Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

miercuri, martie 19, 2014

Totul este gândit pentru marea majoritate

Materialul acestui articol a fost postat în urmă cu câțiva ani pe un forum administrat de mine :
Cât timp încerci să absolutizezi sau să te menții în generalități, nu ai cum să înţelegi totul. 
Fiecare caz are specificitatea sa, din cauza marii diversităţi a factorilor cauzali. 
Fiecare om reprezintă “o ecuație unică.”
Este foarte important de înţeles faptul că, fiecare subiect tratat, ar putea fi prezentat din cel puţin 4 puncte de vedere :
1. Al omului slab evoluat, care este la începutul experienţei sale în planul terestru uman,
2. Al omului mediu evoluat, care are o anumită experienţă dobândită prin repetate reîncorporări în acest plan, posibil şi în alte lumi, planete, asemănătoare,
3. Al omului foarte evoluat, care se află spre sfărşitul experienţelor sale în plan terestru, deoarece a asimilat informaţiile şi lecţiile, şi va trece într-un plan superior, nemaifiind nevoie să se reîncorporeze pe Terra sau o lume asemănătoare, pentru a-şi desăvârşi evoluţia,
4. Al "Supraoamenilor", care sunt Spirite Superioare foarte evoluate, ce se încorporează pe Terra în corpuri umane cu anumite misiuni foarte precise, exercitând în cursul vieţii lor influenţe asupra populaţiei la nivel continental şi chiar planetar.  
Aceştia sunt marile personalităţi ale istoriei, marii Înţelepţi care au fost formatori şi reformatori ai religiei, filozofiei, ştiinţei.
Marea majoritate a populaţiei umane o constituie omul de nivel mediu de dezvoltare spirituală. 
Extremele rămân excepții, și sunt în număr redus. 
De aceea, toate sistemele generale sunt explicate pentru cazul şi nivelul de înţelegere al mediei, al majorităţii. 
Din această cauză apar confuziile privind modul de aplicare a teoriei şi practicii în cazul... extremelor.
Cei de jos, nu vor fi niciodată văzuţi în rândurile adepţilor sistemelor spirituale. 
Ei nu au dezvoltarea inteligenţei, a moralei, a conştiinţei de sine, necesare înţelegerii teoriei ce este expusă în cadrul unui asemenea sistem. 
Asemenea persoane intră pe acest site căutând o formă de divertisment, de amuzament, ceva senzaţional, citesc 2-3 rânduri, nu înţeleg mai nimic, cască prelung, şi se catapultează plictisiţi pe alt site.
Omul mediu este încă prins puternic de legăturile sale cu materia, cu formele şi conţinutul lucrurilor, mai mult al obiectelor materiale. 
Gândirea sa abia a început să se ridice spre ideile abstracte, se detaşează puţin şi doar ocazional de încătuşarea ei în materie, prin simţurile corporale. 
Când o face, înţelege cu greu ceea ce se întâmplă cu el în aceste situaţii, şi face eforturi mari pentru a-şi putea păstra în continuare armonia şi echilibrul său sufletesc. 
Aceşti oameni simt chemarea, intuiţia a început să lucreze în ei, au o oarecare conştiinţă morală şi o conştienţă de sine, şi au început pendularea între material şi spiritual. 
