Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

marți, martie 25, 2014

Viziunea religioasă, revelația mistică, halucinația, și iubirea

 Aşa cum este imposibil să-ți vezi chipul pe suprafața unei ape tulburate, la fel este imposibil să-l cauţi pe Dumnezeu dacă mintea ţi-e neliniştită de căutare.
 Pentru a putea vedea pe Dumnezeu ai nevoie de tăcere, nu de argumente, ai nevoie de  iubire, nu de logică, ai nevoie de o stare a minţii în care gândurile să nu mai existe şi în care oglinda minţii să nu mai reflecte nimic, să rămână absolut calmă. 
 În acea tăcere, în acea liniște în care nu se mai reflectă nimic, îl vei putea vedea pe Dumnezeu. 
 Şi îl vei vedea oriunde te-ai afla, deoarece Dumnezeu nu este o persoană, ci o Prezenţă.
 Aceste idei prezentate mai sus reprezintă o adaptare după un text al autorului Paulo Coelho
 Există multe idei foarte asemănătoare prezentate de diverși scriitori și învățători spirituali.
 În continuare voi face o scurtă analiză a acestor idei, care de fapt prezintă metoda de a conștientiza prezența Divinității, și tehnici în acest sens. 
 Este o viziune personală, asupra căreia este bine să meditezi puțin înainte de a-ți exprima acordul sau dezacordul.
Textul lui PC pare foarte corect la prima vedere, și chiar și la a doua. 
 Dar există o contradicţie în logica sa, greu de sesizat pentru majoritatea oamenilor, în special a celor credincioși. 
 Asta, în principal, datorită existenței unor anumite... convingeri.
 Cu toţii ştim că Iubirea este o trăire emoţională, un sentiment. 
 Şi că orice trăire emoţională (afect, emoţie, sentiment) se manifestă însoţită de un flux mental de gânduri şi imagini rezonante.
 Deci orice trăire emoţională, fie că este vorba de frică, dragoste, ură, iubire, de un sentiment plăcut sau neplăcut, reprezintă o PERTURBARE a stării de calm şi linişte, atât a sufletului cât și a minţii, generând fluctuaţii, un flux de gânduri şi idei corespondente, în rezonanţă cu natura trăirii emoţionale care influenţează psihicul, mintea.
 NU POŢI OPRI GENERAREA GÂNDURILOR, PÂNĂ NU TE DETAŞEZI DE ORICE STARE EMOŢIONALĂ.
 INTELECTUL (PRODUCŢIA DE GÂNDURI ÎNLĂNŢUITE RAŢIONAL LOGIC) INFLUENŢEAZĂ TRĂIRILE SUFLETEŞTI (EMOŢIONALE), IAR TRĂIRILE SUFLETEŞTI INFLUENŢEAZĂ INTELECTUL, INTERCONDIŢIONÂNDU-SE (STIMULÂNDU-CE) RECIPROC !
 Cine practică meditaţia, cunoaşte din proprie experienţă faptul că starea de linişte, de limpezire a oglindirii mentale, se poate obţine doar prin DETAȘAREA faţă de ORICE TRĂIRE EMOŢIONALĂ, de orice sentiment, deci… INCLUSIV FAȚĂ DE SENTIMENTUL DE IUBIRE ! 
 Cine nu practică, nu are de unde să cunoască din proprie experiență asta, căci nu are instrumentul necesar.
 Aşadar, "o stare a minţii în care gândurile să nu mai existe, şi în care oglinda minţii să nu mai reflecte nimic, să rămână absolut calmă", nu poate fi obţinută, cât timp tu îţi concentrezi atenţia (focalizarea mentală) asupra sentimentului de iubire. 
 Ceea ce vei percepe în starea în care te străduiești să te poziționezi sufletește în sentimentul de iubire, nu va fi realitatea, ci niște imagini şi gânduri care sunt "trezite", de trăirea ta emoţională. 
 Acestea sunt în directă legătură cu tiparele tale personale psihice dobândite prin experiența ta de viață proprie, cu elemente memorate ale experienţei tale anterioare privind conceptul de iubire și Dumnezeu. 
 Dacă tu crezi că în acea stare afectivă de iubire vei percepe pe Dumnezeu, atunci credința ta va activa anumite reprezentări existente în memorie, imagini, scenarii, care reprezintă însă doar nişte produse (efecte)... mentale. 
 Se poate spune că vei vedea ceea ce VREI să vezi, dar și ceea ce POȚI să vezi, în conformitate cu ceea ce există deja în... memoria ta.
 Din această cauză, oamenii care se lasă influenţaţi de trăiri afective (trăiri emoţionale, sufleteşti) au "viziuni divine" care nu sunt identice, și care seamănă între ele doar în măsura în care ele sunt generate pe baza aceloraşi tipare socio-culturale religioase.
 Mai concret, viziunile a doi ortodocşi pot prezenta multe asemănări, dar ale unui ortodox comparativ cu ale unui budist, sau ale unui musulman, mult mai puţine. 
 Este un fapt demonstrat.
 Fiecare om percepe ceea ce a fost PROGRAMAT să perceapă prin informațiile de input achiziționate de el de-a lungul vieții sale. 
 În general, imaginile viziunilor religioase percepute (informații output) sunt încărcate de elemente simbolice preluate din cadrul religiei de apartenență, care a furnizat un anumit set de informații (input) concrete specifice.
 Psihologii afirmă, în același sens al ideilor de mai sus, că ‘’tot ce există în psihic a trecut înainte prin simțuri‘’. 
 Au observat, de exemplu, că toate elementele prezente în halucinații sunt în directă legătură cu reprezentările aflate în memorie, fără să apară alte elemente noi, decât cel mult combinații (recombinări) ale componentelor acestora.
 Excepții de la regulă : ca orice regulă, și aici există excepții, care o întăresc, deși mulți oameni invocă în mod eronat excepțiile în scopul combaterii regulei, sau în ideea trasării unor alte reguli, pe baza unor anumite tipuri de excepții. 
 Aceste excepții pun în dificultate și pe psihologi.  
 Principala categorie de excepții o constituie achiziția extrasenzorială de informații, care are loc, în general, în stări modificate (alterate) de conștiință. 
 Aceste informații nu parvin prin receptorii aparatelor de simț corporale, dar procesarea lor este efectuată, în general, tot prin intermediul formațiunilor sistemului nervos corporal, care asigură procesarea datelor provenite de la receptorii interni și externi ai organismului omenesc. 
 Aici includ telepatia, clarvederea (clarviziunea), clarauzul, precogniția, retrocogniția. 
 Despre aceste capacități complexe am tratat și voi mai trata în cadrul altor postări. 
 Problema principală în privința procesării informației extrasenzoriale (IES) o constituie codarea și decodarea informației. 
 Căci informațiile despre ceva necunoscut și neinteligibil trebuie decodate ca ceva inteligibil minții umane.   
 Problematica este foarte complexă, și mă limitez la oferirea unei idei de bază : creierul folosește simbolistica și simbolurile în procesarea IES, asemănător modului în care o face în timpul somnului, prin vise. 
 Multe secrete zac încă ascunse în cadrul acestei activități.
 Revenind la subiect, voi încerca formularea unei concluzii sumare : dacă vrei să percepi ceva ce nu poți percepe prin simțurile senzoriale coporale, trebuie să îți focusezi atenția doar pe intenția percepției acelui lucru, eliminând din câmpul atenției orice alte gânduri, dar și orice fel de trăire emoțională de orice fel.
 Pentru liniștirea minții și sufletului, recomand efectuarea unui procedeu de relaxare profundă în mai multe trepte succesive, după care se aplică principiile meditației cu obiect (voi expune variante personale în cadrul altui articol).
 Mai este necesar de adăugat faptul că dezvoltarea oricărei capacități, noi sau existente, se bazează pe exerciții repetate, pe antrenament, necesar pentru formarea unor reflexe condiționate, a unor tipare de reacție, cât și ‘’formatarea‘’ unor structuri organice implicate în acest proces.

