Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, februarie 28, 2014

Credința, Realitatea și Adevărul - învățătura unui nagual, Don Miquel Ruiz


Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

Mulți oameni cred că în univers există un mare conflict între bine și rău, dar acest lucru nu  este adevărat. 
Un conflict are loc în interiorul minții umane, nu și la nivelul universului. 
El nu se manifestă în lumea plantelor și a animalelor, nici pentru stele, copaci, și pentru restul naturii. 
Dar nici măcar conflictul din interiorul mintii umane nu se realizează între bine și rău, ci între adevăr și neadevăr (minciună). 
Binele și răul sunt REZULTATUL acestui conflict. 
Rezultatul credinței în adevăr este bunătatea, iubirea, fericirea, căci dacă îți trăiești viața în adevăr, te simți bun, și lumea ți se pare un paradis. 
Rezultatul credinței în neadevăr și apărarea neadevărului reprezintă ceea ce numim ‘’rău‘’, ceea ce conduce întotdeauna la fanatism. 
Credința în neadevăr (minciuni) dă întotdeauna naștere injustiției, violenței, abuzurilor, suferinței, atât la nivelul societății, cât și al individului.
Întreaga dramă a vieții tale este rezultatul credinței în neadevăruri, îndeosebi a celor legate de propria ta ființă. 

Prima  minciună în care crezi este aceea ca NU EȘTI :
1. așa cum ar trebui să fii,
2. suficient de bun,
3. perfect.
În realitate, toți oameni se nasc perfecți, cresc perfecti, și mor perfecti, căci nu există decât perfecțiunea. 

Marea minciună constă în faptul că nu ești perfect, că există cineva care nu este perfect așa cum este, și de aceea toată lumea caută o imagine a perfecțiunii pe care nu o va putea atinge niciodata. 
Nu poți atinge perfecțiunea mergând pe această cale, deoarece imaginea este falsă. 
Este o minciună, dar tu investești în ea credința ta, construind apoi o intreagă structură alcatuită din minciuni, numai pentru a o susține.
Toate suferințele din viața ta au la bază credința ta în minciuni.
Când îți dai osteneala să impresionezi pe cineva, încercând să-i demonstrezi că ești suficient  de bun pentru el, o faci deoarece nu te consideri suficient de bun pentru tine... 

Puterea omului este dată de credința sa, căci ea este o mare putere creatoare. 
Nu are nimic de-a face cu religia, căci este rezultatul unui legământ pe care îl faci cu tine însuți, de a crede într-o anumită idee. 
Fără a mai avea nici o îndoială, îți investești credința în acea idee, iar această idee devine pentru tine adevărul, chiar dacă în realitate este un neadevăr. 
Credința ta poate avea atât de multă putere încât când ești convins că nu ești suficient de bun, devii în mod real insuficient de bun, și dacă ești convins că vei eșua, atunci vei eșua în mod real.
Suferința ta este cauzată de faptul că ai ajuns să crezi în minciuni. 

Umanitatea a ajuns în stadiul actual deoarece oamenii cred în neadevăruri, într-o manieră colectivă, și au ajuns să reacționeze față de ele cu ură, violență, și mânie.
Libris.ro

În această lume adevărul trebuie experimentat pentru a putea fi cunoscut și înțeles, deoarece nu poate fi preluat “de-a gata” de la alții, prin simpla comunicare interpersonală. 
Oamenii simt nevoia să descrie, să explice, să exprime ceea ce percep, în cadrul procesului comunicării, dar atunci când experimentează adevărul nu au cuvinte potrivite prin care să-l exprime în mod fidel. 
Cine afirmă că poate exprima în mod exact adevărul, se înșeală, și nu-și dă seama de eroare.
Poți percepe adevărul cu simțurile tale, dar când încerci să-l exprimi în cuvinte, îl deformezi, îl distorsionezi, astfel încât își pierde calitatea de adevăr. 

