Oamenii aleg mereu unde vor ajunge, mai mult sau mai puţin conştienţi, deoarece, chiar şi când se lasă în voia sorţii, ei aleg asta, lăsându-se de fapt în voia altora.
Oamenii se lasă, mereu, mai mult sau mai puţin, influenţaţi, de alţii.
A te lăsa influenţat de alţii se produce conform tiparelor de gţndire şi comportament care determină fenomenul de atracţie-respingere, adică esenţa acceptării-neacceptării ce stă la baza alegerilor şi deciziilor luate în viaţă.
Te laşi influenţat de ceea ce accepţi, şi neinfluenţat de ceea ce nu poţi accepta.
Iar la baza acestor acceptări-inacceptări stă, mai adânc, fenomenul de înţelegere-neînţelegere, deoarece ceea ce înţelegi poţi accepta, iar ceea ce nu poţi înţelege nu poţi accepta, de aceea manifeşti respingerea...
Cel ce se lasă influenţat la întâmplare, spunându-şi "hai să o fac şi pe asta, să vedem ce iese", dovedeşte o anumită doză de inconştienţă, care îi va asigura doza proporţională de suferinţă.
Când "te laşi dus de val", alţii te poartă, în direcţii şi sensuri impuse de ei.
Aceasta este "voia vieţii" : voia altora !
Cel ce se lasă influenţat la întâmplare, spunându-şi "hai să o fac şi pe asta, să vedem ce iese", dovedeşte o anumită doză de inconştienţă, care îi va asigura doza proporţională de suferinţă.
Când "te laşi dus de val", alţii te poartă, în direcţii şi sensuri impuse de ei.
Aceasta este "voia vieţii" : voia altora !
Orice decizie se bazează pe o alegere.
Te laşi în "voia soartei", voia altora (partener, şef, autorităţi, guvernanţi, educatori, etc) , sau îţi iei soarta în mână, alegând mereu tu ceea ce vrei să faci, în continuare.
Fiecare alege, mereu : alege să aleagă el pentru el, sau alţii, pentru el.
UN OM TREBUIE SĂ AJUNGĂ UNDEVA ANUME (DESTIN IMPLACABIL), DOAR CÂND EL "SE LASĂ ÎN VOIA SORŢII", CĂCI DOAR ATUNCI SOARTA ÎL VA PURTA IMPLACABIL ACOLO UNDE TREBUIE SĂ AJUNGĂ CONFORM EFECTELOR FAPTELOR SALE ANTERIOARE, GUVERNATE DE LEGILE DETERMINISMULUI CAUZAL - KARMA.
De regulă, dacă te laşi în voia sorţii, vei ajunge acolo unde VOR ALŢII CA TU SĂ AJUNGI, servind interesele lor !
Când spui "mă las în voia Domnului", nu poţi ajunge undeva unde te poartă voia ta, căci voia ta a fost anihilată prin această cedare voită a cârmei vieţii tale...
Poţi participa degeaba la sute de prezentări, workshopuri şi seminarii, dacă nu alegi, în mod conştient, la care este bine pentru tine să mergi, şi la care nu.
Dacă "te laşi dus", la ele, inconştient, te laşi dus spre un loc al suferinţei.
Şi asta se întâmplă deoarece ceeea ce numim "intuiţie" diferă radical de ceea ce numim "a te lăsa dus" de val, de soartă, destin, etc.
Dacă te implici în mod conştient în deciziile pe care le iei, responsabil, atunci îţi vei putea influenţa destinul, în măsura... libertăţii pe care conştientizezi că o ai de a-l influenţa !
Bucuria care însoţeşte succesele repurtate în urma alegerilor conştiente, te poartă spre fericirea ta.
Acolo unde trebuie să ajungi, dacă te laşi dus de curenţii şi valurile vieţii, este un loc al suferinţei, inevitabil, care are rolul de a te face să conştientizezi faptul că ai fost dotat cu gândire, capacitatea de a raţiona, pentru a te folosi de ea, ca de un instrument util şi absolut necesar dezvoltării şi evoluţiei tale.
Cred că specialiştii în domeniu au sarcina de a atrage atenţia asupra PERICOLULUI REAL AL GESTIONĂRII INADECVATE A TRĂIRILOR PSIHOAFECTIVE, CARE SUNT ÎN DIRECTĂ LEGĂTURĂ CU ENERGIILE PLANETARE ŞI UNIVERSALE CE ÎNTREŢIN TIPARELE DE FUNCŢONARE A CORPULUI FIZIC OMENESC.
O dereglare psihoafectivă antrenează inerent o dereglare în circulaţia energiilor la nivelul nadisurilor şi corpurilor subtile.
Efectul, în timp, se va manifesta ca tulburare, disfuncţie, şi boală organică.
Adică suferinţă corporală tot mai accentuată.
Suferinţa psihoafectivă determină şi întreţine suferinţa organică, fizică.
Cine se joacă cu mintea şi sufletul său, inconştient, va suferi, inevitabil.
