Kato Live ora 22

Calendar Evenimente Spirituale România de Kato

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

duminică, septembrie 15, 2013

REZOLVARE- VINDECARE

AM ÎNTÂLNIT DESEORI ACEASTĂ ÎNTREBARE, FORMULATĂ ÎN DIVERSE FELURI, DAR VIZÂND ACEEAŞI PROBLEMĂ ŞI CĂUTAREA ACELUIAŞI RĂSPUNS.
Reproduc una dintre formulări, şi un răspuns personal :
"DE CE - în momentul în care renunţ la "lupta" (de a găsi un job) şi a mulţumi universului şi vieţii în avans şi a crede că am (că SUNT angajat) un job care să îmi "placă", apare oportunitatea (interviul) ?"

 În primul rând trebuie remarcată existența a două faze ale procesului, în acest caz :
1. Prima, în care omul se mobilizează, se agită, acționează, se stresează, încercând să găsească rezolvarea problemei sale, și să o aplice în practică.
2. A doua, în care omul, obosit, extenuat, dezamăgit de lipsa manifestării efectelor vizibile ale demersurilor sale, ia o pauză, încetând să se mai agite. Și, culmea, efectul scontat, rezultatul dorit, se manifestează tocmai acum, în această fază, când el a renunțat să se mai agite, deoarece i se părea că acțiunile sale nu dau deloc roadele prefigurate.
Ce s-a întâmplat de fapt ? Care este logica acestui determinism cauzal ? Căci, aparent, pare că este mai bine să nu te agiți deloc, să stai liniștit, că doar așa vei obține împlinirea nevoilor și dorințelor tale. Așa să fie, sau există un mecanism mai ascuns înțelegerii omului obișnuit ?
Am studiat îndelung această problemă, și am ajuns la concluzia că există un mecanism cauzal ascuns, dar care poate fi înțeles de orice om, în mod logic, în condițiile în care:
1) a deprins un mod rațional sănătos de a gândi,
2) și-a eliberat mintea de superstiții, preconcepții și prejudecăți.
Aceste condiții, însă, determină faptul ca nu orice om să poate înțelege și accepta raționamentele prezentate de mine, aici. Cine nu își poate elibera mintea de convingerile sale iraționale, adânc înrădăcinate în subconștientul său, va respinge teoria expusă aici, deși nu o va putea combate cu argumente logice solide, plauzibile. Dacă vei simți și tu prezența acestui fenomen de respingere instinctiv, irațional, singura ta șansă de a înțelege și accepta constă în recitirea acestui material, în mod repetat, la diferite intervale de timp, pentru a-ți imprima ideile în subconștient, în paralel cu verificarea treptată a teoriei în practică, în situațiile zilnice ale experienței tale de viață. Nu respinge așadar, din start, ci meditează asupra acestor idei, în mod repetat, în viitor. Lasă deocamdată elaborarea concluziilor personale pentru mai târziu...
Deci, analizează înlănțuirea acestor idei și raționamente :
1. EXISTĂ UN DETERMINISM CAUZAL care poate fi înțeles în mod logic.
2. Orice cauză are un efect, și fiecare efect devine la rândul lui cauză, într-un lanț nesfârșit de cauze-efecte-cauze...  
3. Pentru producerea unui efect TREBUIE ÎNDEPLINITE ÎNTOTDEAUNA ANUMITE CONDIȚII CAUZALE. Cunoașterea căt mai corectă a condițiilor cauzale facilitează eficiența generării efectelor dorite.
4. Existența determinismului cauzal implică automat faptul că prima fază, de agitație activă privind demersul obținerii unui rezultat scontat, al rezolvării unei probleme, PRODUCE ÎNTOTDEAUNA EFECTE.
5. Procesul prin care se obțin efectele scontate, activând cauza generatoare a lor, este unul TEMPORAL, în sensul că se desfășoară în timp, existând totdeauna o perioadă de timp interpusă între activarea cauzei și manifestarea efectelor.
6. Doar o activare adecvată a unei cauze produce efecte, în sensul în care energia de activare trebuie să DEPĂȘEASCÂ UN  ANUMIT NIVEL. Asta sublinia și Isus, referindu-se în mod repetat la necesitatea de a avea CREDINȚĂ ȘI FERMITATE în orice demers întreprins. Un singur gând, o singură acțiune, nu sunt de ajuns, pentru determinarea cauzală a unor efecte mai complexe, fiind necesară o deosebită ABNEGAȚIE privind repetarea în timp a ”rugăciunilor” (cere și ți se va da), a gândurilor și acțiunilor orientate în direcția materializării unui obiectiv sau scop precis.
7. Dacă efectul scontat de tine s-a produs, asta înseamnă că EL SE DATOREAZĂ COMBINAȚIEI TUTUROR FACTORILOR IMPLICAȚI. În cazul de față, asta înseamnă că se datorează AMBELOR FAZE ale procesului desfășurat.
8. Nu poți obține ceva, un efect, dacă nu l-ai cauzat. Cauzarea efectului reprezintă întotdeauna un proces activ, necesitând implicare și efectuarea unor eforturi personale susținute. Faza 1 este, deci, absolut necesară, indispensabilă.
9. În concluzie, efectul obținut în cazul de mai sus, se datorează faptului că a existat o desfășurare a fazei 1 la un nivel optim energetic, din punct de vedere al implicării personale și al efortului depus. În lipsa acestei faze de activare, efectul ar fi fost nul. Atăt doar că desfășurarea mecanismului de producere a efectului a necesitat și desfășurarea unei perioade de timp, care este variabilă, de la caz la caz, conform specificității și unicității fiecărui caz în parte.