Devine o poveste, o proiecție bazată pe realitate, care este reală numai pentru povestitor, dar oamenii continuă totuși, mereu, să încerce să transpună realitatea în cuvinte. 
Acest lucru nu reprezintă ceva esențialmente greșit, totuși, ci ceva minunat, căci constituie arta supremă care ne face să fim oameni. 
Oamenii sunt obligați să facă efortul de a recrea (reprezenta) realitatea percepută, prin diversele mijloace și tehnici disponibile.
Un artist încearcă să exprime ceea ce percepe, prin arta sa, prin lucrările sale artistice. 

Ceea ce pictează un pictor nu este identic cu realitatea, dar modelul real seamănă suficient de mult cu reprezentarea artistică, încât să îi aducă aminte de ceea ce a perceput. 
Dacă un pictor suprarealist îți va face portretul, probabil nu te vei recunoaște în tablou, nu te vei identifica cu acea reprezentare. 
Pictorul, însă, îți va putea spune că așa "te vede" el. 
Pentru el acest lucru este adevărat, căci el a exprimat prin pictura lui ceea ce a perceput, iar pentru tine nu este neapărat la fel, căci tu ai o cu totul altă percepție despre tine. 
Toți oamenii acționează precum acest pictor, fiecare om fiind un povestitor, un narator, un artist. 
Ceea ce face pictorul cu culorile, oamenii obișnuiți fac cu cuvintele. 
Ei observă ceea ce se petrece în interiorul și în jurul lor, și descriu apoi aceste lucruri în cuvinte, făcând un ‘’portret verbal‘’ al acestora.
Oamenii creează povești despre tot ceea ce percep, distorsionând adevărul, dar pentru ei povestea lor este adevărată. 

Modul în care unii oameni distorsionează realitatea este foarte agreat de alți oameni, exemple constituind pictorii, sculptorii, scriitorii suprarealiști care au priză la public. 
Fiecare om își creează propria sa poveste, un punct de vedere unic și personal. 
De aceea nu este corect să impui povestea ta altor oameni, deoarece ea este adevarată doar pentru tine. 
După ce vei înțelege acest lucru, nu vei mai simți nevoia să aperi valorile în care tu crezi, căci nu contează dacă ai dreptate sau dacă demonstrezi că alții greșesc. 
Orice ar crede un om, acea credință reprezintă doar punctul său de vedere, iar aceasta nu are nimic de-a face cu tine...  
Din Don Miquel Ruiz şi Janet Mills - "Vocea Cunoașterii" - sinteză.

buzzle.ro


GT Totuși nu înțeleg de ce spune Ruiz : În realitate, toți oameni se nasc perfecți, cresc perfecti, și mor perfecti, căci nu există decât perfecțiunea. 
Marea minciună constă în faptul că nu ești perfect, că există cineva care nu este perfect așa cum este... 
- mie mi se pare evident că omul nu este perfect în starea de om cum nici spiritele nu sunt perfecte. 
Nu degeaba se școlesc și ele, nu degeaba există ierarhii.