Cine se joacă cu mintea şi sufletul altora, experimentând, fără a avea experienţa necesară exercitării controlului conştient al experimentului, va determina şi întreţine / amplifica, suferinţa altora.
Inevitabil.
Nu te lăsa condus de alţii, inconştient, ca un miel la tăiere.
Nu oricine se erijează în mentor, instructor, conducător, șef, faţă de tine, oferindu-se să îţi conducă viaţa într-o anumită direcţie şi un anumit sens, te va şi conduce în mod real spre binele tău.
LDI - (referitor la o comentare a mea asupra unei postări de-a sa) :
"Cred ca e mai puţin important ce crezi ca se simte in postare, ci mai degraba cum te raportezi tu la ce ai citit in postare, adica sa nu ti indrepti atentia asupra mea, si din ce pozitie/convingere am scris asta, ci asupra ta, sa vezi daca e de folosit sau ignorat."
Kato - Pentru mine sunt la fel de importante ambele aspecte, căci unul îmi relevează informaţii despre tine, şi altul despre mine.
Altfel spus, orice informaţie este importantă pentru mine, şi de aceea, şi orice sursă de informaţii.
Poziţionarea mea faţă de conţinutul şi forma informaţiilor prezentate de cineva, ia în calcul, în prim plan, efectul acestor informaţii, asupra mea şi a celor din jur.
Observând efectul asupra mea, pot conştientiza mai bine şi efectul posibil şi probabil asupra altora.
Sunt, în aceeaşi măsură, totuşi, atent şi la efectul direct, asupra altora, în permanenţă, urmărind cu atenţie reacţiile lor.
Aceste exerciţii mi-au dezvoltat progresiv capacitatea de a putea prevedea (intui) efectele, la modul general, în desfăşurarea lor temporală.
Nu extraordinar de mult, dar în mod clar simţitor.
Ca atare, sunt destul de calm şi liniştit, deoarece până acum am remarcat clar faptul că marea majoritate a oamenilor nu se lasă puternic influenţaţi de alţii, deoarece sunt prea centraţi (blocaţi) asupra propriilor credinţe şi convingeri, şi nu am întâlnit încă nici un şmecher care să îi poată scoate cu totul din blocaj, să îi trezească, pentru a-i acapara ulterior de partea lui, în interes personal.
Excepţiile întăresc regula, şi ele sunt "fenomene locale", care se desfăşoară în general la scară foarte mică - sfere mici de influenţe.
Oamenii pendulează, inconştienţi şi confuzi, între idei, teorii, şi sisteme, învârtindu-se de fapt, încontinuu, în aceeaşi sferă.
Când se trezeşte câte unul, este proiectat în afară, pierzând contactul cu "realitatea vieţii terestre", vieţuind la un alt nivel, de neînţeles celorlalţi...
De folosit sau de ignorat ?
Da, de la un anumit nivel, poţi începe conştient să foloseşti totul în favoarea ta.
Rămâne doar problema selectării, prin prisma eficienţei, conştientizând faptul că unele fiinţe, obiecte, informaţii, lucruri, obiecte, procese, evenimente, te pot ajuta mai mult decât altele, servind mai bine, mai eficient, scopurilor tale.
Concret : pentru a ajuta oamenii să îşi pună mintea la contribuţie, mă folosesc de oameni care îşi pun mintea la contribuţie.
Nu contează în mod absolut dacă au dreptate sau nu în mod absolut, ci contează în primul rând prezenţa exerciţiului de gândire, raţional, capabil de a antrena gândirea creatoare a cât mai multor oameni.
Mă folosesc de tine, şi de alţii, în mod selectiv, spre binele meu şi al tuturor.
Cu măsură. Aşa-i că nu te deranjează, în mod excesiv ? :)
Deschiderea mentală şi sufletească reprezintă o condiţie primordială în asimilarea informaţiei, înţelegerea şi conştientizarea realităţii.
Cine consideră că există ceva inutil şi neimportant, la orice nivel al manifestării, îşi blochează singur posibilitatea de a percepe şi înţelege legăturile funcţionale interdimensionale.
Cel ce crede că corpul nu este important, sau că sufletul nu este important, sau că mintea nu este importantă, sau că spiritul nu este important, acordând importanţă discriminatorie, totalitară şi excesivă unor aspecte, şi insuficientă altor aspecte, îşi blochează singur
înţelegerea sa.
Iar blocarea înţelegerii determină în mod automat blocarea acceptării, căci ceea ce nu înţelegi nu poţi accepta.
Percep acest fapt ca o dezechilibrare, cu efecte destabilizatoare generale asupra întregii fiinţe.
Dar percep şi faptul că cel ce "se rupe de realitate", o face tocmai datorită faptului că se închide în privinţa anumitor aspecte, datorită prejudecăţilor şi convingerilor adoptate, pe măsură ce acumulează cunoaştere, dând prea mare importanţă unor informaţii, şi neglijând altele.
