Get Response Email Marketing

programarea-succesului.ro

Kato Live ora 22

Calendar Evenimente Spirituale România de Kato

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, februarie 01, 2014

Lăsați oamenii să viseze

Lăsați oamenii să viseze. Nu îi… treziți. La realitate… :)
Glumeam... Dacă vreți să îi treziți, treziți-ii… :)
Ce metodă de a trezi un visător rupt de realitate, ai folosi, tu, personal ?

A C:  Și...până la urmă, care e realitatea? De unde știm unde se afla adevărul dintre două persoane ? Cred că există două feluri de visare:  
1.O dată, omul care nu vrea să-și asume consecințele faptelor sale, și care înca mai visează că "îi va fi bine", deși nu crește, nu învață și nu se dezvoltă (e nedeterminat, nu are voință).
Sau, omul care are puterea să-și recunoască faptul că realitatea din el sau din jurul lui este rezultatul propriei sale gândiri și atitudini, și care, evident, știe că optimismul/ visarea sunt doar niște unelte ce-l ajută în dezvoltarea sa.
2.  Cel de-al doilea om este conștient de "realitatea" în care trăiește și poate deopotrivă să vadă și să înțeleagă lucrurile negative sau care nu i se potrivesc, doar că... el preferă să viseze "în lumea lui" ca să și-o creeze în fața ochilor săi. Tu ce zici ?

Kato: Pentru mine este simplu, căci eu nu mă…  complic. :)
Realitatea este Existență efectivă, obiectivă, fapt concret, lucru real, stare de fapt, adevăr.
În realitate = în adevăr. Nu mă mint pe mine însumi, și nici pe alții. Nu mă las nici mințit, păcălit…
Adevărul ? :)
Concordanță între cunoștințele noastre și REALITATEA obiectivă.
Oglindire fidelă a REALITĂȚII obiective în gândire.
Ceea ce corespunde REALITĂȚII, ceea ce există sau s-a întâmplat în REALITATE.
Adevăr obiectiv = conținutul obiectiv al reprezentărilor omului, care corespunde REALITĂȚII lumii obiective, independent de subiectul cunoscător.
Adevăr relativ = reflectare justă, însă aproximativă, limitată a realității.
Într-adevăr sau în adevăr = corespunzător realității, în realitate, de fapt.
Conștiința absolută a autenticității și valabilității conținutului credinței religioase. Realitatea spirituală ca subiect al revelației și obiect al credinței.
Crezi că poți trezi un visător rupt de realitate ? Crezi că ar fi bine, util, să îl trezești ? Cui ?
A fi permanent ancorat în realitate presupune un proces continuu de “tatonare” a realității și ancorei tale. Un bun procedeu îl constituie EXEMPLIFICAREA - raportarea continuă la cazuri și exemple reale, concrete.
În momentul în care vei constata că nu poți să îți argumentezi punctul de vedere cu exemple concrete, ai un semnal de alarmă privind ruperea ta de realitate…

AC: Crede-mă că poți visa cu ochii deschiși, creându-ți realitatea din jurul tău. (mă refer la vise ca la dorințe). Tot ceea ce gândești și simți se materializează în atitudinea ta față de tine însuți și față de ceilalți, nu ?

Kato: Nu cumva confunzi visarea cu… altceva ? De exemplu… creativitatea… :) Imaginația creatoare coordonată voluntar, conștient, într-o anumită direcție prestabilită…
Visarea reprezintă faptul de a visa.
A visa reprezintă a avea un vis în timpul somnului, a vedea în vis evenimente, lucruri, ființe. A te lăsa în voia gândurilor, a imaginației, fanteziei.
Visarea cu ochii deshiși este denumită și reverie, ea purtând gândirea în domeniul fanteziei, involuntar, incontrolabil, fără exercitarea unui control conștient al voinței.
Visul reprezintă o înlănțuire involuntară, necontrolată în mod conștient, de imagini, fenomene psihice și idei, care apar în conștiința ta în timpul somnului.
În reverie, ești într-o stare de semiconștiență, o stare de transă.
Spunem că ceva este ‘’de vis‘’, propriu visului, dacă extrem de frumos, de necrezut, dar ireal, iluzoriu, adică rupt de realitate.
De asemenea, se admite ca general valabil faptul că visul are aceste trăsături caracteristice : este lipsit de claritate, puțin determinat, vag, confuz.
Pe de altă parte, există și sensul figurativ, metaforic, secundar, al termenului vis : dorință puternică, aspirație, năzuință. ‘’A-ți vedea visul cu ochii‘’ înseamnă, din acest punct de vedere, a-ți vedea dorința împlinită...
Eu întotdeauna încerc să ocolesc folosirea metaforelor, a sensurilor figurative și secundare ale termenilor, deoarece acestea creează multă confuzie, multe neînțelegeri, multe polemici inutile. De aceea este evitată folosirea lor în orice fel de manual.
Le folosesc doar când sunt pus pe… glume… :)

AC: hmm... daaaaa... s-ar putea să confund :)


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribeto Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribeto Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');