea cea mai înţeleaptă la care te poţi deda este să stai cuminte pe margine şi să aştepţi.
Materiile în suspensie vor fi antrenate de curent sau, dacă sunt mai grele, se vor depune. 
Pârâul se va limpezi de la sine.
Pentru că nu intervine nimeni, prin chiar curgerea lui, se purifică şi se limpezeşte. 
Ceva asemănător se întâmplă cu fluxul mintal. 
Dacă nu interferezi se va ordona singur. 
Natura iubeşte armonia. 
Provoacă în orice punct din sânul naturii dizarmonie şi ea va începe imediat să creeze armonie." 
Osho

Kato : Analogia nu este foarte nimerită, deoarece fluxul mental reprezintă ceva oferit omului pentru a se cupla la el și a se lăsa purtat, folosindu-se (beneficiind) totodata de el. 
 Viața terestră reprezintă un flux de informații la care suntem cuplați prin intermediul corpului fizic, de la nivelul căruia ne provin informațiile, prin simțurile corporale.

Genna Tomescu : Zice sa nu reactionezi, sa fii natural, ca se aseaza ce e de asezat. Sa nu te opui, sa nu fortezi. Armonie !

Kato : Zice că : “Nimeni nu are vreo şansă să se elibereze de suferinţă altfel decât acceptând-o. 
Sună paradoxal, dar e un paradox minunat şi eficient: acceptarea suferinţei te eliberează de ea, nonacceptarea îţi amplifică suferinţa. ”
Dar acceptarea vine numai din înțelegere, căci ce nu poate fi înțeles nu poate fi acceptat. 
Deci, rezultă în mod logic faptul că DOAR ÎNȚELEGEREA NATURII SUFERINȚEI TE POATE ELIBERA DE EA. 
 Iar această înțelegere nu o poți căpăta decât prin cunoasterea conferita de experiență, intrând în fluxul vieții și folosindu-ți totodata mintea pentru a înțelege ce se întâmplă cu tine și lumea înconjurătoare în care ai intrat.  
Analiza este la fel de importanta ca si cunoasterea perceptiva a realitatii. 
Sunt inseparabile. 
Psihologii spun ca : "Tot ce este in minte a trecut intai prin simturi (perceptie senzoriala)."
Deci sunt foarte importante, atat cunoasterea perceptiva, cat si acțiunea (experimentarea) și gândirea. 
De fapt EȘTI FORȚAT SĂ GÂNDEȘTI, să te descurci în diferite și variate situații și condiții de viață.
A NU REACTIONA se situează chiar la polul opus, căci fuga de reacție nu te ajută cu nimic să experimentezi, să înțelegi și să accepți realitatea, așa cum este ea, nu cum ai dori să fie. 
Din contra, te blocheaza !
ADAPTAREA ESTE CUVANTUL-CHEIE, CACI NU POTI SCHIMBA LUMEA, DAR TE POTI ADAPTA LA EA, GASIND IN CADRUL CONDITIILOR EI VARIATE PE CELE MAI CONVENABILE TIE.
A te lăsa purtat de flux, fără nici o reacție, înseamnă a-ți urma destinul, karma, așa cum este ea, ca suma de efecte a tuturor gândurilor și faptelor tale din trecut. 
În plus, însă, vei acumula o karmă negativă, căci lipsa ta de reacție va atrage tot mai mult abuzuri din partea celor din jurul tău, care vor profita de tine în interesul lor personal.

"nonacceptarea îţi amplifică suferinţa."
 Dacă nu accepți starea de boală ca fiind normală, și faci ceea ce trebuie să faci pentru vindecarea ta, te vei vindeca. Dar dacă în situația în care ești bolnav nu reacționezi, acționând în sensul schimbării tiparelor care te-au condus spre acea stare, te vei autodistruge.
Deci rămâne discutabil ceea ce trebuie să înțelegem exact prin "acceptare" și "neacceptare", și prin "reacție".

“Nimeni nu are vreo şansă să se elibereze de suferinţă altfel decât acceptând-o.”
Acceptarea faptului că ai o durere de la un dinte cariat nu te scutește de suferință, de acea durere, și nici de cauză, de carie. Nu-i așa ? 
Înțelegerea naturii suferinței și acceptarea ei nu sunt de ajuns, fiind nevoie și de reacția ta adaptativă, de actiune, de a merge la un stomatolog să rezolve problema.

Faptul că NU TREBUIE SĂ TE OPUI FLUXULUI VIEȚII, este cu totul altceva, căci asta NU IMPLICĂ ÎN MOD AUTOMAT SĂ TE LAȘI CU TOTUL ÎN VOIA LUI, LA NIMEREALĂ, FĂRĂ SĂ INFLUENȚEZI DELOC CURSUL EVENIMENTELOR.
A te opune fluxului este ceva autodistructiv, ca și cum ai încerca să oprești un fluviu cu corpul tău. 
Nu poți înota nici împotriva curentului, căci vei fi rapid epuizat. 
Deci, trebuie să te lași purtat la vale, dar să dai din mîini și din picioare, în mod conștient, pentru a ajunge pe malul care vrei, în locul în care vrei. 
Dar dacă nu știi ce vrei, unde vrei să ajungi, atunci se complică problema...
Dacă te pași cu totul în voia fluviului, aproape sigur te vei îneca, și chiar dacă te va scoate undeva la mal, este posibil să nu îți convină deloc acel loc în care ai fost scos si modul in care ai... esuat.
De aceea, profit de ocazie să subliniez din nou rolul important al gândirii și voinței proprii, al autodeterminării. 
Cuvântul-cheie, repet, este ADAPTARE, adaptare conștientă la condițiile de viață, în sensul împlinirii nevoilor și trebuințelor personale.

Genna Tomescu Adaptarea este un proces permanent care ajuta, conduce la obtinerea armoniei. 
Mesajele lui Osho, ca si ale altor intelepti, maestrii spirituali necesita traducere, sub aparenta evidenta a exprimarii.
 In procesul de adaptare ce conduce la evolutie si armonie se ajunge si la iubirea constienta.
 In procesul de adaptare consider necesara cunoasterea celor mai importante Frici si modalitatea de intelegere si acceptare in mod constient si din sfaturile unui specialist si recomandarile acestora.
Recunoasterea fricilor, controlul si indepartarea lor fac parte din acest proces de adaptare care va permite accesul la succes in viata personala si profesionala intr-un timp mai scurt, dezvoltand calitatile : curaj, incredere, stima de sine crescuta, perseverenta, tenacitate, empatie, compasiune, iubire pentru dreptate, loialitate, fidelitate, iubire fata de semeni, daruire.

CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. Accesează acest link pt oferta completă de magazine unde găseşti tot ce vrei : https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ Mulţumesc ! 



Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');