Oamenii acordă importanţă excesivă punctelor lor de vedere, personale, perspectivei lor asupra realităţii, neînţelegând faptul că această perspectivă le relevă realitatea parţial, aşa cum apare ea doar din punctul lor de vedere, trebuind să asimileze şi perspectivele celorlalţi oameni, pentru a dobândi o viziune globală, holistică, asupra realităţii.
Realitatea este multidimensională, iar fiecare om reflectă unul dintre aspectele multidimensionale ale acestei realităţi, de aceea a nu ţine cont de perspectivele şi viziunile celorlalţi, înseamnă a te limita şi bloca în propria perspectivă unidimensională a "realităţii tale" !
Cred că echilibrul interior-exterior se menţine printr-un proces de adaptare dinamică, continuă.
Şi mai cred că somnul raţiunii naşte monştrii, deşi asta nu contravine cu necesitatea de a îţi rezerva momente zilnice în care este bine să te relaxezi şi detensionezi total, alungând toate gândurile şi grijle curente, fixându-ţi atenţia doar asupra păcii şi liniştii interioare, situată undeva într-o altă dimensiune a existenţei, neterestră, nepământească, neomenească, dincolo de corporalitate şi spaţio-temporalitate.
Cred că este bine să ajungi să conştientizezi faptul că multidimensionalitatea fiinţei există, că poţi experimenta diferite planuri ale sale, în mod conştient, dar că asta nu trebuie să aibă ca efect ruperea ta de experienţa terestră umană, deoarece ea îşi are rolul şi importanţa ei.
Cât timp ai datorii şi responsabilităţi în acest plan, detaşarea prea mare de el îţi va produce suferinţă.
Maestrul se detaşează progresiv, pe măsură ce "îşi arde karma", anihilând treptat consecinţele (efectele) faptelor sale din trecut, eliberându-se de trecut, prezent şi viitor, ca necesitate a experimentării în continuare a vieţii terestre.
El devine un "eliberat în viaţă", alegând în mod conştient dacă vrea să plece, sau să mai stea, pentru a sprijini eforturile celorlalţi oameni de a ajunge la eliberare.
Cred că pentru a ajunge să te poţi elibera, este necesar întâi să treci printr-o bogată experienţă de viaţă, şi că un sistem spiritual coerent, urmat sub îndrumarea unui Maestru competent, poate accelera evoluţia personală, favorizând apariţia condiţiilor eliberării, în această viaţă.
Nu sunt convins, însă, că oricine poate, într-o singură viaţă, deoarece Maestrul nu are voie să impună şi să forţeze pe nimeni cu nimic, iar oamenii nu pot conştientiza singuri ceea ce ar trebui să facă, pentru a se elibera, necesitatea urmării unui sistem spiritual foarte bine pus la punct.
Totul este posibil, dar nu orice este permis, afirmaţie care ar trebui să ne conducă spre necesitatea de a medita puţin asupra permisiunii, din cât mai multe puncte de vedere.
Ipotetic, ai putea spune şi crede că toate căile îţi sunt deschise.
Practic, din momentul în care începi să analizezi ce cale vrei să urmezi, percepi imediat faptul că anumite căi nu vrei să le urmezi nici în ruptul capului, că anumite căi nu ţi se potrivesc deloc din diverse puncte de vedere, etc., pe măsura analizei conştientizând faptul că ipoteza este clar invalidată : nu toate căile îţi sunt deschise, în mod real.
Există un determinism implacabil, care îţi condiţionează alegerile, deciziile, pas cu pas.
Iar acesta acţionează ca un program, prin condiţionare, prin tipare de gândire şi comportament, prin educaţie, prin programare genetică, etc.
Eşti liber să visezi, eşti liber să alegi, dar nu eşti liber să transpui în practică orice alegere, orice decizie, oricând, din anumite motive.
Şi, când nu conştientizezi asta, te angajezi să urmezi căi şi metode care se dovedesc închise şi inaccesibile, pentru tine, fapt care îţi va produce mai mult sau mai puţină... suferinţă...
Dar nu uita : suferinţa îşi are rolul ei bine stabilit, în acest plan :
- de a te avertiza - funcţie semnalizatoare, de exemplu rolul durerii în patologii,
- de a te motiva-demotiva,
- de a te forţa să iei decizii de acţiune...
Deci, atât plăcerea cât şi suferinţa, au rolul de a te menţine în acţiune, ca participant activ, în acest joc al vieţii. ;)
"Valurile vieţii" sunt în fapt fluctuaţii ale plăcerii-neplăcerii, bucuriei-suferinţei...
Lecturarea articolului în Playlistul Hangouts Live Kato
Distribuie articolul, mulțumesc!
-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :)
Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!
-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html
Evenimente generale Cluj Allevents.in:
-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui : https://www.facebook.com/notes/806080502769226/
-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate): http://youtube.com/user/katonanico
-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici: Subscribe to Spirit by Email
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog.
Mulţumesc !
-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html
SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu