Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, martie 06, 2014

Bucuria experimentării

Îți prezint mai jos o scurtă poveste care circulă pe internet, puțin adaptată de mine stilului meu de a relata povești :)  :
Într-un compartiment de tren, un băiat privea foarte absorbit pe fereastră. Dintr-o dată a început să strige:
-Tată, tată, privește copacii ăștia frumoși cum se duc în spatele nostru !
Tatăl a privit pe geam, i-a zâmbit, și nu a zis nimic.
Însă în același compartiment se mai afla și un cuplu de tineri, care au fost vizibil deranjați de strigătele băiatului, și îl priveau cu milă și dispreț.
Dintr-o dată, băiatul a izbucnit din nou :
-Tată, tată, privește norii ăștia frumoși cum aleargă cu noi !
Cuplul, deranjat de strigăte, a cedat nervos, şi unul dintre ei s-a adresat tatălui :
-De ce nu îți duci fiul la un medic bun ?
Tatăl l-a privit lung, a zâmbit, şi a răspuns :
-Chiar asta am și făcut. Acum l-am externat din spital, unde a stat sub observație după o operație complicată... Această operație l-a ajutat să își recapete, după mult timp,… vederea…

Mi-a plăcut povestea, datorită încărcăturii emoționale, a răsturnării de situație surprinzătoare, și a moralei care poate fi desprinsă destul de ușor de oricine o citește : este bine să nu judeci pripit și în ne cunoștință de cauză, în lipsă de informații. Te poți înșela în acest mod foarte mult, construind mental un scenariu ipotetic care este rupt de realitate.
Pe de altă parte, cred că oamenii care se bucură de experiențele lor de viață ar trebui încurajați să o facă în continuare, cu îngăduință și înțelegere, chiar dacă asta poate fi oarecum deranjant, iritant, sau poate trezi o oarecare invidie. Adevărul este că oamenii care nu se știu (pot) bucura de experiențele lor de viață, de frumusețea vieții, nu se pot bucura nici de bucuriile altora. Ei sunt de compătimit, și ar trebui sprijiniți și ajutați să se relaxeze, să se detensioneze, să se liniștească, și să (re) învețe cum pot ajunge în acele condiții cauzale care pot declanșa în mod automat bucuria de viață…
De când nu ai mai… zâmbit ? :)

Genna Tomescu: Da, am mai citit povestea, e plină de înțelepciune. De altfel, sunt nenumărate astfel de istorioare pline de tâlc și de care poți ține cont in dezvoltarea armonioasă personală, și chiar într-un moment de răscruce din viață care să producă iluminare.
Ideea principală a acestei povești este să nu judecăm nimic, pe nimeni după aparențe, in grabă, conduși de primul impuls. Ceea ce este extrem de important în cunoașterea corectă, de orice fel. Prea mult entuziasm afișat în grabă denotă tot o superficialitate în aprecierea unor idei, calități, fenomene etc.
Morala poveștii este ca fiecare dintre noi să se "vadă" întâi pe sine, să se evalueze corect, înainte de a face aprecieri eronate la adresa altora, etc.
Și, până la urmă, nu strică nimănui puțină compasiune. Nu doare...

Dacă ți-a plăcut articolul, dă te rog un click pe Like și Share (Distribuie) pentru Facebook, și pe G+ (Google plus), Twitter, dacă ai cont, pentru a se bucura și prietenii tăi de această plăcere și de ofertele promoționale. Mulțumesc.
Abonează-te pe email sau Atom la acest blog (in dreapta sus), să nu uiți de el sau adresa de internet, și să primești pe viitor următoarele postări, confortabil, fără nici un efort suplimentar din partea ta. În plus, vei beneficia de oferte promoționale actualizate la zi, posibilitate de realizare a unor economii substanțiale.


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

O analiză a fericirii efectuată de cercetătorul în ştiinţele cognitive Nancy Etcoff

Cercetătorul în ştiinţele cognitive Nancy Etcoff analizează fericirea, modurile în care încercăm să o atingem şi să o sporim, felul în care nu este îngrădită de circumstanţele reale şi efectul ei surprinzător asupra corpurilor noastre.

Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');