Rămâne întrebarea deschisă : Este faza a doua necesară ? Răspunsul este DA, în mod evident, deoarece a făcut parte integrantă din procesul generării efectului scontat, dar explicația privind rolul și importanța ei este ceva mai complexă... Citește atent următoarele idei, pe care este bine să le recitești chiar de mai multe ori, pentru a le înțelege în profunzime. Ele se referă la mecanismul cauzal al rezolvării de probleme de orice fel, inclusiv cele de sănătate :
În Noua Medicină Germanică (NMG) este explicat un lucru foarte important : în faza de conflict activ organismul rămâne blocat în stimularea SNV Simpatic, ceea ce conduce la un stres şi încordare continuă. În faza de rezolvare a conflictului, te deblochezi şi treci pe stimularea parasimpatică, vagotonă, cu detensionare, relaxare, odihnă, alimentaţie
 În mod normal, antrenamentul mental prin care te "autosugestionezi" (emiţi idei - informaţie + energie) în vederea îndeplinirii / manifestării dorinţelor tale, trebuie să cuprindă o succesiune de exerciţii desfăşurate ca nişte faze succesive ale aceluiaşi antrenament :
1. activare (emisie info-energetică) simpatică, faza de emisie,
2. dezactivare (relaxare) parasimpatică, faza de recepţie
.
Mintea şi organismul nu trebuie să se blocheze deloc, nici în simpatic, nici în parasimpatic, nici în emisie nici în recepţie ! Acesta este un secret, un lucru ascuns, sau, altfel privit, un adevăr. Mentalul funcţionează pe principiul "respiraţiei gândurilor" : inspiraţie - pauză - expiraţie - pauză - inspiraţie... Dacă nu faci pauză este ca şi cum ai rămâne... blocat, în înspiraţie sau expiraţie. Dacă nu te relaxezi, rămâi contractat, încordat, şi te consumi rapid energetic. Relaxarea receptivă permite reîncărcarea energetică, cuplarea la Sursă...

În faza de conflict activ organismul rămâne blocat în stimularea SNV Simpatic, ceea ce conduce la un stres şi încordare continuă. Adică : dacă ceea ce vrei să obţii (jobul) este ceva care totodată te stresează, macină, deoarece nu îl ai, poţi rămâne uşor blocat în cadrul acestui conflict : îmi doresc dar mă stresează şi macină de câte ori mă gândesc că îmi doresc asta ! Poţi foarte uşor să nu conştientizezi asta, sursa stresului şi încordării tale. 
De aceea conflictul trebuie dezactivat, trebuie ca după fiecare emitere a dorinţei tale de a obţine lucrul respectiv (jobul) să te deconectezi total, fără a te mai gândi deloc la asta, permiţându-ţi să te relaxezi total. 
Este foarte important să te deconectezi, deoarece a rămâne conectat în mod inconştient, înseamnă a pierde energie inconştient, a te descărca şi consuma energetic. Exerciţiul acesta de conectare-deconectare trebuie efectuat zilnic,sau chiar repetat de câteva ori zilnic. 
A inspira şi expira gândurile /ideile, cât şi energie vitală, reprezintă un proces care poate fi desfăşurat în mod conştient. Este important şi rolul subconştientului. Un iniţiat nu va adormi niciodată având în minte ceva stresant, pentru a nu-şi încărca subconştientul cu elemente / energii negative. 
Ultimul gând cu care adormi trebuie să fie pozitiv, căci el se va impregna în subconştient
 Importanţa unui somn relaxat este deosebită, deoarece în somn trebuie să te detaşezi de orice tensiune şi încordare, pentru a te putea conecta la Sursa de energie...
ÎNTOTDEAUNA REZOLVAREA = VINDECAREA SURVINE ÎN FAZA DE RELAXARE !
Atunci se efectuează cuplarea / conectarea la Sursă, şi se primeşte informaţia şi energia vitală necesară rezolvării problemelor de viaţă. De aceea, de exemplu, MULTE SOLUŢII ŞI RĂSPUNSURI ÎŢI VIN ÎN SOMN.