Pentru a asculta textul în format audio, dă un click pe imaginea de mai jos :



CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html



Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. Accesează acest link pt oferta completă de magazine unde găseşti tot ce vrei : https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ Mulţumesc !

Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  : 
http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


CINE ȘTIE CE URMEAZĂ DUPĂ MOMENTUL MORȚII ? VIZIUNEA RELIGIEI ORTODOXE ESTE SINTETIZATĂ ASTFEL DE PĂRINTELE CLEOPA

http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm De ce postez acest link ? Nu pentru că aș fi un adept al acestei viziuni, ci pentru că am remarcat anumite elemente comune cu alte religii, cât și cu anumite informații oferite de cei întorși din moarte clinică, și de cei intervievați în stare de hipnoză profundă. Există anumite elemente comune, dar și multe deosebiri... Ca în toate cazurile în care există viziuni diferite din cauza unor puncte de vedere diferite, înclin să cred că adevărul, ca întotdeauna, se află undeva la... mijloc...

O SERIE DE CĂRȚI MINUNATE DESPRE SPIRIT, VIAȚA SPIRITUALĂ, VIEȚILE ANTERIOARE, LUMEA DE DINCOLO, EXISTENȚA DE DINAINTE ȘI DUPĂ MOARTEA CORPULUI OMENESC

(În josul unora dintre pagini ai și o secțiune numită "Cărți de același autor", unde există și alte cărți interesante scrise de același autor. Această colecție am făcut-o dintr-o listă de peste 1.300 de titluri ! ) Nu uita faptul că o carte bună reprezintă un cadou apreciat de majoritatea oamenilor, datorită utilității sale.

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');