Ei nu au explicaţii, dar au început să le caute, însă le acceptă cu greu, căci manifestă o puternică rezistenţă datorită incapacităţii de a înţelege, şi a fricii de depersonalizare, a sentimentului de nesiguranţă ce însoţeşte orice experienţă spirituală, în viziunea lor. 
Manifestă o puternică tendinţă de a controla totul, tot timpul, oameni, evenimente, fenomene, adică ceea ce percep a fi viaţa lor, tot ce face parte din ea, şi depun eforturi continue în acest sens. 
Simt instinctiv faptul că au o anumită putere creatoare, o anumită libertate de exprimare, de manifestare, şi îi testează limitele, ca şi copii ce îşi explorează curioşi, nerăbdători şi entuziasmaţi micul univers al camerei, şi al propriului corp.
 Oamenii evoluaţi s-au detaşat mult de planul material, intrând tot mai mult şi mai des în sferele (planurile) abstracte superioare. 
Ei trăiesc un pic "rupţi de realitate", de concepţia materialistă a omului de rând asupra realităţii. 
Ei simt, atât la nivel intelectual, cât şi la nivel moral, sufletesc, afectiv-emoţional, faptul că realitatea reprezintă ceva mult mai cuprinzător faţă de viziunea materialistă a lumii şi vieţii. 
Ei au experienţe spirituale, chiar dacă nu au practicat vreun sistem spiritual, dar ei pot fi regăsiţi, în majoritatea lor, în rândul marilor gânditori, marilor scriitori, marilor filozofi, marilor inventatori, oameni de religie, etc., ai fiecărui popor. 
Au ajuns la un asemenea nivel de creativitate şi libertate de exprimare şi manifestare, încât această creativitate a lor s-a manifestat, pur şi simplu, liber, în mod firesc şi natural.
 Supraoamenii, Marile Spirite, Marii Iluminaţi ai omenirii, sunt mari Forţe Creatoare, care au venit pe Terra cu misiunea de răspândi oamenilor Adevărul, în decursul istoriei umanităţii. 
Ei nu au coborât în acest plan să înveţe ceva, ci să sădească germenii unei învăţături spirituale.
Cum poţi recunoaşte o astfel de Învăţătură, care sunt caracteristicile sale principale ? 
Înainte de toate, ea este o Învăţătură Morală. 
Ea, pur şi simplu trezeşte sentimentul moral în sufletul oamenilor, şi ajută la iniţierea, menţinerea şi dezvoltarea sentimentului moral. 
Aceste Mari Spirite nu au lăsat o Învăţătură Ştiinţifică, adresată minţii, ci o Învăţătură Spirituală ce se adresează Sufletului. 
Învăţătura lor a trezit sentimente în oameni, o stare afectiv-emoţională înălţătoare, elevatoare, purificatoare. 
Ideile lor induc acea stare inefabilă pe care o putem numi Iubire Universală, ce are rolul de a purifica, efectiv, fiinţele umane. 
Fiecare din aceşti Oameni a fost, în mod practic, un adevărat Mântuitor, prin influenţa sa pozitivă, exercitată asupra tuturor sufletelor omeneşti.
Legile Naturii sunt imuabile, fixe, neschimbătoare. 
Dar modul în care aceeaşi lege influenţează existenţa fiecărei categorii de oameni, variază, foarte mult.