 Dar acel "cere", din "cere şi ţi se va da", trebuie emis, în prealabil, de tine, cu hotărâre şi fermitate. 
Programul manifestării lucrului / evenimentului dorit trebuie iniţiat de tine, în faza 1...
A rămas de lămurit și înțeles următorul aspect : cazul prezentat mai sus este unul specific, în care persoana în cauză a cedat psihic într-un moment oportun, ulterior desfășurării cu succes a fazei 1. El, chiar dacă nu ar fi cedat, renunțând la “luptă”, tot ar fi obținut rezultatul scontat, însă cu condiția de a nu se fi blocat, totuși, într-o activare prea puternică, exagerată, care l-ar fi consumat energetic în mod excesiv, făcându-l chiar incapabil de a mai putea profita de oportunitatea generată ca efect de eforturile și energia depuse în faza 1.
ÎNTOTDEAUNA, ORICE EFORT DEPUS ÎNTR-O ANUMITĂ DIRECȚIE, PRODUCE, ÎNCEPÂND DIN CHIAR ACEL MOMENT, EFECTE SUBTILE, IMPERCEPTIBILE, ÎN ACEA DIRECȚIE ! 

NICI UN EFORT,  CÂT DE MIC, NU ESTE ÎN ZADAR, DAR MANIFESTAREA / MATERIALIZAREA EFECTELOR FINALE (= REZULATUL / SCOPUL DORIT), SE PRODUCE ÎN TIMP, PROGRESIV, CU O ANUMITĂ LATENȚĂ, ȘI DOAR ÎN CONDIȚIILE DEPĂȘIRII PRAGULUI MINIM NECESAR DE ACTIVARE A CAUZEI.
Dacă tu procedezi în mod natural, moderat, alternând firesc fazele de activare cu cele de repaos și odihnă, fără să te stresezi în mod exagerat, rezultatele/ efectele vor fi manifestate și ele în mod firesc și natural, armonios. 

Condiția necesară constă însă în aplicarea fermă și hotărâtă a activării cauzei, repetat, neabătut, zi de zi.
Cedarea psihică, nervoasă, apare întotdeauna ca urmare a unei suprasolicitări mentale sau fizice, a dozării defectuoase a efortului depus, și a neîncrederii (credinței insuficiente) privind obținerea rezultatului scontat, a construirii mentale a unor scenarii negative, blocarea în anumite tipare de gândire și comportament... 

Cedarea reprezintă un semnal natural al faptului că trebuie să iei o pauză, să te relaxezi, să te recuplezi la Sursă. 
Dacă cedezi prea repede, înainte de a activa în mod suficient cauza, efectele,  care sunt în curs de desfășurare, în cadrul unui lanț determinist cauzal, se vor întrerupe înainte de a se ajunge la efectul final urmărit. 
De exemplu, cedarea psihică urmată de anularea completă a reactivării ulterioare, poate avea loc în momentul în care ai ajuns să beneficiezi de oportunitatea unui interviu de angajare, dar interviul să nu mai poată conduce și la angajare, iar ulterior să nu mai apară nici un alt interviu favorabil. 
Anularea bruscă și totală a energiei implicată în proces, va conduce inevitabil, automat, la stoparea / întreruperea desfășurării lanțului cauzal în direcția dorită. 
Trebuie să nu renunți niciodată să îți dorești, în continuare, până nu ai obținut ceea ce îți dorești... 

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');