Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, martie 24, 2014

Cugetări de început de săptămână

Cere și ți se va da.
Dar ți se va și lua,
În compensare,
Pentru a se realiza
O… transformare...

Crede(-mă) după ce vei cerceta, cu propria minte a ta.

Mulți oameni au impresia că sentimentele umane sunt toate pozitive, morale, și înălțătoare, făcându-se că uită de crimele sadice și cele pasionale, violurile, bătăile, atentatele sângeroase, hoțiile zilnice care se petrec în jurul lor.
Omul este un… ‘’animal sociabil‘’. Trupul carnal animalic omenesc imprimă, prin programarea sa genetică, anumite instincte și pulsiuni animalice comportamentale, cum este comportamentul sexual. Oamenii fac sex ca și animalele. Animalic. În plus, perversitățile sexuale (deviații comportamentale sexuale) sunt mult mai răspândite la specia umană, față de alte specii...
Nu există sentimente pur umane. Nu la modul absolut. Nu suntem singuri, nici pe Pământ, nici în Univers. Încerc doar să fiu realist, să ajut zburătorii să poată reveni, măcar din când în când, cu picioarele minții pe pământ...
Știi vorba aia: „Dacă vrei un prieten adevărat, cumpără-ți un cîine.” ?

Oare cum este mai bine: să te bucuri de viață în prezent, așa cum este, sau să tot speri în ceva mai bun în viitor, mai aproape de perfecțiune, amânând mereu bucuria, prin… speranță ?
Viața ta pe Pământ nu va fi niciodată perfectă. De ce ? Deoarece așa au fost trasate de Creator legile și principiile acestei lumi terestre. Cine nu se bucură că trăiește, nu se poate bucura cu adevărat de nimic. Viața este scurtă. A unora, foarte scurtă.
Memento mori. Nunc est bibendum... :)

Genoveva Tomescu: Chiar ieri citeam o concluzie în urma unui experiment potrivit căruia oamenii se consideră mai atrăgători când beau. Simpatică și chestia asta...
Kato:  Când totul este aplicat cu măsura utilității și eficienței, lucrurile merg bine, per total, conform voinței personale. Oamenii sunt mai activi, mai activați psiho-fizic, mai veseli, după un pahar. Și oamenii veseli sunt mai simpatici decât cei triști. Oricine simpatizează mai degrabă cu un vesel și glumeț, față de unul trist și morocănos. Deci, da, sunt mai atractivi.
Dar numai până la o limită, bine-nțeles. Euforicul este vesel și simpatic, glumeț, dar beatul nu, în general. Bețivii nu sunt deloc atractivi. Completez : bețivii sunt atractivi doar ei între ei. Cine se aseamănă se adună. Datorită atracției. A asemănării, empatiei, a intereselor comune…

"Un vis pe care-l visezi singur, e doar un vis. Un vis pe care-l visăm împreună este o realitate."
John Lennon

‘’Realitatea perceptibilă nouă, tuturor, este ca un vis comun, pe care îl visăm cu toții, împreună.‘’
Kato

IM: Oamenii perfecți nu greșesc, nu urăsc, nu înșală, dar nici măcar nu există... Multumesc lui D-zeu că nu-s perfectă :)
Kato: cum să nu iubești o astfel de femeie ? :)
IM: Kato, un bărbat își dorește femeia perfectă... :)
Kato: Perfectă pentru… el, adicăcucare să se potrivească perfect, adică să fie la fel de… imperfectă ca și el însuși… :)
Știi tu : fiecare om este îndrăgostit de el însuși, subconștient, de aia se îndrăgește rapid de cei ce îi seamănă în diferite privințe... :)
Femeile cred că bărbații își doresc femei perfecte. Dar bărbații și le doresc doar în… visurile lor, în care se visează și pe ei… perfecți. În realitate, însă, bărbații obișnuiți nu pot suporta lângă ei femei frumoase, deștepte, cu funcții, prospere, din cauza diferenței evidente, care îi pune în situații penibile, ridicole. Un astfel de cuplu se destramă rapid.
De aceea, legea atracției operează perfect în sensul că cine se aseamănă se adună, și cine nu… nu. Cei ce se aseamănă se înțeleg, se acceptă, și se simpatizează, în măsura asemănării lor. 
IM: Acum depinde cat dureaza asemanarea asta kato, sti ca orice minune tine....nu toata viata :) E drept ca la inceput e totul lapte si miere, dar dupa un timp totul se schimba si atunci asemanarea se transforma in "ce ai semanat, aia culegi."
Kato: Când relația nu ține, este din cauză că partenerii nu au fost sinceri unul cu altul, și cu ei înșiși. Au încercat să fenteze, și s-au fentat pe ei înșiși. Sinceritatea reprezintă condiția de bază a unei comunicări eficiente. Unde există (apar) probleme de comunicare, nu există sinceritate deplină. Cu cât mai puțină comunicare, cu atât mai multe blocaje provenite din nesinceritate.
Oamenii foarte sinceri pot să își dea seama de la începutul relației dacă se potrivesc sau nu, dacă există sau nu compatibilitate într-o măsură suficientă pentru ca relația să poată decurge în echilibru și armonie.
De multe ori, incompatibilitatea este evidentă, dar oamenii se cred în stare să depășească acest inconvenient, sperând în zadar că vor reuși, cu timpul, să își schimbe partenerul, în direcția și sensul dorit de ei. Și, într-o astfep de relație, ajung amândoi să forțeze schimbarea celuilalt, fără a face nimic pentru a se schimba pe ei înșiși. Asta înseamnă tot a te fenta singur, căci nu poți să schimbi pe nimeni, așa cum tu nu te poți schimba pe tine.
În cadrul relației de cuplu fiecare își învață lecțiile sale. Cine nu este dispus să învețe, va fi părăsit, și va intra cu aceeași inconștiență în altă relație, în care îl așteaptă noi probleme, dureri și suferințe…


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribeto Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribeto Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/


Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');