Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

marți, martie 11, 2014

Edgar Cayce, rugăciunea Tatăl Nostru şi starea de sănătate

Edgar Cayce ( n. 18 martie 1877 la Hopkinsville, Kentucky d. 3 ianuarie 1945 la Virginia în Statele Unite ) a fost un medium de origine americană ce susținea că putea să dea răspunsuri în privința anumitor întrebări precum cele legate de sănătate sau Atlantida printr-o stare de transă.
În ciuda faptului că Edgar Cayce era un creștin devotat și a decedat înainte de formarea mișcării New Age, majoritatea adepților acestei mișcări îl consideră pe Cayce fondatorul mișcării.
Cayce a devenit cunoscut în ultima perioadă a vieții sale datorită profețiilor sale, cu toate că acesta scria materiale despre teologie sau medicina. Scepticii susțin că abilitățile de medium ale lui Cayce pun sub semnul întrebării răspunsurile sale cu temă religioasă.
În prezent sunt mii de cercetători ce studiază capacitățile sale și peste 300 de cărți despre viața acestuia. De asemenea există organizații fondate în memoria sa precum Association for Research and Enlightenment, ce are sedii în întreaga lume, dar și centre deschise în mai
mult de 35 de țări. Wikipedia http://ro.m.wikipedia.org/wiki/Edgar_Cayce
Edgar Cayce: ‘’În clipele cele mai grele ale vieții mele, fără ca cineva să mă învețe, când trăiam stări ale conștiinței joase, deprimare, suferință, îndoială, frică, spuneam Tatăl nostru. De fapt cred că reușeam să alung gândurile negre repetând la infinit această rugăciune. Și miracolele au început să apară.
 Am încercat să-mi explic. Tatăl Nostru este rugăciunea pe care ne-a lasat-o Iisus Hristos, ori numai această cunoaștere, a provenienței sale, ne vorbește de la sine despre puterea și lumina sa.
Multi descântă de deochi cu Tatăl Nostru, și efectul este întotdeauna imediat. Și nu-i o pură întâmplare faptul simplu că Tatăl Nostru purifică și parcă topeste... orice energie tulbure care-l împresoarîă pe cel deocheat. De fapt, noi, cu toții, suntem ca și deocheați când trăim astfel de stări. Suntem ca într-un întuneric, ca într-o pâslă groasă de ceață, în stare de prizonieri. Mintea noastră și energiile interioare sunt atunci închise în suferința mentală. Vedem cum ne gândim obsedant la un lucru, la un om, la o situație, ne cuprinde insomnia, teama paralizantă, ori ingrijorarea și nemulțumirea, senzația că lumea este facută numai din durere și... nu mai știm cum să ieșim de acolo.
Nu sta prea multă vreme în deprimare, în suferință. Nu căuta prea mult la ce-ai greșit, la ce ai făcut rău, ori la ce au greșit alții față de tine ! Ieși din grota stărilor joase ale conștiinței, care te îndeamnă să te simti rău, nefericit, înfricoșat, îngrijorat și nemulțumit. De vei sta prea mult acolo, te vei scufunda în Iad și o vei face prin libera ta alegere. Vizitează Iadul, dar nu locui în el.
Spune Tatal Nostru cind nu te simți bine. Când ești îngrijorat peste măsură, ori nemulțumit.
Cind simți că urăști, ori că nu mai poți. Cind ești deprimat, tulburat, ori nefericit. Când gândul la ziua de mîine te copleșește spune Tatăl Nostru !...
Ai să observi că te vei lovi de o dificultate puternică. Nu poți să spui Tatăl Nostru. Nu te poți concentra asupra rugăciunii, căci gândul tău zboară tot acolo, în negriciunea mentală, în suferința care te bântuie. S-ar putea să spui primele două-trei rânduri ale rugăciunii, apoi te trezești că ai uitat cuvintele următoare, ori că te gândești tot la suferința ta.
Nu renunța ! Spune rugăciunea ! Caut-o cu mintea, cu tot sufletul tău, și spune-o mai departe ! Pune mintea ta să se concentreze asupra rugăciunii, până ce o poate spune fără greș, de la început și până la sfârșit.
Dacă uiți rugăciunea și dacă te trezești că nu te poți concentra asupra ei, este semn că te afli în câmpuri de suferință, care vor să te rețină în ele, prin puterea Legii Atracției. Mintea va fi atrasă tot mai mult spre conștiința suferinței până ce va ieși de acolo concentrându-se asupra rugăciunii.