Kato Face o greşeală, încercând să explice prea simplist ceva ce el percepe la un nivel superior, unui nivel inferior, care nu are capacitatea de a înţelege adevăruri de ordin superior. 
Nu greşeşte că o face, ci că nu o face bine, corect, eficient, în... "perfecţiunea" lui... :)
A amestecat puţin... borcanele...
Este evident faptul că explicaţiile sale nu sunt... perfecte. Nici nu ar putea fi... :)
De aceea nici nu este... înţeles... 
Creează confuzie... 
Există un anumit punct de vedere din care Creaţia poate fi percepută ca fiind perfectă, cu tot ce există în ea, dar acesta nu este punctul de vedere comun, al omului obişnuit, ci unul foarte.... detaşat, depărtat.... Pe scurt explicat ar suna cam aşa: Creaţia a fost făcută perfect, dar în ea există imperfecţiune, căci fără existenţa imperfecţiunii nu ar putea fi... perfectă... 
Omul, omenirea, ca tipar este un tipar perfect, dar care cuprinde în ansamblul său o mulţime de oameni imperfecţi, căci dacă ar exista doi oameni perfecţi ei ar fi... IDENTICI ! 
Deci: DIVERSITATEA, VARIETATEA, NU ESTE POSIBILĂ DECÂT PRIN EXISTENŢA... IMPERFECŢIUNII. 
Am putea merge mai departe, şi afirma cam aşa: fiecare om are la bază un tipar al perfecţiunii, în esenţa lui, dar totodată are şi implementate anumite "erori" care îl fac pe fiecare să fie... unic, prin imperfecţiunea sa... unică...  
Oare se înţelege ceva din ce vreau să spun ? 
Suntem cu toţii nişte tipare perfecte dar cărora li s-au implementat erori variate, atât de variate încât ne fac pe fiecare... unici. 
Aici vorbim de OM, adică de TRUP, de CORPORALITATE, de AVATARII de care spiritele noastre se folosesc pt a experimenta viaţa omenească terestră, acest... joc... 
Cu spiritele povestea stă un pic altfel, dar are asemănări...

GT Da, se înțelege ce spui. Chiar "răsfoiam" acum cartea în ideea că găsesc ceva explicații. 
El pleacă de la ideea că tot ce a creat este perfect, altfel n-ar cum să fie...  
Firește că tiparul de perfecțiune permite tinderea omului spre perfecțiune. 
Ca și al spiritelor de altfel. Căci nici ele nu sunt toate la fel. Și în cazul lor se poate vorbi de un tipar al perfecțiunii ce le permite să se perfecționeze. 
Deși nici ele nu vor deveni perfecte vreodată. Aidoma, întocmai creatorului.

Kato Altfel spus: dacă ele vor deveni vreodată aidoma Creatorului, vor deveni IDENTICE cu el, şi se vor "dizolva" în el, deoarece vor fi... identice... 


GT Asta e interesant... ar putea modifica conceptul de Dumnezeu... care nu e o entitate vizibilă, palpabilă, măsurabilă și altele.

Kato Este un concept vechi, cel de "câmp"... 
Cel nou este... materialist, personificat, umanizat, deci... eronat, desigur....

GT  Da, mă gândeam și eu tot la o reprezentare gen "câmp:...

Kato "Dizolvarea" de care vorbeam este ca şi cum două unde (câmpuri) ajung să vibreze la unison, în fază, exact la fel, şi atunci ele devin... una, o singură undă, în rezonanţă, în... manifestare...


GT N-am înțeles fizica la timpul ei și acum mă chinui să înțeleg... Era o jale în liceu, în clasa în care eram, numai medii mici, sub 6 au fost, cu 2,3 excepții. 
Dar am înțeles efectul descris de tine...
Așa-i și cu îndrăgostiții... vibrează la unison... până ajung la disonanță...

Kato Ţii minte cum descrie Michael Newton comunicarea telepatică existentă între spirite? 
Ele "se simt"... iar această "simţire" transcende spaţio-temporalitatea... 
Ele pot crea "spaţii" pentru ele, în care să experimenteze ceva... 
Dar aceste... experienţe sunt aproape imposibil de imaginat în starea corporală în care suntem acum...
În fapt, percepţia "corectă" a Realităţii ar fi cea în care am percepe Câmpul, câmpurile, căci materia este o manifestare a unor efecte de câmp. 
De aceea clarvăzătorii care percep prin percepţie extrasenzorială descriu câmpuri şi efecte de câmp, aşa numitele "aure", care sunt într-o mişcare şi transformare continuă. 
Aparatul nostru vizual ne "păcăleşte", şi asta este mare iluzie, Maya, făcându-ne să vedem corpuri solide acolo unde de fapt există doar spaţii goale, căci atomii sunt practic.... goi pe dinăuntru. 
Corpurile omeneşti, ca de altfel tot ce numim "materie", sunt de fapt nişte matrici energetice create prin efecte de câmp, datorită interacţiunilor unor multiple câmpuri. 
Dar... iluzia oferită nouă spre experimentare este oarecum... minunată, fiind creată în scop... experimental, pentru a o putea experimenta noi, ca un fel de.... joc educativ... 
Ar trebui să fim... recunoscători pentru asta, şi să ne bucurăm de... joc, cât ţine el, părerea mea...