G afirma faptul că, conform Legii Atracţiei, oamenii din categoriile 1 şi 3 nu au ce căuta aici, căci 1 nu pricep nimic, şi 3 nu au ce să mai asimileze de aici, fiind la un nivel de înţelegere superior. 
Nu este chiar... aşa.
Cel ce caută mereu să controleze total, să absolutizeze totul, nu poate înţelege, pentru că nu permite viziunii holistice să se manifeste în imaginaţia sa. 
Nu trebuie să încerci să îţi controlezi viziunile, ci să le laşi să se manifeste în mod liber în mintea ta.
Adevărata Înţelegere presupune cea mai mare deschidere posibilă a minţii, fără nici o îngrădire, fără limite, renunţând la tendinţa nevrotică de a controla totul.
Doar pentru extremiştii cei mai extremiști ar putea fi acceptat ca Regulă sau Principiu ideea lui G. 
Ei, însă, sunt foarte puţini, ei constituie Excepţia. 
Împărţind categoria 1 în 4 subcategorii, sfertul inferior se încadrează la excepţii. 
Un sfert din mai puţin de un sfert din întreg, căci categoria 1 reprezintă cel mult o treime din categoria 2. 
Matematic, deci, ar fi sub 5 %. 
Adică : aproximativ 5 % din populaţie nu vor intra, în mod sigur, pe acest site, (sau unul foarte asemănător) , niciodată, căci nu îi poate atrage absolut nimic aici, datorită incapacităţii lor de a putea înţelege ideile subiectelor dezbătute.
Restul, chiar dacă unii pot să înţeleagă foarte puţin, alţii puţin, alţii puţin mai mult decât puţin, etc., vor fi atraşi, în mod "accidental" şi "ocazional", din N motive :
1. Datorită faptului că vor să se îmbogăţească, să facă avere, şi au auzit că un "Deștept" îi învaţă pe alţii cum să obţină ceea ce îşi doresc,
2. Din cauză că vor să înveţe şmecherii noi şi tari, şi caută să prindă nişte idei de la Deșteptul care filozofează pe teme de manipulare, persuasiune, sugestie, etc.
3. Din dorinţa de a şmecheri, de a se distra, de a se amuza pe seama unui deștept naiv care umblă cu capul în nori,
4. Pentru cei de la graniţa categoriilor 1 cu 2, apare chiar o intenţie pozitivă de informare, de dobândire a unor informaţii despre spiritualitate, din curiozitate, anumite interese personale, etc. 
Aceştia încep să înţeleagă câte ceva, chiar dacă nu au, încă, nici o viziune de ansamblu.
5. Aşa-i că mai poţi găsi şi tu câteva motive ?
Să nu uităm că cei din categoria 1 nu sunt proşti în sensul de nebuni, incapabili de a formula judecăţi şi raţionamente coerente, ci ignoranţi. 
Ei nu sunt inteligenţi, dar sunt deştepţi, în sensul că le merge mintea, dar cam totul se reduce la interesele lor personale, la ideea de adaptare şi supravieţuire, într-un mediu material ostil : cel terestru. 
Cea mai bună armă de apărare este atacul, afirmă ei, şi chiar cred că ei trebuie să se folosească de tot felul de ...arme, pentru a supravieţui. 
Ei au venit aici din lumi mai inferioare, mai sălbatice, mai animalice, unde instinctul de conservare şi conformaţia trupului fiinţelor în care au fost încorporaţi, dictau un anumit mod de viaţă, mai primitiv. 
Ei constituiau, însă, o clasă de fiinţe superioare, într-o astfel de lume barbară.
Despre cei din categoria 3-a : trebuie înţeles faptul că ei nu sunt oameni perfecţi, fiinţe perfecte. 
Ei mai au multe de învăţat, sunt departe de perfecţiune, dar pentru stadiul de dezvoltare a umanităţii terestre, ei sunt fiinţele cele mai de sus, care ne părăsesc, una după alta, ridicându-se în alte planuri. 
Ei sunt, aşadar, cei mai atraşi de subiectele pe teme spirituale, şi simt chiar bucurie şi entuziasm în locurile în care găsesc astfel de preocupări reale, sincere. 
Ei au tendinţa de a sprijini, în mod permanent, înclinaţiile oamenilor spre Ştiinţa Spirituală, oricât ar fi aceste tendinţe de slabe, de ocazionale, etc. 
De asemenea, aceste subiecte le produc revelaţii interioare, trăiri interioare, căci Spiritualitatea însăşi înseamnă trăire sufletească.
Categoria 4-a, Spiritele Superioare : ele duc o activitate de coordonare, la un nivel mai înalt. 
Acolo unde se manifestă schimbări şi transformări importante, pozitive, ce susţin evoluţia omenirii, acolo se manifestă Voinţa lor. 
Prin invocarea lor, în mod conştient, Superiorii sprijină demersurile pozitive ale celor ce îi invocă.
Influenţa pe care o simţi aici, nu-i întâmplătoare, şi nici ocazională. 
Poate nu ai conştientizat, încă, asta...
Noi nu suntem ... singuri.


Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui : 
https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

De AICI POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde


DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato : 



CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html



Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt oferta completă de magazine unde găseşti tot ce vrei : https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !

Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html



Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');