Este foarte important să știi că Tatăl Nostru trebuie repetat. Trebuie spus fără întrerupere, din nou și din nou, cu tot sufletul, cu toată concentrarea mentală, până ce vei simți că te-ai eliberat... din câmpurile care te-au înlănțuit, din suferință. Când vei ieși de acolo, te vei simți liniștit și vei putea să atragi la tine gânduri și sentimente de încredere, de bucurie, de iubire sau măcar de mulțumire.‘’
Edgar Cayce a afirmat că bolile și suferințele corpului uman, sunt urmarea secrețiilor declanșate de gândurile negative. În Statele Unite s-a lansat o campanie a optimismului, îndemnul ‘’think positive‘’ fiind popularizat și urmat în masă.
EC : ‘’Gândind pozitiv putem vindeca, gândurile optimiste având puterea de a acționa benefic asupra organismului, reglând activitatea glandelor vitale.‘’
A recomandat un mijloc simplu de meditație, prin concentrarea atenției asupra rugăciunii lui Isus, ‘’Tatăl Nostru‘’. A explicat corespondența dintre versetele rugăciunii și activitatea secretorie a glandelor. ‘’Trebuie să încerci să resimți fiecare val de semnificație al fiecărui verset, să extragi sensul energetic al acestuia, și să îl direcționezi către organul în cauza, să simți cum acest verset curge prin corpul tău. Căci se produce în corpul fizic un răspuns la reprezentările corpului energetic : se construiește astfel o reacție chimică, fiind posibilă vindecarea‘’.
TATĂL NOSTRU CARE EȘTI ÎN CERURI - acționează asupra glandei pituitare, cu rol de declanșator al procesului ;
SFINȚEASCĂ-SE NUMELE TĂU - acționează asupra glandei pineale ;
VIE ÎMPĂRĂȚIA TA - deschide tiroida și reglează funcția acesteia ;
FACĂ-SE VOIA TA, PRECUM ÎN CER - deschide tiroida ;
AȘA ȘI PE PĂMÂNT - acționează asupra timusului ;
PÂINEA NOASTRĂ CEA SPRE FIINȚĂ DĂ-NE-O NOUĂ ASTĂZI - deschide gonadele, glandele sexuale ;
ȘI NE IARTĂ NOUĂ GREȘELILE, DUPĂ CUM ȘI NOI IERTĂM - acționează asupra glandelor suprarenale ;
ȘI NU NE DUCE PE NOI ÎN ISPITĂ - acționează asupra celulelor Lyden, celule secretoare de hormoni ;
ȘI NE FEREȘTE DE CEL RĂU - acționează din noi asupra timusului ;
CĂ A TA ESTE ÎMPĂRĂȚIA - acționează din nou asupra tiroidei ;
ȘI PUTEREA - acționează asupra glandei pineale ;
ȘI MĂRIREA - redeschide pituitara ;
AMIN - formula de închidere a acestor centri energetici, și de reconectare la planul terestru.
Cayce a afirmat că riscul apariției tulburărilor, afecțiunilor și bolilor, este foarte mult diminuat în cazul persoanelor care gândesc pozitiv și /sau se roagă în mod frecvent.
Cayce se baza pe principiile medicinei holistice. A afirmat că ‘’mintea este constructorul‘’ (Mind is the Builder). Spiritul construiește, cu instrumentul minții, fiecare celulă din corp, ne existând nici o boala care să nu fi fost construită întîi în mental, în această viață sau în viețile precedente. Așa cum mintem a creat boala, așa are și puterea să o distrugă, printr-un proces reversibil, întîi în mental, efectele manifestându-se ulterior în fizic.
Este foarte important procesul imaginativ-meditativ de vizualizare a organelor în deplină forță și sănătate, și menținerea permanentă a gândirii pozitive privind toate aspectele vieții.  Pentru redobândirea și menținerea sănătății trebuie să-ți rezolvi întîi problemele de la nivel spiritual și psiho-mental, să te împaci cu tine însuți și cu lumea, și vindecarea oricarei probleme de eănătate se va manifesta automat, ca efect cauzal. 
"Spiritualitatea, activitatea mentală, și corpul fizic, formează un tot, deși se pot separa și funcționa separat, și chiar în detrimentul celeilalte părți. Faceți-le să coopereze, reuniți-le în programul lor, și astfel veți avea o energie mai mare în activitățile voastre."
"Boala este păcat (fie că acest păcat a fost comis pe plan fizic, mental, spiritual), este rezultatul erorilor manifestate pe Pământ... căci păcatul nu este decât întoarcerea împotriva Adevărului și Luminii, și astfel afectează corpul fizic. Căci corpul este Templul lui Dumnezeu Viu... încălcarea legii aduce necazul, tristețea, boala pe Pamant...