buzzle.ro

În completare, este util de parcurs şi o altă... viziune, care completează ceea ce nu se vede în cea a lui DMR:
"Dr. N: Pamântul este considerat dificil?
S: Da. În unele lumi trebuie sa depasesti stari de disconfort fizic - chiar sa suferi. 
Altele înclina mai degraba spre provocari mentale. 
Pamântul le are pe amândoua. 
Primim aprecieri pline de respect daca ne descurcam bine în aceste lumi dificile, (zâmbind) 
Cei care nu calatoresc prea mult spun ca suntem aventurieri.
Dr. N: Ce anume te atrage cu adevarat la Pamânt?
S: Relatia pe care o au oamenii atunci când se lupta între ei... fiind competitori, dar colaborând în acelasi timp.
Dr. N: Nu e o contradictie?
S: (râde) Tocmai acest lucru e si ceea ce ma atrage: sa mediez neîntelegerile unei rase failibile care are în acelasi timp atâta mândrie si atâta nevoie de respect de sine. 

Creierul uman este unic, dupa cum stii si tu.
Dr. N: În ce fel?
S: Oamenii sunt egocentrici, dar si vulnerabili. 

Ei pot avea un caracter meschin, dar si o mare capacitate de a fi amabili. 
Exista un comportament slab si curajos în acelasi timp pe Pamânt. 
Are loc un continuu razboi în jurul valorilor umane. 
Aceasta diversitate se potriveste cu sufletul meu.
Dr. N: Mai spune-mi câteva caracteristici ale gazdelor umane ce pot parea atractive sufletelor trimise pe Pamânt.
S: Hmm... Aceia dintre noi care ne-am dezvoltat pe Pamânt avem... permisiunea de a ajuta oamenii sa afle despre infinitul de dincolo de viata lor si sa-si exprime adevarata bunavointa prin intermediul afectivitatii lor. 

A avea pasiunea de a lupta pentru viata - iata ce e cu adevarat valoros la fiintele umane.
Dr. N: Fiintele umane dau dovada, de asemenea, si de o mare capacitate de rea-vointa.
S: Aceasta este o parte a pasiunii. Dar evolueaza la rândul sau, si atunci când oamenii se confrunta cu probleme, pot da tot ce e mai bun în ei si sunt absolut nobili.
Dr. N: Probabil ca sufletul este cel care alimenteaza trasaturile pozitive de care vorbesti.
S: Noi încercam sa sporim ceea ce exista deja."

Dacă ţi-a trezit... interesul, ai ceva mai mult aici:  https://www.facebook.com/katona.nicolae/posts/898657760178166?pnref=story

Despre Don Miquel Ruiz: 
-https://ro.wikipedia.org/wiki/Don_Miguel_Ruiz
-https://www.facebook.com/donMiguelRuiz/

Cărţi de Don Miquel Ruizhttp://bit.ly/1XCONDB ;  profitshare.ro/l/2642887



Interlink.ro

Cărţi despre Iubire:  http://bit.ly/1qL1AY6 ;  http://bit.ly/1qL228E ;  http://bit.ly/1rbHaI3 ;  http://bit.ly/1qL2e7S ;   http://bit.ly/1qL2weV ;   http://bit.ly/1qL2q6Y ; 


Atlantis -
Învață să stăpânești arta materializării dorințelor



-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/
-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde

-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :


-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:   Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt o ofertă mai completă de magazine, unde găseşti tot ce vrei:  https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !
Cel.ro

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');