Nimeni nu-și poate urî vecinul fără să sufere de stomac sau ficat. Nimeni nu poate fi gelos și nervos fără să aibă tulburări digestive și cardiace. Ura și gelozia provin din frică. Din frică izvorăsc aproape toate relele omenirii : frica de sine, frica de ceea ce gândesc alții despre noi, frica de imaginea pe care ceilalți și-au facut-o despre noi, etc. A depăși frica înseamnă a ne umple ființa mentală și spirituală de ceea ce alungă frica, adică iubirea manifestată în lume prin Acela care S-a dăruit răscumpărării noastre. Iubirea, credința, înțelegerea acestor legi alungă frica.
Mânia este o otravă pentru tot organismul... Resentimentul produce în organism acele secreții care impiedică buna funcționare a diverselor sisteme (circulator, digestiv, respirator etc.). Este necesar să ne purificăm corpul și să oprim secreția de otrăvuri care dereglează organismul, îmbolnăvindu-l.‘’
"Sistemul glandelor este sursa tuturor activităților omenești, a tuturor dispozițiilor, a tuturor stărilor sufletești, a tuturor temperamentelor și a diversității firilor și raselor... Frica, mânia, bucuria, toate aceste energii afective sunt legate de activitatea glandelor endocrine, producând acolo secreții (hormonale) care se vor răspândi în tot organismul... Ochiul, nasul, creierul însuși, traheea, bronhiile, plămânul, inima, ficatul, splina, pancreasul, nu-și pot îndeplini rolul decât cu ajutorul sistemului care le permite să se reînnoiască, adică ansamblul funcțiilor glandelor.
Plecând de la aceste glande se creează boala sau vindecarea. Fiecare dintre glande corespunde unei funcții precise, dar și unei vibrații colorate și sonore, unui element al Pământului, unui semn astrologic, sau influenței unei planete."
Cayce a afirmat că glanda pituitara (hipofiza) este legată de lumină, și se dezvoltă în tăcere. Glanda pineală (epifiza) este punctul de plecare pentru construirea embrionului în pântecul mamei. Tiroida intră în acțiune când trebuie să luăm o decizie și să acționăm. Timusul corespunde inimii. Suprarenalele sunt centrul nostru emoțional și actionează asupra plexului solar. Celulele lui Leydig (Lyden) sunt centrul echilibrului masculin-feminin, și gonadele sunt motorul corpului fizic.
Boala, ca proces de degradare, este inițiată în organism datorită secrețiilor hormonale excesive produse de glande ca efect al menținerii în minte a atitudinilor negative. Stoparea degradării și inițierea regenerării (vindecarea) se poate produce activând energiile pozitive, printr-o reorientare atitudinală pozitivă. Starea mentală activează centrii nervoși implicați în reglarea secreției glandelor, determinând o detensionare și relaxarea întregului organism, eliminându-se stresul și efectele sale. Metoda cea mai simplă și mai eficientă pentru această activare o constituie meditația, rugăciunea Tatăl Nostru fiind tot o formă de practică meditativă.
"Păstrați întotdeauna o atitudine binevoitoare, jovială, plină de speranță. În fiecare zi, faceți măcar trei persoane să râdă din toată inima, povestindu-le ceva nostim. Astfel, vă veți ajuta pe voi, și îi veți ajuta deopotrivă pe ceilalți." Edgar Cayce

CĂRŢI utile de Edgar Cayce :  http://bit.ly/1x989pV ; http://bit.ly/1HVY7t0 ;

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/


CINE ȘTIE CE URMEAZĂ DUPĂ MOMENTUL MORȚII ? VIZIUNEA RELIGIEI ORTODOXE ESTE SINTETIZATĂ ASTFEL DE PĂRINTELE CLEOPA

http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm De ce postez acest link ? Nu pentru că aș fi un adept al acestei viziuni, ci pentru că am remarcat anumite elemente comune cu alte religii, cât și cu anumite informații oferite de cei întorși din moarte clinică, și de cei intervievați în stare de hipnoză profundă. Există anumite elemente comune, dar și multe deosebiri... Ca în toate cazurile în care există viziuni diferite din cauza unor puncte de vedere diferite, înclin să cred că adevărul, ca întotdeauna, se află undeva la... mijloc...

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');